Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Dla kazdego cos dobrego :) Ja mialam poprzednio 2 At teraz mam walijskie i chce przy nich pozostac... no i male carne :) Kazdy w terierach znajdzie dla siebie rase tylko musi wiedziec czego wymagac od danej rasy :)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Słuchajcie, jakie włascicwie moga być duże avatarki ? Kliknęłam na ten nowy Flaire-ma bodajże 120 x 113 pixeli,zajrzałam do swojego profilu-ma być max 100 x 100 ...w sumie to na razie boję się cokolwiek grzebac,żeby sobie nie namieszac :puppydog:
Max 100 na 100. Ja się wślizgnęłam z moim w chwili, kiedy dozwolone było 120 na 120, ale po świętach, jak zmienię z Anselka-Mikołaja na coś innego, to już będzie 100 na 100.

Posted

Hej, gdzie sa wszyscy erdelowcy? Placki juz na Swieta pieką?
Ina, jak tam Viguś? Dawno Cie na topiku nie bylo.
Ja dopadam na chwile, postukam i ide dale robić przy oświetleniu. Aktualnie muszę sobie porobic przedłużacze, bo do kontaktu nie dosięgam z lampkami.

Na górze zawsze oświetlam, ale żeby nie biegać codziennie gasic i zapalać, w tym roku wymyśliłam wyłączniki czasowe i właśnie dlatego musze te przedłużacze zrobic na wymiar.

Posted

Ja siedzę i rozgryzam nowe Forum. I muszę pilnowac psa, bo siedzi pod biurkiem i uparcie domaga się myziania. U nas oszaleli z tym strzelaniem.
Jak tu jest ze zdjęciami?

Posted

borsaf napisał(a):
Hej, gdzie sa wszyscy erdelowcy? Placki juz na Swieta pieką?
Ja chyba piekę, tylko nie na Święta, a na imprezkę jutro.

Jonquil, fajny avatarek. :-D

Posted

Jonquil nie wklejalam jeszcze na nowym dogo ale chyba tak jak na starym. Zobacz, gdzies chyba na walijczykach albo szkotach Zadziorny o tym pisal.
U nas jeszcze narazie nie strzelaja ale na spacerach bardzo uważam i grupki gimnazjalistow, a nawet mlodszych omijam z daleka, by Regon czasami na takie cos nie nadepnął. Wystraszy sie jak mu pod noga huknie i na cale życie
bede miala sylwestra przechlapanego, tak bylo z Borysem. Jemu z nieba spadlo i huknęlo w kojcu, jak mial 4 lata i do końca juz się panicznie bal petard i sztucznych ogni.

Posted

Może i "Cykoria", ale jak milusia.
Ja zafundowałam Fredzi pierwszego sylwestra w życiu dość ostrego. Mieszkałyśmy wtedy koło Pałacu Kultury i Nauki w samym centrum Warszawy. Najpierw na wieczornym spacerku petarda wystrzeliła prawie pod samym nosem. Potem powitanie Nowego Roku z takimi fajerwerkami, że pies pierwszy raz w życiu wlazł na kanapę. Na szczęście przeżycia te nie odcisnęły to większego piętna i następne sylwestry, spędzane u "dziadków" sucz podobno przesypiał (fakt, że pewnie ostrzał był mniejszy).

Posted

Iii Już nie widzę swojego zdjęcia. Są jakieś nowe przepisy?

Moja boi się petard od początku. Nie wiem jak było u Kariny, ale u mnie Honda usłyszała huk zaraz drugiego dnia po przyjeździe do miasta. Potem przez miesiąc nie chciała wychodzić na dwór, trzeba ją było wyciągać siłą.
Teraz nie jest tak źle. Zauważam tylko, że niedługo ja będę nerwicą reagować na każdy strzał. Już zaczęłam opierdzielać dzieciaki. I zrobiłam coś strasznie nagannego, na osiedlu się nawet nie przyznam ... nasłałam na nas straż miejską ... poprosiłam ich o częstrze kontrole w związku z tymi strzałami. Nie wiem jak u was, ale w Płocku strzelanie poza 31.XII i 1.I jest zabronione.

Posted

Jonquil napisał(a):
nasłałam na nas straż miejską ... poprosiłam ich o częstrze kontrole w związku z tymi strzałami

I bardzo dobrze, może się na coś ta straż przyda - nie jeden pies boi sie wystrzałów. Ale nie bardzo dobrze, jeżeli ta straż się zainteresuje pieskami, co są nie na smyczy (w tej kwestii to są chyba takie przepisy, jak który strażnik sobie wymyśli).

Posted

No obawiam się, że tak. U nas jest przepis, że miejscach odosobnionych można spuścić psa ze smyczy bez kagańca. Niestety "miejsce odosobnione" zależy już od interpretacji władzy.
W rozmowie telefonicznej przy okazji dowiedziałam się, że straż boi się zaczynać z dzieciakami, bo nigdy nie noszą dokumentów. A zawożenie ich na komendę i sprawdzanie tożsamości .... byli często pozywanie o łamanie przepisów o zakazie przesłuchiwania nieletnich bez obecności opiekunów itp. Ogólnie dowiedziałam się, że ja mam same obowiązki i zakazy a dzieciaki mogą robić, co chcą i nikt im nic nie zrobi. Jestem wstrętna, ale coraz mniej lubię dzieci. A zakaz stosowania kar cielesnych uważam za jakieś chore. Bo niejednemu przydałby się niezły łomot.

Posted

A zakaz stosowania kar cielesnych uważam za jakieś chore. Bo niejednemu przydałby się niezły łomot.
Hmm. Psu też, czy tylko dzieciom?

Ale ja zupełnie o czyms innym w ten wtorkowy poranek. :-D

Podobno psy są kiepskie w uogólnianiu - tak się przynajmniej generalnie uważa. Wczoraj Lena, chyba początkowo nieświadomie, zdecydowała się przetestować tę teorię, próbując nakłonić Api, która, jak niektórzy pamiętają, niedawno nauczyła się cofania, do cofania się na siedząco. No i bardzo szybciutko powstał następujący filmik. Zwróćcie uwagę na ogon :-D :

Po krótkiej rozmowie ze mną, gdzie między innymi padły pytania na temat cofania się na leżąco, a ja, w mojej naiwności, powiedziałam, że to chyba bardzo trudne, przyszedł ten filmik:

Teraz nastąpiła dłuższa rozmowa, gdzie Lena pytała, czego ją dalej uczyć... Powiedziałam, że może turlania? No i tym razem sporo później, po chyba po godzinie (a było już bardzo późno), przyszło to:

Gdzieś w trakcie wieczoru powiedziałam, że ja nie nadążam za tym psem... A Rafał na to - my też nie! :-D

Posted

"Flaire" napisał(a):
"Jonquil" napisał(a):
A zakaz stosowania kar cielesnych uważam za jakieś chore. Bo niejednemu przydałby się niezły łomot.
Hmm. Psu też, czy tylko dzieciom?

Bicie uważam za przejaw porażki w wychowaniu czy to dziecka, czy psa :roll: :evil:

Posted

Witam,

Zadziorny czyzby belfer przez Ciebie przemawial? Mówisz o biciu, jako o porazce i generalnie zgadzam sie z Tobą. Ale..

Czy nie nadszedl czas przyznac sie do porażki?, jako spoleczenstwo, w stosunku do swojej mlodzieży?

Jak narazie, to my, dorosli, boimy sie dzieciaków, jak sa w grupie, a one dobrze wiedza, że sa bezkarne, biedne, pokrzywdone itd., itp.

Posted

borsaf napisał(a):
Czy nie nadszedl czas przyznac sie do porażki?, jako spoleczenstwo, w stosunku do swojej mlodzieży?
borsaf, czy uważasz, że bicie to by naprawiło?

Posted

Flaire Nie wiem, poprostu, nie wiem.

Jestem pesymistka, jeśli chodzi o ta sprawe, bo wszelkie dywagacje, dyskusje w sejmie i nie tylko, nic na ulicach nie poprawiają,a wręcz przeciwnie, jest coraz gorzej:vamp: Jeszcze w malym mieście jest stosunkowo spokojnie i bezpiecznie, ale w duzych aglomeracjach?:vamp: :vamp: :vamp:

Zeby nie robić z tego off topiku sprobuje wkleić fote Regona, który dzisiaj pierwszy raz skoczyl na łóżko. Nie jestem pewna, czy mam sie z tego cieszyc, że psiak skacze w koncu?

Posted

borsaf napisał(a):
Zeby nie robić z tego off topiku sprobuje wkleić fote Regona, który dzisiaj pierwszy raz skoczyl na łóżko. Nie jestem pewna, czy mam sie z tego cieszyc, że psiak skacze w koncu?
No pewnie, że tak! Zobacz, jak szczęśliwy pychol! :-D

Posted

W nocy odpada:vamp: znasz mojegoTZ, ten numer nie przejdzie.

Najlepiej, jak letem przez otwarty balkon kocica weszla mu do łóżka, ale byl raban.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...