Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Witam

Wróciłam z Wikusią od weta- biedna złapała wirusa trawnikowego - jak to wet określił - co się u nas w klinice dzis działo to przechodzi ludzkie pojęcie
czekalam w kolejce około godziny przede mną było 8 psów wszystkie albo kaszlały albo z biegunkami za mna ustawiła się jeszcze raz taka długa kolejka:crazyeye: - ponoć wirusy NIE ŚPIĄ...
Ja się ciesze że z Vigo ok ale mam mu podać - profilaktycznie - scanomune - Vigo do tej pory bardzo był podatny na infekcje i wlasciwie to byłam czestym gosciem u weta( 1 maja będzie równy rok jak bardzo poważnie wystraszył mnie - tym nagłym paraliżem miesni i wysoką gorączką) ale narazie po styczniowym przeleczeniu i dawce scanomune jest ok - nawet po zamoczeniu się w jeziorze:mad:

Niedzwiedzica - ukradłam Ci jednego malucha na pulpit:eviltong: Pamietaj o mnie wiesz z czym..:roll: znaczy się zapytaj w tej hurtowni..
Jura - nie martw się ja też mam doła szkoleniowego - Vigo tak jak ładnie ćwiczył w zeszłym tygodniu w tym kompletnie dał plame, ( nie ineresowały go komendy - tylko nowy uczeń - bereńczyk z którym się pieklił zresztą...:angryy: :shake: )wsystkie ćwiczonka były spalone..na dodatek ja nie ćwiczyłam lepiej - ciągnęłam go na chodzeniu przy nodze,
na końcu jedynie wyszło takie dla zabawy - elementy obrony:diabloti:

Nareszcie mogłam podziwiać mahoniową piękność, napracowałaś się - brawo:multi: nawet mimo drobnej pomocy,
..a ja powoli przyzwyczajam się że nasze serdele trzeba skubać na bieżąco - inaczej raz dwa zarastają:shake:
DLA BONDA BRAWO - SUPER ŻE WSZYSTKO OK:multi: :multi:

zach - Lordzik cudo :loveu: :loveu: - szelki super ja jestem ich wielką zwolenniczką ale te wasze są trochę inne czy z przodu z tym paskiem mu wygodnie,

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

coztego napisał(a):
A skąd ona wie, że to na poważnie? Bo Pani przestaje się bawić ćwiczeniem, a zaczyna się denerwować i przykładać :p

No jasne, moja wina... Ja w 100% zdaję sobie z tego sprawę, tym bardziej dół... :roll:

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
No jasne, moja wina... Ja w 100% zdaję sobie z tego sprawę, tym bardziej dół... :roll:

:nono: nie trzeba się dołować, tylko się poprawić ;)

Posted

Niedźwiedzico, naluchy pięknie się komponują z zielonym ;-) :loveu:
Jura, Fredzia super wystrugana! :multi:
O Lordzie nie wspomnę, choc biedak tymi pasami spętany... ;)

Posted

Wojtek-zawsze mówiłam,że airedalom w zielonym do pyska :eviltong:tzn do twarzy :evil_lol:dlatego strone tez mam w zielonym ..
Zadziorny- dopóki maluchy w kojcu były, Koka była nastawiona bardzo zyczliwie, ale przychodziła do nich rzadko. Jak do ogrodu wyszły,zaczęła na nie burczeć :diabloti: ale to normalne-przeciez nie może pozwolic,zeby jakies siusiumajtki po JEJ terenie ganiały !!! Poza tym, trzeba hierarchię stada ustawić :eviltong:
A i tak najlepsza była dzis Hesia, bo usiłowała sie z maluchami bawic...nawet głupawki dostała, zabawki im znosiła, łapa trącała..tyle,że one po takim trąceniu prawie salta robiły :evil_lol: Ale widac,że strasznie jej sie to macierzynstwo podoba :multi::multi:

Posted

INA napisał(a):
zach - Lordzik cudo :loveu: :loveu: - szelki super ja jestem ich wielką zwolenniczką ale te wasze są trochę inne czy z przodu z tym paskiem mu wygodnie,

O tym czy są wygodne to trudno mi odpowiedzieć, tak naprawdę na to pytanie znają odpowiedź tylko psy ;)
Natomiast z tego co obserwuję to w niczym im te szelki nie przeszkadzają- biegają w nich, śpią, szaleją, no i nie protestują, gdy je unoszę podczas wysiadania z samochodu tylko spokojnie obciążają ten pasek. Ten wzór szelek powstał po licznych badaniach i ma jakiś tam atest w Szwecji, że jest najbezpieczniejszy dla psa. Po tym jak się nasłuchałam, że niektóre szelki mogą powodować zmiany kostne to było dla mnie istotne by wybrać odpowiednie.

Co do dołków szkoleniowych to ja mam na szczęście mój już za sobą. Póki co obeszło się bez rezygnacji z obedience, tylko się cofnęłam do początków początków. Być może za dużo wymagałam od młodego szorstka :roll:

Teraz skupiamy się na prostych elementach, takich jak:
http://www.youtube.com/watch?v=ONwOywEy7gA

Kocham tę terrierową łapkę :loveu:

Posted

Niedźwiedzico, jak zawsze Twoje foty rozwalają! :loveu: Trzeba przyznac, że psy to świetny obiekt dla fotografika :loveu:
Na pocztówki z nimi!!!

Posted

:evil_lol:

niedzwiedzica napisał(a):

........łelszożaba kocha dużych braci i siostry.....:eviltong: :p

niedźwiedzica napisał(a):

pszczółka

...............dusza poety owładnąła psiurka........romantyczka całym pyskiem
.....bo rozumiem że to suńka........:cool3:
Tak jak "Szczęściarz" Eli_h ,mała At buja w kwiatkach....:evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu:

niedżwiedzica napisał(a):

cześć wszystkim :loveu:

No hej kluseczko z miodem........:loveu: :loveu: :loveu:

Niedźwiedzica , to nam rodości pokazałaś..........brawo :loveu: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Kluski serdelkowe słodkie!!! :loveu: :loveu: :loveu:

A ja dziś poznałam osobiście Fredzię. Rany, mahoniowy kolor jest wręcz powalający! Piekna!!!! :loveu:
Jura, ja cię chyba muszę przeprosić, bo coś mi się zdaje, że do Ciebie mówiłam per "Fredzia", a do Fredzi per "Jura"? Wybacz, ja chyba mam dziury w mózgu :oops:

Posted

asher napisał(a):
..Jura.......coś mi się zdaje, że do Ciebie mówiłam per "Fredzia", a do Fredzi per "Jura"? Wybacz, ja chyba mam dziury w mózgu :oops:

:crazyeye: :eviltong::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..............:cool3: ;) ;)

Posted

asher napisał(a):

Rany, mahoniowy kolor jest wręcz powalający!

Szkoda, że wymierający.

asher napisał(a):
Jura, ja cię chyba muszę przeprosić, bo coś mi się zdaje, że do Ciebie mówiłam per "Fredzia", a do Fredzi per "Jura"? Wybacz, ja chyba mam dziury w mózgu :oops:

Nic nie szkodzi. wszystko zostało w rodzinie. BTW nawet nie zauważyłam, tak byłam przejąta faktem, że zaraz będę musiała rozróżniać, która strona jest lewa, a która prawa :evil_lol:

Posted

Jura napisał(a):
Szkoda, że wymierający.
A nie planujesz maluchów po Fredzi? I czy ona urodziłaby jakies mahoniowe kluseczki, czy to nie jest takie proste?

BTW nawet nie zauważyłam, tak byłam przejąta faktem, że zaraz będę musiała rozróżniać, która strona jest lewa, a która prawa :evil_lol:
Hahahaha, na anszej grupie Beata przezyła załamanie nerwowe. Ustawiła nas w szeregu, kazała maszerować i wydawała nam komendy zmiany kierunku. Jak skończyła, to... każdy stał w inną stronę, a jest nas w grupie naprawde sporo :roflt:
Może wam poszło lepiej? ;)

Posted

A my jesteśmy dziś po pierwszym treningu agility! :D:D
Było super, przynajmniej w naszym odczuciu - na maila z opinią trenerki czekam z niecierpliwością.
Lukier bez cienia strachu (a z widoczną wielką radością) pokonywała hopki, sztywny tunel (rozłożony na ok. 1,5 , a potem 2 metry), kładkę, huśtawkę położoną na razie na niskim drewienku, slalom z 4 tyczek (z naprowadzaniem). Oczywiście wszystko na razie z asekuracją i w wolniejszym tempie, jak przystało na pierwszy trening. Ale pokonała wszystko, jedno, co wyłamała, to pierwsza próba ze sztywnym tunelem, ale kolejne próby powiodły się i przelatywała przez niego jak burza! To chyba jest to, do czego białas został stworzony (odpukać).
A najważniejsze, że jestem mega dumna z jej zachowania - ani przez sekundę nie zauważyłam, aby była niepewna siebie, nie mówiąc już o strachu! Najważniejsza byłam ja, piłki i przeszkody. Nie bała się psów, raczej nie zwracała na nie uwagi, tylko raz broniła plecaka przed maliniaczką i raz zabulgotała na przelatującą obok po kładce kundliczkę. Ale poza tym obwąchała się z psami bez problemu. Czy to jest mój pies?? Ten sam pies, który na pierwszym treningu obi, z ogonem pod brzuchem starał się uciec z placu?? :o To jest nasz wielki sukces!! :multi: :multi: :multi:

Agility jest SUUUPER!!

Posted

zadziorny-widocznie ten typ tak ma :evil_lol: :loveu:

żaby dwie :diabloti:

pszczółka

cześć wszystkim :loveu:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Dołączam do grona umarłych. :evil_lol:

Posted

niedzwiedzica - nie będe powielać już tych trzech fotek - bo chyba już wszyscy dokładnie je obejrzeli :loveu: powiem krótko nie mogłam od nich oczu oderwać ..:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: ...i zabijesz mnie - bez pytania wszystkie sciągnełam sobie i wrzuciłam jako foldery i tapetę...:roll: :oops:

zach - cudownie Lordzik robi to- do mnie-bardzo fajna instrukcja dla Vigusia:mad:
u nas z tym cofaniem się jest kiepsko - Vigo wtedy wstaje z dupskiem :placz: a i podejrzałam chodzenie przy nodze - tak u nas chyba nigdy nie będzie:shake:
gosia i luka - czytając Twoją relacje z toru - mogę tylk sobie pomarzyć coby było gdyby był torek obok gdzieś w pobliżu nas - cholera zazdroszcze wam:cool1: :wallbash:

Posted

Kochani, jak wy wszyscy juz niezywi, to dla kogo mam kolejne foty wklejac ??? no, dla KOGO ??? :crazyeye:;) I kolejne pytanie, czy za zbiorowe mordertwo zamykaja na 25 lat, czy teraz juz dozywocie mi grozi :cool3:

Posted

Niedźwiedzica planuje wakacje :evil_lol: :evil_lol: :

I kolejne pytanie, czy za zbiorowe mordertwo zamykaja na 25 lat, czy teraz juz dozywocie mi grozi :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...