niedzwiedzica Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 FLAIRE-własnie dlatego mówię,że jakos nie mogłam się z tym wetem dogadac :evilbat: więcej nie będe próbować. Zwlaszcza,ze jeszcze parę rzeczy robie, których moje psy nie lubia, np.oczyszczam gruczoły przyodbytowe-choc akurat to chętnie zostawiłabym jemu :evilbat:
bo Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 niedźwiedzica byliśmy z Jaśkiem na malutkim zastrzyczku jeszcze (jakiś steryd) a w domu podaje mu Discus z Traumeelem podskórnie i doustnie Dalacin C. Powiedz airedaleowi, żeby nie szalał. zachraniarka łapka dla malucha od Jaśka, on lubi takie maluchy, nie za dłuugo jednak, potem ucieka :lol: Aluzja terier grzędowy albo budowlany super, ale mają look :D
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 No, ciekawe co nowego u Ludwisia... Jego Golaśna Mość powinien się właśnie budzić na nocne rozrabianie... :wink:
goranik Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Witam! W koncu udalo mi sie zapisac! i to dzieki Marii! Dziekuje Mario:-)) JEstem Magda, od kilku lat prowadze strone http://www.airedaleterrier.w.pl mam dwa airedale. Witam was wszystkich serdecznie
swallow Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 witaj Magda znam Twoja strone od dawna i uwazam ze jest SUPER
goranik Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 dzieki! kurde chyba cos mi sie pokrecilo i zaczelam nowy temat. czy da sie to jakos przeniesc na airedale?? hihihi. dopiero co wpadlam a juz rozrabiam... :oops:
niedzwiedzica Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 GORANIK - witaj w swiecie dogomanii !!! :D :D :D A nowy temat nasz srogi moderator :wink: przerzuci na airedale, jeśli uzna za stosowne, prawda, Flaire ?? Ciesze się,że mogłam ci pomóc :D
zachraniarka Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Flaire napisał(a):No, ciekawe co nowego u Ludwisia... Jego Golaśna Mość powinien się właśnie budzić na nocne rozrabianie... A właśnie, że nie 8) Zafundowałam Ludwikowi tak aktywny dzień, że padł i śpi. Ja zaś mam nadzieje, że w tym błogim stanie pozostanie choć kilka godzinek. Muszę się pochwalić, że nieźle nam idzie sprawa czystości. Młody jak mu się chce zaczyna wrzeczeć i jeżeli jestem dostatecznie szybka to udaje nam się sprawę dostarczyć na nasze podwórko. Chciałam wrzucić fotki szczyla na dobranoc, ale mi się serwer skończył i nie mam gdzie fotek załadować. Będę myśleć jutro, gdzie je wcisnąć i wtedy zamieszczę tutaj :)
Flaire Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 zachraniarka napisał(a):AChciałam wrzucić fotki szczyla na dobranoc, ale mi się serwer skończył i nie mam gdzie fotek załadować. Będę myśleć jutro, gdzie je wcisnąć i wtedy zamieszczę tutaj :)Masz mojego maila? To do mnie na maila szybciutko - już ja je umieszczę! :D Albo imageshack...
Jura Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 zachraniarko, to jednak cud, że Ludwisia nie zjadłaś, bo jest mioduśny. Tylko Ty go nie zamęcz :wink: Oj wracają wspomnienia... Fredzia zawsze była śpiochem, ale w czasie kiedy vet kazał siedzieć w domu to, jak się rozkręcała do zabawy to ciężko było z nią wytrzymać. goranik, ja też znam twoją stronę. Nawet ostatnio wnikliwie analizowałam rysunki. Wojtek, czesanie trymerem daje natychmiastowy efekt, dostrzegalny gołym okiem A pupa Fredki dalej zarośnięta :cry:
goranik Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 musze koniecznie te strone zaktualizowac. Tylko ten czas... Lato to niekoniecznie fajny okres na siedzenie przy komputerze;-p Calymi dniami cos tam robie z psami. Ale musze sie zmobilizowac i po troche stronke o erdelach doprowadzic do porzadku! pozdrawiam wszystkich p.s. wlasnie wrocilam ze spaceru z psami i erdele zagonily jeze pod dom.... no comments;-)
Wind Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 zachraniarka, Bardzo piekny ten Twoj arystokrata :-) W fryzurze "doroslego" bardzo mu do "twarzy" i sadze, ze wyrosnie nie tylko madry, ale rowniez urodziwy :-)
INA Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Witaj goranik - ojojoj :lol: Wiesz ze Twoja stronka była pierwszą jaką znalazłam gdy dawno temu (przed trzema laty) szukałam inf o AT... Została wted wydrukowana -sorry :wink: - kompa wtedy w domu nie mialam a w pracy widomo..Na twojej stronie szukalam hodowli --jako laik nie znalam żadnych Erdelowych ...znalazłam. Wojtek - ja też czesze trymerem... ten podszerstek ładnie wychodzi a włos jest bardzej przylegający. Gdy przed trymowaniem - na lekcji trymowania :) - wyczesałam to zobaczyłam ile mniej roboty jest z trymowaniem ( a ile brzydkiego wlosa mam na stole :wink:)Tak jak piszą dziewczyny nóż trzyma się na płasko i potem --tak mi mówiła hod--znurzamy glęboko nóż jakbyśmy chceli coś wyłowić iciągniemy to na płasko. :roll: Takie wyczesywanie najlepiej mi wychodzi :wink: :wink: ze skubaniem jest juz gorzej. 8)
Nitencja Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Dla zainteresowanych :) http://www.fca2000.org.ar/Mundial2005/Index2005.htm podaje link na Argentyne gdzie aktualnie odbywa sie Wystawa Swiatowa. Sa zdjecia , troche rezultatow + ogladanie online ! :)
bogula Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 zachraniarka----dużo, dużo zdrówka i wszystkiego naj dla Lorda i was wszystkich :D
Eclairs Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Witaj goranik! Fajnie poznać twórczynię jednej z moich ulubionych erdelkowych stronek :lol: Widzę, że nie tylko ja dokładnie przeanalizowałam na niej każdy rysuneczek :wink: Buziaczki dla twoich kudłaczy a szczególnie tych erdelkowych :buzi: zachraniarka: ale cudo sobie przywiozłaś! Przekochany szczonek :angel: Postaraj sie wrzucić jeszcze kilka fotek :modla: niedzwiedzica: a gdzie się podziała heksowata Heksia? :wink:
zachraniarka Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Flaire napisał(a):Masz mojego maila? To do mnie na maila szybciutko - już ja je umieszczę! :D Albo imageshack... Już wysłałam, dzięki serdeczne za pomoc! Postaram się zrobić dziś zdjęcia maluchowi na dworzu jak szaleje. Na a tak w ogóle to musze się pochwalić, że z moim Lordem to ja mam Francję elegancję.. Calutką noc przespał, budził się tylko co jakiś czas i sprawdzał czy jestem. O 7 rano wybuchł takim krzykiem, że nim się zorientowałam a już sadzałam go na zielonej trawce. No i mój mądraliński zrobił kupalka i wielką kałużę, a potem jeszcze jednego kupalka. Całą noc to trzymał a taki mały szkrab. Jestem teraz najdumniejszą mamusią na świecie :haha: No a teraz dzik powrócił do dzikowania czyli szaleństw ciąg dalszy, właśnie próbuje zjeść moją stopę, wściekły gryzol! Mam pytanko: Ludi rzuca się na kamienie, liże betonowe schody, a dziś dossał się do ubielonego drzewa, czy to znaczy, że brakuje mu wapna? Jeżeli tak to jakie mu sprawić? Acha i jeszcze cuś.. Kupiłam szczylowi ucho wędzone, ktore pożarł w ciągu doby ze smakiem. Czy takie rzeczy nie są szkodliwe dla szczęniąt i czy można je dawać często? Pytam, bo najchętniej kupiłabym temu czortowi drugie, tylko boję się by nie przegiąć.
Nitencja Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Zachraniarka - uchole i zwacze i tchawice spokojnie mu dawaj tylko bez przesady ;-) Airedale niektore to jak odkurzacze wszystko wchlaniaja :lol:
zadziorny Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 goranik witaj :lol: Odwiedziłem Twoją stronkę. Bardzo mi się podoba :lol:
Ali26762 Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Nie wiem co z tym piaskiem, ale Deryl do dzisiaj dziobie... Też nie wiem o co chodzi :( zach zapytaj Lordzia co mu się śniło w pierwszą noc na nowym miejscu. Ponoć takie sny się zawsze sprawdzają :D Cuuuuudny jest. Przekaż mu to od ciotki Ali! Mam nadzieję, że wkrótce sama mu to powiem :D
goranik Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 dziekuje Wam wszystkim za mile slowa. Naprawde nie sadzilam ze jest jeszcze ktos komu ta strona nie przeszkadza a nawet sie podoba.. skoro sie przydaje i sie podoba az tylu osobom, to jestescie dla mnie wazniejsi niz ci ktorym sie nie podoba;-) Strona zostanie i postaram sie ja uaktualnic. Moze dzieki Waszej pomocy uda mi sie ja zaktualizowac. pozdrawiamy serdecznie znad goracego wybrzeza 8)
Ali26762 Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Faktycznie gorące od kilku dni. Zaraz jedziemy z Derylem do Juraty, więc żegnam się na kilka dni. Mam nadzieję po powrocie zastać duuuużo fotek Jego Lordowskiej Mości i innych Arystokratów :D Buziaki :)
Wojtek Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Witaj goranik! :D Miej świadomość, że m. innymi Twoja mała Bisti dwa lata temu definitywnie przekonała mnie do erdeli :D Świetna strona. Dzięki dziewczyny za porady trymerskie :D , to czesanie FAKTYCZNIE DZIAŁA!!! :o Oprócz tego, że zyskała lepszy wygląd, przestała śmierdzieć :-? Ech, człowiek uczy się całe życie...
Recommended Posts