Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Pszym: jaka ona biedna to musi ją bolec... a Ty byś chciała, żeby Ci tak włosy skubali??
Aga: a jak mnie depiluja to myślisz, ze nie boli?
Pszym: ale ty to robisz dla siebie i faceta a ona????
Aga: ona ma w domu dwóch facetów...
Pszym: no fakt...

Wyobraziłam sobie Julkę schodzącą po wszystkim ze stołu z tekstem: Chłopaki, to dla was.."
W tle leci piosenka "I will survive..."
:sweetCyb:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Akcja zakończona! Bawilam sie fantastycznie! Julka nabrala wyglądu lakelanda :wink:
Komentarze w 100% odzwierciedlają klimat wczorajszego skubania... było przesympatycznie!

A najlepiej na całej akcji wyjdę ja. Julka teraz mnie najbardziej kocha, bo ja nie biorę udziału w torturach

Mhm... a kto trzymał "przednią część" Juleczki jak duuuupka była obrabiana... :wink:

"To się robi na krótko, a tu się wycina i wtedy tu robi się kąt..."
Skąd ona to wie ???

Normalnie cudowne dziecko jestem ... (FLaire :loveu:)

Co jakiś czas Rolek i Borys sprawdzają czy z Julką wszystko ok i czy Aga jej czegos nie odcięła ( a dokładniej jakby mogli to wsadziliby nosy "w trymer").

Chlopcy byli wprost cudowni. Oni naprawde co jakiś czas zaglądali i zastanawiali się czy ich siostrzyczce nie robi sie krzywdy!

Czy moglibyście wszyscy jutro tak od dwunastej do odwołania trzymać za mnie kciuki? Z góry dziękuję...

TRZYMAM KCIUKI ZA DJ APO I CIEBIE! PROSIMY O RELACJE!

nikit, pszym: Jeszcze raz za wszystko dziekuję! Oby Juleczka teraz ładnie odrastała i jak najmniej sie drapała :wink: (nawet nie czuje kiedy rymuję)

Posted

Ale te szczeniaki szybko wyrosły :o
Dziś wyjeżdzam z labem na manewry ratownicze troszkę podziałać, a jak wrócę to lada chwila i odbiór szczyla. Już się nie mogę doczekać! :D

Posted

Witam, i chcę się pochwalić, że mój szczeniaczek jest już w domu. Podróż bardzo uciążliwa - upał-zniósł dzielnie na moich kolanach,zrobił w ogrodzie siusiu i teraz odsypia w sypialni. Wieczorkiem go przedstawie, a jutro wkleję zdjęcia.

Posted

borsaf, gratulujemy szczeniaczka! Przedstaw koniecznie jaknajszybciej! :D

zachraniarka, piękna morda! :D

To teraz ja się trochę pochwalę, a właściwie nie "się", tylko Api. Rafał i Lena musieli wyjechać na ten weekend na wesele, a tak się złożyło, że właśnie w ten weekend były egzaminy PT. :( Więc ktos wpadł na "wspaniały" pomysł, że ponieważ Api podczas nieobecności właścicieli zostanie u mnie, to żebym ja z nią zdawała to PT. :o

No cóż, nie wypadało nie spróbować :wink: , pomimo że aura nie sprzyjała egzaminom - 34 stopnie, na naszym placu treningowym pewnie więcej :roll: . Więc spróbowałyśmy i zdałyśmy na 194 punkty, ocenę doskonałą i pierwsze miejsce wśród 14 eksternistów! :D

Brawo Api, jesteś dzielna dziewczynka że tak się postarałaś w taki upał! Brawo Lena i Rafał, którzy tak pięknie ją wyszkolili.

Te 194 punkty to troszkę naciągany wynik - sędzia uwzględnił niesprzyjające warunki. Ale też pies pracowałby lepiej gdyby nie było tak gorąco... No i fakt że miejsce pierwsze też o czymś świadczy. :D

Posted

Gratulacje dla Api. Flaire a prosze pisze wszystko normalna czcionka:) bo trudno czytac, inne rzeczy piszesz normalnie na przyklad na jacku to i reszte tez pisz. W koncu kazdy wie ze skromna jestes i wcale sie nie chwalisz. Ale co sukces to sukces.

Posted

Nitencja napisał(a):
Gratulacje dla Api. Flaire a prosze pisze wszystko normalna czcionka:) bo trudno czytac
Eee tam, po to są różne rozmiary czcionki, żeby je używać :wink: . A na łatwiejsze czytanie małego druku jest kilka sposobów (dla mnie to ważne, bo muszę często na dogo malutki druczek czytać, a oczy już nie takie, jak za młodu :wink: ). Najłatwiej przy odpowiedzi przycisnąc guziczek "cytuj", wtedy dostajesz wszystko pełnowymiarowe. :wink: Jak nie chcesz odpowiadać, to potem wstecz i po kłopocie.

Nitencja napisał(a):
W koncu kazdy wie ze skromna jestes i wcale sie nie chwalisz. Ale co sukces to sukces.
Hejki, ja się chwaliłam dużą czciaonką. :wink: To, co było malutką, to raczej, hmmm, przyznawałam się, że ten wynik nie do końca tak świetny, jakby się mogło wydwać. :wink: A przyznawać się dużą czcionką trudno :wink: .

Posted

borsaf
trzymam za słowo, że dziś wieczorem wstawisz zdjęcia to wtedy uda mi się jeszcze przed wyjazdem je zobaczyć. Ale masz fajnie, że już Twoje szczęście jest w domu :D

Flaire
wielkie brawa za Api! Tylko tak dalej :thumbs:

Posted

Hejki, ja się chwaliłam dużą czciaonką. :wink: To, co było malutką, to raczej, hmmm, przyznawałam się, że ten wynik nie do końca tak świetny, jakby się mogło wydwać. :wink: A przyznawać się dużą czcionką trudno :wink: .

A toz dlaczego ?? Albo sie chwali albo sie nie :) albo to te roznice kulturowe....

Posted

Nitencja napisał(a):
A toz dlaczego ?? Albo sie chwali albo sie nie :) albo to te roznice kulturowe....
No może i tak, bo dla mnie zdecydowanie nie jest to czarno-białe - zresztą mało co jest. Ale może są to po prostu różnice pomiędzy tym, jak dwie osoby to widzą. :wink:

Posted

o tak. To pewne. Pewne rzeczy nie sa do przeskoczenia. ALe jesli sie jest w danym kraju to warto dostowac sie do tego co tu jest ;-) Jak bede wyjezdzac do USA to bede sie pytac co robic by gafy nie popelnic

Posted

[quote name='Flaire']Nitencja, jest gorąco, sobota, wiem, że Doga nie lubisz, więc proponuję Żywca, albo Tyskie. :wink:

Flaire nie rozumiem tego posta.... :puppydog: Mam nadzieje ze nie mial by zlosliwy , bo przeciez taka nie jestes a ze sobota i jest goraco to wiem :) bylam na spacerze i kurcze informatorow nie potrzebuje :)

Posted

ja dzis pisac ni ebede bo humor mam jakis podly.Upal nie powiem ,zeby sprzyja mojemu stanowi a dodatkowo zblizajac sie rocznica bardzo smutnego dnia..jakos wszystko nastraja mnie tak ,ze mam spuchniete oczy.
Szczeniaki niby rosna sa brzydkie jak noc ,zra tylko pomaszczone ,karma je w zeby kole,upal tez nie bardzo je zachwyca,na dodatek france laza za mna jakby swiata nie widzialy poza mna co mnie wkurza bo ich lazenie to jak atak pajakow.
A tak apropos u nas to wlasnie na odwrot chwalenie sie mala czcionka a to co mniej przyjemne z reguly wieksza. Nie wiem jak to nazwac niektorzy zwa to mala sila przebicia inni nazywaja to tez skromnoscia.
I jeszcze co do upalow. Moje psy przez ten upal maja dzis calkowita ulge spia w cieniu i popijaja chlodna woda....nawet mi przez mysl nie przejdzie wyciagnac je na forsujacy spacer.
Pamietam pare lat temu zglosilam psy na europejska do Wloch....z powodu upalow zrezygnowalam w dniu wyjazdu...balam sie ,ze cos im sie moze stac-ale ja to jestem przeciez z tych wlascicieli co to psow nie swoich nie uwielbiaja :-?

Posted

Aluzja napisał(a):
ja A tak apropos u nas to wlasnie na odwrot chwalenie sie mala czcionka
U nas, to znaczy gdzie? :wink: Bo tu, na dogomanii, przejrzałam kilka terierowych topików wstecz - bardzo wiele osób się chwali i wszystko co najmniej normalną czcionką, no! :wink:

O forach i środowiskach internetowych, takich jak dogo, socjologia ma już sporo książek. Jedno nie pozostawia wątpliwości - zasady które w takich środowiskach obowiązują są zupełnie inne od tych, które obowiązuja w normalnych środowiskach, z których pochodzą członkowie tych for. Najoczywistszym przykładem tutaj jest to, że wszyscy jesteśmy na "ty". Innym być może jest to, że można - wręcz należy - się chwalić, i to jaką czcionką się komu podoba, nawet, jak to niektórzy robili w przeszłości, SAMYMI WIELKIMI LITERAMI (chociaż to akurat w netykiecie jest odpowiednikeim krzyczenia i jest uważane za niezbyt miłe :wink: ).

Posted

Nitencja napisał(a):
Warto byc soba WSZEDZIE.

Nitencja napisał(a):
ALe jesli sie jest w danym kraju to warto dostowac sie do tego co tu jest

To być sobą, czy się dostosować do lokalnych obyczajów? :wink:

Posted

lokalne obyczaje;-) TAK U NAS NA SLASKU SA INNE OBYCZAJE :lol: ale co najwazniejsze to - jednak byc KULTURALNYM :) ale to tez niektorzy uwzaja ze zalezy od tego gdzie sa....... i nie da rady.Niestety

Posted

Pedze na spacer i przygotowac psy. Mam nadzieje ze zrobimy zdjecia i airedale'om i welshom i bedzie je tu mozna pokazac w calej okazalosci. Pozdrowienia. :lol:

Posted

Nie wiesz Fliare gdzie to u nas????
Hmm sa tacy co wiedza gdzie "U NAS "jest :D
Tzn ja mieszkam na Slasku Opolskim i fakt u nas tez niektorzy maja problem czy sa "u nas " tutaj w pOlsce czy "u nas " w Niemczech.Ja ich nazywam volksdeutschami czyli generalnie "u nas" to oni nie sa nigdzie...az mi ich zal.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...