Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

FLAIRE-własnie dlatego mówię,że jakos nie mogłam się z tym wetem dogadac :evilbat: więcej nie będe próbować. Zwlaszcza,ze jeszcze parę rzeczy robie, których moje psy nie lubia, np.oczyszczam gruczoły przyodbytowe-choc akurat to chętnie zostawiłabym jemu :evilbat:

Posted

niedźwiedzica byliśmy z Jaśkiem na malutkim zastrzyczku jeszcze (jakiś steryd) a w domu podaje mu Discus z Traumeelem podskórnie i doustnie Dalacin C. Powiedz airedaleowi, żeby nie szalał.
zachraniarka łapka dla malucha od Jaśka, on lubi takie maluchy, nie za dłuugo jednak, potem ucieka :lol:
Aluzja terier grzędowy albo budowlany super, ale mają look :D

Posted

dzieki! kurde chyba cos mi sie pokrecilo i zaczelam nowy temat. czy da sie to jakos przeniesc na airedale??
hihihi. dopiero co wpadlam a juz rozrabiam...

:oops:

Posted

GORANIK - witaj w swiecie dogomanii !!! :D :D :D
A nowy temat nasz srogi moderator :wink: przerzuci na airedale, jeśli uzna za stosowne, prawda, Flaire ??
Ciesze się,że mogłam ci pomóc :D

Posted

Flaire napisał(a):
No, ciekawe co nowego u Ludwisia... Jego Golaśna Mość powinien się właśnie budzić na nocne rozrabianie...

A właśnie, że nie 8)

Zafundowałam Ludwikowi tak aktywny dzień, że padł i śpi. Ja zaś mam nadzieje, że w tym błogim stanie pozostanie choć kilka godzinek.

Muszę się pochwalić, że nieźle nam idzie sprawa czystości. Młody jak mu się chce zaczyna wrzeczeć i jeżeli jestem dostatecznie szybka to udaje nam się sprawę dostarczyć na nasze podwórko.

Chciałam wrzucić fotki szczyla na dobranoc, ale mi się serwer skończył i nie mam gdzie fotek załadować. Będę myśleć jutro, gdzie je wcisnąć i wtedy zamieszczę tutaj :)

Posted

zachraniarka napisał(a):
AChciałam wrzucić fotki szczyla na dobranoc, ale mi się serwer skończył i nie mam gdzie fotek załadować. Będę myśleć jutro, gdzie je wcisnąć i wtedy zamieszczę tutaj :)
Masz mojego maila? To do mnie na maila szybciutko - już ja je umieszczę! :D Albo imageshack...

Posted

zachraniarko, to jednak cud, że Ludwisia nie zjadłaś, bo jest mioduśny. Tylko Ty go nie zamęcz :wink:
Oj wracają wspomnienia... Fredzia zawsze była śpiochem, ale w czasie kiedy vet kazał siedzieć w domu to, jak się rozkręcała do zabawy to ciężko było z nią wytrzymać.
goranik, ja też znam twoją stronę. Nawet ostatnio wnikliwie analizowałam rysunki.
Wojtek, czesanie trymerem daje natychmiastowy efekt, dostrzegalny gołym okiem
A pupa Fredki dalej zarośnięta :cry:

Posted

musze koniecznie te strone zaktualizowac. Tylko ten czas...
Lato to niekoniecznie fajny okres na siedzenie przy komputerze;-p
Calymi dniami cos tam robie z psami. Ale musze sie zmobilizowac i po troche stronke o erdelach doprowadzic do porzadku!

pozdrawiam wszystkich

p.s. wlasnie wrocilam ze spaceru z psami i erdele zagonily jeze pod dom.... no comments;-)

Posted

zachraniarka,

Bardzo piekny ten Twoj arystokrata :-) W fryzurze "doroslego" bardzo mu do "twarzy" i sadze, ze wyrosnie nie tylko madry, ale rowniez urodziwy :-)

Posted

Witaj goranik - ojojoj :lol:
Wiesz ze Twoja stronka była pierwszą jaką znalazłam gdy dawno temu (przed trzema laty) szukałam inf o AT...
Została wted wydrukowana -sorry :wink: - kompa wtedy w domu
nie mialam a w pracy widomo..Na twojej stronie szukalam hodowli --jako laik nie znalam żadnych Erdelowych ...znalazłam.

Wojtek - ja też czesze trymerem... ten podszerstek ładnie wychodzi a włos
jest bardzej przylegający.
Gdy przed trymowaniem - na lekcji trymowania :) - wyczesałam to zobaczyłam ile mniej roboty jest z trymowaniem ( a ile brzydkiego wlosa
mam na stole :wink:)Tak jak piszą dziewczyny nóż trzyma się na płasko
i potem --tak mi mówiła hod--znurzamy glęboko
nóż jakbyśmy chceli coś wyłowić iciągniemy to na płasko. :roll:
Takie wyczesywanie najlepiej mi wychodzi :wink: :wink: ze skubaniem jest juz gorzej. 8)

Posted

Witaj goranik!
Fajnie poznać twórczynię jednej z moich ulubionych erdelkowych stronek :lol: Widzę, że nie tylko ja dokładnie przeanalizowałam na niej każdy rysuneczek :wink:
Buziaczki dla twoich kudłaczy a szczególnie tych erdelkowych :buzi:
zachraniarka: ale cudo sobie przywiozłaś! Przekochany szczonek :angel: Postaraj sie wrzucić jeszcze kilka fotek :modla:
niedzwiedzica: a gdzie się podziała heksowata Heksia? :wink:

Posted

Flaire napisał(a):
Masz mojego maila? To do mnie na maila szybciutko - już ja je umieszczę! :D Albo imageshack...

Już wysłałam, dzięki serdeczne za pomoc!

Postaram się zrobić dziś zdjęcia maluchowi na dworzu jak szaleje.

Na a tak w ogóle to musze się pochwalić, że z moim Lordem to ja mam Francję elegancję.. Calutką noc przespał, budził się tylko co jakiś czas i sprawdzał czy jestem. O 7 rano wybuchł takim krzykiem, że nim się zorientowałam a już sadzałam go na zielonej trawce. No i mój mądraliński zrobił kupalka i wielką kałużę, a potem jeszcze jednego kupalka. Całą noc to trzymał a taki mały szkrab. Jestem teraz najdumniejszą mamusią na świecie :haha:

No a teraz dzik powrócił do dzikowania czyli szaleństw ciąg dalszy, właśnie próbuje zjeść moją stopę, wściekły gryzol!

Mam pytanko:
Ludi rzuca się na kamienie, liże betonowe schody, a dziś dossał się do ubielonego drzewa, czy to znaczy, że brakuje mu wapna? Jeżeli tak to jakie mu sprawić?

Acha i jeszcze cuś.. Kupiłam szczylowi ucho wędzone, ktore pożarł w ciągu doby ze smakiem. Czy takie rzeczy nie są szkodliwe dla szczęniąt i czy można je dawać często? Pytam, bo najchętniej kupiłabym temu czortowi drugie, tylko boję się by nie przegiąć.

Posted

Nie wiem co z tym piaskiem, ale Deryl do dzisiaj dziobie... Też nie wiem o co chodzi :(

zach zapytaj Lordzia co mu się śniło w pierwszą noc na nowym miejscu. Ponoć takie sny się zawsze sprawdzają :D

Cuuuuudny jest. Przekaż mu to od ciotki Ali! Mam nadzieję, że wkrótce sama mu to powiem :D

Posted

dziekuje Wam wszystkim za mile slowa. Naprawde nie sadzilam ze jest jeszcze ktos komu ta strona nie przeszkadza a nawet sie podoba..
skoro sie przydaje i sie podoba az tylu osobom, to jestescie dla mnie wazniejsi niz ci ktorym sie nie podoba;-)
Strona zostanie i postaram sie ja uaktualnic.
Moze dzieki Waszej pomocy uda mi sie ja zaktualizowac.

pozdrawiamy serdecznie znad goracego wybrzeza
8)

Posted

Faktycznie gorące od kilku dni. Zaraz jedziemy z Derylem do Juraty, więc żegnam się na kilka dni.

Mam nadzieję po powrocie zastać duuuużo fotek Jego Lordowskiej Mości i innych Arystokratów :D

Buziaki :)

Posted

Witaj goranik! :D Miej świadomość, że m. innymi Twoja mała Bisti dwa lata temu definitywnie przekonała mnie do erdeli :D Świetna strona.

Dzięki dziewczyny za porady trymerskie :D , to czesanie FAKTYCZNIE DZIAŁA!!! :o Oprócz tego, że zyskała lepszy wygląd, przestała śmierdzieć :-? Ech, człowiek uczy się całe życie...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...