Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

......i ja również.
Zach , ślicznie Wam razem, wielce wymowna fotka :lol: :multi: :multi:

Borsaf , nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło........:evil_lol: :lol: ;)

A Ludwiś wyrośnie na pięknego piesa , :multi: :loveu: :lol:

Jeszcze znalazłem zdjęcie z ostatniej wystawy
w Łodzi , tam spotkaliśmy takiego szorstka

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

bos napisał(a):

A Ludwiś wyrośnie na pięknego piesa

Jak to wyrośnie - już wyrósł.
Zach, pięknie napisałaś. Podziwiam Twoją konsekwencję i ukierunkowanie na cel. Coś takiego musi przynieść sukces.

Czy ekipa z Gdańska wybiera się na zawody obiedience do Warszawy?

Posted

Bos ten szorstek to chyba na ringi nie szedł? Z tymi wspanialymi uszami to chyba do kochania tylko, nie na wystawy. Boski nietoperek.

Posted

[quote name='borsaf']Bos ten szorstek to chyba na ringi nie szedł? Z tymi wspanialymi uszami to chyba do kochania tylko, nie na wystawy. Boski nietoperek.
.....hahahahahah....słuszna uwaga borsaf ,nie startował, już nie pamiętam kto nazwał go jak Ty .....nietoperek.........:evil_lol: :evil_lol: ;) :cool3: ;)

Posted

Jura napisał(a):
Jak to wyrośnie - już wyrósł.
?

No tak,:evil_lol: bo do dorosłości jeszcze trochę wody upłynie , narazie to śliczny młodzian........:cool3: :lol: :evil_lol: :loveu:

Posted

Jak powszechnie wiadomo, 12 maja świętowaliśmy 1 urodzinki naszego kochanego Ludwinia.
Z tej okazji, po zajęciach, na placu szkoleniowym zebrało się grono wielbicieli naszego kochanego szorstka i postanowiło uczcić ten, jakże znamienny jubileusz:

Jubilat we własnej, szorstkiej osobie

A tu już imprezka

Dostałem prezent

Oooo, cześć Deryl - miło, że wpadłeś :)

Spróbujmy mózgu Jane - Leszek, trzymaj mocno! Może jest lepszy od mojego...

Deryś w gościach

Ale ma kumpla :)

Impreza trwała do czarnej do nocy

Idziemy już? A kto to wszystko posprząta?
Ech, szkoda, że kolejne urodziny Ludwiczka będą dopiero za rok...

Ale nic to, za tydzień roczek świętować będzie Iszta, czarna labradorka Justyny.
Znowu będzie impra :D

Posted

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za życzenia!

[quote name='aga_ostaszewska']Ps. Pewnie niebawe się zobaczymy... :razz:

Już mi jaskółki doniosły tę radosną nowinę, że odwiedzisz 3miasto! :cool3:

[quote name='Jura']Czy ekipa z Gdańska wybiera się na zawody obiedience do Warszawy?

Ekipa z Gdańska jeszcze nie gotowa na zawody, ale pilnie trenuje. Ostatnio doszły do nas nowe fajne psiury, także nasze szeregi rozrastają się :D

Posted

I jeszcze kilka zdjęć z wczoraj, autorstwa Ali.

Jeszcze przed imprezą odbyła się mała sesyjka frisbee :cool3:

Pierwszy w pogoń za rollerem wystrzelił Ludwiś:

Celownik włączony, paszcza otwarta..

A teraz nie oddam :evil_lol:

Pełna koncentracja:

i ciap!

I jeszcze tylko trzeba się jakoś zatrzymać z tego pędu..

A to nasz nowy nabytek hovawardka Joyka:

Polowanie na rollera:

Mam! :D

I nasza najmniejsza, ale z największym zapałem Didi:

A tutaj wielka radość terriera! Ludwiś dostał od Ali super prezent- nowy mózg!! Mózg jest superowy, czarno-pomarańczowy i nazywa się "Aqua Toy" :cool3: , czyli już wkrótce będziemy testować jak się go wyławia z morza :D

Luwinio był tak szczęśliwy, że pochwalił się swoją nową sztuczką "fik!", czyli turlaniem :lol:

Posted

Nitencja napisał(a):
a czy i Locia dzis nie ma swojej miesiecznicy ??:BIG:
Locia jutro i to nie byle jaką, bo kończy pół roku! (A Matisek, o ile pamiętam, o miesiąc od niej starszy). Ale straszny jeszcze z tej Lotki dzieciuch i fizycznie, i przychicznie. I o ile Ludwiś swój mózg nosi w paszczy, o tyle Locia w ogóle go nie ma... :roll:

niedźwiedzica, maluchy śliczne. Bardzo Ci zazdroszczę. Ja to bym wolała, żeby Lotka w ogóle nie dorastała, tylko zawsze maluchem została... Ale nie takim brzydalem-podlotkiem jak teraz, tylko właśnie takim mięciutkim, pachnącym mleczkiem szczeniaczkiem...

zach, widzę, że Wasze psy-ratowniki znajdą każdego zasypanego człowieka, pod warunkiem, że ma ze sobą frisbee ;-).

Posted

Ali , mo ty jedna stanęłaś na wysokości zadania i obfociłaś Ludwisiową imprezkę. No to już teraz czujemy się jakkbyśmy i my z Jazonem w niej uczestniczyli.
Podziwiam Was za samozaparcie i szkolenie psiurów.:multi: :loveu:.........mnie taki leń ogarnął że nic mi się nie chce.................a w końcu trzeba by się wybrać na to szkolenie by je dalej kontynuować.

Posted

Flaire-ja tez bym chciała,żeby one takie zostały, jak teraz..chyba będe musiała na Yorki sie przerzucic ;) twoja Lotka paszczurny podlotkowaty okres przechodzi super -tylko tak dalej :multi:

Posted

Ali26762 napisał(a):
Ale nic to, za tydzień roczek świętować będzie Iszta, czarna labradorka Justyny.
Znowu będzie impra :D

My z białasem świętowałyśmy 70-tkę dziadka, więc niestety na roczek Ludwika się nie załapałyśmy:shake: , ale już szykujemy się na kolejną grillo-imprezkę, zwłaszcza, że mam nadzieję podłączyć się do Iszty i świętować pewną decyzję (z tej okazji już zamówiłam u mamy tort MALINOWY :cool3::lol: )

A Ludwikowi pięknie w czapeczce :loveu: , którą na pierwszy rzut oka zinterpretowałam jako żółty namiocik Gappaya, więc stwierdzam, że jestem już kompletnie nienormalna. :evil_lol: Albo to skutek hucznego imprezowania wraz z dziadkiem i resztą do 3.30 w nocy. :evil_lol:

Posted

Gosia czytajac między wierszami wnioskuję, że padło na OB maliniaka, stąd ten tort MALINOWY:evil_lol: A juz myślałam że sie zerdelisz:placz:

Posted

Borsaf, doskonale wnioskujesz. :lol: Decyzja o wyborze rasy była dla mnie naprawdę bardzo trudna, wahałam się, zastanawiałam i analizowałam wszystko przez jakieś 3 lata. :evil_lol:
Pewnie miną kolejne 3, zanim zawita do mnie w końcu maliniak, ale będę czekać, aby wszystko się ułożyło i abym mogła podsumować pierwszy i każdy następny rok tak, jak zrobiła to zach parę postów wyżej. :)

Posted

Gosia skoro tak Ci maliniak dojrzewa w głowie to napewno ucieszyły cię fotki pokazane przez zadziornego i moje z maliniakiem w tańcu.......:evil_lol: :evil_lol:;)

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']z tej okazji już zamówiłam u mamy tort MALINOWY :cool3::lol: Gosia, zanim mama zrobi, tu masz ode mnie :lol: :

Posted

Flaire
ach i teraz muszę klawiaturę wycierać, bo mi ślinka poleciała :sabber:

Gosia
najważniejsze, że już wiesz co.. teraz tylko kolejne kroki- coraz bardziej stresujące hi hi :evil_lol:

Posted

zach,

Spoznione ale ogromniaste i szczere zyczona dla Ludiego :loveu: Wybacz, ze wczesniej nie zdazylam, ale cos czasu brakuje na Dogo :(

Gosia,

Gratuluje wyboru rasy :cool3: Mam nadzieje, ze trafi Ci sie wyjatkowy egzemplarz :loveu:

W.

Posted

Flaire , fakt pyszności , Ty takie specjały wyrabiasz.....:sabber: :sabber:
A co do maliniaków.
Naszą psią szkółkę prowadzi małżeństwo które ma kilka psów super wyszkolonych. Jest wśród nich czarny briard /suczka/ ktora chodzi jak w zegarku , mają też maliniaki. Nimi zajmują się już bardzo długo. Są Mistrzami Śląska , V-ce mistrzami PL , mają spore osiągnięcia poza granicami PL. Na te maliniaki aż miło popatrzeć......:lol::lol:

Posted

W temacie szczeniaków...
Spotkałem się kiedyś w publikacji traktującej o airedalch z twierdzeniem, że suki tej rasy to złe matki. Tak z ciekawości - czy to prawda?

Posted

Wojtek napisał(a):
W temacie szczeniaków...
Spotkałem się kiedyś w publikacji traktującej o airedalch z twierdzeniem, że suki tej rasy to złe matki. Tak z ciekawości - czy to prawda?
Mnie się wydaje, że to jak wszędzie - zdarzają się i dobre, i złe. Misia była super mamusią, co widać było na wstawionych przeze mnie zdjęciach, a i nasza obecna serdelkowa mamusia, Heksia, wygląda na zadowoloną z macierzyństwa. Ale u mnie zdarzyła sie kiedyś sunia, która macierzyństwa nienawidziła i nie była dobrą matką. Trzeba było ją na siłę wprowadzać do kojca i trzymać, żeby szczyle nakarmiła :crazyeye: . Nie muszę chyba dodawać, że "zafundowałam" jej tylko ten jeden miot.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...