Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ja się tu wymądrzam na temat uszu, a Flaire już mądrzej napisała (dogo nie pokazła mi wszytkich postów :crazyeye:). Ale jednak trochę miałam racji - stojące wzorzec wyklucza, choć nie explicite ;)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Jura napisał(a):
Ale jednak trochę miałam racji - stojące wzorzec wyklucza ;)
Oczywiście, że masz rację! Wzorzec AT opisuje dosyć dokładnie, jakie mają byc uszy, a potem jeszcze wskazuje, że wszelkie odbieżności sa wadami. Natomiast nasz wzorzec (w odróżnieniu od innych ras) nie wymienia wad dyskwalifikujących - tym samym pozostawia to w gestii sędziego.

Posted

Nitencja napisał(a):
Flaire ale za to jaka Api jest wdzieczna za karmienie, dawno mnie nikt tak nie wital jak Apiszon w Krakowie hihi :lol:
Pani głodzi, babcia głodzi - pies musi szukać jedzenia na własną łapę! ;-)

Posted

Dostałam właśnie mailem ofertę kupna Apiszona od kogoś, kto poznał ją wczoraj na wystawie... :-o Rafał, Lena, uważajcie, bo z którejś wystawy wrócę bez Apci, za to bogatsza. :cool3:

Posted

rita60 napisał(a):
INA wszystko dobrze tylko gdzie mam szukac to pamietaj logowanie
Przy logowaniu na forum zaznacz kwadracik "Pamiętaj moje logowanie?", znajdujący się nad przyciskiem "Zaloguj się" :lol:
rita60 napisał(a):
i link w ulubionych gdzie sa te ulubione.
Jeśli używasz przeglądarki Internet Explorer, to czwarte menu od lewej to właśnie jest "Ulubione". Wchodzisz tam i wybierasz "Dodaj do ulubionych...", nadajesz zakładce nazwę i później poprzez kliknięcie na nią łatwo wchodzisz na forum :cool3:.
W Firefoxie jest menu "Zakładki". Wybierasz "Dodaj do zakładek...", nadajesz przejrzystą nazwę i znowu poprzez kliknięcie zakładki łatwo i szybko wchodzisz na forum :p

Posted

Borsaf przywrocilas mi wiare w ludzi ja myslalam ze na takim forum sa sami bardzo mlodzi ludzie , a ja gimnazjalistka nie jestem. Stanowicie fajna grupe i dobrze sie z wami czuje. .Nie mecz psa mierzeniem chodzilo mi o wage czy bardzo moj odbiega od normy. Widze ze temat uszu Parysa wzbudza emocje dla mnie jest najpiekniejszym erdelem na swiecie, oby byl tylko zdrowy. Zadziorny dzieki za instrukcje. Ja jestem w Mozilla Firefox.

Posted

rita60 - nie ma żadnej możliwości, aby się tu źle czuć! Wahlarz wiekowy jest spory, a mimo to atmosfera po prostu fantastyczna! Ja nie mam erdla, a nawet nie zamierzam miec, ale nie wyobrażam już sobie dogomanii bez terrieromaniaków! :multi:

Posted

Witam słonecznie :)

rita60, mam 2 letniego AT który waży 25kg, jak miał trochę ponad rok był chudy i szczurkowaty jakbyśmy mu jeść nie dawali w domu :)
jeśli masz problem ze wstawieniam zdjęć to prześlij mi na maila ( dorota.golaszewska@wp.pl ), wstawię do jakiegoś albumu i dziś wieczorem będą już na dogo

zachraniarko, Lordzik to kulturysta będzie chyba ;) :) albo chce laba dogonić

[SIZE="1"]ps czy ktoś czytał raport Polityki (24.6) "Pod psem". Jestem zbulwersowana i wstyd mi, że Polska nawet nie podpisała Europejskiej Konwencji Ochrony Zwierząt Domowych, którą, jak donosi gazeta, "ratyfikowały nawet Bułgaria i Rumunia".....

Posted

Martini czy ten facet na zdjeciu to twoj A T . Moj jest podobny tylko jego uszka sa takie jak twojego w biegu , jakie one maja podobne miny wyrazy pyska. Czy twoj sie slini bo moj przy tym upale obslinia nas i wszystko w kolo. Skorzystam z twojej propozycji tylko zrobie Parysowi aktualne zdjecia z cyfrowki bo te co mam to sa z komorki i jakosc jest kiepska.

Posted

Tak, to mój Dakar i też się slini, a jak się już uślini to zawsze zadba o to żeby się w piach oblepić i później o nas wytrzeć :loveu: :loveu: :loveu: kachamy go wszyscy bardzo

uszami się nie martw, przecież nie chcesz go wystawieć :), mój ma krzywy ogon i jakoś żyje ;)

Posted

Kochani w lipcu wybieram sie do Karwi na krotki odpoczynek czy ktos z was pochodzi z Wybrzeza albo okolic ewentualnie tez sie tam wybiera w te strony. Dla Parysa to bedzie pierwsza taka daleka wyprawa, boje sie tylko zeby mi nigdzie daleko nie poplynal bo wstyd sie przyznac nie umiem plywac.

Posted

Flaire napisał(a):
Dostałam właśnie mailem ofertę kupna Apiszona od kogoś, kto poznał ją wczoraj na wystawie... :-o Rafał, Lena, uważajcie, bo z którejś wystawy wrócę bez Apci, za to bogatsza. :cool3:

Flaire, A myślisz, że niby dlaczego bierzemy Misię i Locię w zastaw :evil_lol:
Żeby Ci takie ciekawe pomysły do głowy nie przychodziły :mad:

Pozdrawiamy,

Apiszony

Posted

zadziorny, Ty chyba serca nie masz. Najpierw narobisz apetytu, a potem - jutro. No cóż, czekamy cierpliwie.
Choć pewności nie mam, czy doczekamy, bo gorąco i duszno. Burza tylko gdzieś huczy, ale boje się, że deszcz nas może ominąć. Psa jakbym nie miała, tylko taka szmatka przewala się po pokoju.

Martini, a fotek Dakara byś nie wstawiła? Dawno Cię tutaj nie było. Jak tam postępy naukowe?

Posted

[quote name='rita60']Borsaf przywrocilas mi wiare w ludzi ja myslalam ze na takim forum sa sami bardzo mlodzi ludzie , a ja gimnazjalistka nie jestem.
:evil_lol: Jakbyś nas zobaczyła to odzyskałabyś wiarę błyskawicznie, tu same staruszki piszą ;)

Stanowicie fajna grupe i dobrze sie z wami czuje

Miło nam szalenie :p Jak się wciągniesz, to zapomnisz, ze isnineje jakiś świat poza dogomanią ;)
czy ktos z was pochodzi z Wybrzeza albo okolic

W Gdańsku znajdziesz bardzo okazałą grupę terieromaniaków pod postacią: Zachraniarki, Ali i Gosi :cool3:

rita60, a możesz napisać z jakiej hodowli jest Twój piesek i kogo ma w rodowodzie? Bo tu niemal wszyscy są jakoś spokrewnieni ;)
[quote name='Flaire']Dostałam właśnie mailem ofertę kupna Apiszona od kogoś, kto poznał ją wczoraj na wystawie...
Gwarantuję Wam, że to nie byłam ja :evil_lol: A że Apcia głodzona dało się zauważyć przy stoisku z karmą- jak się dorwała do degustacyjnej miski to wymiotła całą w sekundzie :evil_lol:

Posted

Tanina, mops to mój pomysł na psa na stare lata.

Jura-hmm dlaczego tylko na stare lata?:razz: Wbrew pozorą mopsy uwielbiają ruch i nie wyobrażam sobie ich spaceru tylko wokół bloku- a potem niestety wyglądają jak spaśloki:shake: Ale jak im wyrobisz kondyche to nie radzę mieć niewybieganego klopsa w domu:evil_lol:Na codzień są okropnym marudami, ale jak są niewybiegane to przechodzą same siebie:shake: i jeszcze to tego dodać upór molosa.... wybuchowa mieszanka:diabloti: Tak czy siak, są kochane i wiem, że zawsze u mnie w domu będzie klops, bo już nie wyobrażam sobie życie bez chrumkania:p

Gosia- Luka jest cudna:loveu:

Posted

Dzięki, tanina! :lol: Wyłuskałam jeszcze taką Lukę z jednej z fotek z agility (autorstwa Andrzeja - TZ Ali)

Podoba mi się, bo widać na niej, że Luka podziela moją miłość do agility. :loveu:

A ja na stare lata sobie charta kupię! :loveu: :loveu: :loveu: Deerhounda.:loveu:

Posted

[quote name='Jura']

Morico, szkoda, że nie wybrałaś się do Krakowa. Stawka erdeli całkiem słuszna. tylko sędziowanie bardzo szybkie, że człowiek nie zdąrzył się napatrzeć, a wystawca ustawić psa, a już było po wszystkim. Ale tak być powinno, bo upał był okropny, a sędzina mnóstwo pracy. W sumie AT miały szczęście, że były pierwsze.
Brawa i najlepsze życzenia urodzinowego dla Elmiastego. Chyba nastała jego era.

Jura, niestety do Krakowa wybrac sie nie moglam :( tak jakos ostatnio wszystko przeciw mnie do Bytomia tez nie udalo mi sie dojechac, no ale teraz powiedzialam sobie ze na kolejna wystawe jade chocby nie wiem co :cool3: na
cieszyc oko na zapas, pewnie bedzie to Bedzin bo rzut beretem ode mnie.
:lol: Teraz licze na foto relacje Zadziornego z Karkowa :)

Na moim osiedlu ostatnio pojawil sie maly foksik tak sobie czasami przez okno go obserwuje to istny diabel :evil_lol:

Gosia twoja Luka mnie powalna, moznaby powiedziec ze to typowy kanpowiec a tu sporotowiec pierwsza klasa :lol:

Posted

No. kochani, jestem wreszcie z powrotem na dogo :evil_lol: po wystawowych wojażach z Fuką. Niezapomniane wrażenia ;)a tu tyle ciekawego, nowi dogomaniacy :multi: ,więc WITAJ, RITA !!!! pokaz swojego serdelka i powiedz, jakich ma rodziców-bo tutaj tak naprawde to jedna airedalowa rodzina-chyba wszystkie maja jakiś wspolnych przodków,albo poprzez swoje dzieci spokrewnione sa ;)

Powstawiam teraz fotki z Krakowa, ale tylko airedali, bo zaraz po ich ocenie pojechałam w odwiedziny do mojej Cytrynki, która własnie w Krakowie mieszka-no i poryczałam sie strasznie ze wzruszenia, gdy sie na mnie ucieszyła i nie odstępowała długo na krok, włażąc mi na kolana i liżąc po twarzy :loveu: Jeszcze mnie pamięta i kocha - ja ją też ( jak i wszystkie Hesine dzieci :p)
Foty porobiłam tym razem w ruchu, bo jak jest napisane we wzorcu, jest to najwazniejszy test anatomii psa :diabloti:

Zw. mł. WŁÓCZYKIJ Kementari

kl.otw. I- CARAT Erbetki

kl.otw.II- IDOL Marakita

Kl. uzytkowa BENNY PANDA z Różanego Potoku

Kl. Championów
Saredon St.ELMO'S FIRE -I, CWC,CACIB, BOB

NANDO Ramir- II, Res-CACIB

III-NIMROD of Malton

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...