niedzwiedzica Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Wojtek-jak zaczną koopy robić jak szalone, po kilka dziennie, to łatwiej sie je wydaje z domu ;):diabloti: a powaznie mówiąc, prawie wszystkie maja już fajne nowe domki i właścicieli, którzy już nie moga się ich doczekać. A wbrew temu, co wyczytałam na jakiejś stronie o airedalach, uważam,że 9 psów w domu to jednak przesada, nawet jak na hodowlę i szczęscia psom nie daje :evil_lol: Niech kazdyszczeniak ma swoja rodzinę na wyłaczność, ewentulanie niech ją dzieli z innym psem lub kotem...Mi by rąk brakowało do głaskania. Już teraz wszystkie maluchy pchaja mi się na kolana i szukaja kontaktu-i to jest cudowne :multi::multi:ale potem już się nie mieszcza i to juz nie to... Borsaf-sunia jadła gotowane, suche,ale kiepskie, teraz kzamówię dla niej Hill'sa do psów z alergiami skórnymi. Dostawała jakies witamiony, mikroelementy, i nic. Flaire-właśnie na to liczę,że ktos, kiedys się z czyms takim spotkał. Gdybyś sobie przypomniała, wdzięczny byłby i pies i właściciel, o sobie nie wspomnę:p
Flaire Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 niedzwiedzica napisał(a):Flaire-właśnie na to liczę,że ktos, kiedys się z czyms takim spotkał. Gdybyś sobie przypomniała, wdzięczny byłby i pies i właściciel, o sobie nie wspomnę:pniedźwiedzico, trzy pytanka: 1. Czy ona się drapie? 2. Dokładnie jakie badania hormonalne miała robione? Odpowiedź, której szukam to nie "badania na hormony tarczycy", ale coś w stylu na przykład "T3, T4, TSH", albo jeszcze dokładniejsze - najdokładniej, jak potrafisz się dowiedzieć. 3. Czy te gołe plamy są względnie symetryczne (po obu stronach kręgosłupa)? Czy znajdują się tylko tuż nad ogonem (jak na zdjęciu), czy jeszcze gdzieś?
nikit1 Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Halo! Ta wiosenna pogoda natchnęła mnie swym urokiem i ponieważ wszyscy zaczynają przesyłac życzenia świąteczne, ja Wam przesyłam dwa wierszyki ;) "Wiosna przyszła! wiosna przyszła!! Cóż za piękne chwile! Wyleciała pszczoła z ula ugryzła mnie w tyłek.. A to wszystko przez mą siostrę chyba ją uduszę!! Bo na dżinsach mi przyszyła ....różowy kwiatuszek..." "Pelikanek to jest ptaszek co opuszcza strony nasze nie opuszczaj naszej strony Pelikanku......"
zadziorny Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 niedzwiedzica napisał(a):Już teraz wszystkie maluchy pchaja mi się na kolana i szukaja kontaktu-i to jest cudowne :multi::multi:ale potem już się nie mieszcza i to juz nie to... To jest właśnie to, co tygrysy lubią najbardziej :loveu: :multi: :cool3:
nikit1 Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 W dzisiejszym Super Expressie jest artykuł o Airedailu Grappie w salonie piękności ;) Są zdjęcia Grappy, jej Pana i p. Karoliny - dyplomowanej groomerki
swallow Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Ali26762 napisał(a):swallow - jak cię czuje Bond? Kiedy będą wyniki? Na Bondzie rany pooperacyjne goją się jak na psie :evil_lol: . Gdyby nie szew na szyi dł. ok 15 cm i drugi znacznie mniejszy na głowie to nikt by nie przypuszczał, że miał jakąkolwiek operację. Wyniki będą za około 2 tygodnie. INA - Vigo ślicznie wygląda, a jego mordka bardzo mi przypomina mordkę mojego Bondzika Niedzwiedzica - super te Heksiowe dzieciaczki
swallow Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Z okazji nadchodzących Świąt mam dla wszystkich dogomaniaków płci mniej pięknej ofertę :lol: :lol: :lol: USŁUGOWA SPÓŁDZIELNIA MALOWANIE JAJ poleca swoje usługi: WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich dogomaniaków
Ibolya Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Swallow :klacz::klacz::klacz::klacz: tylko czemu nie na wlszykach?
niedzwiedzica Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Flaire-postaram się odpowiedzieć na twoje pytania, choc o detale zadzwonię jutro do właściciela. tak na szybko, to poniżej sa foty tych placków golizny- strona lewa strona prawa Tak opisowo, to zmiany przypominaja literke U zwrócona brzuszkiem w strone ogona. Sunia nie drapie się po nich, skóra jest nieuszkodzona, bez zadrapań, bez skazy ( i bez włosa !) Hormony tarczycy miała sprawdzane wszystkie.Pani wet mówiła mi,ale jakieś 2 m-ce temu, że którys -chyba TSH byl nieznacznie nieprawidłowy,ale nie na tyle,żeby obarczac tarczyce wina za łysienie.
niedzwiedzica Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Flaire-Jutro zadzwonie do jej właściciela- to lekarz, więc powiniem znac wyniki dokładnie. Mam poprosic,aby podał mi dokładne wyniki tych badań ?
Fuka Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Wtrącę się, bo właśnie mi sie coś skojarzyło. A ściślej po głowie mi się kołacze, że jednorazowe sprawdzenie poziomów hormonów tarczycy o niczym jeszcze nie świadczy.... To, że w danym momencie wyniki sa prawidłowe wcale nie musi oznaczać, że można wykluczyć tarczycę:p [SIZE=2]Swallow, dalej trzymam kciuki za Bonda - żebyście wszyscy szybko zapomnieli o sprawie!
Fuka Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Kochani, życzę Wam wszystkim cudownych Świąt!!! [SIZE=1]:oops:chciałabym wiedzieć kiedy uda mi się wreszcie zabrać za tegoroczne mazurki? na razie zrobiłam cudnie głowę Makarona, chyba nigdy nie udało mi się uzyskac takiego wyrazu... przynajmniej w tej chwili tak mi się wydaje:roll: ehhh, żeby jeszcze sędziemu się spodobała....
p Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Witam ! Chcialabym podpowiedziec cos na temat tego psa z klopotami skornymi , wyslalam juz do "niedzwiedzicy" pw , ale nie jestem pewna czy doszla ? pozdrawiam Patrycja
niedzwiedzica Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Patrycja-nic nie doszlo :placz:wyslij prosze jeszzce razna priva albo na mój mail equitana@poczta.fm
Flaire Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Fuka napisał(a):Wtrącę się, bo właśnie mi sie coś skojarzyło. A ściślej po głowie mi się kołacze, że jednorazowe sprawdzenie poziomów hormonów tarczycy o niczym jeszcze nie świadczy.... To, że w danym momencie wyniki sa prawidłowe wcale nie musi oznaczać, że można wykluczyć tarczycę:p To prawda. Między innymi dlatego pytałam, co dokładnie było badane. Poza problemem z tarczycą może to też być inny problem hormoalny, mianowicie choroba Chushing'a. Ale mnie to w tej chwili wygląda chyba bardziej na schorzenie zwane "Seasonal Flank Alopecia" - sezonowa utrata włosa, często z ciemniejąca w ten sposób skórą, która jest problemem (pewnie genetycznym) niektórych ras, w tym Airedale Terrierów (chociaż osobiści u AT spotykam się z tym po raz pierwszy). Tutaj znajedziecie opis tego problemu po angielsku. Poza pr Święta, więc teraz nie mam czasu na więcej.... :-(
coztego Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 [SIZE="4"]Erdelowcy Drodzy! Wesołych Świąt, Smacznego jedzonka i Dużo słonka!
INA Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Witam Tylko na chwile bo Świeta a ja jesze mam troche do zrobienia.. Fuka pamiętam te Mazurki to one leżą od poprzedniego roku:crazyeye: ;) Ali, Swallow - dziękujemy na fotkach aż tak nie rzuca się w oczu ile jesze do skubania:diabloti: ;) Odnośnie tych pleców - Luka - teściowej miała podobne łysienia - od wrzesnia do marca - przez kika kolejnych lat - badań starej suce nie robili ....a wet stwierdził ze to alergia... ale chyba trafił ...bo po lekach łysienie się nie powtórzyło...:roll: a my po drugim szkolonko jesteśmy wniebowzięci - trenerowi podobało sie jak cwiczymy:crazyeye: i pytał się czy będziemy podchodzili do egzaminu - ja na to że nie mam możliwości jezdzić jeszcze kilka miesiecy....i tu dowiedziałm się że jeden dodatkowy miesiąc i powinno być ok , niestety my tego dodatkowego miesiąca nawet nie bedziemy mogli zaliczyć ale bardzo było mi miło:lol: Wszystkim terieromaniakom i ich piecholom. WESOŁYCH RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKIEJNOCY SMACZNYCH JAJECZEK !!!!
Flaire Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 INA napisał(a):Odnośnie tych pleców - Luka - teściowej miała podobne łysienia - od wrzesnia do marca - przez kika kolejnych lat - badań starej suce nie robili ....a wet stwierdził ze to alergia... ale chyba trafił ...bo po lekach łysienie się nie powtórzyło...:roll: Od września do marca to typowe dla tego sezonowego schorzenia, o którym pisałam. Również normalne dla tego schorzenia jest, że u wielu psów samo przechodzi albo występuje tylko raz i nie wraca. Natomiast alergia, bez wzlgędu na leki, raczej by powróciła i nasilała się z roku na rok... (Też nie zawsze, ale najczęściej). Tak więc ja, co do Luki, zgaduję właśnie tę sezonową utratę sierści ;-). INA, koniecznie musisz do egzaminu podejść! :-) Ja teraz uciekam na święta, ale jeszcze pogadamy! :cool3:
Fuka Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 INA napisał(a): Fuka pamiętam te Mazurki to one leżą od poprzedniego roku:crazyeye: ;) Ina, nie dobijaj mnie................ napisałam przecież, że nie wiem kiedy mi się wreszcie uda zabrać za mazurki:shake: jestem juz drugą noc bez snu i padam, idę teraz na kilka godzin spać, a potem nocka z mazurkami - ja robię z 3kg mąki:roll:
Gosia_i_Luka Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Chciałam Wam, kochani, życzyć spokojnych, radosnych, relaksujących Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, mokrego dyngusa, samych miłych spotkań z bliskimi i pysznego jedzonka!
coztego Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Fuka napisał(a): nocka z mazurkami - ja robię z 3kg mąki:roll: Szacuneczek :ylsuper: A z czym te mazurki robisz? :cool3: Ja już przeklinam wypieki, a robię tylko babę, sernik i jeden mazurek... :angryy: To pieczenie mnie przy życiu trzyma :no-no-no:
borsaf Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 [SIZE="4"]Wszystkim kochanym erdelowcom i "honorowym erdelowcom" życzymy z Regonem wspaniałych świąt Wielkanocnych, a po objedzeniu, duuużo czasu na spacerek z kosmatymi łapami, czyli pieknej pogody. Bądźcie zdrowi weseli i zadowoleni życzy Borsaf i Regon
moriko Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 [SIZE=4]Wesołych i pogodnych Świąt Wielkanocnych!! [SIZE=4][SIZE=2]życzy Moriko
bos Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Kochani duzi bracia i Wy ich właściciele Na te radosne Święta Zmartwychwstania życzymy Wam Wszystkim dużo radości smacznego jajka i innych specjałów i żeby mazurki Fuki udało się zjeść bez większych kawałów:evil_lol: A w Lany Poniedziałek mokro mokro i jeszcze raz mokro Również dużo słonka by można wyschnąć i udać się na rodzinne spacery.....od Jazona i bosowej czeredy
Recommended Posts