Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fuka']Zadziorny, Niedzwiedzica ma nowy cudowny aparat:klacz: mówię Wam - super!
I tak mało fotek wstawia :crazyeye: :shake:. Fe, nieładnie niedzwiedzico :mad: :angryy:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Lustrzanke cyfrową i dobre obiektywy plus teleobiektyw - będzie focić piękne foty w halach:multi: Niestety nie nadawał się do użytku w Głogowie, bo dzień wcześniej bateria się zużyla na zawodach końskich w Lipsku:placz:

Posted

Flaire - mała jest powalająca , a w takim towarzystwie już stara się brylować i wysunąć na czoło......:lol: :lol: :lol:

Ja już jestem nakręcony , tylko moja pani patrzy na mnie srogim wzrokiem.............drugi terrier u mnie to tylko kwestia czasu................
:lol: :lol: :lol: :lol: ;) ;)

Posted

o rany, tyle pytań,że nie wiem, na które wpierw odpowiadać:p a czasu mało, bo komp w pokoju syna, ktory, dziwnym trafem, jak tylko do JEGO kompa siądę,w JEGO pokoju,natychmiast nabiera chęci do nauki:diabloti: oczywiście, w tymżesz samym pokoku. I jak tu dziecię od nauki wstrzymywać, jak ma taki "głód wiedzy "???:crazyeye: Ale po kolei:
Nitencja - w zadnym wypadku sie nie wstydzę hodowli Nyaradmenti, wstydze się za to ewidentnego przeoczenia :oops: i to nawet nie wiem czy mojego, czy webmastera. Ale szybciutko to poprawię, zreszta nie tylko tego linka tam brakuje, Kementari tez nie ma, ani Magnitudo,a ani jednego ani drugiegi nie wypieram się ;) Może jeszcze dziś będzie :lol: -jak webmastera złapię...Moge twoja stronke też wstawić ???? Szkoda tylko,ze juz wyników wystaw nie wstawiasz, bo to genialny pomysł był.Może się dasz znów namówić :modla:
INA- a może twój Vigo to alergik ? terriery to często psy alergiczne,ale najczęściej objawy sa skórne-może u niego ta alergia powoduje zmiany w sluzówce gardła i stąd te czeste stany zapalne ? może by tak antyhistaminowo go przeleczyć ??
Flaire-podobnie jak ty, miałam stary sprzęt Minolty i ( wbrew radom Wind,ale z przyczyn czysto ekonomicznych ) dokupiłam Konikę Minoltę D5. Nie jest to sprzęt chwalony pzrez profesjonalistów ,ale ja jestem typowym "pstrykaczem", więc na moje potrzeby zupełnie wystarcza.A pasuja mi akcesoria kupione do starego Dynaxa, więc nie musze dokupywac nowych obiektywów, na które i tak nie miałabym w tej chwili pieniędzy. Więc mój wybór był w gruncie rzeczy prosty-albo KM albo nic. Wybrałam i nie narzekam , bo pewnie nie widze tych błędów na fotach, które znawcy widzą. Czasami dobrze byc blondynką ;)
Babci Borsaf juz prywatnie gratulowałam, ale jeszcze raz nie zawadzi :lol: Niech się mala terieromaniaczka zdrowo chowa i wiedze weterynaryjna z mlekiem matki ssie :BIG: takie pochodzenie to pewny fach w dłoni ;) I prosimy o zdjecia maluszka, jeśli juz do domu wrocił..Pamiętam z czasów jak moje dzieci na swiat pzrychodziły,że noworodki z leciutka zółtaczka sa najładniejsze-takie "opalone" ..więc zdjecia prosimy !!!!

Posted

Niedzwiedzica na pewnie ze mozesz ....Ja musze tez linki pouzepelniac i dac hodowle Magnitudo. Co do wynikow wystaw......... Dzis mam zamiar wstawic sonde i zobaczymy moze znow ise pojawia ale to potem licze na pomoc dogomaniakow w uzupelnianiu wynikow i zdjec. :cool3:

Posted

Nitencja-:multi: :multi: za same chęci....apierwszy głos w swojej sondzie juz masz , na TAK !!! a na wyniki tez możesz liczyc, jesli tylko bede je znać , to "doniosę " ;)
PS.dziecie jeszcze TV ogląda, może klika fotek uda mi sie wstawić , nim go żądza wiedzy tutaj przygna :diabloti:

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Mam nadzieję, że zachraniarce lepiej poszło! :cool3:

Ech nic lepiej.. dziś nam chyba chcieli udowodnić, że nic nie umiemy i pan egzaminujący miał z tego niezłą zabawę.. A ponieważ nie był to egzamin połówkowy, więc obawiam się, że wiele osób skończy na poprawce :-(

Flaire
Lotka z Leonem tworzą piękną parę, ale czy to nie za wcześnie na swaty córeczki???

Niedzwiedzico
zdjęcia piękne, aż miło popatrzeć na harce psiaków, zwłaszcza na świetną formę seniorki Koki!

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
PS.dziecie jeszcze TV ogląda, może klika fotek uda mi sie wstawić , nim go żądza wiedzy tutaj przygna :diabloti:
Wstawiaj, wstawiaj!

Posted

Falire-u nas też ostatnio pochmurno było i beż słońca, tylko ten weekend był słoneczny i piękny.A póżnym popołudniem foty sa niestety tez pochmurne...

Dla miłośników terrierów irlandzich:słon na kuli ;)

i jeszcze jedno, tym razem słoneczne,ale wieczorne. Kicz,ale miły ;)

Posted

Dziecie już jest :placz: mam ostatnie 5 minut...może jutro w pracy cos dam rade zdziałać, choć tam z kolei modem chodzi jak żółw a internet w pakiecie :angryy:
Zach-tak sobie oglądałam teraz foty twojego "malucha' i w kwestii zarostu na sznupie ( lub jego braku :diabloti: ) proponuje odrobine odzywki na kłaki. Ze zdjęc wydaje mi się,że Ludwiś ma bardzo szorstki włos na pysiu ( i pewnie gdzie indziej też) a taki włos jest łamliwy. I co troche dłuższy odrośnie, to się złamie. mam takie psy w "obróbce" i praktycznie pzry niekórych kufach nie mam co zbierać-same sobie wytrymowują :evil_lol: jesli nie nawilżysz włosa, nici z brody ;)

Posted

niedźwiedzica, co do odżywki to oczywiście masz rację, ale nie wiem, czy pamiętasz, że w zapale do nowonabytej umiejętności, zach Ludwisiowi ten pynio nieźle wytrymowała...:-( :roll: :mad: :shake:

Posted

A ja dzisiaj widziałam przelotem wysubaną Leokadię :loveu: Bradzo jej w braku kłaczków do pysia :loveu:

Flaire, jestem wykończona i nie chce mi się priwa słać, więc spytam tutaj: czy ja mogę dzisiaj Sabinę wykąpać? Nie ma znaczenia, że dziś jej weterynarz resztki szwów wydłubał? Bo mi się panna wytarzała w śniegu i miejsce chyba dośc niefortunne wybrała... Jak wróciłyśmy do domu to Bugajski oszalał na jej punkcie, zaleca się ostro i chce ją kryć :stupid:
A jej nie bardzo się to podoba i goni go, aż iskry lecą :roll:

Zdjęcia wszyscy wklejacie prześliczne :)
I trzymam kciuki za egzaminacyjne zmagania co poniektórych :kciuki:

Posted

[quote name='asher']Flaire, jestem wykończona i nie chce mi się priwa słać, więc spytam tutaj: czy ja mogę dzisiaj Sabinę wykąpać? Spoko możesz wykąpać.

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Zach-tak sobie oglądałam teraz foty twojego "malucha' i w kwestii zarostu na sznupie ( lub jego braku :diabloti: ) proponuje odrobine odzywki na kłaki.

Oooo odżywka na porost to by mi się przydała, może by szybciej odrastało to co z nadgorliwości wyrwałam :oops: :oops:
Oczywiście z tego co rozumiem chodzi o odżywkę na zmiękczenie włosa- ja się totalnie nie znam czy Ludwik ma szorstkie włosy czy miękkie.. czy szybko odrastają czy wolno.. czy są łamliwe???
Pychol ma łysy bo go oskubałam.. ale już powolutku odrasta.. to już nie wiem czy warto dać odżywkę czy nie???
Ale to wszystko jest skomplikowane..

W razie czego mogę zrobić dokładniejsze zdjęcie, a może próbkę wyślę..? Chętnie wyrwę!! :diabloti:

Hi hi oczywiście żarcik :lol:

Posted

zach, tak jak prawidłowo zdiagnozowała niedźwiedzica, Ludwiś ma prawidłowy, szorstki włos (wiem, bo go widziałam). Taki włos łatwo się łamie, dlatego odżywka pomaga na częściach (kufa, łapy), gdzie włos ma być dłuższy. Odżywka nie przyspieszy odrastania - niestety - ale spowoduje, że to, co rośnie ma większą szansę dłużej się utrzymać bez łamania się, dając bujniejszy efekt.

Posted

hmmm.. ale czy taki szorstki włos nie jest praktyczniejszy? bujniejszy pewnie ładniejszy, ale czy nie trudniej będzie mi z niej wyplątywać gruzę?

Pytam często teoretycznie, bo nie znam się, ale tak sobie gdybam..

Posted

Niedźwiedzico, pękam z zazdrości (piękne fotki, piękne psy, piękne słońce) :loveu:
Flaire do Lotki - Leokadio, ja do Fredzi - Winifredo.

Posted

zachraniarka napisał(a):
hmmm.. ale czy taki szorstki włos nie jest praktyczniejszy? bujniejszy pewnie ładniejszy, ale czy nie trudniej będzie mi z niej wyplątywać gruzę?

Pytam często teoretycznie, bo nie znam się, ale tak sobie gdybam..
Zdecydowanie masz rację - praktyczniejszy. Jeśli widziałaś kiedyś portrety "starych" Airedali, to właśnie miały dużo mniej owłosienia na łapach i kufie.

Natomiast stracisz wtedy charakterystyczną sylwetką oraz wyraz pyska, który mnie osobiście bardzo się podoba - te stare AT wyglądały inaczej niż dzisiejsze. Więc coś za coś... ;)

Posted

Jak chcecie by Wasz ukochany czworonóg miał zadbane futro to polecam usługi tego osobnika

:lol: wszystko przejrzy...........

:lol: ...każdy zakamarek........:lol: :lol: ........dosłownie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol: ;)

:lol:

Posted

Flaire napisał(a):
Natomiast stracisz wtedy charakterystyczną sylwetką oraz wyraz pyska, który mnie osobiście bardzo się podoba - te stare AT wyglądały inaczej niż dzisiejsze. Więc coś za coś... ;)

Hmmm.. Myślę, że uda mi się znaleźć jakiś kompromis ;)

Posted

Sondę widzę, chociaż musiałam odnowić (załadować ponownie) stronkę, na której się sonda znajduje zanim mi się pokazała.

Mam pytanko: od czego będzie zależało, które wyniki umieścisz na stronce, a których nie? :-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...