Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ale miałam przed chwilą zdarzenie - wszedł do nas po parapecie kot sąsiadów..:crazyeye: mój gapcio był akurat w oknie i nie zauważył:evil_lol: , dopiero jak kot przerażliwie zamiałczał to Vigo oprzytomniał i chciał rzucić się na kota ( zjeść, przywitać, pogonić, pobawić się :???::confused: ?);)
intruz wpadł do naszego mieszkania i jeszcze wymachiwał łapami przed zdezorientowanym Vigo.:evil_lol:
W tym zdarzeniu nikt nie ucierpiał, pozatym że poprzewracało się kilka rzeczy a ja ja dorobiłam się kilka kocich zadrapań:mad:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire napisał(a):
Prawdę mówiąc, też myślałam o tym zjeździe :lol: . Mają jeszcze miejsca? (Na ostatnim zjeździe hovowartów, na którym byłam, hovków było jak na lekarstwo... ;-) )

Nie wiem czy są miejsca, ale ostatnio zgłaszała się hovka, która ćwiczy u nas obi i miejsce jeszcze było.

Flaire napisał(a):
Więc niestety, jeśli coś dojdzie do skutku, to niewątpliwie trochę pracy organizacyjno doradczej spadnie na Ciebie, zach... :-( Podejmujesz się?

Ja ile mogę to pomogę, ale liczę na duże wsparcie Ali i Gosi. W czasie Sopotu organizuję zawody PT i MP OB i z tym będzie dużo pracy. Do tego będę miała Inki pod opieką. Ale mam dużą nadzieje, że terrierowe spotkanie dojdzie do skutku.

U nas burza doszła.. Na trening dotarliśmy totalnie mokrzy, ale jak rzuciliśmy się w wir pracy to do domu kazdy wrócił suchy :lol:

Posted

A u nas nie było, nie ma i chyba nie będzie żadnej burzy. Po prostu można zdechnąć z gorąca. Fredzik totalnie przekształca się w dywanik. Tylko po jedzeniu trochę poskakała i na tym koniec aktywności. Ja też mam tyle energii, co wyładowana bateria. To niesamowite, jak mamy podobne upodobania (i charakterki :evil_lol:). BTW, czy ktoś może wytłumaczyc mojemu psu, że po jedzeniu to pies ma odpoczywać. Ona jak tylko odejdzie od michy, przy której przebywa bardzo krótko, to zaraz dostaje głupawki.

Pomysł ze spotkaniem na Wybrzeżu bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy będę mogła w nim uczestniczyć, bo Fredzia na sierpień ma zaplanowaną cieczkę.

Posted

zachraniarka napisał(a):
Ja ile mogę to pomogę, ale liczę na duże wsparcie Ali i Gosi. W czasie Sopotu organizuję zawody PT i MP OB i z tym będzie dużo pracy. Do tego będę miała Inki pod opieką.
A no faktycznie, Ty będziesz troszkę zajęta... :-( No to już sama nie wiem... :niewiem:

Posted

Flaire napisał(a):
A no faktycznie, Ty będziesz troszkę zajęta... :-( No to już sama nie wiem... :niewiem:

Trzeba deklaracji Ali i Gosi, jeżeli by były chętne zainicjować spotkanko to ja na pewno od siebie pomogę. Mam nadzieję, że się spotkamy :)

Posted

zachraniarka napisał(a):
Trzeba deklaracji Ali i Gosi, jeżeli by były chętne zainicjować spotkanko to ja na pewno od siebie pomogę. Mam nadzieję, że się spotkamy :)
Ale one nawet erdla nie mają...

Ja na wystawie będę na pewno - tylko pytanie, ile i czyje psy przywiozę i na jak długo przyjadę...

Posted

[quote name='Flaire']A możeby tak spotkać się erdelowo kilka dni przed Sopotem :-) i spędzić dwa-trzy dni nad morzem?

jestem zaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Kochani, wymyślcie jakieś miejsce, tanie noclegi, a ja postaram sie dożyc i dojechać!
ufffff - wreszcie, po kilku dniach mam znowu podłączony komputer! tylko, cholera, czasu brak i nie mam kiedy przeczytac co się u Was działo:-(
Wiecie co - ja ostatnio byłam nad polskim morzem jak miałam 8 lat:roll:

Posted

[quote name='Flaire'][quote name='zachraniarka']Trzeba deklaracji Ali i Gosi, jeżeli by były chętne zainicjować spotkanko to ja na pewno od siebie pomogę. Mam nadzieję, że się spotkamy :) Ale one nawet erdla nie mają... Hmmmm... No tak... Faktycznie - nie mamy erdla. Ani Gosia, ani ja.

Posted

Ali - ala masz brata mniejszego AT:cool3: a Gosia to przecież największy przyjaciel AT i ich braci mniejszych, już miała nawet w głowie AT gdyby nie Malina:lol: ;)

NB A ile trzeba organizacji oprócz info o jakimś tanim moteliku ( jesli spotkanie miało by być dwudniowe)no i miejsca spotkania:roll: reszta ( jeśli z czasem nie wypali)może być całkiem spontaniczna.Mnie by cieszył już sam widok dogmaniaków i dużej ilości AT i ich braci mniejszych:multi: :loveu:

Posted

Fuka napisał(a):
Wiecie co - ja ostatnio byłam nad polskim morzem jak miałam 8 lat:roll:
A ja - jak miałam roczek. Chyba w Juracie, ale nie pamiętam ;-).

Posted

Białogóra - 1h jazdy od Gdańska. Ja jeżdże od 5ciu lat do tego samego piętrowego, drewnianego współdomu. Standard średni, 70zł lub 100zł./pokój z wc//doba, dużo miejsca wokół domu. Wspaniała atmosfera!!! :cool3: Wielu ludzi przyjeżdża tam z psami i zawsze wraca w następnym sezonie. Kontakt: Łepek Krystyna 058 6735024. W drugiej połowie sierpnia panuje już lekka atmosfera posezonowa (czyli to co bardzo lubię :-) ), a pogoda ZAWSZE dopisuje! :multi:
Będę tam ze swoją Familią i Familią znajomych (Draka z Hovkiem) od 13/08 dwa tygodnie. Niestety Sopotu nie zaliczę bo logistycznie nie dam, rady... :-(
Flaire, Fuka - wstydźcie się... Jak można nie jeździć nad Bałtyk?! :shake: Nie znam lepszej terapii dla ludzkiego i psiego organizmu... :cool3:

Posted

Wojtek napisał(a):
Flaire, Fuka - wstydźcie się... Jak można nie jeździć nad Bałtyk?! :shake: Nie znam lepszej terapii dla ludzkiego i psiego organizmu... :cool3:
No wiesz, z Kalifornii było ciutkę daleko... A przez ostatnie 4 lata jakoś czasu mało. :-( :oops: Ale może uda się to naprawić. :-)

Posted

Białogóra - 1h jazdy od Gdańska
No może przez Wejherowo 45min.
[quote name='Flaire']No wiesz, z Kalifornii było ciutkę daleko Też masz wymówkę... ;)
Nadrabiaj, nadrabiaj - nie pożałujesz! :cool3:
[quote name='Ali']Hmmmm... No tak... Faktycznie - nie mamy erdla. Ani Gosia, ani ja
nie martw Się, Flaire Wam pożyczy... ;-)

Posted

Wojtek - a o tym Soiaris słyszałeś...? Dzięki za namiary:lol:
Powiedz... tak orientacyjnie z jakim wyprzedzeniem można tam zaklepywać pokoje :roll:
Martwie się bo nie wiem co będzie z Tz-tem i jego pracą jak T-zet nie pojedzie to i nasi znajomi nie pojdą- głowa rodziny pracuje razem z Tz-tem..
Więc z mogą być Białogóry nici - sama nie pojadę:-( :angryy: - wiec zostaje Sopot:cool3: :razz:

Posted

Wojtek napisał(a):

Popieram Kolegę w całej rozciągłości... Jak można nie jeździć nad Bałtyk?! I przeżyć? Niewiarygodne... :niewiem:

Chciałabym się załapać na erdelkowe spotkanie, ale wygląda na to, że nad Bałtyk dojadę trochę później, ja też końcówki sezonu cenię sobie najbardziej :cool1:

Posted

coztego napisał(a):

Chciałabym się załapać na erdelkowe spotkanie, ale wygląda na to, że nad Bałtyk dojadę trochę później, ja też końcówki sezonu cenię sobie najbardziej :cool1:
A my planujemy wyjazd nad morze (wszystkie cztery :evil_lol:) dopiero we wrześniu :cool3: :razz: :p

Posted

[quote name='INA']Ali - ala masz brata mniejszego AT:cool3: a Gosia to przecież największy przyjaciel AT i ich braci mniejszych, już miała nawet w głowie AT gdyby nie Malina:lol: ;)
Jak widać to nie wystarczy ;) :D

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Czyżby tylko posiadanie erdla dawało umiejętność organizacji? :roll: ;)
Tak myślisz? ;-) Bo mi by się wydawało, że posiadanie erdla nie ma jakiegokolwiek wpływu na umiejętność organizacji zlotu erdelkowców, natomiast może mieć wpływ na motywację do takiego przedsięwzięcia. ;-)

Posted

[quote name='Ali26762']Ciężko będzie... przecież sprzedaje swoje razem z Yariskiem... Nie sprzedaje, tylio dorzuca gratis, coby ofertę uatrakcyjnić ;-).

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...