Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Flaire jak dobrze, że jesteście z Misią. Jak Misiątko sie czuje? Chyba wspaniale sądząc po wynikach agility.
Bedzie ciąża i bęa szczeniaki a potem duuużo czasu na sport. Zyczę dużo suczek, bo kawalera Fuka nie bylejakiego sprowadziła.
My tu na miejscu mały zlot erdelowy planujemy. Bedzie Ina z Vigusiem, Niedzwiedzica z Koką i Heksia i oczywiście w charakterze kłujacej maskotki Regonik. Powinnam napisać Regon bo on dzisiaj schody pokonał.
Jeszcze te 6 stopni bierze na zasadzie wańka-wstańka bo dwoma nogami do przodu zasuwa ale już bez problemu schodzi do ogrodu sam.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

borsaf, Misia czuje się świetnie, ale odsypiać te 5 treningów dziennie :o to będzie chyba przez kilka dni. :D Na szczęście pogoda sprzyjała, bo dni były pochmurne i chłodne, ale bezdeszczowe. :D

borsaf napisał(a):
My tu na miejscu mały zlot erdelowy planujemy. Bedzie Ina z Vigusiem, Niedzwiedzica z Koką i Heksia i oczywiście w charakterze kłujacej maskotki Regonik.
A "tu na miejscu" to znaczy gdzie i kiedy? Bo my z INĄ mały zlocik to będziemy miały za tydzień w Toruniu, tak INA?

borsaf napisał(a):
Powinnam napisać Regon bo on dzisiaj schody pokonał.
Jeszcze te 6 stopni bierze na zasadzie wańka-wstańka bo dwoma nogami do przodu zasuwa ale już bez problemu schodzi do ogrodu sam.
Ale to tylko kilka schodków, tak? Za dużo w dół niech na razie po schodach łobuziak nie biega!

Posted

Witaj, Flaire, po wakacjcach !
Borsafowe "tu i teraz" oznacza Gniezno w sobotnie popołudnie i niedzielne przedpołudnie :D
A wracajac do ewentualnej ciązy Misiołka i niedawnego zabiegu-nie boisz sie, że jej to zaszkodzi ? Taka burza hormonalna podczas ciązy i karmienie ? Pewnie juz wetów pytałaś - co mówili ? Pamiętam teorie,że karmienie piersia zmniejsza ryzyko zachorowania na raka sutka,ale koleżanka 4 dzieci wykarmiła i juz jej nie ma :(

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
A wracajac do ewentualnej ciązy Misiołka i niedawnego zabiegu-nie boisz sie, że jej to zaszkodzi ? Taka burza hormonalna podczas ciązy i karmienie ? Pewnie juz wetów pytałaś - co mówili ? Pamiętam teorie,że karmienie piersia zmniejsza ryzyko zachorowania na raka sutka,ale koleżanka 4 dzieci wykarmiła i juz jej nie ma :(
niedźwiedzica, nie mam jeszcze nawet wyników hist. pat, tak więc nie wiem nawet, czy ten guzek był złośliwy, a ja nie lubię panikować przedwcześnie. Z moim wetem jeszcze nie rozmawiałam, będę to robiła jutro, ale w międzyczasie bardzo dużo na ten temat czytałam podręczników weterynaryjnych itp. i z tej lektury wynika, że znakomita większość guzów sutków u suk nie jest w żadne sposób wrażliwa na hormony. Wyjątkiem jest jeden typ raka, ale tego Misia nie miała prawie na pewno, bo objawy byłyby zupełnie inne.

Na razie jestem dobrej myśli i proszę Was o to samo!

Posted

Flaire-ja juz wczesniej pisałam,że trzymam kciuki za Misiołka i ze będzie dobrze :D A pytam, bo wiem, że lubisz wiedzieć :D -zreszta ,tez pisałam-sa teorie,że karmienie wręcz zabezpiecza przed chorobami sutka .

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Flaire-ja juz wczesniej pisałam,że trzymam kciuki za Misiołka i ze będzie dobrze :D niedźwiedzica, dzięki!

A o wynikach Misi itp. więcej jest tutaj.

Posted

[quote name='Nitencja']Zachraniarka uwazaj ........ psy wciagaja ............ tylko potem mozna wygladac jak Violetta WIllas.

Teraz ile razy będę myśleć o kolejnym psie, będzie mi się pojawiał ten post przed oczyma :lol:

Jestem po pierwszym dniu w Sopocie, niestety miałam takie urwanie głowy w związku z pokazami i konkursami, że nie zrobiłam ani jednego zdjęcia erdelkom (chyba, że LL się liczy ;) ). Za to wróciłam do domu zaopatrzona w super bryloczek i podkładkę pod kubek z wizerunkiem Aire. No i najważniejsze kupiłam piekną obróżkę Rogza Ludwikowi. Poznałam kilku przesympatycznych właścicieli erdli, między innymi dla takich znajomości tak lubię wystawy :D

Jako grupa ratownicza prezentowaliśmy między innymi szkolone przez nas rasy, by pokazać wszem i wobec, że nie tylko owczarki niemiecki i labradory się nadają. Lord Ludwik dumnie reprezentował rasę Airedale Terrier i w pięknym stylu nasikał na środku ringu, olał znaczy się całe to zamieszanie, a publiczności bardzo się to spodobało.

Hugusio za to się zamieszał i na prezentacji oszczekania nie wiedział kogo ma oszczekiwać. Sprawdził tunel, przewąchał publiczność, na to że do oznaczenia jest osoba stojąca na środku ringu- nie wpadł.. Także pokazy moich chłopaków-rozrabiaków to niesamowite emocje- nigdy nie wiadomo co wymyślą. A jutro powtórka z rozrywki :evilbat:

Darkstorm
jeszcze raz wielkie gratulacje!! Dla nie wtajemniczonych Argos zdobył ocenę doskonałą i srebrny medal!! BRAWO!!

Poznałam też Mokke i PATIszona- bardzo mi się tego powodu miło!!!
Mokka widziałam Twój przebieg- super!! Robicie z Monią niesamowite wrażenie. Kenii niestety już nie zdążyłam zobaczyć :(

A jutro kolejny dzień wystawy! :D

Posted

Darkstorm
jeszcze raz wielkie gratulacje!! Dla nie wtajemniczonych Argos zdobył ocenę doskonałą i srebrny medal!! BRAWO!!

zachraniarka: to było zbędne :oops: . tak naprawde to musze podziekować Flaire za tą lekcję. bez takiego przygotowania bym sobie nie poradził i takiej oceny by nie było :oops:

Posted

Nitencja: to był nasz debiut i odrazu na miedzynarodowej. zdjecia będą tylko musicie poczekać ponieważ dopiero we wtorek będe mógł wywołać film( niestety ciągle używam lustrzanki a nie cyfrówki :( ) i jak tylko je dostanę to będe wstawiał. :)

Posted

udało mi sie dorwać cyfrówkę mojego ojca :evilbat: :evilbat:

suka z lewej to: Zazula Prima w środku : Numa Pompiliusz From Reda Dale a tego ostatniego erdela zapomniałem :oops:

Posted

Kochani, tak miło mi się Was czyta! Darkstorm, wielkie, wielkie gratulacje! Dla niewtajemniczonych - Darkstorm przygotował pieska sam-samiusieńki, tylko na podstawie kilku słów osobiście i instrukcji na dogo... :o . Wsztystko, wszystko zrobił sam, bez żadnej pomocy. To jest dla mnie niesamowite i mówię szczerze, że gdy zaczynałam trymować, ja bym tak nie umiała. Tu i ówdzie może wyszło nie do końca perfekcyjnie, ale i tak było dobrze, a następnym razem na pewno będzie jeszcze lepiej. No i wynik mówi sam za siebie! :D

zachraniarka, Ludwiś zaczyna być medialny wcześnie :wink: !

niedźwiedzica, Misia wycałowana! :D

A ja od jutra mam Api na przechowanie na tydzień! Czyli też będę wielo-psia! :lol:

Posted

Zamieszczam na razie zdjęcia najlepszego psa i najlepszej suki z Sopotu. Pozostałe wkleję na forum ale najwczesniej w poniedziałek.

LUNA Magnitudo CACIB, zw rasy:

MANFRED Prima CACIB

Posted

No to ja jestem ciekawa jak to się stało, że Was nie spotkałam :o A kwitłam tam cały dzien, a Makaroniasty jest dość charakterystyczny, w dodatku z dziurawym łokciem :oops:
Darkstom gratuluję! :drinking: Szkoda tylko, że znowu Cie nie poznałam.....

Posted

[quote name='Fuka']Darkstom gratuluję! :drinking: Szkoda tylko, że znowu Cie nie poznałam.....Ja tez bardzo żałuję - Dark, szukaj Fuki następnym razem, bo ona może Ci dać wiele dobrych wskazówek na temat trymowania...

Fuka, Twoja misja względem zachraniarki też nie wykonana :( .

Posted

A ja już mam dwa psy, chociaż tylko na tydzień. :D Narazie dziewczynki się witają :Dog_run: , mam nadzieję, że niedługo skończą te uroczystości powitalne, bo ja bym jeszcze chciała pospać... :sleep2:

Posted

[quote name='Darkstorm']moze jednak nie powinienem pokazywać Argosa ale chociaż jedno zdjęcie wstawię. :roll:

Fuka: tak wyglądaliśmy na wystawie( tzn. moja mama i pies)
A za Twoją mamą i psem - widać nasz namiot z Andrzejem (mężem właścicielki Makaarona) w środku :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...