Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

dopiero odpalilam maszyne a tu imon bez liku:-)))
Bedzie co brac jak daja:-):-)
Na S jest jeszzce Sralec i Sikalec..jakie takie adekwatne do nich teraz:-))

DZieci rosna ..niech mnie ktos zmusi do zrobienia im zdjec-bo urosnnaa jak zwykle chlip.
Jak na razie bycza sie wmojej prywatnej sypialni i stekaja jak ssa mamuske.MAmuska puszcza baki..jest super:-))
Juz zaczynaja lazic ..siadaj zabawnie i udaja ,ze probuja zrozumiec swiat..aha poznaja juz mnie:-)))i to jest takie piekne w hodowli...

Posted

U mnie dzisiaj generalne skubanie Api na Kraków. Api to bardzo cierpliwa dziewczynka i stoi na stole grzeczniej od Misi, wnusia moja kochana! :D Na razie tyłek zrobiony na golaska - został jeszcze front...

Posted

Ja tez zaraz przystępuję do skubania Fredki. Flaire, teorię pamiętam, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy.

A oto mój pies-tarzan (bez tego nie obejdzie się żaden spacer, na szczęscie Fredzia nie używa perfum)

A oto Fredzia-krokodyl

Dziękuje za wszystkie wczesniejsze komplementy pod jej adresem.
Wybaczcie, ale nie czytałam jej ich głośno. Wystarczy juz, że jedna nasza znajoma mówi do niej; "Jesteś taka ładna, że możesz być niedobra". :wink:

Posted

Jura masz szczęście, bo moja Safrunia uwielbiala "perfumy" i raz udało jej się zdobyć Chanel5 czyli rozkładajaca się rybę. Pierwszą
kąpiel musieliśmy odbyć w jeziorze bo nawet prowadzić jej na smyczy nie byliśmy w stanie.

Posted

Ja mam szczęście: Misia się nie tarza w ogóle.

Natomist nigdy nie zapomnę, gdy Rafał kiedyś do mnie zadzwonił i oznajmił, że Api też się nie tarza w kupach. Ja na to - A skąd wiesz? A Rafał - Bo je zjada! :lol: Na szczęście chyba to jej już raczej przeszło... :roll:

Posted

Właśnie wróciłam z nocnego odsiusiania Misi i Api, która u mnie nocuje. Gdy wracałam, otworzyła się winda i zanim weszłyśmy, wysiadały z niej dwie panie, jedna mocno starsza, z laseczką. Na widok moich potworów gotowych szturmowo zdobyć windę, owa pani zatrzymała i zaniemówiła. Myślałam, że może wystraszyła się dwóch dużych psów... Ale po chwili wydobyła z siebie "piękne.... fantastyczne.... fenomenalne!" cały czas wpatrzona w psiska. Podziękowałam jej za komplementy, a gdzy drzwi windy za nami się zamykały nadal słyszałam zachwyty pod adresem psów...

Muszę powiedzieć, że zgadzam się z tą panią pod względem estetyki - dwa wystawowo wytrymowane AT razem to piękny widok! :D Api jutro wraca do swoich Państwa, a ja nie mogę się doczekać, aż będę znów miała dwa na stałe! :D

Posted

Nietety my miałyśmy mniej przyjemne przeżycie związane z wsiadaniem do windy. Było to zaraz po tym, jak wprowadziłysmy sie do nowego mieszkania i Fredzia była mała. Wracałam śmiertenie zmęczona zdelegacji. Odebrałam Fredzię od rodziców. Czekałyśmy juz w swoim bloku na windę. Winda przyjechała i wyskoczył z niej ze szczekaniem dog. Najpierw jeden, potem drugi, potem trzeci. Fredzia wpadła w panikę. I do tej pory śmiertelnie boi się tego doga, który wypadł jako pierwszy, a który mieszka w naszym bloku. Dla niej to demon, przeistaczający się w kilka psów. A "lądowanie" windy niestety też ciągle odczytuje jako potencjalne niebezpieczeństwo. :cry:
Flaire, rozumiem, że planujesznie nie tylko kilkutygodniowe powiększenie grona doowników :D

Posted

Jura napisał(a):
Flaire, rozumiem, że planujesznie nie tylko kilkutygodniowe powiększenie grona doowników :D
Chciałabym zatrzymać suczkę z następnego miotu Misi. Ale najpierw musi być ten miot, a potem musi w nim być ładna suczka... A to ogromne "ALE"...

Posted

[quote name='Flaire']a ja nie mogę się doczekać, aż będę znów miała dwa na stałe! :D

Ja też, ja też nie mogę się doczekać! a to się tak dłuuuuży..
A dwa na stałe to jest to! tak mi sie przynajmniej wydaje :lol:

Aaaa.. powinnam to napisać na początku! Fredzia jest super! Straszniście mi się podoba!

Posted

[quote name='zachraniarka']
Ja też, ja też nie mogę się doczekać! a to się tak dłuuuuży..
A dwa na stałe to jest to! tak mi sie przynajmniej wydaje :lol:
Dobrze Ci się wydaje :lol:
Dwa psiury w domu to jest to :lol:
Ja mam ten stan już cztery lata i bardzo sobie chwalę, a moim największym marzeniem są 3psy :wink:

Posted

zadziorny napisał(a):
moim największym marzeniem są 3psy

tak tak :D a później 4...5......6.....7...........
Ja bym chciła 3, 2 AT i jednego niemieckiego wyżła gładkowłosego.

I jeszcze na koniec zła wiadomość, Dakar znowy kuleje tylko nie wiem czy przez wcześniejsze choroby czy z powodu dzisiejszego niefortunnego potknięcia na śliskiej posadzce..... :roll: :-? już miałam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, buuuuuuu :puppydog: :puppydog:

Posted

Hmm, ta nasza lubelska wystawa to chyba nie cieszy się szczególnym powodzeniem wśród wystawiających... Były 4 erdele, parę walijczyków, wszyskie paskudnie oskubane. Wiecie, obcowanie z takimi mistrzami trymera jak Wy :D już procentuje :lol:

Posted

Witam,
Co prawda nie jestem Wojtkiem, tylko jego znajoma, ale mam pod ręką katalog i moge podac stawki. Wyników niestety nie znam, bo w czasie kiedy Wojtek stał przy ringu terierów ja wystawiałam swoja hovawartkę. Wyniki powinny sie niedługo pojawic na stronie lubelskiego ZK.

Airedale:
Psy otwarta:
BRUTUS Erbetki

Suki posr:
CANDY CANE Erbetki

Suki otwarta:
CHERRY LADY Erbetki
DRAKA Demogorgon

Walijczyki:
Psy MŁ.:
PIRAT Askiras

Suki mł:
PAZA Jałowce

Suki otwarta:
FIGA Tabet
FUANY Tabet

Mam nadzieje, ze nie pokreciłam bardzo nazw psów i przydomków ;-)
Pozdrawiam i nadal będę czytac Was po cichutku :-)
Edyta.

Posted

Macie racje--- im więcej psów tym weselej --jak na weekend przychodzi do nas Viki wtedy jest najweselej, najlepiej, poprostu bamba... a caly dom aż się trzesie :lol:
Viki mimo 11 lat zachowuje sie wtedy jak szczeniak- bardzo ją przebywanie z Vigusiem odmłodziło a Vigo uwielbia towarzystwo...

A wczoraj podeszło do nas małżeństwo z młodym foxem i pytalo gdze chodzimy do fryzjera, pochwaliło Vigusia że pieknie wytrmowany :o 8)
( jeszcze mu baaardzo daleko do tego... 8) )
Pytalo o szczegóły trymowania i umówilismy się że pokaże im jak to sie robi... 8) 8) 8)

Posted

INA napisał(a):
A wczoraj podeszło do nas małżeństwo z młodym foxem i pytalo gdze chodzimy do fryzjera, pochwaliło Vigusia że pieknie wytrmowany :o 8)
( jeszcze mu baaardzo daleko do tego... 8) )
Pytalo o szczegóły trymowania i umówilismy się że pokaże im jak to sie robi... 8) 8) 8)
INA, brawo, brawo, brawo! Tak trzymać! :D

Posted

Draca napisał(a):
...ja wystawiałam swoja hovawartkę...

Z super skutecznością, bo Raja wzięła prawie wszystko co było do wzięcia :D

Posted

Wojtek - cztery airedale i cztery welshe na wystawie w Lublinie to faktycznie mało, ale jeszcze nie tragedia. Ja pamiętam wystawy, na których obie rasy były reprezentowane tylko przez jeden egzemplarz albo wcale :evil:

Posted

INA napisał(a):

:klacz: :klacz: :klacz:
Pokazuj, pokazuj. Może będzie choć troszkę więcej "po ludzku" wytrymowanych terierków :lol:
Nie tak dawno sama się uczyłaś a teraz będziesz nauczać!!! 8)

Posted

Eclair - gdzie ja tam bede nauczac 8) 8) 8) 8) :oops: tylko pokaże na czym to polega ( bardzo chcieli wiedzeć )
bo Ci państwo patrzyli na mnie jak bym wróciła z ksieżyca - gdy mówiłam
że najlepiej to nie strzyc a trymować, fryzjer można ale najlepiej jest samemu... Radziłam żeby znależli takiego fryzjera ktory im dokładnie pokaże w czym rzecz ( także hodowca) ale chceli bardzo żebym im chociaz pokazała jak to się robi zobaczyć choć nożyk( są na tym etapie że myślą że skubanie boli itd...) --- więc to nie jest NIESTETY NAUCZANIE
:wink: może za 10 lat echh :wink: chcialabym :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...