Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dla mnie slicznosci :lol:

Przy okazji chcialam sie spytac czy ktos wie o ktorej bede erdelki i inne terieki na wystawie w Bytomiu? I czy miejsce w ktorym bedzie wystawa jest daleko od dworca PKP?

Posted

[quote name='moriko']
Przy okazji chcialam sie spytac czy ktos wie o ktorej bede erdelki i inne terieki na wystawie w Bytomiu? I czy miejsce w ktorym bedzie wystawa jest daleko od dworca PKP? Erdele idą na ringu 4 u sędziego Henryka Jurka na samym końcu, tuż po welshach (ma do sędziowania w sumie 52 psy, a erdelków jest 5). Na oko będzie to około godz. 13:00-14:00. Oto wyciąg z planu sędziowania:

Airedale Terrier - 5

PSY
Klasa młodzieży 1 409 - 409
Klasa pośrednia 1 410 - 410
SUKI
Klasa młodzieży 1 411 - 411
Klasa pośrednia 1 412 - 412
Klasa otwarta 1 413 – 413
Wybór Zwycięzcy Rasy

Wystawa jest dosyć daleko od dworca, ponieważ odbywa się na stadionie Szombierek, tuż przy granicy z Rudą Śląską :roll:. Na pewno dojedziesz tramwajem :cool3: :lol:

Posted

zach, właśnie usłyszałam w TV: trybunał europejski dzisiaj zdecydował, że pacjent, który nie może doczekać się leczenia w swoim kraju ma prawo wyjechać na leczenie za granicę, a jego kraj ma obowiązek pokryć koszty takiego leczenia... Wymagane jest, żeby leczenie było konieczne w trybie pilnym, tzn. żeby jego odkładanie prowadziło do pogorszenia się stanu pacjenta.

Posted

Wojtek-zapłaczę się :-(, już pół dnia przeryczałam, jak Shaggy do Gdyni jechał, choć jestem pewna, że mu tam dobrze i wszyscy go kochają. Ale i tak :placz::placz:
A w ten weekend to chyba zuzyję pakiet chusteczek higienicznych, buuuuu:placz:

Posted

[quote name='zadziorny']Erdele idą na ringu 4 u sędziego Henryka Jurka na samym końcu, tuż po welshach (ma do sędziowania w sumie 52 psy, a erdelków jest 5). Na oko będzie to około godz. 13:00-14:00. Oto wyciąg z planu sędziowania:

Airedale Terrier - 5
PSY
Klasa młodzieży 1 409 - 409
Klasa pośrednia 1 410 - 410
SUKI
Klasa młodzieży 1 411 - 411
Klasa pośrednia 1 412 - 412
Klasa otwarta 1 413 – 413
Wybór Zwycięzcy Rasy
Wystawa jest dosyć daleko od dworca, ponieważ odbywa się na stadionie Szombierek, tuż przy granicy z Rudą Śląską :roll:. Na pewno dojedziesz tramwajem :cool3: :lol:

Dzieki za informacje :lol: A juz myslalam ze zrobie sobie spacerek od dworca, oby tylko pogoda dopisala w niedziele :lol:

Posted

Niedzwiedzica -Ja bym nie mogła chyba być hodowcą - zapłakałabym się na śmierć...
Wszystkie maluszki takie słodkie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: ale jeden szczególnie wpadł mi w oko :cool3: - to Carlos:loveu:
Dziękujemy za miłe słowa dotyczące fotek hi,hi jednak oko apartu tudziesz
kamery czasami złudne jest:razz: tak na co dzień to Vigo do romantyków raczej nie należy;)
Fuka - ja też mam nadzieję że w końcu ten dzień nastąpi:drink1: i to niedługo.

Posted

Flaire - ty chyba pomyliłaś napisy pod fotkami - ten wielki pies z dużymi zębiskami to maleńka Lotka:crazyeye: ;)
...Ale tak slodziudko spi jak niemowlę ze smoczuchem to chyby jednak ona:lol:

Posted

Gosia - chyba powariowali z tym wojskiem :crazyeye: - a Ty ze strony medycyny czy psychologii masz wstęp wolny na poligon?:razz: ;)

Posted

Flaire napisał(a):
zach, właśnie usłyszałam w TV: trybunał europejski dzisiaj zdecydował, że pacjent, który nie może doczekać się leczenia w swoim kraju ma prawo wyjechać na leczenie za granicę, a jego kraj ma obowiązek pokryć koszty takiego leczenia... Wymagane jest, żeby leczenie było konieczne w trybie pilnym, tzn. żeby jego odkładanie prowadziło do pogorszenia się stanu pacjenta.

Oooo dzięki za info!
Na pewno nic z tego nie wyjdzie, bo znajdą tysiąc argumentów przeciw, ale cóż szkodzi się wgłębić w temat :roll:

A niedzwiedzie maluszki superowe, mi najbardziej się spodobały Chilly Chips i Shaggy :loveu:

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Hmmm... czy jest coś o czym ja nie wiem... :cool3: Wygraliście jakiś konkurs i macie dostwę doga'a in the fog'a cały rok w nieograniczonych ilościach... :drink1::chlup::sweetCyb:

mamy blisko supermarket :lol:
Jeśli suka-foka potrzebuje mniej czasu na obrobienie, to trzeba go racjonalnie spożytkowac :loveu:

Posted

Milczenie jest złotem, ale bez przesady.
Wiem, sama nic nie skrobię. Niestety moje wyłączenie z życia na dogo było powodowane zepsuciem się dwóch urządzeń niezbędnych do korzystania z tej przyjemności - kompa i mojego organizmu. Z kompem już dobrze. Ze mną będzie dobrze. Złapałam jakieś pakudne, zlośliwe przeziebienie, które najpierw udawało, ze sobie poszło, potem nagle się rozwinęło. Na szczęscie jest już w odwrocie.
Fredzinek oczywiście nie najlepiej na tym wychodzi. Cierpi na tym przede wszystkim jej edukacja i uroda. A uroda jest teraz zecydowanie mahoniowa. Wcześniej był taki moment, że zastanawiałam się, czy przypadkiem mówienie o niej, że mahonek, nie jest nadużyciem, ale nie jest.

Gosia, nie jestem entuzjastką Twej decyzji. Mogłabys wychować kolejną chlubę królewskiej rasy, a tak wychowasz niedorobionego ONka;)

Posted

Witajcie,
Prosze mi wybaczyć skąpe doniesienia na dogo ale mam teraz dośc trudny okres. Co drugi dzień jeżdże do braciszka, do szpitala i potem nazajutrz odrabiam zaleglości domowe i psie. Dzisiaj byliśmy na spacerku mimo deszczu. Nie byl ulewny, ciepło, majowo i wszystko pachnialo. Tylko po powrocie musiałam mlodego wytrzec solidnie, ja miałam przecideszczówke z kapturkiem hihihi.
Codziennie nad jeziorem widzimy wysiadującą na gnieżdzie łabędzicę i partnera obok. Piękny widok, gniazdo jest blisko promenady ale one sie niczego nie boją ani ludzi przechodzących, ani szczekających nieraz psów.
Nie jest to tak blisko, żeby im ludzie, czy psy zrobiły krzywde, ale zawsze.
Spróbuje to ufocic następnym razem.

Przy okazji bytnosci w Poznaniu we wtorek widziałam Niedźwiedzią szóstkę!
Nie potrafiłabym wybrać najlepszego spośród nich tak są wyrównane.
Chyba Chips jednak, ale przez to, że najbardziej przylepny i rozpieszczony, istny całuśnik kochany.
Możecie mi teraz zazdraszczać:evil_lol:

Posted

Ja się nie mogę napatrzeć na zdjęcia szczylków, a co dopiero poznać taką szóstkę na żywo. :loveu: :loveu: :loveu:

Swoją drogą, korzystając z okazji, chciałabym złożyć reklamację do Zach. Chodzimy na to szkolenie, chodzimy, a jeszcze żadnych zajęć z tańców nie było! :mad: Mimo że na moim poświadczeniu opłaty za szkolenie jak wół widnieje - Obidance. :evil_lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...