Ali26762 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Gosia, zach - ale macie fajnie z tymi talerkami. Jak tylko coś zrobię ze zdrówkiem i wpadnie mi jakaś kaska w łapy, to może i ja sobie kilka talerzyków zamówię. Przypuszczam, że Derysiowi bardzo spodoba się nowa zabawa. Ale zanim kupię, czy będę mogła spróbować kiedyś, przy okazji, na Waszym sprzęcie, czy warto mi inwestować?
zachraniarka Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Ali26762 napisał(a):Ale zanim kupię, czy będę mogła spróbować kiedyś, przy okazji, na Waszym sprzęcie, czy warto mi inwestować? No jasne, że tak- Ludwik na pewno chętnie pożyczy talerzyk swojemu kumplowi z ławki szkolnej Derysiowi :loveu:
INA Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 niedziedzica oczu oderwać od nich nie można--- maluszki przepyszne:loveu: to fajnie że już wszystkie mają swoje domy. Martini- wcale nam tak dobrze nie idzie na tym szkolonku tak na początku się mi tylko wydawało a teraz załamka ...:flop: no nie mogę go "przykleić" do swojej nogi szczególnie po komendze noga - albo za daleko albo krzywo albo za bardzo z tyłu:flaming: a teraz doszło nowe ćwiczonko - waruj w czasie marszu o bosze... Vigo waruje w tempie żólwia na emerturze, to jest nasze zadanie domowe ale w domu gdy ćwiczymy ze smakołykiem - takie szybie warowanie to jest ok... asher - ( udzielasz sie moze na forum podatkowym - tam jest taki sam nick>>>) wiesz faktycznie masz racje:confused: , bo przecież często wołam psa do siebie i za każdym razem - wołam do mnie- a nie zawsze wymagam przyklejenia - bo wołam go po prostu aby przyszedł...w jakiś celu ale - do mnie- stosuje też w celu przyklejenia sie - to psu faktycznie może mętlka w głowie zrobić:roll: Vigo po do mnie powoli zaczyna się przyklejac ale tylko wtedy gdy jest dobry smakołyk na moim brzuchu:razz: .............. My mamy problem w jaki sposób ukarać psa gdy - gdy odszczekuje się dość agresywnie na wybrane jednostki -zawsze psy - nigdy suki poejrzewam, że to jest tylko odszczekiwanie - chociaż nigdy nie próbowałm sprawdzać...Vigo z natury jest bardzo łagodnym psem i z każdym łagodnym psem potrafi się bawić albo chociaż obwąchać ale ostanio dość agresywnie odszczekuje sie szczególnie dużym albo ostrym psom- rotkom , pitom, am-stafom - coś pomysł trenera nie bardzo mi się podoba...już sama nie wiem...:roll: :sadCyber:
Ali26762 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 [quote name='INA']... wiesz faktycznie masz racje:confused: , bo przecież często wołam psa do siebie i za każdym razem - wołam do mnie- a nie zawsze wymagam przyklejenia - bo wołam go po prostu aby przyszedł...w jakiś celu ale - do mnie- stosuje też w celu przyklejenia sie - to psu faktycznie może mętlka w głowie zrobić:roll: Na bank ma mętlik. Jeżeli raz wymagasz, aby na tę komendę podszedł tylko blisko Ciebie, a innym razem ma wykonać konkretne ćwiczenie, to Viguś będzie robił to, co wymaga mniej wysiłku i jest bardziej przyjemne - czyli będzie tylko podchodził. Musisz zróżnicować polecenia, aby wszystko było jasne i kalrowne. Wtedy pies nie będzie się zastanawiał co akurat masz na myśli :) [quote name='INA'] no nie mogę go "przykleić" do swojej nogi szczególnie po komendze noga - albo za daleko albo krzywo albo za bardzo z tyłu:flaming: Tu też Ci się przyda dodatkowa komenda - np. popraw, czy lewa. My to akurat ćwiczymy z Derysiem, zach nam kazała. Jak pies krzywo usiądzie, to nie dostaje nagródki, a ja odchodzę kilka centymetrów w bok i wydaję nową komendę. Jednocześnie tak naprowadzam Deryla smakołem, żeby ruszył doopkę i przesunął ją w moim kierunku tak daleko, aż dotknie mojej nogi. Wtedy nagradzam. Cały wic polega na tym, żeby pies się tylko dosunął, szorując doopencją po podłożu, a nie wstawał i przechodził z miejsca na miejsce. Spróbuj. Rób też ćwierćobroty w miejscu z hasłem noga czy równaj. To też dobre ćwiczenie :)
Ali26762 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 zachraniarka napisał(a):No jasne, że tak- Ludwik na pewno chętnie pożyczy talerzyk swojemu kumplowi z ławki szkolnej Derysiowi :loveu: Rozmawiałam z Derysiem - bardzo dziękuje Ludwikowi i Tobie :kiss_2:
asher Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 INA, nigdy w życiu nie byłam na podatkowym forum, podatki, pity, itp, to dla mnie czarna magia. Ktoś się pode mnie podszywa :mad: ;) Ja kiedyś założyłam na "Szkoleniu" temat, jak przykleic psią dupkę do nogi, bo Sabina siadała krzywo - łopatka przy nodze, ale pupa odstawała w bok. Ktoś mi wtedy poradził, zebym zaczęła trochę inaczej naprowadzać psa targetem - kiedy pies już mnie obejdzie i szykuje się do siadu przy nodze trzeba odchylić rękę ze smakolem/piłką w lewą stronę. Wtedy łeb psa pójdzie trochę w lewo, a pupa automatycznie trochę w prawo - czyli w kierunku lewej nogi. Ja dodatkowo lewą ręką "asekurowałam" psa z lewej strony - żeby nie odsunął sie za bardzo. I jak Sabina usiadła, to smakołyk przenosiłam na wysokośc swojej brody, żeby i łepek poszedł jej we właściwym kierunku. Kurczę, trudno mi to wytłumaczyć poprzez forum, najlepiej to po prostu pokazać... Dopiero jak juz Sabina nauczyła się siadać przy nodze wprowadziłam ćwierćobroty, pół obroty itd. Zaczęlam też naprowadzać psa na siadanie przy nodze zupełnie innym sposobem, "na gruszkę", ładnie jest to opiane na stronie klikerowej - to tez pomaga psu zrozumieć, o co chodzi w siedzeniu przy nodze. Teraz staram się zróżnicować siadanie przy nodze z obchodzeniem mnie i siadanie przy nodze ze zrobieniem pętli przy lewej nodze... No i prawie w ogóle nie ćwiczyłam doklejania do nogi, jak odsunę się ciut w bok, tylko na obrotach... Ufff, taka niby banalna sprawa, a jaka skomplikowana... :drinking: Coztego, gratuluję degradacji, a gdzie sprzątasz? :cool3: ;) Tak w ogóle, to jak sprawdzić, kto moderuje dany dział? Kiedyś to sie wyświetlało na stronie głównej forum i stronach poszczególnych działów, a teraz tego nie widzę... :???:
coztego Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 [quote name='asher'] Tak w ogóle, to jak sprawdzić, kto moderuje dany dział? Kiedyś to sie wyświetlało na stronie głównej forum i stronach poszczególnych działów, a teraz tego nie widzę... :???: Tutaj znajdziesz całą elegancką listę sprzątaczek i sprzątaczy. A jak jesteś na stronie głównej jakiegoś działu, to na samym dole, po prawej, pod tytułami topików, są wypisani moderatorzy danego działu. :cool1:
bos Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 A to kilka ujęć z dzisiejszej wystawy.....OPOLE 2006 :lol:....ring 10 na którym wystawiane były erdele był na zewnatrz , a sedziowanie rozpoczeto z 1 godz. opóżnieniem, ;) jak widać Flaire nic nie zepsuło wspaniałego humoru , nawet ta paskudna pogoda , ;)......mozna rownież i pogadać, a na to każda pora jest dobra ;)
asher Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 [quote name='coztego']Tutaj znajdziesz całą elegancką listę sprzątaczek i sprzątaczy. A jak jesteś na stronie głównej jakiegoś działu, to na samym dole, po prawej, pod tytułami topików, są wypisani moderatorzy danego działu. :cool1:Dzięki!!! :) A jakbym chciała zobaczyc listę moderatorów, ale nie poprzez twój link, tylko samodzielnie, to gdzie tego szukać? :???:
coztego Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 asher napisał(a):Dzięki!!! :) A jakbym chciała zobaczyc listę moderatorów, ale nie poprzez twój link, tylko samodzielnie, to gdzie tego szukać? :???: Na stronie głównej, na dole na niebieskim pasku masz napisane jak wół: "Pokaż listę Moderatorów" ;)
Gosia_i_Luka Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Coztego - a dlaczego nie jesteś zielona?? :niewiem:
bos Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 ;) ...........;) :evil_lol: ;)kochani duzi bracia ze wzgledu że wystawiałem Jazona nie bylem wstanie zrobić wam więcej fotek:roll: :shake: bo w tym czasie gdy serdelki były oceniane my się rozlokowywaliśmy. Ale co mam to wstawię.....:p ;)...........mimo że to wystawa międzynarodowa nie podano na koniec pełnych wyników.....na wspólnej tablicy , ja nie widziałem....:shake: ;)......od przodu ALUZJA.......:multi::lol: ;) ;) ;) ;)
coztego Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']Coztego - a dlaczego nie jesteś zielona?? :niewiem: :niewiem: Może dlatego, że jestem jeszcze zielona ;) bos, biorąc pod uwagę okoliczności przyrody, nieźle fociłeś ;)
bos Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 [quote name='coztego']:niewiem: Może dlatego, że jestem jeszcze zielona ;) bos, biorąc pod uwagę okoliczności przyrody, nieźle fociłeś ;) Ciekaw jestem w czym jesteś jeszcze zielona...........:eviltong: :p Fokti wyszły dobrze jednak nie dałem rady z czasem na całą stawkę erdeli....szkoda Chciało by się porobić fotki znajomym psiurom ale nie można też swoich zostawić ,trza psa wyprowadzić , pospacerować z nim odstresować............ Najlepiej jak się nie wystawia.........jest wtedy czas na wszystko...... Ale , ale Ty mialaś jechać z nami.....z tego co pamiętam :p ;)
coztego Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 bos napisał(a): Ale , ale Ty mialaś jechać z nami.....z tego co pamiętam :p ;) Pan mnie z kimś myli :???: Chyba Zabrze nie było Wam po drodze do Opola :hmmmm: ;)
bos Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 coztego napisał(a):Pan mnie z kimś myli :???: Chyba Zabrze nie było Wam po drodze do Opola :hmmmm: ;) Pan ................może tak:angryy::evil_lol: Ja......... nie;) ;) :evil_lol: Czy Zabrze było po drodze do Opola?..........dla nas by było:lol: :lol: :evil_lol:
zachraniarka Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='INA']My mamy problem w jaki sposób ukarać psa gdy - gdy odszczekuje się dość agresywnie na wybrane jednostki -zawsze psy - nigdy suki poejrzewam, że to jest tylko odszczekiwanie - chociaż nigdy nie próbowałm sprawdzać...Vigo z natury jest bardzo łagodnym psem i z każdym łagodnym psem potrafi się bawić albo chociaż obwąchać ale ostanio dość agresywnie odszczekuje sie szczególnie dużym albo ostrym psom- rotkom , pitom, am-stafom - coś pomysł trenera nie bardzo mi się podoba...już sama nie wiem...:roll: :sadCyber: INA, nie wiem jakie masz pomysły na rozwiązanie tej sytuacji, ale jakby co to odradzam wszelkie metody siłowe. Może i na jakiś czas skuteczne, ale generalnie tylko pogłębiają problem.. Flaire Api wygląda cuuudnie! Piękna suczeńka :iloveyou: bos dzięki wielkie za zdjęcia! :buzi: A jakieś wyniki ktoś ma?
INA Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 straszna pogoda brr a wystwającym współczuje chociaż widzę że humory dopisywały, czy będę mogła dowiedzieć sie stawkę, i co kto dostał? Dziewczyny dziękuje za wytłumaczenie będe to próbowała ćwiczyć-------------- ALE Teraz mam nielada problem i bardzo się zdenerwowałam... Od wczoraj Vigo dziwnie się zachowuje....:shake: Cholera by wzięła:angryy: już myślałam że to początek jakieś choroby od bólu stawów poprzez bardzej złożone rzeczy aż po zmiany psychiczne strasznie się strachu najadłam :roll: :-( ale potem zauważyłam, że cały problem tkwi w malutkiej muszce... Mucha lata po mieszkaniu- takie jakieś maleństwo i ten cholernik boi się jej , ucieka, chowa się albo trzęsie jak galareta...:shake: na początku wydawało się to śmieszne ale teraz nie do śmiechu - myślalm że przez noc zapomni- ale gdzie tam od rano to samo - nawet zrezygnował z posiłku nie chce się bawić schował się do klatki - i tam tkwi - nie reaguje jak go wołam a jak już da się skusić smakołykiem to stoi i rozgląda się--- wyrażnie roztrzęsiony z podkulonym ogonem nawet nie bawi się ulubioną piłeczką - teraz się uspokił i śpi w kaltece ( ale wytraczy jakiś podejrzany szmer...) - ten twardziel nieustraszony który nawet wystrzałów i petard w sylwestra nie bał się , który był na koncercie i stał w centrum tłumu gdze z głośnika dobiegały głośne dzwięki, bohater podwórka który nie boi sie nawet najwięszego psa.... dostaje ataku histerii z powodu małej muszki?????? Wiem że powodem może być - pszczoła która urządliła go pod koniec lata w dupkę - własnie od tego czasu unika wręcz się boi owadów....ale nigdy tak nie szalał??? Nie wiem też jak się zachowac czy calkiem natruralnie ..( tak chyba byłoby najlepiej)nie zwracając uwagi na jego histerie ,na okrągłe oczy i trzęsiączki... czy w tym momencie odwracać jego uwagę i ( próbować ) bawić się z nim aby zapomniał...ale much i pszczół będzie coraz wiecej.. Czy ktoś się spotkal z czymś takim czy może opisać problem - bo dla mnie to jest problem:cool1: gdześ dalej ale wtedy gdzie, na wychowaniu a może dalej do psychologa... o nawet w klatce w tej chwili ogląda się za muchą:placz:
INA Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 zach - jesli masz chwilę czasu to może opisze Ci na prv jakie rozwiązanie proponował trener - aby zmniejszyć agresywne szczekanie tym bardziej że z tą jego psychiką dzieje się coś złego( muszka) a może to efekt własnie tej metody:eek2::roll: - tak to była metoda siłowa... Nie chce mu sparać psychiki ani popelnić błędu...Cholera:shake:
zachraniarka Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='INA']Nie wiem też jak się zachowac czy calkiem natruralnie ..( tak chyba byłoby najlepiej)nie zwracając uwagi na jego histerie ,na okrągłe oczy i trzęsiączki... czy w tym momencie odwracać jego uwagę i ( próbować ) bawić się z nim aby zapomniał...ale much i pszczół będzie coraz wiecej.. INA zachowuj się zupełnie naturalnie i nie zwracaj uwagi na psa. Każde Twoje inne zachowanie będzie teraz dla niego dowodem, że jednak coś jest nie tak.. Najlepiej zostaw go w spokoju, on musi sam się uporać z tym problemem. Co do przyczyny zachowania to może być wiele- może to być okresowa jazda, a może po prostu przypomniał sobie to że kiedyś coś podobnego go ugryzło. Może to być też efekt przeniesienia- czasem jest tak, że pies przestraszy się lub poczuje ból, a skutek zwali na to co akurat widzi lub słyszy. Być może w tej małej niewinnej muszce Viguś pokładł jakiś swój strach lub ból.. Tak naprawdę bardzo trudno stwierdzić takie rzeczy. Ale nie przejmuj się to przejdzie, a im więcej teraz much będzie Was odwiedzać tym lepiej. Jak Vigo będzie wariował weź najlepiej zacznij czytać książkę lub wejdź tu do nas na dogo.. Psa olej zupełnie- zero odwracania uwagi- przecież nic strasznego się nie dzieje, mucha to żaden wróg, więc od czego tu odwracać uwagę? Trzym się i nie załamuj- bo nie ma powodów! A na priva czekam..
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Mam kilka fotek z ringu airedali :roll:. Grupa wystawców w oczekiwaniu na porównanie o Zwycięstwo Rasy: No to maszerujemy: Małe zamieszanie na ringu:
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 A tutaj duuuuże zamieszanie przy stoliku sędziowskim :evil_lol:: które zamiast się wyklarować - jeszcze się powiększa :eviltong:: I na koniec nasza dogomaniacka Api z Flaire :loveu:. Zwróćcie uwagę, że właściciele mokną na deszczu, ale sunia jest osłonięta parasolem :cool3: :loveu::
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Stawka airedale na Opole była taka: Psy - Dogs Ilość Nr kat. Klasa młodzieży - Youth Class 1 1339 Klasa pośrednia - Intermediate Class 1 1340 Klasa otwarta - Open Class 4 1341 - 1344 Suki - Bitches Ilość Nr kat. Klasa szczeniąt - Puppy Class 1 1345 Klasa młodzieży - Youth Class 4 1346 - 1349 Klasa pośrednia - Intermediate Class 3 1350 - 1352 Klasa otwarta - Open Class 4 1353 - 1356 Wygrała suka pani[SIZE=2] Joanny [SIZE=2]Szczepańska-Korpetta z klasy pośredniej.
Aluzja Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 na smyczy z pania w bialych butach Prima grenada pozniejsza zw.grupy:-):-);)
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ktoś prosił o wyniki? PSY Klasa młodzieży SIMPLE MINDS Aluzja – I, Zw. Mł. Klasa pośrednia IKAR Marakita – I, Res. CACIB Klasa otwarta DINO Zofka – nb PRIMUS INTER PARES Aluzja – III USTINOW vom Garmsee – II Prima ZEFIR – I, CACIB SUKI Klasa szczeniąt Prima REGATA – nb Klasa młodzieży GINGER Poezja Ruchu – I, Zw. Mł., Najlepszy Junior IL DE POLOGNE Poezja Ruchu – III IPANEMA Poezja Ruchu – nb STO LAT Aluzja – II Klasa Pośrednia Flaire ANNAPURNA – II Prima GRENADA – I, CACIB, NSwR, BOB, BOG MOCCA Poezja Ruchu – nb Klasa otwarta EILA Fargo Korak – I, Res. CACIB Prima FINEZJA - II HARA Ramir - III TROPHY FOR PASJA Poezja Ruchu – nb
Recommended Posts