borsaf Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Rita60 Witaj, Wszyscy erdelowcy są na topiku" Airedale i inne" Nie trzeba nowego watku zaczynać. Z przyjemnością będziemy Cię gościc w naszym gronie.Ciekawscy jesteśmy okropnie więc napisz wszystko o swoim erdelku i wrzuć fotki.
rita60 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Dzieki za przywitanie mialam ogromna treme bo wlasciwie pierwszy raz uczestnicze na takim forum.Moj erdelek jest kochany nigdy nie widzialam psa ktory by mial w sobie takie poklady milosci i ta miloscia zaraza innych.To pieszczoch ciagle trzeba go glaskac i przytulac jesli nie mam ochoty sam wymusza.Mam tylko jeden problem to zywienie on jadlby wszystko to co nie powinien.
rita60 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 On uwielbia tak zwane ludzkie jedzenie zrobilam blad ze dawalam mu do sprobowania to co my jemy.
borsaf Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Rita 60 Wnioskuję z tego,bo napisałaś o problemach z żywieniem, że Parys nie chce swojego żarełka, a wyżebrane wcina? Nie znam piesa, który by nie zjadał chetniej resztek z obiadu panci, niż swoje suche. Tylko to jeszcze my decydujemy co pies je! Regon tez troszke zawsze dostaje resztek. Uwielbia ziemniaczki z sosikiem. Tylko to jest naprawdę maleńko i potem zjada suche, bo jest poprostu głodny. Jak jeden dzień nie zje całej porcji nie robie z tego tragedii. Pies już ma ponad rok więc nic mu sie nie stanie jak się przegłodzi. Jak był szczeniakiem bardzo pilnowałam i sie martwiłam jak nie zjadł,teraz sobie moge odpuścić, żadnych niedoborów po takiej głodówce nie będzie mial. Może nasz Moderator przeniesie te posty na erdelowy topik? Nie będa się dublować i poznasz wszystkich, a jest nas spora gromadka:lol:
rita60 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Bedzie mi bardzo milo chetnie poznam was wszystkich a co do tego jedzenia to masz racje tylko ze ja nie wykazuje tyle konsekwencji gdybys spojrzala w te jego brazowe piekne oczy jemu nie mozna odmowic.:shake:
borsaf Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Piekne brązowe oczy, skad ja to znam?? Erdelki wspaniale umieja manipulować ludzmi.
rita60 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Oj umieja okrecil nas wokol pazura . Czy twoj erdelek tez rozpacza jak zostaje sam
rita60 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Przepraszam was ale te brazowe oczy prosza zeby z nim wyjsc dlatego musze konczyc dobranoc i do zobaczenia na forum
borsaf Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Nie, Regon idzie wtedy spać. Tylko,że on taki od szczeniaka, raczej typ niezależny. Ma to swoje złe i dobre strony. Zostaje sam bez problemów, po kilka godzin potrafi leżeć na podwórku i "pilnowac" swojego obejścia, w domu też nic nie niszczy, nie szczeka. Tylko taki niezależny typ nie jest łatwy do szkolenia. Do tego nie jest urodznym aporterem, smakołyki olewa i czym tu drania przekupić? Pewnie juz do konca będzie taki "nieużytek", chodzący swoimi ściezkami.Ale dobrze jest nam z nim i jest koffany.
zachraniarka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='bos']O bosze zach co się stało.:crazyeye:........jak Twoje zdrowie................gdzie teraz mieszkacie.......jakby co to przyjeżdżaj na Śląsk z szorstkiem........ e tam była mała impreza i trochę się poszalało :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Także zastanów się czy na pewno chcesz bym na Śląsk przyjeżdzała :cool3:
bos Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 zachraniarka napisał(a):e tam była mała impreza i trochę się poszalało :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Także zastanów się czy na pewno chcesz bym na Śląsk przyjeżdzała :cool3: Bardzo..........i wiem u kogo mogłabyś zamieszkać choć parę dni.......to Ci wystarczy..........by .......no wiesz.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
kasia&jaga Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Moja Jaga od maleńkości uwielbia kąpiele, na tyle że jak widzi wodę to rzadko można ją odwołać do nogi, no chyba że bardzo będę krzyczeć i biec do niej (co uprawiam zimą gdy chce wleźć do każdej nie zamarzniętej sadzawki), teraz też nie za bardzo lubię bo w naszym parku woda jest obrzydliwie brudna i Miśkę oblepia taki czarny szlam, fuj i bardzo długo na niej śmierdzi. Jaga możę godzinami przynosić piłeczkę rzuconą do wody, na wakacjach (dla niej jezdzimy na Mazury) rano gdy otwieramy dzwi do domku sama leci do jeziora i kładzie sie w wodzie, i w ogóle może z wody nie wychodzić:p, jest cudowna, a oprócz tego jest nauczycielem "młodego" środkowoazjatyckiego, które z reguły nie lubią wody, a jednak jego przekonała i na razie brodzi z nią, zobaczymy co będzie na Mazurkach:roll:
zachraniarka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 bos napisał(a):by .......no wiesz.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: by...... no nie wiem....... demolować czy ratować? :roll: :razz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
borsaf Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Najpierw radze zdemolowac, a potem ratowac hihihi:evil_lol:
bos Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Borsaf, święta racja, :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Oj przydał by mi się ratunek od zach....., przydał :cool3::evil_lol: :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol::lol: ;) ;)
rita60 Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Witajcie Borsaf powiedz ile wazy twoj Regonik bo moj Parys ma rok i cztery miesiace i wazy 22,5 kg i wydaje mi sie ze jest chudy.
borsaf Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Rita 60 ostatnio nie ważyłam Regona ale żebra mu daje sie wyczuć. One chyba sa w takim okresie rozwoju, że wygladaja jak kijani albo szczypawki bo jeszcze mięśni nie nabrały. Postaram sie jutro zważyc Regonika na zwykłej wadze łazienkowej i spróbuje go zmierzyc w kłebie, to zaraz doniosę wszem i wobec o wynikach.
bos Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='rita60']Witajcie Borsaf powiedz ile wazy twoj Regonik bo moj Parys ma rok i cztery miesiace i wazy 22,5 kg i wydaje mi sie ze jest chudy. ........oooooooo......mój Jazon ma 23 m-ce i waży raptem....10 kg.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Witaj rita60 wśród terrieromaniaków i pisz coś o sobie o szczylu,gdzie nabyłaś,od kogo jak to się stało ze padło na AT.....i tak dalej,pracujesz ,uczysz się......i takie tam......o czy interesujesz się wystawami. No jak na spowiedzi.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;) Acha powstawiaj parę fotek abysmy mogli podziwiać.......:lol: :lol:
bos Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Witajcie kochani. Właśnie zakończyły się "potyczki" na ringu 7 ATi otrzymałem na gorąco informacje od zadziornego PSY .....wygrał ELMIASTY z Fuką ...dosk I lok. CWC NPwR,CACIB, BOB czyli ZwR.......:multi: :multi: :multi: :multi: NANDO Ramir...........res.CACIB.......:multi: :multi: :multi: SUKI wygrała PRIMA Grenada....dosk I lok. CWC,NSwR, CACIB WIELKIE BRAWA dla ZWYCIĘSCÓW I ZWYCIĘŻONYCH.......:multi: :multi:
Ibolya Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Brawo Fuka :klacz::klacz::klacz: Brawo Elmo :sweetCyb: :huh:
borsaf Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [SIZE="4"]Gratulacje dla Elmiastego i Fuki:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
zachraniarka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='bos']Oj przydał by mi się ratunek od zach....., przydał :cool3::evil_lol: :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol::lol: ;) ;) :razz: :razz: :razz: :razz: ;) ;) rita60 witaj na forum! Opowiedz więcej o swoim erdelku i o sobie też! Mój erdel- Ludwik jest w podobnym wieku co Twój i też jest jeszcze szczypiorowaty. Choć ostatnio zaczął się rozwijać na szerokość, co mnie trochę niepokoi, bo już na wysokość jak dla mnie rozwinął się ciut nadmiernie ;) Wielkie gratulacje dla Fuki i Elmiastego!!! :multi: :multi: :multi: A przy okazji w ostatnim numerze "Przyjaciel Pies" jest opis Airedale Terriera. Dziś czytałam i jakoś średnio mi się podoba.. Opisali piękną historię tej rasy, ciekawe fakty o tym jak wszechstronnie był wykorzystywany. Natomiast o współczesnym erdelu to tylko tyle, że lubi ruch, goni koty i wdaje się w bójki z psami.. niby wypisz wymaluj Ludwik, ale przecież możnaby o wiele więcej napisać.. Jakiś taki niedosyt mam, a szkoda bo taka fajna rasa :shake:
borsaf Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Uff, upał niesamowity. Podworko mam wybetonowane i biedny Regon nie lubi przebiegać przez nie w drodze na ogród:angryy: Nie dziwie się, jego musi dobrze grzać w poduszki. W związku z tym mam pytanie: czy smarować czyms te jego podeszwy? Zach Nie dziwie sie, że masz niedosyt co do opisu aktualnego erdelków. Po pierwsze, nie wszystkie wdaja sie w bójki, owszem lubia ruch ale tez nie jest to niewykonalne przez przecietnego właściciela. Są rasa spokojniejsza niż bracia mniejsi. Tak, jak u sznaucerów, łatwiej sprostac wymaganiom ruchowym olbrzyma niz średniaka:evil_lol: Nic nie napisali o wykorzystaniu rasy do sportów psich, etc. a przecie nie jeden Ludwig trenuje i sie szkoli. Ale, może to i dobrze... nie zrobia z nich modnej rasy.
zachraniarka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 borsaf napisał(a):Ale, może to i dobrze... nie zrobia z nich modnej rasy. Patrząc pod tym kątem jest to niewątpliwa zaleta! Moda to jest najgorsze co może spotkać rasę.. mnie to szczególnie mocno dotknęło patrząc na labradory :-(
Recommended Posts