Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Witam,
Mam moje szczęście w domku. Przywieźliśmy je ok. 11, upał jak wszędzie ale droga była krótka. Maleństwo wtuliło się w kąt w sypialni i zasnęło.Po dwóch godzinach byłam bardzo niespokojna bo z kąta nie chciało się ruszyć, a ja mu miseczkę z woda i drugą z jedzeniem podsuwam, a on nic tylko pyszczek otwarty i szybko dyszy. Zdecydowałam spanikowana, że wodę to mu do pyszczka wleję strzykawką, ale mąż jasnowidz powiedział, że mam go na ogrodzi nakarmić. Uzbrojona w miseczki wzięłam psa pod pachę i do ogrodu. Tam mój Regon odżył, jak nie ten sam pies. Zero stresu, miseczka wylizana, wodą popite, bieganie z ogonkiem do góry itp. Po godzinie zabieram psiaka do domu i znowu ta sama polka. On poprostu nie umie i boi się chodzić po domu. Nawet nie piszczy na kocyku tylko leży cichutko przestraszony, a mi się serce kroi. Znowu do ogrodu ipiesek normalnieje. Tym oto sposobem cały prawie dzień spędziliśmy na łonie natury. Wieczorem zadekował się pod łóżkiem i śpi. O 23 machnęłam ręką na wykładzinę i chciałam iść spać, a tu spod łóżka WYCHODZI Regon. Szybko na ręce, małe siusiu w przerwie między deszczami i do domku. Znowu stoi niepewny ale na horyzoncie pojawiła się obrażona kotka i miauczeniem zmobilizowała go do pokonania wykładziny.
Teraz właśnie jest spotkanie nos w nos, kotka odchodzi obrażona (na mnie) a Regon wbija zęby w pluszaka.
Chyba wezmę urlop macierzyński od sprzatania i gotowania.
Zdjęcia niestety może jutro bo mojemu komputerowi czegoś brakuje do wczytania. Pozdrowienia borsaf Regon i Szarotka

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Zadziora jest zwłaszcza na ogrodzie. W domu trochę sie jeszcze boi wykładziny i korytarza. Teraz śpi pod łóżkiem zmęczony pokonaniem pluszowego misia większego od siebie. Mis został skopulowany i ciągnięty jako zdobycz między nogami na posłanie i sie zmęczyłem.
Czy wszystkie pieski taksie zachowuja w wieku 7 tyg. czy tylko ja mam taki seksownego dominanta? Miałam suczki więc nie wiem jak ie pieki zachowuja.

Posted

borsaf gratuluje malego airedale.Zaczyna sie zycie wie razem.Powiedz tylko jak tego mozna nie kochac??
Co do jego zachowan to normalne..on po prostu szuka swego miejsca w domu.Na razie slucha go tylko pluszowy mis:-)Do domu sie przyzwyczai.

Do Wind...a pomyslalas kiedys czemu wlasnie tak jest?? To tez istotne pytanie..moze nawet bardzo istotne.

Krakow juz za wszystkimi a wynikow nie ma:-(

Posted

Flaire napisał(a):
To teraz ja się trochę pochwalę, a właściwie nie "się", tylko Api.
No cóż, nie wypadało nie spróbować :wink: , pomimo że aura nie sprzyjała egzaminom - 34 stopnie, na naszym placu treningowym pewnie więcej :roll: . Więc spróbowałyśmy i zdałyśmy na 194 punkty, ocenę doskonałą i pierwsze miejsce wśród 14 eksternistów! :D

Brawo Api, jesteś dzielna dziewczynka że tak się postarałaś w taki upał! Brawo Lena i Rafał, którzy tak pięknie ją wyszkolili.

Gratulacje!!! :laola:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']
nikit, pszym: Jeszcze raz za wszystko dziekuję! Oby Juleczka teraz ładnie odrastała i jak najmniej sie drapała :wink: (nawet nie czuje kiedy rymuję)

Aga,
To przede wszystkim my dziękujemy!!!!
Odwaliłas kawał solidnej roboty (siłownię na najbliższy miesiąc masz z głowy :D ...)
Julka nareszcie wygląda jak lakeland :multi:

Aga ma naprawdę"parę w rękach" - trymowanie to katorżnicza robota... dlatego ja zajęłam się :user:

Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Niech Ci Bozia w dogach in the fogach wynagrodzi :iloveyou:

p.s.
to jak Nikit1...

Posted

[quote name='bogula']Flaire-bardzo się cieszę, że w koncu udało nam się spotkać :D ; dojechałaś do domku szczęśliwie?bogula, ja też! Szkoda tylko, że na tak krótko! Potem jeszcze Cię szukałam kilka razy, ale na początku znajdywałam tylko sam namiot (chyba ten właściwy - sporo tam ich było...), a ostatnim razem już nawet namiotu nie było!

Wtóciłam ok, chociaż z przygodami i dopiero bardzo późno. Teraz psy śpią jak zabite i ja też jeszcze powinnam, bo zmordowana jestem na maksa.

Posted

borsaf - ale cudowny szkrabik jeden :angel: i zadzora z niego faktycznie jest
Tak bym chciała takiego maluszka znowu :wink:
Wycałuj go ode mnie

Flaire - ja jeszcze gratulacje dla Api te stare :wink: za I miejsce w szkoleniu... :smilecol:
bo jak bylo na wystawie :niewiem:

Vigo też jest padnięty(--- nawet nie docieralo do niego że wychodziłam---) no może nie wystawami czy szkoleniem :x ale byliśmy na wycieczcze krajoznawczej 15 km przez lasy a potem było dddddddlugie pływanie w jeziorze
( wkońcu Vigo przestał chlapac jak motorówka i już dorównuje Wiki :) ( prawie) a potem jeszcze dluga zabawa w na działeczce z Wiki :P

Posted

borsaf - tak, pisz nam dużo o szczeniaku, bo ja mam zdecydowany niedosyt szczeniąt! :D

INA, tylko pozazdrościć takich terenów spacerowych. Fajnie, że Vigo juz opanował trudną sztukę pływania. :wink:

Posted

Wszyscy się chwalą, to może i ja spróbuję. Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowana :wink: .
Kiedy Api wdzięczyła się na ringu w Krakowie (i to jakże skutecznie :D ), jej szanowna rodzicielka spędzała aktywnie czas na zawodach agility w Laskach.
Panie i panowie spieszę donieść, że w konkurencji jumping 0L udało nam się z Misiołkiem wybiegać II miejsce! :D
Jaki to epokowy sukces wiedzą tylko ci, którzy znają zrelaksowane i bezstresowe podejście Misi do sportu, ze starą, wielokrotnie tu przytaczaną regułą, że przeszkoda nie zając... :wink:
Mam świadków, że tak było, a Wind robiła zdjęcia, jeśli więc zgodzi się podzielić swoimi zasobami z szerszą publicznością, to może jakąś fotkę tu wrzuci.

Posted

No to następne gratulacje ---dla Misi :lol: :lol: :lol:
Flaire - masz ciepłolubne psiaki --same sukcesy w te upały... a Vigo
przeżywa te upłały tylko dzieki temu że jeziorko blisko---może dlatego pokonał swój lęk przed wodą 8) acha moja propozycja dot. sierpnia -wtedy kiedy będzie Toruń caly czas aktualna. - :lol:

Posted

INA napisał(a):
No to następne gratulacje - dla Misi :lol: :lol: :lol:
Dla Mokki!!! Jaki to sukces Mokki wiedzą tylko te nieliczne osoby, które miały okazję próbować skłonić Misię do biegania - szczególnie w upał.

Na szczęście wczoraj nie było już tak gorąco - Mokka miała polecenie, żeby nie męczyć psa jeśli będzie naprawdę upalnie. Podobno Misia spędziła większość dnia odpoczywając w klatce, bo gdy ją Mokka próbowała zostawić przywiązaną do drzewa, to odstawiała koncert. :roll: (NB, klateczka była Moni, taka z materiału, na zdjęciu kilka stron wstecz).

Posted

Mokka,

Czesc fotorelacji jest juz tutaj.

Flaire,

Ciocia Mokka za wczorajsze wystepy z Misia zasluguje na wielkiego browarka i duze buzi. Wierz mi ... latwo nie bylo ;)

Posted

Wind, fotki - rewelacja!!! Jestem pod wrażeniem. A Misia wygląda, jakby galopem z tego tunelu wybiegła :o . Moja Misia? GALOPEM? :o :o To jakiś trick photoshopem musi być! :wink:

A jakieś zbliżonko Misiaczka też się znajdzie, czy za szybka była :wink: ?

Posted

Donoszę z Krakowa:
IKAR Marakita - Zw. Młodzieży, Najlepszy Junior
Kl. pośrednia:
CARAT Erbetki - dsk II
LIMIT Kementari - dsk I, CWC, CACIB, BOB
Kl. uzytkowa:
BENNY Panda z Różanego Dworu - dsk, CWC, Res CACIB

Suki
Flaire ANNAPURNA - dsk, Zw. Młodzieży
Kl. pośrednia:
CANDY CANE Erbetki - dsk I, CWC, CACIB, NSwR
Prima FINEZJA - dsk II
GOJA Czapi - dsk III
Kl. otwarta:
COCA Wirom - dsk I, CWC
DRAKA Demogorgon - dsk II
Niestety nie wiem, która suka dostała Res CACIBA. Nie było Elizy z psami.

Posted

[quote name='Flaire']Wind, fotki - rewelacja!!! Jestem pod wrażeniem. A Misia wygląda, jakby galopem z tego tunelu wybiegła :o . Moja Misia? GALOPEM? :o :o To jakiś trick photoshopem musi być! :wink:

A jakieś zbliżonko Misiaczka też się znajdzie, czy za szybka była :wink: ?

Flaire,

Takim speedem gnala przed obiektywem, ze sama nie wiem czy cos znajde ;) Ale poszukam :D

Aby razniej bylo Misi w galerii agility, to sprobuje odszukac tez tego drugiego AT. Dziewczyny pedzily podobnie ;)

Posted

Gratuluje zwyciezcom w kazdej kategorii i w kazdej z dyscyplin.
Boze a te airedale to wymarly?????W Krakowie stawka mniejsza niz na niejednej krajowce:-((((( Az glupio

Posted

nikit1 napisał(a):
Wind,
Fotki rewelacja!!!!!!!!!
Koledze z roboty (miłośnik psów) szczęka zatrzymała sie na ziemi :D :D :D

To niech ją szybko zbiera, bo to jest tylko drobny ułamek z tego, co Wind ufociła. Mamy nadzieję na jeszcze. :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...