Nitencja Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 buu i tylko tyle tych fotek jest ?? Jeszcze jeszcze :)
coztego Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Szukam domu dla terierka, tym razem terier jest duży, więc wędruje na airedale. :fadein: Jakby ktoś chciał ślicznego, młodego Platona to piechu czeka w Rudzie Śląskiej:
zadziorny Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Darkstorm - gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: Piesior jest piękny i to na pewno nie jest jego ostatnie słowo jeśli chodzi o wystawy :lol:
Flaire Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 zach, jak tam Ludwiś po publicznych występach? Zrobił się zarozumiały? :wink: Dzisiaj rano na spacerku z dwiema suczami, Misia była grzeczniejsza jeszcze niż zazwyczaj, a Api mnie olewała. Więc po dwóch godzinkach poszłam na kolejny spacerek, tym razem tylko z Api, żeby ją trochę pomusztrować. No i... tym razem Apcia zachowywała się jak aniołek! Cwaniara...
coztego Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Flaire napisał(a): tylko z Api, żeby ją trochę pomusztrować. Jaka niedobra Babcia Flaire :evilbat: Musztrować śliczne maleństwo :roll:
Flaire Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 coztego napisał(a):Jaka niedobra Babcia Flaire :evilbat: Musztrować śliczne maleństwo :roll:No właśnie nie miałam okazji, bo było grzeczniutkie! :lol:
zachraniarka Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='Flaire']zach, jak tam Ludwiś po publicznych występach? Zrobił się zarozumiały? :wink: Młody dziś od rana ma taką biegunkę, że nie wiem jak go zaczopować :cry: Póki co podałam mu Smektę i wkońcu zasnęło moje maleństwo, a mi serce pęka tak mi go żal. Nie wiem czy wczoraj ktoś mu coś do jedzenia podsunął czy złapał jakiegoś wirusa.. Tak czy owak Ludwiczek na wystawie zachowywał się wspaniale i byłam z niego taka dumna. Z wesoło podniesionym precelkiem paradował na honorowym ringu, mały gwiazdor- wczoraj już nie zdecydował się na publiczny sik hi hi :D Fuka a ja Cię widziałam przez chwilę jak przechodziłaś obok naszych samochodów. Potem zaś nie mogłam już odszukać Ciebie, a tak bardzo chciałam Cię prosić o pomoc przy uszach mojego serdla :( No nic chyba będę musiała sama sobie poradzić z tym klejeniem..
Flaire Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Biedny Ludi... Podrap go od nas za uszkiem i zdrówka życz! :D
Flaire Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 zachraniarka napisał(a):No nic chyba będę musiała sama sobie poradzić z tym klejeniem..A może byś wpadła do Torunia na wystawę? :D
Nitencja Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Zachraniarka a uwazasz ze potrzebuja klejenia te uszy ?? Moze wystarczy masowanie? Ja nie robie klejem tylko tasma izolacyjna i nie mam przynajmniej zadnych pdczynow alergicznych ani nie boje sie ze sie nie odkleja. hmmm co do rozwolnienia to poczekaj troche. Moja Roxy jak byla mala po wystawie miala rozwolnienia ( dokladnei po dwoch jak byla taki szkrab jak Twoj Lordzik.) mysle ze to mogla byc reakcja na te wszystkie psy, ludzi itd. Ale na wystawie zachwowywala sie jak ksiezniczka ;-) Gdzies te emocje musialy wyjsc :lol:
Wind Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Flaire, Cos dla Ciebie :-) Zdjecia Misi jakie mam, a ktore nie byly publikowane w obozowym topiku :-)
swallow Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Podaję wyniki airedali z Sopotu. Zdjęcia z tej wystawy za chwilkę umieszczę w "terierach ufoconych na wystawach" Airedale Terrier Psy młodzieży ATUT Ptasie Siedlisko I dosk Airedale Terrier Psy młodzieży GIN Kawiłęg II dosk Airedale Terrier Psy młodzieży MAESTRO Poezja Ruchu - Airedale Terrier Psy pośrednia CARAT Erbetki - Airedale Terrier Psy pośrednia DEXTER Sonora I dosk Airedale Terrier Psy otwarta ARAMIS Irenkaz II dosk Airedale Terrier Psy otwarta BARON Rudy Przyjaciel b. db Airedale Terrier Psy otwarta EMERSON FITTIPALDI Poezja Ruchu I dosk CWC Airedale Terrier Psy otwarta Prima ZEFIR III dosk Airedale Terrier Psy championów Prima MANFRED I dosk CACIB Airedale Terrier Psy championów NIMROD of Malton II dosk RES CACIB Airedale Terrier Psy weteranów BENGAL Geografica I dosk naj. weteran Airedale Terrier Suki młodzieży ARIADNA Ptasie Siedlisko IV bdb Airedale Terrier Suki młodzieży CARYCA Sfora znad Jeziora I dosk zw mł. Airedale Terrier Suki młodzieży MISTY IN ROOTS Poezja Ruchu III dosk Airedale Terrier Suki młodzieży NUMA POMPILIUSZ From Reda Dale II dosk Airedale Terrier Suki pośrednia COCO CHANEL Erbetki I dosk Airedale Terrier Suki pośrednia Prima FILOZOFIA - Airedale Terrier Suki otwarta BIANKA Rudy Przyjaciel IV bdb Airedale Terrier Suki otwarta GINA Forma - Airedale Terrier Suki otwarta OLIMPIA Aluzja bdb Airedale Terrier Suki otwarta QUINTA Bricassart I dosk Airedale Terrier Suki otwarta XANTIA Bricassart II dosk Airedale Terrier Suki otwarta Prima ZAZULA III dosk Airedale Terrier Suki użytkowa DOLLY Ja-Fa II Airedale Terrier Suki użytkowa VIRGINIA Kocia Łapka I dosk Airedale Terrier Suki championów LUNA Magnitudo I dosk CACIB Airedale Terrier Suki weteranów BAJKA Tunezja I dosk
zadziorny Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie Misi z podkurczonymi tylnymi łapami :lol: :wink:
Martini*** Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 misia super !!!! co to za hodowla From Reda Dale, nie mogę ich nawet wygooglać ?
Nitencja Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Martini to nowa hodowla . Mieli jak na razie tylko jeden miot po Hecktorze of the Aire Victory. Podstawa hodowli jest suczka chyba z hodowli Prima i sa z bodajze z Gdyni
coztego Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 zadziorny napisał(a):Najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie Misi z podkurczonymi tylnymi łapami :lol: :wink: I to przerażenie w oczach i uszach ;)
Flaire Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='coztego']I to przerażenie w oczach i uszach ;) Bo to było tak... Ale fajnie!!! :D Kurcze, gdzie ja wlazłam! :o
niedzwiedzica Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Nitencja napisał(a):Martini to nowa hodowla . Mieli jak na razie tylko jeden miot po Hecktorze of the Aire Victory. Podstawa hodowli jest suczka chyba z hodowli Prima i sa z bodajze z Gdyni -nie do konca..ta suczka jest z hodowli Kocia Łapka z Konina, nazywa sie BILBA-MIŚKA (jak ja :wink: ) Kocia Łapka Flaire- rozumiem Misie - też mam lęk wysokości :wink: A zdjęcia piękne-jak zwykle , Wind :D
Martini*** Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 -nie do konca..ta suczka jest z hodowli Kocia Łapka z Konina, nazywa sie BILBA-MIŚKA (jak ja ) Kocia Łapka hmmm o Kociej Łapce też mało informacji :-?
borsaf Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Witam, Czy ktoś może napisać, o której godzinie startują w ringu airedale w Toruniu? Czy trudno będzie odszukac ring na stadionie? Jak narazie wybieramy sie z Regonikiem kibicować ale mnie to rozwolnienie Lordzika trochę przepłoszyło. Jak mój szczyl tez tak zareaguje? Tyle, że on nie startuje więc może ten wyjazd to głupi pomysł? Lordzie Ludwiku wracaj szybko do normy bo zdenerwowałeś wszystkich swoich fanów.
Darkstorm Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 jak te wiadomosci szybko się rozchodzą :D . nawet nie zdążyłem spawdzić w katalogu informacji a już Nitencjapodałaś ze są z Gdyni i mają miot po Hektorze of the Aire Victory i suczce z Kociej Łapki( tę informacje z kolei podała) niedzwiedzica :D . jednak przed terieromaniakami nic sie nie ukryje :D :D
Flaire Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 borsaf napisał(a):Czy ktoś może napisać, o której godzinie startują w ringu airedale w Toruniu? Czy trudno będzie odszukac ring na stadionie?Ja nie dostałam potwierdzenia, a jeśli przyjdzie w tym tygodniu, to już do mnie nie dojdzie, bo przyjdzie na adres Apci, a jej Państwo sa na urlopie... Może Jonquil dostanie potwierdzenie i będzie mogła napisać. Ring będzie znaleźć łatwo, bo to mała wystawa. borsaf napisał(a):Jak narazie wybieramy sie z Regonikiem kibicować ale mnie to rozwolnienie Lordzika trochę przepłoszyło. Jak mój szczyl tez tak zareaguje? Tyle, że on nie startuje więc może ten wyjazd to głupi pomysł? Jeśli planujesz go wystawiać w przyszłości, to zabranie go teraz na wystawę taką jak Toruń to świetny pomysł, bo zacznie się przyzwyczajać do takich sytuacji. Ale jeśli nie zamierzasz go wystawiać, to nie wiem... Z jednej strony to bardzo dobra socjalizacja, a z drugiej - może za dobra... Misia też kiedyś po wystawie dostała strasznej biegunki i był to na pewno stres.
zachraniarka Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Dziękuje wszyskim za miłe słowa i życzenia- z Ludwiczkiem już znacznie lepiej. Skończyły się bulgoty z brzuszka a i konsystencja wychodząca tyłem już się znacznie utwardziła :lol: Ja mam niestety obawy, że to nie wynik stresu tylko głupiego zwyczaju dokarmiania naszych psów :evil: Taki urok pokazów niestety, że przy ogólnym zamieszaniu nie da się upilnować psów, a ludzie lubią częstować a to ciasteczkiem, a to wafelkiem, czy też żelkiem. Rozwiązaniem jest trzymanie psów w klatkach w samochodzie, ale to też szkoda.. Ech najważniejsze, że już moje szczęście wróciło do formy! A dla fanów kilka zdjęć- już wcale nie takiego Małego Lorda: Nitencja być może samo masowanie uszu by wystarczyło tym bardziej, że one mają tendencje do wstawania. Tyle że to moje terierątko takie dzikie, że próba masażu by się skończyła chyba odgryzieniem moich palców :o Flaire, a wcześniej hodowczyni mojego psa sugerowały mi klejenie i chyba w przypadku mojego świra to najprostsze rozwiązanie. Tylko boję się sama za to zabrać, ale chyba nie mam wyboru. Do Torunia nie dam rady się wyrwać :(
Flaire Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 zachraniarka, jak dobrze, że Ludi ma się już lepiej! Przykro mi, że przez własne gapiostwo nie mogę Ci z tym klejeniem pomóc. Tutaj jest szczegółowo objaśniona jedna metoda klejenia uszu. Jak Ci tłumaczyłam, ja to robię troszkę inaczej, ale podobnie. Przygotuj się na to, że cały Ludi będzie pokryty klejem, bo tego bardzo trudno początkującemu (a nawet zaawansowanemu :wink: ) "klejarzowi" uniknąć. Ale nie zwlekaj, tylko klej!
Recommended Posts