Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Ja też byłam praktycznie na 100% pewna, że jadę. Inaczej nie fatygowałabym Flaire z załatwianiem transportu... Ale potem okazało się, że jednak nie dostanę pracy, a byłam pewna, że ją dostanę. :roll: Nie miałabym więc z czego oddać pożyczonej kasy. Gdy już odmówiłam obóz dostałam wiadomość, że praca będzie - od przyszłego tygodnia. :roll:

Gosiu, tak to jest, ze czasami zasakakuja nas rzeczy, na ktore wplywu nie mamy ... coz ... Trzeba jednak optymistycznie podejsc do przyszlosci i juz dzisiaj planowac przyszloroczny wyjazd z Lukierkiem :-)
Milej atmosfery w pracy Ci zycze i wiele satysfakcji z obowiazkow :-)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='swallow']..........

Bond w całej okazałości .....

Potrzcie jaki skoczny .....do pierwszego pietra podskoczył.....mimo że to wysoki parter......brawo....:eviltong: :evil_lol: :evil_lol::lol: :lol: ;) ;)

Posted

Niedzwiedzica gdzie znajde zdjecia twojej HEXY chciałam porownac z moim Parysem jesli maja tego samego dziadka to musza miec cos wspolnego. Ta sama prosba do SWALLOW . Widzialam zdjecia Charliego odszukałam Kementari, sliczny pies powiedzcie dlaczego odszedł. Zadziorny wykaz maksimum cierpliwosci i powiedz co z tym Avatarem. Borsaf gratuluje wiedzy przyda sie dla meskiej czesci rodziny.:evil_lol: Ina jak to jest Parys ma stojace uszy bo to bład genetyczny to dlaczego kleicie uszy dzieciakom .:crazyeye:

Posted

[quote name='Jura']........Ale mamy opóźnienie, bo jestem kulawa. Sierota jestem - załatwiłam sobie pięknie nóżkę psią linką :angryy:

Jura
Bidulko...nasza......:loveu: , a na którą nożkę kulejesz , bo ja na lewą.
Jeśli Ty na prawą ......to wiesz jak zgrabnie będziemy chodzić razem.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='rita60']Jeszcze jedno Bos nie wybierasz sie do LODZI robisz takie piekne foty a moj gacek jest fotogeniczny.:loveu::evil_lol::oops:

..........:lol: :lol: byl czas że w tym rejonie bywałem dosyć często. Tym bardziej że miałem ciotkę w Pabianicach , a do samej Łodzi jeżdziłem zawodowo.
Jeszcze jest firma z którą współpracuję na ul. Wierzbowej :evil_lol: :evil_lol:

Co do wizyty........:evil_lol::cool3: :lol: :lol:;) ;) ...nie powiem nie.:eviltong: ;) ;)

Posted

Kochani , obóz o którym piszecie jest w Radkowie , tym pomiedzy Nową Rudą a Kudową Zdrój.

I jeszcze jedno pytanie czy jedzie ktoś na zlot dogo :shake:

Posted

Rita kliknij na podpis Niedźwiedzicy, a znajdziesz sie na jej stronce, hodowla Equitana, tam fotek Hesi i jej babci Koki mnóstwo.

Posted

[quote name='rita60'] Ina jak to jest Parys ma stojace uszy bo to bład genetyczny to dlaczego kleicie uszy dzieciakom .:crazyeye:rita60, Airedale rodzą się z klapniętymi uszami, które mają się w miarę dojrzewania podnieść tak, żeby załamanie ucha znajdowało się nieco powyżej poziomu głowy, a krawędź ucha przylegała do głowy. U szczeniaka nigdy nie wiadomo dokładnie, co się stanie z tymi uszami - mogą "nie wyjść" na kilka sposobów. Na przykład mogą stanąć na sztorc albo załamywać się bardzo wysoko (z tego, co rozumiem, tak ma Twój Parys), ale mogą też się w ogóle nie podnieść i pozostać klapnięte (czyli załamanie poniżej poziomu głowy). Za to wszystko odpowiada chrząstka w uchu, która twardnieje z grubsza w tym czasie, kiedy pies wymienia zęby. Wtedy utrwala się sposób, w jaki AT będzie nosił uszy jako dorosły pies.

Jeżeli pies ma genetyczne predyspozycje do niepoprawnych uszu, to można próbować im pomóc poprzez klejenie uszu w czasie wymiany zębów. Czy to pomaga, czy nie - tak na pewno nie wiadomo. Pewnie czasem pomaga, a czasem nie. Natomiast z mojego doświadczenia wynika, że jeśli pomaga, to tylko w przypadkach uszu zbyt ciężkich, którym przez odciążenie tej chrząstki można pomóc się podnieść, ewentualnie uszu noszonym zbyt daleko od głowy (chociaż tutaj też nie jestem do końca przekonana). Natomiast uszu noszonych zbyt wysoko, nie mówiąc już o uszach stojących na sztorc, raczej w ten sposób nie naprawisz, bo klejąc uszy odciążasz tę chrząstkę, która wzmacnia się i raczej zwiększa niż zmniejsza tendencję uszu do stania (dlatego właśnie klejenie pomaga uszom stanąć).

To by było na tyle o uszach... ;-)

Posted

Flaire dziekuje ci za odpowiedz, moj Parys ma uszka stojace na sztorc to taki erdel owczarkowaty. Powiem ci szczerze ze jesli by mu opadły ,to wtedy bym nie poznała swojego kochanego erdelka. to byłby nie moj Parys. Jeszcze raz dzieki, dobrze ze nie kleiłam bo jak piszesz efekt byłby odwrotny.Nikt nie jest doskonały.

Posted

Heyka !!!

Najnowsze wieści ze świata !!!

ALEX ZOSTAŁ CHAMPIONEM NORWEGII :multi::multi::multi:
Brawo Alex Brawo Nitencja :klacz::klacz::klacz::klacz:

Posted

[quote name='rita60']Flaire dziekuje ci za odpowiedz, moj Parys ma uszka stojace na sztorc to taki erdel owczarkowaty. Powiem ci szczerze ze jesli by mu opadły ,to wtedy bym nie poznała swojego kochanego erdelka. to byłby nie moj Parys. Jeszcze raz dzieki, dobrze ze nie kleiłam bo jak piszesz efekt byłby odwrotny.Nikt nie jest doskonały.
rita60 , czy ty byłaś w tym roku ze swoim szczeniorem na wystawie w Łodzi..................towarzysko

a jeśli tak , to czy to Parys.....zdjęcie nie jest najlepsze ale .........

:lol:

Posted

Bos tak ci zazdroszcze jak smigasz tymi zdjeciami na postach. Ja mam zdjecie przystojniaka w panelu w opcji edytuj zdjecie i tam chyba zostanie do 15- stych urodzin Parysa. Cos nie mam predyspozycji do takich umiejetnosci ,jak juz pisałam nikt nie jest doskonaly:shake:

Posted

rita60 napisał(a):
Powiem ci szczerze ze jesli by mu opadły ,to wtedy bym nie poznała swojego kochanego erdelka. to byłby nie moj Parys.
rita60, rozumiem to, bo czasem moim łapię uszy za końcówki i podnoszę do góry, tak stawiam, dla żartu - i właśnie wyglądają jak zupełnie inne psy! :evil_lol:

A ja wczoraj skubałam Apcię na Warszawę, a dzisiaj wrzuciłam Misię na stół i zaczęłam ją gołocić na lato. Na razie oskubałam z przodu, jutro planuję zrobić tył, a czaprak zostawię sobie chyba na obóz. Misi nie specjalnie podobało się stanie na stole w taki upał, ale za to jak zeszła, jaka była zadowolona! Chyba podobało jej się, że pozbyła się tej sierści, bo skakała, bawiła się z Lotką, podrzucała zabawkę - bez sierści psu chłodniej! :lol:

Posted

My jesteśmy ciekawi Parysa wiec najprościej będzie jak napiszesz Rito maila do któregos mądrego w kompach dogomaniaka,w mailu w załączniku wstawisz fotę, a on wstawi to Twoje zdjęcie na forum. Bos, pobawisz sie? Ja mogłabym cos pokrecic bo jeszcze mam klopoty z kompem.

Posted

[quote name='rita60']Bos to nie moj Parys na tym zdjeciu ten ma za mało stojace uszka:lol:. Wygląda na to, że AT ze stojącymi uszami w Łodzi obrodziły... Może to rodzeństwo? :niewiem:

Posted

[quote name='rita60']Zadziorny wykaz maksimum cierpliwosci i powiedz co z tym Avatarem. Przygotuj sobie fotkę, która ma być Twoim emblematem (pamiętaj o maksymalnym rozmiarze 100 x 100 pikseli i wielkości pliku 13,7 KB). Następnie wejdź do "Panelu użytkownika" (u góry strony pierwsze menu od lewej). Z menu "Ustawienia" wybierz "Edytuj Avatar", zaznacz ocję "Użyj własnego avatara" i kliknij przycisk "Przeglądaj". W pojawiającym się oknie wskaż przygotowany wcześniej plik z avatarem i kliknij przycisk "Otwórz". Na koniec jeszcze musisz kliknąć przycisk "Zapisz zmiany", który znajduje się pod spodem :cool1: :cool3:

Posted

[quote name='Flaire']Chyba sobie mecz pooglądam... :diabloti:

Oglądaj, oglądaj, bo jutro my przerwiemy wieczorny spokój.. :evil_lol:

Ja póki co dzielnie planuję podróż i myślę o połączeniu:
odjazd z Gdańska: 15:25 przyjazd do Warszawy: 19:55

Flaire, czy tak będzie dobrze?

Dziś jesteśmy po egzaminach PT, psy pracowały całkiem fajnie. Zdawała erdelka, śmieszna suczka- podczas aportowania, usiadła z koziołkiem przed przewodnikiem i namiętnie dawała mu łapkę jak chciał odebrać aporcik :lol:

A najbardziej mi się spodobał komentarz sędziny do tgo cwiczenia- że wielkie brawa za wykonanie, bo przecież erdel to nie aporter.. :-o

Posted

[quote name='zachraniarka']Ja póki co dzielnie planuję podróż i myślę o połączeniu:
odjazd z Gdańska: 15:25 przyjazd do Warszawy: 19:55

Flaire, czy tak będzie dobrze?Super!

Komitet powitalny, co Wy na to?

[quote name='zachraniarka']wielkie brawa za wykonanie, bo przecież erdel to nie aporter.. :-o... tylko podawacz łapy! :roflt:

Posted

Flaire moj Parys był u fryzjera jest jeszcze przystojniejszy. ale za to chudszy.
To chyba nie rodzenstwo bo pozostałe rodzenstwo rozbiegło sie po Polsce.Borsaf sprobuje ale dopiero w poniedziałek bo tam mam zaplecze w domu tez same matoły. Zadziorny jestes wielki.:multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...