Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='bos']Flaire , fakt pyszności , Ty takie specjały wyrabiasz.....:sabber: :sabber: nooo, zdarza mi się. :lol:

[quote name='bos']A co do maliniaków.
Naszą psią szkółkę prowadzi małżeństwo które ma kilka psów super wyszkolonych. Jest wśród nich czarny briard /suczka/ ktora chodzi jak w zegarku , mają też maliniaki. Nimi zajmują się już bardzo długo. Są Mistrzami Śląska , V-ce mistrzami PL , mają spore osiągnięcia poza granicami PL. Na te maliniaki aż miło popatrzeć......:lol::lol:Ja nie znałam zbyt wielu maliniaków (w Stanach nie znałam żadnych, w Polsce - tylko kilka sztuk). Natomiast z jednym wyjątkiem (mistrzem Polski IPO sprzed kilku lat) niestety nie jestem zachwycona temperamentem tych, które miałam okazję poznać. Wydaje mi się, że przynajmniej w Polsce (bo jak jest gdzie indziej na świecie to nie wiem), hodowlę tych psów trzeba wybierać bardzi, bardzo ostrożnie.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Flaire']Wydaje mi się, że przynajmniej w Polsce (bo jak jest gdzie indziej na świecie to nie wiem), hodowlę tych psów trzeba wybierać bardzi, bardzo ostrożnie.

No i to niestety tyczy się nie tylko maliniaków.. w wielu rasach, zwłaszcza jak ma się jakieś konkretne wymagania to trzeba być ostrożnym.. A jakie są maliniaki.. no specyficzne, ale co kto lubi hi hi :lol:

A ja składam najserdeczniejsze życzenia dla ślicznej Lotki!! Pół roczku to poważna sprawa- niech nasza młoda piękność rośnie co by wkrótce szaleć na ringach wystawowych! :D
Samych radości życzą- Asia, Huguś & Ludwiczek

Posted

Flaire, ale torcicho :crazyeye: :loveu:

Co do maliniaków z Polski - mój na pewno z Polski nie będzie. :cool3: A że specyficzne :evil_lol: - po prostu najlepsze. :evil_lol: ;) Tylko trochę brzydkie. :p

100 lat dla Lotki!! :multi: :loveu:

Posted

zachraniarka napisał(a):
Pół roczku to poważna sprawa
Innymi słowy - starzeje mi się suka!

zachraniarka napisał(a):
niech nasza młoda piękność rośnie co by wkrótce szaleć na ringach wystawowych!
nie wiem, jak będzie z tymi wystawami, ale póki co, Lotka szaleje w agility... Pędzi na oślep i szczeka! :lol: Ale zaczyna kumać, o co chodzi. Wczorak robiliśmy taki duży łuk z hopek i tunelu i już nie muszę jej naprowadzać na każdą przeszkodę - ja sobie biegnę mniejszym łuczkiem od wewnątrz, a ona zasuwa przez przeszkody. I całe szczęście - inaczej nie miałabym szansy za nią nadążyć...

Posted

zachraniarka napisał(a):
Super :D :D :D
Zleży jak dla kogo... Troszkę się obawiam, że ona będzie z tych psów, co to same wybierają, jaki torek pokonać. Już teraz tak trochę mam - jesli widzi gdzieś nieopodal jakąś przeszkodę, to leci na nią, ot tak, dla sportu.

Z jednej strony mnie to cieszy, bo jej to pokonywanie przeszkód wyraźnie sprawia przyjemność. Piłeczki ma gdzieś, smakołyki ma gdzieś - gdy przed nosem jest jakaś hopka czy kładka. Ale z drugiej strony, właśnie dlatego, że samo bieganie jest dla niej bardziej motywujące niż cokolwiek innego, może być ja ciężko nauczyć, że bieganie bieganiu nie równe, że można to zrobić dobrze i źle...

Posted

Loteczko kochana, skończone pół roku to jest już co świętować!
Deryś i ja życzymy Ci, abyś był zdrowa, piękna i mądra, żebyś zawsze mogła realizować swoje i pańci pasje, z jak najlepszymi wynikami :)

Posted

[quote name='Wojtek']W temacie szczeniaków...
Spotkałem się kiedyś w publikacji traktującej o airedalch z twierdzeniem, że suki tej rasy to złe matki. Tak z ciekawości - czy to prawda?
Wojtek-moje sunie to dobre matki :loveu: -no,może Koka miała tylko jedna wadę-nie sprzatała po dzieciach.Ale poza tym-rewelacja .Kolejne dwie to super -mamuski . Nie potrafie sobie wyobrazić lepszych matek :multi:
oto dowód

A szczeniaki na tych zdjeciach maja po 5-6 tygodni..musiałam jej kubrak zakładac, bo karmiła by je na okrągło.

Posted

niedzwiedzico
po Twoich fotkach nie podlega wątpliwościom fakt, że erdelki potrafią być cudownymi mamusiami :loveu:
Piękne zdjęcia i piękna rodzinka.. och nie chciałabym być na Twoim miejscu w dniu rozstania z tymi małymi szczęściami..

A ja mam info o kolejnym udziale AT w zawodach posłuszeństwa. 7 maja odbyły się zawody posłuszeństwa w Krakowie według regulaminu MPPT. Startowało 18 psiaków, w tym jeden airedale. Benny Panda z Różanego Dworu uplasował się na 16 miejscu. Na forum psysportowe można zobaczyć filmik z jego pracą. Gratuluję startu i mam nadzieję, że coraz więcej AT będzie można zobaczyć na zawodach posłuszności w Polsce.

Posted

Jaki śliczny, różowiutki ozorek! :loveu:

Uważaj z tymi meszkami... Moja kuzynka-pediatra opowiadała kilka lat temu, że leczyła dziecko, które musiało kilka dni w szpitalu spędzić, tak było pogryzione. :crazyeye:

Posted

[SIZE="4"]Lotko, [SIZE="4"]Wszystkiego naj naj najpsiejszego w dniu urodzin, a w przyszlości
wielu sukcesów sportowych i ringowych

[SIZE="4"]od Borsaf i Regona
[SIZE="1"]
Dopiero teraz te życzenia, ponieważ dopiero z I Komunii krewniaczki wróciliśmy:oops:

Posted

[SIZE="4"]INA i VIGO
1,5 roku to taka psia 18-stka!
[SIZE="4"]Wszystkiego najpsiejszego, długich lat życia z ukochana pancią, sukcesów na polu szkoleniowym i dużo, dużo zdrówka.

Inuś, juz Adze nadałam, jutro dzwoni, a ja zaraz potem maila napiszę.

Posted

Niedzwiedzica Cudne foty! Ale mnie kusisz! Cos wykombinuję, jakos męża przekonam i chyba we wtorek postaram się Ciebie odwiedzic, oczwiscie po południu, bo do południa niestety pracujesz. Ostatni PKP mam kilka minut po 20 więc myślę, że jakos zdąże na to Bajkowe i z powrotem obrócić.

Posted

Lotka bardzo wszystkim dziękuje za życzenia. Przynajmniej tak myślę, bo przyznam szczerze, że jeszcze nie do końca rozumiem, co ona mówi - a do powiedzenia ma dużo i to najczęściej w sposób wyraźnie kłótliwy. Dzisiaj rano na spacerze diabeł w nią wstąpił :diabloti: i nie było mowy o jakimś spokojnym chodzeniu na smyczy. Widocznie odestpała już nadmiar wrażeń z dnia wczorajszego - szkolenie, a potem wizyta Apci.

A Api była u nas wczoraj na trymowanku - robiłam ją na Leszno. Chyba w końcu powoli sierść dochodzi do stanu, jaki chcę... A i Misia ładniej odrasta, bo przez długi czas wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy. Nie mogę się przyzwyczaić do sezonowych zmian sierści, jakie następują w polskim klimacie. :-(

Posted

Witam
Mniej Iny na dogo bo uwielbiamy z Vigo długie piesze wędrówki i każdą wolną chwilę przeznaczamy na wyprawy za miasto .

Locia to [SIZE=1]już taka pannica :crazyeye: - spóżnione życzonka
długich długich lat spędzonych ze swoją Pancią, zdrówka
Pamiętaj
Przyszłość należy do Ciebie:lol:

Posted

Niedźwiedzico - wspaniałe, cudne serdelki na tych fotkach.
Za kilka dni i my bedziemy musieli zrobić takowe ogrodzenie placu zabaw dla naszych welszowych sceniaków.
Ahoj!

Posted

borsaf - dzięki:lol: za życzonka ja sobie zawsze myslałam że roczek to psia 18-staka;)
a co do urodzinek Vigusiowych... on jest ze mną 18 miesięcy:multi: tu się zgadza cyferka czyli 1,5 roku ale wczoraj to obchodził 20 miesięcy :lol:
Zaraz jak wróce z pracy to zajrzę do poczty.
Niedzwiedzica - w końcu mogę oko nacieszyć:multi:

Posted

Flaire - Vigo to stary chłop gdzie mu do roczku :razz: - on we wrześniu - już
dwa latka będzie miał:crazyeye:

Posted

[quote name='Flaire']INA, czy Vigo wczoraj kończył roczek? Jeśli tak, to jemu też spóźnone życzonka się należą!
Ja też się do tych spóźnionych życzonek dołączam :BIG:

Lotko, Papiściu, dorosła pannico dla Ciebie samego szczęścia, zdrówka i radości z Pańci :bday:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...