borsaf Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Dlaczego Wy macie te znaki drogowe, a ja nie mam? Nie ma juz dogomasterow, dogomaniakow, weteranów, bee, emotikonki tez jakies inne i nieco uciete z prawego boku?
zadziorny Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 borsaf ty też masz ten znak :roll:. Widzi go przy Twoich postach każdy oprócz Ciebie :lol:, a służy on do składania donosiku na niesfornego forumowicza 0X (przecież sama na siebie chyba nie będziesz donosić :question: ) ;-)
borsaf Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Nie, obśmialam sie, ze ekran mokry. Donosiki, nie, lata mlodości mi sie przypominaja, wtedy to bylo! A w czym niby ta niesfornośc ma sie przejawiac, jak tu wszystko kawa na ławę i widac??? No, chyba, że adminowi i modom nie chce się czytać. Więc donosze wszem i wobec, że nijaki Zadziorny poluje zima na muchy!
zadziorny Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Zmian jest znacznie więcej niż to widać na pierwszy rzut oka :roll:. Np. najmniejszy możliwy tekst to taki[SIZE=2], a największy [SIZE=7]to taki[SIZE=2]. Poprzednio można było pisać tekstem niewidocznym na stronie (7-krotnie mniejszym od czcionki minimalnej). Utrudnione jest używanie wielostopniowych cytatów :roll:, można to robić tylko manualnie. Gorszy jest dostęp do emotikonów :evil:. Doszło do tego, że szybciej wychodzi mi wpisywanie ich bezpośrednio z klawiatury niż otwieranie specjalnego okna, gdzie są umieszczone :roll:. Tym bardziej, że po wysłaniu postu okno to jest automatycznie zamykane :evil:
borsaf Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Hmm, to wszystko sa zmiany na gorsze albo takie same, a zmiany na lepsze? Jakos ich nie widze, bo nadal sa momenty, ze database nie ma powera.
Flaire Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 borsaf napisał(a):Hmm, to wszystko sa zmiany na gorsze albo takie same, a zmiany na lepsze? Jakos ich nie widze, bo nadal sa momenty, ze database nie ma powera.Bo na nowy serwer jeszcze się dogomania nie przeniosła, na razie tylko zmiana oprogramowania. Dla mnie jest sporo zmian na lepsze - chocby WYSIWYG edytor do pisania wiadomości, dzięku któremu widzisz natychmiast, zanim wszystko zatwierdzisz, czy wstwiłaś zdjęcie, czy czerwony krzyżyk. Również fakt, że zbyt wielkie zdjęcie psuje tylko post autora, a nie przy okazji wszystkich innych na tej samej stronie. No i opcja dostawania wiadomości na email gdy w wybranym dziale pojawi się nowy topik też jest dla mnie suer. To tak na początek ;-).
Ali26762 Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Flaire - Apcia jest niesamowita !!! W jaki sposób była uczona tego cofania, że tak szybko je opanowała?
Ali26762 Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 borsaf - widok Regona ze stonogą zawsze mnie rozczula :) Oczywiście nie wyganiaj go z łóżka, psu się też należy odrobina luksusu! Szkoda, że nie możesz przytulić się w nocy do ciepluśkiego, szorstkiego futerka :( Jak to dobrze, że mój Osobisty nie ma nic przeciwko temu, baaa - sam woła Deryla do spania :D
Flaire Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Ali26762']Flaire - Apcia jest niesamowita !!!Dziękuję w imieniu jej Państwa. :-D [quote name='Ali26762']W jaki sposób była uczona tego cofania, że tak szybko je opanowała?Ali, dokładnie nie napiszę, bo to nie ja ją uczyłam... Ale gdy Lena spytała, jak tego uczyć, to powiedziałam jej, żeby zaczęła od psa przed sobą w pozycji stojącej, ze smakołykiem w ręku, ale nie wysoko (bo tak pies był uczone "siad"), tylko bardziej na poziomie pyska. I z tej pozycji należy zacząć powoli iść do przodu - pies będzie zmuszony do cofania. To po jakimś czasie (jakim - zależy od psa, u Apci - błyskawicznie :-o ) daje sytuację, gdzie pies nauczy się cofania, ale będzie polegał na właścicielu, żeby za nim szedł - i tak właśnie było na pierwszym filmiku, który dostałam od Leny (a którego tu chyba nie zamieściłam). Wtedy jej powidziałam, że dużo trudniej jest dalej nauczyć psa, żeby cofał się podczas gdy właściciel stoi w miejscu - no i natychmiast dostałam filmik właśnie z tym... A co było dalej to już zupełnie nie wiem - Lena spróbowała z nią chyba parę razy na siedząco i pies załapał, bo juz wiedział, co znaczy "cofaj się". Na leżąco chyba było podobnie. :niewiem: Ponieważ filmiki na serwerze zippyvideos nie wszystkim się otwierały, a teraz nie otwierają się nawet mnie, zamieszczam je tutaj jeszcze raz. A więc: Cofanie się na stojąco Cofanie się na siedząco Cofanie się na lezaco Turlanie sie
czapla Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Lal!!! na prawde super:bigok: i to w tak krotkim czasie, swietna dziewczynka:ylsuper:
zadziorny Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Flaire']Dla mnie jest sporo zmian na lepsze - chocby WYSIWYG edytor do pisania wiadomości, dzięku któremu widzisz natychmiast, zanim wszystko zatwierdzisz, czy wstwiłaś zdjęcie, czy czerwony krzyżyk. Flaire a spróbuj w tym edytorze wkleić tekst pogrubiony, napisany kursywą lub inną czcionką, a następnie zaznaczyć go i zmienić jego atrybuty :evilbat:. Zapomnij :evil:. Doszło do tego, że muszę sobie otworzyć notatnik i przed wklejeniem tekstu na dogomanię wkleić go do notatnika i stamtąd ponownie skopiować :vamp:
zachraniarka Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Flaire Świetne filmiki! Świetna Apcia! Mi się najbardziej podoba turlanie- początek jak w zwolninym tempie, a potem fik i już :) borsaf Regonik z stonogą rozkoszny! Hi hi i dobrze wie, że zabawa na łóżeczku to sama przyjemność.. Moje potwory też to wiedzą i często z tego korzystają, czasem w tym samym czasie.. a ja czekam kiedy się łóżko zarwie :question:
Flaire Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='zadziorny']Flaire a spróbuj w tym edytorze wkleić tekst pogrubiony, napisany kursywą lub inną czcionką, a następnie zaznaczyć go i zmienić jego atrybuty :evilbat:. Zapomnij :evil:. Doszło do tego, że muszę sobie otworzyć notatnik i przed wklejeniem tekstu na dogomanię wkleić go do notatnika i stamtąd ponownie skopiować :vamp:Dobrze, już próbuję :-D. A więc oto tekst pogrubiony, który od przecinka będę próbować zmienić na tekst napisany cusrywą. Ja nie miałam z tym żadnego problemu - poprostu zaznaczyłam tekst, a potem wybrałam jego atrybuty u góry - czyli odznaczyłam B i zaznaczyłam I. To jest najprostszy sposób. Natomiast jeśli Ty wolisz posługiwać się bardziej prymitywnymi interfejsami edytorów, to również nie stoi nic na przeszkodzie - żeby to zrobić tylko w tym jednym poscie, klikasz taki kwadrawcik u góry ze skrajnie prawej strony (gdy najedziesz na niego myszą, pokazuje się "Przełącz Tryb Edytora") i natychmiast masz wszystko po staremu. Natomiast jeśli wolisz zawsze mieć stary interfejs, to zmieniasz ustawienia Panel Użytkownika -> Edycja opcji -> Pozostałe opcje -> Interfejs edytora postów. Ja osobiście nie widzę takiej potrzeby, edytory WYSIWYG są nowocześniejszym i wygodniejszym rozwiązaniem, ale jeśli ktoś nie lubi zmian, to ma możliwość pozostawienia tego tak, jak było dawniej. :-D
zadziorny Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Flaire']Dobrze, już próbuję :-D. A więc oto tekst pogrubiony, który od przecinka będę próbować zmienić na tekst napisany cusrywą. Ja nie miałam z tym żadnego problemu - poprostu zaznaczyłam tekst, a potem wybrałam jego atrybuty u góry - czyli odznaczyłam B i zaznaczyłam I. To jest najprostszy sposób. Natomiast jeśli Ty wolisz posługiwać się bardziej prymitywnymi interfejsami edytorów, to również nie stoi nic na przeszkodzie - żeby to zrobić tylko w tym jednym poscie, klikasz taki kwadrawcik u góry ze skrajnie prawej strony (gdy najedziesz na niego myszą, pokazuje się "Przełącz Tryb Edytora") i natychmiast masz wszystko po staremu. Natomiast jeśli wolisz zawsze mieć stary interfejs, to zmieniasz ustawienia Panel Użytkownika -> Edycja opcji -> Pozostałe opcje -> Interfejs edytora postów. Ja osobiście nie widzę takiej potrzeby, edytory WYSIWYG są nowocześniejszym i wygodniejszym rozwiązaniem, ale jeśli ktoś nie lubi zmian, to ma możliwość pozostawienia tego tak, jak było dawniej. :-D Nie o to mi chodziło :roll:. Z tekstem, który wklepuję z klawiatury w oknie pisania postu mogę zrobić co zechcę 8-). Natomiast ja pisałem o tekście wklejonym z innego topiku lub nawet innej strony internetowej np. "JAGGER v.d. Bismarckquelle". Wczoraj nie mogłem nawet zmienić czcionki na identyczną z tą, przy pomocy której pisałem resztę postu :evil:. Dziś już można takich zmian dokonywać 8-) (chyba w międzyczasie ktoś usunął ten błąd ;-) )
Wind Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 borsaf, Cudo masz a nie psa! I jakze swietnie prezentuje sie we wlasciwym miejscu :bigok: Tak trzymac ! Ali, Podobnych mamy mezczyzn, oj podobnych ;) Moj tez ZAWSZE wola Majutka, aby wygodnie sucz ulozyc pod kolderka :-) A Majutek ... coz skwapliwie z tego korzysta :-) Wlasnie dotarlam do Mamy :-) Pierogami, bigosem i plackiem z jablkami zostalam przywitana, a teraz pekajac z objedzenia chyba udam sie na spokojna sjeste :-) A w Swieta trzeba zrobic wyprawe w Beskidy :-)
zadziorny Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quote name='Wind']borsaf, Cudo masz a nie psa! I jakze swietnie prezentuje sie we wlasciwym miejscu :bigok: Tak trzymac ! Fakt :lol:. On po prostu cudnie się pastwi nad tą stonogą :lol: 8-) :ylsuper:
INA Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Witam Oj ciągle mało czasu... Strasznie mi smutno było w niedzielę - byliśmy ostatni raz na szkoleniu... i nie wiem kiedy się ojciec zdecyduje znowu jeżdzić...w drodze powrotnej mieliśmy malutki wypadek:thinkerg: - zdążyło niezle napadać i nie było jeszcze posypane było tak ślizgo że zrobiliśy na szosie obrót dookoła własnej osi i wyladowaliśu w rowie...:sabber: nie wiem co by się stało gdyby stało tam drzewo....:-( Jestem trochę poobijana nic poza tym -- najważnejsze że Vigo nic się nie stało- osłoniłam go własnym ciałem:sg168: Jak mi się uda to wkleje fotkę z ostanich zajęć smutno mi-- a tak ładnie zaczęło iść - już nawet ćwiczyliśmy razem z onkami - i Vigo mimo że nazywali go trudnym psem...8-) wcale nie wychodził gorzej....musimy wrócić jak najszybciej, narzaie na otarcie łez zamówiłam tę polecaną książkę Obedience - trening posłuszeństwa. Jestem pełna podziwu dla Apuni i jej państwa. BRAWO!!!! Zdolniacha! Api to prawdziwa aktorka - tylko patrzeć jak zobaczymy ją w jakies reklamie albo filmie...:lookarou: Ja próbawłam przed chwilą tego cofania ale Vigo ciągle mi siada:nonono2: albo kładzie mi łep tak jak ćwiczyliśmy komende do mnie i przygotowanie do oddania aportu (tu był problem bo pies nie chciał stanąc za blisko) ostanio zaczęłao mu wychodzić wiec nie będe mu mieszać.... chyba...
Flaire Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 INA napisał(a):Ja próbawłam przed chwilą tego cofania ale Vigo ciągle mi siada:nonono2: INA, smakołyk trzymaj niżej, na poziomie nosa albo nawet jeszcze niżej, to nie będzie siadał. :-)
INA Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 borsaf - tak pozazdrościłam Regonikowi tej gasienicy że wyszperałam - w Lumpie węża w kratkę, ale Vigo tak się nad nim pastwił że - chiał mu złamać kark - ;-) - wyżarł oko i odgryzł języ --.fotki fajowskie
INA Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Flaire -trzymam nisko - juz kawałek mi się cofnął ale - tylko kawłek... jutro będziemy próbowac bo dziś za dużo wrażeń - przyszła paczka z prezentami na gwiazdkę dla Vigo no i ho ho ho:-D Nie wiem jak wklejać fotki na pewno o tym była mowa ale nie mam czasu szukać.:thinkerg: Zmniejszyłam fotke po straremu 500 x 500 i przepuściłam przez żabę potem chciał am wkleić - ten adres co zawsze - w opcji wstaw obrazek i duuupa.
borsaf Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Ina Fajnie, ze jestes. Na nowym adresie sie dostalas? Oj, nie róbcie juz więcej wypadków, ciarki mi chodza po plecach. Na walijczykach Bogula napisala, ze szczeniak zginął pod kołami samochodu. Chyba sie Ci panstwo zapłaczą. Szczeniary sa najgorsze, bo za drugim pieskiem albo za kotem biegna i sa gluche na wołanie. Ty mialas wywrotkę, dobrze że na tym sie skończyło, ale jak łatwo o wypadek zimą. A Vigo wchodzi spokojnie do samochodu po tym wypadku? Co do stonogi to jest lepsza od węża bo ma jeszcze do obgryzania nóżki. Na focie nie widac, ale juz pychola, czułków i jednej nóżki nie ma, a poza tym ja "dominuje" bo jest długasna, a mis za krótki. Takie kwiatki to tylko w lumpeju mozna sobie trafić. Dzisiaj własnie dla wnusi zdobyłam Boba Budowniczego, ale będzie radość.
zadziorny Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 INA fotki możesz wstawiać wpisując z klawiatury "" lub klikając na ikonkę powyżej okna edycji postu w kształcie kartki z górami i znaczkiem (w ukazującym się oknie wklejasz tylko adres fotki) :lol: ;-)
Flaire Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Tytuł dzisiejszego filmiku to "Kółko". Czas na nauczenie komendy to 15 minut, w co wliczony jest czas na pokrojenie kiełbasy. Ale Lena mówi, że już niedługo w szkoleniu będzie przerwa na utrwalenie, bo jej (Lenie, nie Apci) zaczynają się mylić te wszystkie komendy. :-D Api obraca się w kółko.
borsaf Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Api jest fantastyczna, ma to po mamusi;-) INA Ja fotki Regona wkleilam po staremu. puściłam na żabę, skopiowałam adres pierwszy pod fotką i potem tylko w poście prawym myszy i wklej, zadnych img nie pisalam, zadnych znaczkow nie szukalam bo pewnie by Regona nie było:vamp:
Recommended Posts