borsaf Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Flaire jak dobrze, że jesteście z Misią. Jak Misiątko sie czuje? Chyba wspaniale sądząc po wynikach agility. Bedzie ciąża i bęa szczeniaki a potem duuużo czasu na sport. Zyczę dużo suczek, bo kawalera Fuka nie bylejakiego sprowadziła. My tu na miejscu mały zlot erdelowy planujemy. Bedzie Ina z Vigusiem, Niedzwiedzica z Koką i Heksia i oczywiście w charakterze kłujacej maskotki Regonik. Powinnam napisać Regon bo on dzisiaj schody pokonał. Jeszcze te 6 stopni bierze na zasadzie wańka-wstańka bo dwoma nogami do przodu zasuwa ale już bez problemu schodzi do ogrodu sam.
Flaire Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 borsaf, Misia czuje się świetnie, ale odsypiać te 5 treningów dziennie :o to będzie chyba przez kilka dni. :D Na szczęście pogoda sprzyjała, bo dni były pochmurne i chłodne, ale bezdeszczowe. :D borsaf napisał(a):My tu na miejscu mały zlot erdelowy planujemy. Bedzie Ina z Vigusiem, Niedzwiedzica z Koką i Heksia i oczywiście w charakterze kłujacej maskotki Regonik.A "tu na miejscu" to znaczy gdzie i kiedy? Bo my z INĄ mały zlocik to będziemy miały za tydzień w Toruniu, tak INA? borsaf napisał(a):Powinnam napisać Regon bo on dzisiaj schody pokonał. Jeszcze te 6 stopni bierze na zasadzie wańka-wstańka bo dwoma nogami do przodu zasuwa ale już bez problemu schodzi do ogrodu sam.Ale to tylko kilka schodków, tak? Za dużo w dół niech na razie po schodach łobuziak nie biega!
niedzwiedzica Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Witaj, Flaire, po wakacjcach ! Borsafowe "tu i teraz" oznacza Gniezno w sobotnie popołudnie i niedzielne przedpołudnie :D A wracajac do ewentualnej ciązy Misiołka i niedawnego zabiegu-nie boisz sie, że jej to zaszkodzi ? Taka burza hormonalna podczas ciązy i karmienie ? Pewnie juz wetów pytałaś - co mówili ? Pamiętam teorie,że karmienie piersia zmniejsza ryzyko zachorowania na raka sutka,ale koleżanka 4 dzieci wykarmiła i juz jej nie ma :(
Flaire Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 niedzwiedzica napisał(a):A wracajac do ewentualnej ciązy Misiołka i niedawnego zabiegu-nie boisz sie, że jej to zaszkodzi ? Taka burza hormonalna podczas ciązy i karmienie ? Pewnie juz wetów pytałaś - co mówili ? Pamiętam teorie,że karmienie piersia zmniejsza ryzyko zachorowania na raka sutka,ale koleżanka 4 dzieci wykarmiła i juz jej nie ma :(niedźwiedzica, nie mam jeszcze nawet wyników hist. pat, tak więc nie wiem nawet, czy ten guzek był złośliwy, a ja nie lubię panikować przedwcześnie. Z moim wetem jeszcze nie rozmawiałam, będę to robiła jutro, ale w międzyczasie bardzo dużo na ten temat czytałam podręczników weterynaryjnych itp. i z tej lektury wynika, że znakomita większość guzów sutków u suk nie jest w żadne sposób wrażliwa na hormony. Wyjątkiem jest jeden typ raka, ale tego Misia nie miała prawie na pewno, bo objawy byłyby zupełnie inne. Na razie jestem dobrej myśli i proszę Was o to samo!
niedzwiedzica Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Flaire-ja juz wczesniej pisałam,że trzymam kciuki za Misiołka i ze będzie dobrze :D A pytam, bo wiem, że lubisz wiedzieć :D -zreszta ,tez pisałam-sa teorie,że karmienie wręcz zabezpiecza przed chorobami sutka .
Flaire Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='niedzwiedzica']Flaire-ja juz wczesniej pisałam,że trzymam kciuki za Misiołka i ze będzie dobrze :D niedźwiedzica, dzięki! A o wynikach Misi itp. więcej jest tutaj.
niedzwiedzica Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Flaire- ucałuj Misiołka w sliczne pycho od moich pasqd i imienniczki. Dobrze,że jej pańsia jest czujna :D i dba o psa :D Teraz trzymamy kciuki za macierzyństwo :D
zachraniarka Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='Nitencja']Zachraniarka uwazaj ........ psy wciagaja ............ tylko potem mozna wygladac jak Violetta WIllas. Teraz ile razy będę myśleć o kolejnym psie, będzie mi się pojawiał ten post przed oczyma :lol: Jestem po pierwszym dniu w Sopocie, niestety miałam takie urwanie głowy w związku z pokazami i konkursami, że nie zrobiłam ani jednego zdjęcia erdelkom (chyba, że LL się liczy ;) ). Za to wróciłam do domu zaopatrzona w super bryloczek i podkładkę pod kubek z wizerunkiem Aire. No i najważniejsze kupiłam piekną obróżkę Rogza Ludwikowi. Poznałam kilku przesympatycznych właścicieli erdli, między innymi dla takich znajomości tak lubię wystawy :D Jako grupa ratownicza prezentowaliśmy między innymi szkolone przez nas rasy, by pokazać wszem i wobec, że nie tylko owczarki niemiecki i labradory się nadają. Lord Ludwik dumnie reprezentował rasę Airedale Terrier i w pięknym stylu nasikał na środku ringu, olał znaczy się całe to zamieszanie, a publiczności bardzo się to spodobało. Hugusio za to się zamieszał i na prezentacji oszczekania nie wiedział kogo ma oszczekiwać. Sprawdził tunel, przewąchał publiczność, na to że do oznaczenia jest osoba stojąca na środku ringu- nie wpadł.. Także pokazy moich chłopaków-rozrabiaków to niesamowite emocje- nigdy nie wiadomo co wymyślą. A jutro powtórka z rozrywki :evilbat: Darkstorm jeszcze raz wielkie gratulacje!! Dla nie wtajemniczonych Argos zdobył ocenę doskonałą i srebrny medal!! BRAWO!! Poznałam też Mokke i PATIszona- bardzo mi się tego powodu miło!!! Mokka widziałam Twój przebieg- super!! Robicie z Monią niesamowite wrażenie. Kenii niestety już nie zdążyłam zobaczyć :( A jutro kolejny dzień wystawy! :D
Darkstorm Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Darkstorm jeszcze raz wielkie gratulacje!! Dla nie wtajemniczonych Argos zdobył ocenę doskonałą i srebrny medal!! BRAWO!! zachraniarka: to było zbędne :oops: . tak naprawde to musze podziekować Flaire za tą lekcję. bez takiego przygotowania bym sobie nie poradził i takiej oceny by nie było :oops:
Nitencja Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 A macie moze jakies zdjecia. :) Darkstorm pozdrowienia ! to byl Wasz debiut?? :D
Darkstorm Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Nitencja: to był nasz debiut i odrazu na miedzynarodowej. zdjecia będą tylko musicie poczekać ponieważ dopiero we wtorek będe mógł wywołać film( niestety ciągle używam lustrzanki a nie cyfrówki :( ) i jak tylko je dostanę to będe wstawiał. :)
Darkstorm Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 udało mi sie dorwać cyfrówkę mojego ojca :evilbat: :evilbat: suka z lewej to: Zazula Prima w środku : Numa Pompiliusz From Reda Dale a tego ostatniego erdela zapomniałem :oops:
Darkstorm Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 dwa psy z klasy championów: ten pierwszy od lewej to Prima Manfred, a z nim stoi Nimrod of Malton
Darkstorm Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 pierwsze miejsce zajął Manfred a to jeszcze Nimrod
Darkstorm Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Coco Chanel Erbetki nie chcę nic mówić :roll: ale chyba spodobała się Argosowi :D
Flaire Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Kochani, tak miło mi się Was czyta! Darkstorm, wielkie, wielkie gratulacje! Dla niewtajemniczonych - Darkstorm przygotował pieska sam-samiusieńki, tylko na podstawie kilku słów osobiście i instrukcji na dogo... :o . Wsztystko, wszystko zrobił sam, bez żadnej pomocy. To jest dla mnie niesamowite i mówię szczerze, że gdy zaczynałam trymować, ja bym tak nie umiała. Tu i ówdzie może wyszło nie do końca perfekcyjnie, ale i tak było dobrze, a następnym razem na pewno będzie jeszcze lepiej. No i wynik mówi sam za siebie! :D zachraniarka, Ludwiś zaczyna być medialny wcześnie :wink: ! niedźwiedzica, Misia wycałowana! :D A ja od jutra mam Api na przechowanie na tydzień! Czyli też będę wielo-psia! :lol:
swallow Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Zamieszczam na razie zdjęcia najlepszego psa i najlepszej suki z Sopotu. Pozostałe wkleję na forum ale najwczesniej w poniedziałek. LUNA Magnitudo CACIB, zw rasy: MANFRED Prima CACIB
Fuka Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 No to ja jestem ciekawa jak to się stało, że Was nie spotkałam :o A kwitłam tam cały dzien, a Makaroniasty jest dość charakterystyczny, w dodatku z dziurawym łokciem :oops: Darkstom gratuluję! :drinking: Szkoda tylko, że znowu Cie nie poznałam.....
Flaire Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 [quote name='Fuka']Darkstom gratuluję! :drinking: Szkoda tylko, że znowu Cie nie poznałam.....Ja tez bardzo żałuję - Dark, szukaj Fuki następnym razem, bo ona może Ci dać wiele dobrych wskazówek na temat trymowania... Fuka, Twoja misja względem zachraniarki też nie wykonana :( .
Flaire Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 A ja już mam dwa psy, chociaż tylko na tydzień. :D Narazie dziewczynki się witają :Dog_run: , mam nadzieję, że niedługo skończą te uroczystości powitalne, bo ja bym jeszcze chciała pospać... :sleep2:
Darkstorm Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 moze jednak nie powinienem pokazywać Argosa ale chociaż jedno zdjęcie wstawię. :roll: Fuka: tak wyglądaliśmy na wystawie( tzn. moja mama i pies)
Martini*** Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Darkstorm, gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :smilecol: :laola:
Flaire Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 [quote name='Darkstorm']Fuka: tak wyglądaliśmy na wystawie( tzn. moja mama i pies)Darkstorm, a dlaczego to mama go pokazywała, a nie TY???
Darkstorm Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Flaire:doswiadczenie wzięło górę (starty ze sznaucerem) ale na nastepnej wystawie juz będę z nim biegał na ringu :)
Fuka Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 [quote name='Darkstorm']moze jednak nie powinienem pokazywać Argosa ale chociaż jedno zdjęcie wstawię. :roll: Fuka: tak wyglądaliśmy na wystawie( tzn. moja mama i pies) A za Twoją mamą i psem - widać nasz namiot z Andrzejem (mężem właścicielki Makaarona) w środku :lol:
Recommended Posts