Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

zachraniarka: dla mnie o nie stanowi problemu. mam wakacje a zarazem dużo czasu na wszystko. ustalamy dzień i godzinę i wsiadam z Argosem w pociąg i w 30 minut jestem w Gdansku głownym :)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

A ja sobie myślę, że wakacyjny czas mało sprzyja srfowaniu po necie, bo pogoda za oknem taka cudna... nie ma po co siedzieć w domku...
Cześć wyjechała, a część obiewa się dotarcia do 400 str... bo potem bedzie wielkie BUM! :wink:

INA Do zobaczenia w Toruniu! Zgloszenie wysłane, opłacone, przyjęte... :P

Posted

My nie pisaliśmy, bo byliśmy na wywczasach... Może Mokka się zlituje i jakieś zdjątka wstawi, bo mnie to tylko kilka przysłała... :wink:

Posted

[quote name='Martini***']a mn8ie wywiało do wetów bo Dakar na zapalenie powiek i trzeba przeprowadzoć zabieg jak będzie chłodniej buuuuuuuuuuu :bigcry: :shake:
Czy to chodzi o jakieś tam skrobanie? Nie wiem dokladnie co i jak ale nikit (piesek goldenek) miał duże problemy z oczkami (druga powieka ite sparwy). Już miała zapisać się na zabieg do dr Garcarza-okuliste, ale postanowiła wyprobować homeopatie. Po jakimś czasie, podczas kontroli, okazało się, ze zabieg jest zbedny. Może napisz do nikit lub pszyma na priva - może cosik doradzą!

Flaire Jak tam tropienie? Nie ma jak fajny wypoczynek z psikiem! Najpier tropienie, a niebawem agility!

Posted

Czy to chodzi o jakieś tam skrobanie? Nie wiem dokladnie co i jak ale nikit (piesek goldenek) miał duże problemy z oczkami (druga powieka ite sparwy). Już miała zapisać się na zabieg do dr Garcarza-okuliste, ale postanowiła wyprobować homeopatie. Po jakimś czasie, podczas kontroli, okazało się, ze zabieg jest zbedny. Może napisz do nikit lub pszyma na priva - może cosik doradzą!

Tak chodzi o skrobanie, podobno tego nie da się już uniknąć.
Homeopatia była już na początku, później próbawałam z gentamecyną tarza w ramach przygorowania do zabiegu muzę podawać dicortineff.
Mam nadzieję że to się cofnie bez konieczności ingerencji weta :-?

Posted

Flaire napisał(a):
My nie pisaliśmy, bo byliśmy na wywczasach... Może Mokka się zlituje i jakieś zdjątka wstawi, bo mnie to tylko kilka przysłała... :wink:

Jenyyy, Twój mailbox jest full i zwraca mi wszystko, co Ci wysłałam - jakieś 100 fotek :evil: Zaraz ja się zapcham ? :o

Posted

o jaki dziś ruch :lol:
aga - czekam w Toruniu :D zarezerwowalam sobie cały dzień na to :lol: tylko o której to wszystko zaczyna się, tym razem nie mogę sie spóżnić-- tak jak w Poznaniu... :oops: i w zeszłym roku w Toruniu :oops:

Mokka - ja się w ten sposóp zapchałam na kilka dni--próbowalm wyslac filmik kolezance i pech .... :evil:

Martini - mniejmy nadzieje ze się cofnie.... biedny Dakar-- cmoknij go ode mnie. Czym to sie objawiało? :-?

Flaire - i jak na wczasach na pewno Misia się wyszalała- czekamy na TE foty...

Posted

[quote name='INA']Flaire - i jak na wczasach na pewno Misia się wyszalała- czekamy na TE foty...

Flaire ma dzisiaj trochę biegania, poza tym, jak wróci do domu, to pewnie będzie musiała zrobić porządek ze skrzyneczką, więc na razie ja coś wrzucę...

Leon odwala ciężką pracę

stęskniona Misia oczekuje na brzegu

a potem

Posted

Martini: Trzymamy kciuki za oczka szkraba!

Ina: Z pewnością damy znać dokładnie co i jak z wystawą. Jak tylko ja albo Flaire dostanie potwierdzenie, to napiszemy godziny, ring itp.

Mokka, Flaire: fantastyczne zdjęcia Misii i Leonka!

Posted

Nitencja napisał(a):
Mokka no widze ze mieliscie full wypas :)

Nie możemy narzekać :D Pojechałyśmy w ciemno do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego, a na miejscu okazało się, że mamy dla siebie całą chałupę, 2 ogródki i basenik. Psy dostały szału na punkcie basenu i trzeba im było dawkować tę przyjemność, bo by się zajeździły.

Nitencja napisał(a):
A ten Twoj rudzielec moze juz tak szalec??

Ostatnie badania były super, ale oczywiście trzeba go oszczędzać, bo ma już feler i tak zostanie. Pływanie jest chyba OK, ale te galopy były przez nas stopowane, bo gagatek nie zna umiaru :evilbat:

Posted

Mokka,

Super foty :-) Ciesze sie, ze z Leonem wszystko jest OK. Jak znajdziesz czas wrzuc mi na priv adres tego gospodarstwa. Warto zbierac takie fajne adresy :-)

Posted

[quote name='Wind']Mokka,

Super foty :-) Ciesze sie, ze z Leonem wszystko jest OK. Jak znajdziesz czas wrzuc mi na priv adres tego gospodarstwa. Warto zbierac takie fajne adresy :-)
Podrzucę, aczkolwiek nie wiem, czy po naszej wizycie będą jeszcze chcieli tak chętnie przyjmować wczasowiczów z psami. Moje kundle narobiły trochę bydła :oops: . Starałyśmy się posprzątać i zatuszować, co się dało, ale zobaczymy z jakim skutkiem. Szukamy ochotnika, który zadzwoni i spyta, czy można przyjechać z pieskiem :D

Posted

O, niechcący zaczęłam 400 stronkę
........i nic się nie stało

Czym to sie objawiało?

Od 2 tygodni miał "śpiochy", nawet nie tarł oczu :niewiem: podawałam różne leki, konsultowałam się z wetem, nie pomogło....i teraz musi mieć zabieg :help1: może to się cofnie, dzisiaj jakoś z nim lepiej.
A na oststnim tereningu jak ie chciał ćwiczyć to go straszyłam że łapki urwę i główkę ukręce :puppydog: a to pewnie dlatego że go bolało

Posted

Mokka - Ty już nas tutaj nie czaruj :wink:
Przyznaj lepiej od razu, że z premedytacją zafundowaliście piesiorom takie super wczasy z ekstra basenem :lol:
Foty są rzeczywiście bajeranckie :lol:

Posted

Martini może przejdzie, może ta pogoda taki upal i susza sprzyjała rozwojowi zapalenia a teraz jak jest trochę chłodniej to stan się polepszy. :roll:
Viguś też ma śpiochy ale wtedy gdy wychodzi z jeziorka albo kula się w piachu... potem juz nie.

aga no to czekam na info o której godzinie... bo muszę zamówić kierowcę żeby nas podrzucił ... 8)

Mokka kurcze ale fajowo mieliście.... :lol: :lol: :lol: i mogliście sobie używac do woli basenu, cudnie i nic włascicielka nie mówiła ze psy w basenie... ja muszę wyszukiwać u nas nad jeziorem takie miejsca niezaludnione bo inczej to czepiają sie że ostry pies pływa. :wink: że tak nie można.

Posted

[quote name='Wind']Mokka,

[quote name='bo']Mokka zdjęcia zachwycające, bardzo proszę też o namiary na ten basen

Służę uprzejmie :D

http://sterdyn.nwg.pl/turystyka.htm - gospodarstwo Agaty Kur. Nie mają własnej strony, umawiać się trzeba przez telefon.

Jest to zwykła wiejska chałupa z dwoma lokalami do wynajęcia. Nasz pokój był teoretycznie 2-osobowy, ale mogły tam spać 4 osoby (na tyle było miejsce). Drugi pokój składa się z 2 części, teoretycznie jest 3-osobowy, ale miejsc do spania naliczyłyśmy 5-6. W domu jest jeszcze łazienka z bojlerem i przedpokój. Na końcach chałupy są ogródki - jeden nieduży, z kilkoma krzaczkami, na ten wychodziło nasze okno, drugi na drugim końcu - to ten większy z basenikiem, hamakiem, piaskownicą.
Gospodyni mieszka osobno, jej dom znajduje się kilkadziesiąt metrów dalej. Gotuje super - co rusz zgarnia nagrody na jakichś festynach - za żarełko, za pifffko, za wódeczkę.... A porcje serwuje takie, że nie ma chłopa, który by to przejadł. Takie wakacje to dość ryzykowna zabawa :wink: We wsi ludzie bardzo porządne. Jak Monia otworzyła sobie nieodpowiednie okno i zamiast do ogródka wyskoczyła na zewnątrz :evilbat: (my byłyśmy wtedy na obiedzie) i szwendała się po okolicy, to życzliwi ludzie ją przechwycili i zamknęli w naszym łogródecku. A potem pan przyniósł Leonowi świeżo złowione surowe ryby, coby go poczęstować. Okazało się, że jest to jedna z niewielu rzeczy, których mój pies nie je! :D Niewdzięcznik!
Gospodarze bardzo mili, co i rusz zapraszają na ognisko czy grila, poją alkoholami własnej roboty - żyć nie umierać.
Trafiło nam się jeszcze tak, że goście z drugiego pokoju właśnie wyjechali, a nowi przyjeżdżają dopiero w tym tygodniu, więc byłyśmy całkiem same, nieskrępowane niczyim sąsiedztwem no i oczywiście cały basen dla naszych czworonogów. Rewelacja! Chcemy się tam jeszcze wybrać (może tym razem na dłużej), ale nie wiem, czy pani będzie nas jeszcze chciała. 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...