Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Zachraniarka strasznie współczujęTobie i Ludwiczkowi. Proponuję podawaj pieskowi homeopatyczny lek Arnica montana C5 4xdz po 3-4 kuleczki do dziuba. Homeopatyczna Arnica działa na rany i stłuczenia bardzo skutecznie, rany się szybko goją bez blizn. Gdyby miał jakieś rany psychiczne tez można homeopatią podziałać. Gdybyś chciała skorzytać to napisz mi na prv
Pozdrawiam borsaf i Regonik

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='borsaf']Flairenie umiem zastąpić tamtego zdjęcia więc je wytnij proszęborsaf, przypadkiem wycięły mi się obydwa :oops: - przepraszam i proszę, wstaw jeszcze raz, bo sceniak rozkoszny!

zachraniarko, jak tam Jego Lordowska Mość i Twój nos? Lepiej, mam nadzieję...

A ja ochłaniam po wystawie w Warszawie. Trochę było zamieszania, trochę nerwowego latania tam i z powrotem, bo w taki upał nie chciałam trzymać psów na dworzu cały dzień. Ale w końcu wszystko się udało i zaliczyliśmy parę miłych spotkań.

Myślę, że ta wystawa kończy karierę wystawową Misi. :( To nie znaczy, że już nigdy jej nie pokażę, no bo może np. trafi się kiedyś w Polsce jakiś sędzia-ekspert, którego opis fajnie byłoby mieć, pewnie w końcu wystawię ją w weteranach, a i wcześniej może mnie najdzie i jescze ją zgłoszę. Ale ogólnie rzecz biorąc, Misia przechodzi na wystawową emeryturkę. Podsumowując sobie jej karierę wystawową, jestem bardzo z niej zadowolona i dumna.

Teraz trochę mi smutno, że nie będę miała z czym jeździć na wystawy, bo Api to jeszcze szczylek (choć śmiem stwierdzić, że w Warszawie, pomimo upału, wystawiała się jak stara wyjadaczka :D ). Będziemy musiały wziąć się z Misią za co innego... W sierpniu jedziemy na obóz agility, a i potropić trochę też planujemy. No a na jesieni mam nadzieję na drugi miot...

Posted

Gratuluje wszystkim AT :-) Pogoda rzeczywicie byla bardzo upalna, ale jak widac nie przeszkodzilo to w ladnym wystawianiu :D

Posted

Flaire napisał(a):
Wind, brakowało na Ciebie do zdjęć!!!

Jedna wystawa, jedno miejsce i jeden czas a az trzy rzeczy do fotografowania: ringi pieknosci, agility i obedience wiec skupilam sie na sportach ;) Wszedzie byc nie mozna :( :( :(

Posted

Wind napisał(a):
Jedna wystawa, jedno miejsce i jeden czas a az trzy rzeczy do fotografowania: ringi pieknosci, agility i obedience wiec skupilam sie na sportach ;) Wszedzie byc nie mozna :( :( :(
No ja wiem, sporty ważniejsze i efektowniejsze dla fotografa niż psy w dziwnych pozycjach z podtrzymywanymi ogonami. :wink: Ale brakowało nam Ciebie.

Może gdzieś, kiedys ufocisz nam Apiszona na sportowo. :wink:

Posted

Wind napisał(a):
Jak tylko Apunia sportem sie zajmie to masz to jak w banku :D :D :D
Wind, ona już się zajmuje! Pozoranta gryzie, że hej, z wyskoku, powinny być ładne fotki! :D No i wygląda na to, że będzie z niej kolejna (po Leonie) "maszyna do tropienia", ale niestety, tropienie nie jest sportem efektownym dla fotografa. :lol:

Posted

Flaire,

Jak tak dobrze sie zapowiada, to bardzo chetnie. Jesienia maja byc zawody IPO w Zyrardowie. Z pewnoscia bede :-) Szlifujcie wiec forme ... bede czekac przy ringu ;) :D

Posted

Wind napisał(a):
Flaire,

Jak tak dobrze sie zapowiada, to bardzo chetnie. Jesienia maja byc zawody IPO w Zyrardowie. Z pewnoscia bede :-) Szlifujcie wiec forme ... bede czekac przy ringu ;) :D
Hehe, ona dopiero zaczyna, miała chyba trzy podejścia do pozoranta w życiu i do zawodów to jej jeszcze daleko... :wink: Zresztą za młoda jest.

A formę to ona szlifuje z Rafałem. :wink: Robią obroty 360 stopni z Api latającą w powietrzu z zębami na wałku. :D

Posted

Ludwik ma się już całkiem OK i szaleje od rana :D
Mój nos ciut obolały, ale też ma się dobrze :lol:

W każdym bądź razie przed nami jeszcze tydzień kwarantanny, a nudzi nam się w domu.. No ale jakoś musimy to przeżyć, a potem już tylko spacerkowe szaleństwa przed nami!

[quote name='Flaire']niestety, tropienie nie jest sportem efektownym dla fotografa. :lol:

???.. Każdy sport ma w sobie coś pięknego i jest wyzwaniem dla fotografa. Miałam gdzieś znalezione w necie super galerie psów tropiących, muszę je odszukać. No ale np. taka fotka też ma cuś w sobie: http://www.leerburg.com/Photos/dob.jpg

Posted

To super, że Ludwiś już ma się dobrze!

zachraniarka napisał(a):
jest wyzwaniem dla fotografa
No właśnie, "wyzwaniem" raczej niż "wdzięcznym tematem". :wink:

Dla mnie każde zdjęcie, na którym figuruje pies jest super. :D A jedno z najśmieszniejszych zdjęć Misi, jakie mam, to Misia tropiąca z obciętym przez fotografa... nosem. :lol:

Posted

zachraniarko,

Piekna fotke nam pokazalas! :-) Gdyby jednak byla zrobiona wtedy gdy pies tropi w trawie (sredniej lub wysokiej) to nici z efektu ... Na dobre zdjecie sklada sie tyle roznych czynnikow, ze doprawdy nie inscenizujac czegos trudno o DOSKONALE ujecia ;)
Swiatowa fotografia zna przyklady kiedy to fotki niby reportazowe, ktore otrzymaly najwyzsze nagrody i wyroznienia, nic z reportazem "z zycia" nie mialy wspolnego.
Co wiecej ... czesto inscenizowanie czegos dla potrzeb "doskonalych zdjec" konczylo sie ofiarami ... przekonal sie o tym. mi.in Robert Capa, ktory dla zdjecia wojennego poprosil zolnierzy o bieg przez pole odgradzajace ich od sil wroga ... Niestety ... niewielu to przezylo ... zdjecia obiegly caly swiat ...

Posted

No, nie, ciocia Bila taka opóźniona w rozwoju, dopiero teraz Małego zobaczyła. To niewybaczalne. :oops: Asiu, gratulacje i drapanko d;a obu piechów. Dla Hugusia nawet większe co by nam się odrzucony nie czuł :wink:

Posted

Wind
znajomo mi brzmi to o czym piszesz, wystarczy jak sobie przypomnę co się dzieje kiedy ktoś przyjedzie do nas na trening sfotografować nasze ratowniki, inscenizacja górą :evilbat:

Bila
miło Cię widzieć na terierach!
Oba psiaki wydrapane! Huguś więcej choćby dlatego, że jego to jest gdzie wydrapać. Młody to jeszcze maluch, ale przytulak wielki :lol:

Posted

Mam nadzieję, że airedelowcy się nie obrażą, jeśli będąc w aktualnym temacie zapodam fotkę mojego hooooligana tropiącego. Fociła Flaire, która (w przeciwieństwie do niżej podpisanej :oops: ) nie obcięła nosa tropicielowi

Posted

O kurka!
To Flaire takie foty robi i wypisuje, że tropienie to nie "wdzięczny temat"?!?!?

Mokka, hoooligan wyszedł na fotkach super, mam wielką nadzieję, że kiedyś go zobaczę na żywo w pracy, tyle się o nim nasłyszałam :roll:

Pozdrawiam serdecznie!

Posted

zachraniarka napisał(a):
O kurka!
To Flaire takie foty robi i wypisuje, że tropienie to nie "wdzięczny temat"?!?!?

Widzisz pani, jaka skromna :roll:

zachraniarka napisał(a):
Mokka, hoooligan wyszedł na fotkach super, mam wielką nadzieję, że kiedyś go zobaczę na żywo w pracy, tyle się o nim nasłyszałam :roll:

Jeśli tyle o nim słyszałaś, to pewnie nic dobrego :oops:
Teraz go nie forsuję, bo zdrówko słabuje, a pogoda też nie dla niego, ale jak kiedyś zajrzysz do stolycy, to może odważę się pokazać Ci łobuza.

Posted

Mokka napisał(a):
Jeśli tyle o nim słyszałaś, to pewnie nic dobrego :oops:

Słyszałam, że z nic dobrego :oops: zrobiłaś z niego coś bardzo dobrego :D i jeszcze parę innych rzeczy o nim też zasłyszałam :lol:

Mokka napisał(a):
Teraz go nie forsuję, bo zdrówko słabuje, a pogoda też nie dla niego, ale jak kiedyś zajrzysz do stolycy, to może odważę się pokazać Ci łobuza.

Trzymam za słowo! A jeszcze mocniej trzymam kciuki za jego zdróweczko :)

A my z Lordem robiliśmy dziś jakieś przymiarki do "siad" i "waruj", trza zacząć budować sobie fundamenty ;)

Posted

zachraniarka napisał(a):
A my z Lordem robiliśmy dziś jakieś przymiarki do "siad" i "waruj", trza zacząć budować sobie fundamenty ;)
zachraniarka, z tego, co piszesz, to z nim trzeba zaczynać od "bierz" :lol: - tyle że on to już ma opanowane, a w każdym razie, "bierz za nos". :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...