Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jura']Aga, największy problem to właśniej ta jej mądrość. :wink:
Gdzie teraz będzie można Wam kibicować?
Ach, te pańcie! Są zbyt bardzo wymagające!
Nie wiem jeszcze dokładnie gdzie na wystawę pojadę. Wszytko uzależnione jest od auta chłopa! Na 100% będę w Toruniu! A poza tym może Włocławek, Legnica, Białystok...
A jak Fredzia, oskubana?

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie spotkałam na spacerku młodziutkiego erdelka, 5 m-cy :D Cud- miód! :D
Na szczęście Kreska grzecznie się z nim witała, chociaż jego pan był nieco przestraszony, bo mały prawie nie ma zębów :lol: Ale jaki słodziutki!!!

Ostatnio jakoś się mnożą erdele w okolicy... :fadein:

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):

Ach, te pańcie! Są zbyt bardzo wymagające!

No, jakby słyszała swojego psa :D

aga_ostaszewska napisał(a):

A jak Fredzia, oskubana?

Skubana (w każdym tego słowa znaczeniu :wink: ) i ciągle zarośnięta. Goopia jestem. Dopiero dzisiaj odkryłam, dlaczego tak kiepsko mi idzie skubanie uszu itp. Mój trymer ma zbyt rzadko rozstawione ząbki. Chyba muszę uśmiechnąć się do Flaire, czy przed dokonaniem zakupu mogłabym „przymierzyć” jej trymery.

Posted

coztego napisał(a):

Ostatnio jakoś się mnożą erdele w okolicy... :fadein:

Nic dziwnego. Śląsk to chyba airedalowe zagłębie Polski

Posted

aga - będziesz w Toruniu :multi: :bigok:
mam już cyfrowkę... teraz nauka obsługi :o :o
Vigo ma już kilka fotek zrobionych i co dalej ... :o dziś będziemy męczyć
biedny aparcik.....

Nitencja - obejrzałam na Twojej stronce - wystwe z Warszawy - :lol: :lol:
Teraz już widać podobieństwo -- Vigusia do starszej kuzyneczki - prawie jak siostra blizniaczka :lol:

Posted

Zwyciezcy Swiata z Argentyny :

NPwR + rasa :Oak Grove Nagi's Calvin

NSwR : FAIRYLAND VERONICA

Mlodziezowy Zw.Swiata: FAIRYLAND WANDA

Jak pieknie wytrymowane sa te psy.....

Posted

Wytrymowane pięknie, ale ta broda u psa to dla mnie osobiście jakaś zgroza. Dla mnie to już zachodzi o karykaturę psa. Ja lubię brody u psów, dlatego sympatią darzę teriery i sznaucery, no ale przecież pies to nie koza!

Posted

zachraniarka napisał(a):
Ja lubię brody u psów, dlatego sympatią darzę teriery i sznaucery, no ale przecież pies to nie koza!

:roflt:

Mam podobne odczucia, ale ja siem nie znam...

Posted

zachraniarka napisał(a):
Wytrymowane pięknie, ale ta broda u psa to dla mnie osobiście jakaś zgroza. Dla mnie to już zachodzi o karykaturę psa. Ja lubię brody u psów, dlatego sympatią darzę teriery i sznaucery, no ale przecież pies to nie koza!
zachraniarka, masz dobre oko. Mało kto w USA czy Anglii tak trymuje brody - dla mnie też za długa. :wink:

Nitencja, dzięki wielkie za te zdjęcia. Szczególnie suczki mi sie podobają - takie eleganckie psie dziewczynki. :D

Posted

Nitencja napisał(a):
A jesli chcecie zobaczyc at w Szilvasvaradzie to macie na tej stronie filmiki
Nitencja, a jak je na tej stronce znaleźć?

Posted

A niech sobie mają i taaakie brody, byleby u nas tak wyglądały :lol:Jak udało się wychodować taką brodę? Przecież ten pysk airedaleowy wiecznie gdzieś sznupie :evil: welshowy też.

Posted

Przecież ten pysk airedaleowy wiecznie gdzieś sznupie

Pewnie broda zawinięta w papiloty owinięta w woreczek foliowy czeka sobie od wystawy do wystawy, potem tylko przed wyjściem na ring szybko przejechać prostownicą i wszystkie kozy mogą się schować ze wstydu :wink:

Ja tam uważam, że do pięknego przygotowania długa broda potrzebna nie jest, no ale ja podobnie jak Mokka się nie znam. Dlatego pozostaje przy szkolonku, dziś z Ludwikiem wyruszamy na jego drugi trening :D

Posted

Nitencja napisał(a):
Jak udało się wychodować taką brodę? Przecież ten pysk airedaleowy wiecznie gdzieś sznupie :evil: welshowy też.
Nitencja, u psów kenelowych takie brody rosną bez problemu. Tyle że faktura własa tak długiego jest nie najlepsza - jak na pewno wiesz - dlatego, żeby były ładne, trzeba je regularnie podskubywać, tak samo jak łapy.

Z tego co pamiętam, Rosjanie łapy też zostawiają bardzo puchate - tutaj na szczęście tylko ta jedna broda.

Posted

Rosjanie to sie chyba zapatrzyli za bardzo na kerry :o Mlode psy wygladaja ladnie ale starsze juz bardzo wlosiato :) Bardzo mi sie podobaly airedale w ubrankach co by sie nie wycieralo :)

Posted

Nitencja napisał(a):
Bardzo mi sie podobaly airedale w ubrankach co by sie nie wycieralo :)
:lol: :lol: :lol: No tego jeszcze nie widziałam... A od tego do papilotów już krótka droga. Mam nadzieję, że ta moda nie obejmie świata, bo jeśli tak, to ja zmieniam rasę. :evil: Tylko nie wiem na co, bo nie ma na świecie lepszych psów.

A co do brody, to Apiszonowi bardzo szybko urosła broda i przez jakis czas wyglądała dziwacznie - no bo u szczeniaka to brody nie oczekujemy... Więc w końcu jej tę brodę mocno przetrzebiłam, żeby wyglądała bardziej odpowiednio do swojego wieku. :D

A filmiki mi się BAAAARDZO powoli ładują. Ale zależy mi na tym, żeby je zobaczyć, bo ta suczka dużo wygrywa i słyszałam, że piękna jest, a zdjęcia tego zupełnie nie oddają. :(

Posted

Nitencja napisał(a):
Rosjanie to sie chyba zapatrzyli za bardzo na kerry :o Mlode psy wygladaja ladnie ale starsze juz bardzo wlosiato :) Bardzo mi sie podobaly airedale w ubrankach co by sie nie wycieralo :)

:ylsuper:

Misiołek ma ubranko, ale nie przeciw wycieraniu, a nieprzemakalne. Flaire była kiedyś zmuszona nabyć takie cudo (panterka maskująca - miodzio :D ), kiedy Miś szykował się na wystawę, a w Warszawce padało i padało... Wygląda w nim odlotowo i przydało się również, kiedy Misia była świeżo zakroplona Frontline'm, a u nasz znowu lało. Trzeba kiedyś fotkę cyknąć, bo erdelek w czymś takim wygląda jak prawdziwy komandos. Jakby jej jeszcze pilotkę wydziergać, mmmmm :P

Posted

[quote name='Mokka']przydało się również, kiedy Misia była świeżo zakroplona Frontline'm, a u nasz znowu lało. Tia, a miała wtedy jechać na przechowanie do naszej Pani Szkoleniowiec, która powiedziała, żeby jej toto natychmiast zdjąć, bo jak sąsiedzi zobaczą ją z takim psem, to ją ze wsi wyrzucą i w szpitalu dla wariatów zamkną. Na szczęście ulewa zmieniła się w dżdżawkę.

[quote name='Mokka']Trzeba kiedyś fotkę cyknąć, bo erdelek w czymś takim wygląda jak prawdziwy komandos.A proszę bardzo. Tylko jakość kiepska, bo w domciu i z lampą błyskową:

[quote name='Mokka']Jakby jej jeszcze pilotkę wydziergać, mmmmm :PHehe, gość, który sprzedał mi pelerynkę proponował pilotkę również. Odmówiłam. :evil:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...