Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Martini -> o szkolonku oczywiście myślimy, wiem, że to dobrze by wpłynęło na zachowanie i socjalizację z innymi psami Guapa, ale jescze nic dokładnego nie wiemy. Oczywiście na razie wchodziłyby w grę jakieś szkolenia dla maluszków :) Ale jeszcze zobaczymy, co z naszych pomysłów wyjdzie.

Posted

Witajcie :D
W Lesznie było upalnie...I pogoda i atmosfera na ringu równie gorące :evilbat:
A wyniki w skrócie sa takie ;
Psy -mlodzież
DEXTER Sonora : I
TANGO poezja Ruchu : II
pośrednia
Prima ZEFIR : CWC, Res-CACIB
otwarta
ARAMIS Irenkaz : CWC
Champ.
ANANAS Kocia ŁApka : II
DISTINCTIVE EXTERIOR Raiders Antania : I,CWC,CACIB,BOB

Suki : młodziez
ARIADNA Ptasie Siedlisko : I
pośrednia
EILA Fargo Korak : II
Prima FINEZJA : III
HEXA Equitana : I, CWC
HYLIN Strzyżewskie Jeziora : IV
otwarta :
BIANKA Rudy Przyjaciel : III
EKSPRESJA Poezja Ruchu ; II
MAYA z Dorzecza Warty ; I, CWC
champ. KAMEA Ramir ; III
LUNA Magnitudo : II, Res-CACIB
MA BEAR DE FLAIRE Piccadilly's : I,CWC,CACIB
honorowa
BAHIA Geografika : II
KURARA Prima ( zwana KOKĄ :wink: ): I,

Posted

Klara to KEEP QUIET Aluzja corka Int.Ch.Zwyc.Swiata Ml.OLIMPA vom Garnsee i mojej rudej VIVE .

Aluzja, ale żargon, za chiny ludowe nie kumam, ale brzmi fantastycznie! Gratulacje! :wink: :D

Posted

Gratulacje dla Misi :klacz:
i dla Twoich niedźwiedzico również :klacz:
A małe Aluziątka niech się dobrze chowają.

Myśmy z Fredzia tego upału nie zamawiały.

Posted

zachraniarka, piękny rodzinny portret. Coś mi się wydaje, że u nich też gorąco...

Aluzja, gratuję szczeniąt. Napisz, kto jest tatusiem i jakie płci! :D

Nitencja napisał(a):
Gratulacje dla Misi ktora wreszcie ukonczyla Intera:)
Hihihihihi, jak to przeczytałam, to się oburzyłam - "wreszcie"? Jakie "wreszcie", przy drugim raptem podejściu ukończyła! :wink:

A potem sobie przypomniałam... :roll:

1. Szczeniaki. Sierść wylazała. Czekamy, aż Misia obrośnie, żeby zacząć ją wystawiać po tego ostatniego CACIBa. Mamy nadzieję na Poznań w listopadzie.

2. Misia do Poznania nie obrosła. Na szczęście przewidziałam to i jej nie zgłosiłam.

3. Marzec, Wilno, dwie CACIBowe wystawy w dwa dni pod rząd. Zgłaszamy Misię. Na trzy dni przed wyjazdem, Misia dostaje cieczki. Zostajemy w domu.

4. Katowice, dwa tygodnie później. Misia jest zgłoszona, ale cieczka w pełni. Nie jedziemy.

5. Opole. Nie zgłosiłam Misi, ale nie pamiętam, dlaczego. :niewiem:

6. Warszawa. Misia zgłoszona, mnie nie ma - jestem we Włoszech - ale Fuka ma przyjechać, zająć się Misią i ją wystawić. Na kilka dni przed wystawą, wystawa zostaje skasowana. Ja zaczynam myśleć, że nigdy już tego intera nie skończę.

7. Łódź. Misia zgłoszona, wystawiona, otrzymuje Res CACIB - czyli nici na razie z intera. Utwierdzam się w przekonaniu, że nigdy nie skończę tego intera.

8. Na tydzień przed wystawą w Lesznie, ja zrywam więzadło w kolanie. Nie mogę normalnie chodzić - na pewno nie mogę chodzić szybko. Zaczynam być absolutnie pewna, że nigdy tego intera nie skończę... :wink: Fuka zgadza się wystawić Misię i... kończy z nią intera w pięknym stylu! :D A więc wielkie podziękowania dla Fuki!

UFFF!

Dzięki wszystkim za kciuki - no i za gratulacje! :D Misia przyjmuje, a ja te skierowane do mnie niniejszym przekazuję Fuce. :wink:

niedźwiedzica, Tobie też się należą - w końcu dwa pierwsze miejsca! :D

Posted

Flaire-dzięki, ale ja sobie tak cichutko, skromnie :wink: Cieszę się tylko,że wszytkie robione przeze mnie psy dostały jakies lokaty-łacznie ze zwyciężczynią klasy otwartej , MAYĄ :D

Posted

[quote name='Flaire'] ja te skierowane do mnie niniejszym przekazuję Fuce. :wink: Nie wiem, kiedy Fuka ochłonie i pojawi się na dogomanii, więc czuję się zobowiązana ją pochwalić: wczoraj w Lesznie, Fuka wystawiała trzy psy. Wszystkie trzy dostały CACIBy. Dwa z trzech wygrały rasę (jedynie Misia tego nie osiągnęła). Dwa z trzech zakończyły interchampionat - jedynie Makaron tego nie osiągnął, bo...... było o JEDEN dzień za wcześnie! Gdyby nie ten jeden dzień, to wczoraj Fuka zakończyłaby intery trzem psom! Brawo, Fuka!

Posted

Tak sobie myślałam, że trzeba Misi jakąś imprezkę urządzić z okazji tego CACIBa... Rozmawiałam z Fuką i doszłyśmy do wniosku, że najlepiej to zrobić w weekend warszawskiej wystawy, ale nie w ten dzień, kiedy będą teriery, tylko w ten drugi weekendowy dzień. Tak więc zapraszam wszystkich przyjacieli Misi, aby planowali zostać w Warszawie jedej dodatkowy dzień i przyjść na jej imprezę. Jeszcze nie wiem dokładnie co to bedzie za impreza ani gdzie, ale coś będzie na pewno. :D

Posted

Misi gratuluje sukcesu i ukonczenia Intera :-) Chyba nie bylo latwo pieknie sie prezentowac, gdy zar i upal niezmienski lal sie z nieba :(
Fuce rowniez naleza sie gratulacje i podziw, ze pewnie jako jedna z najbardziej zajetych na Wystawie osob, poradzila sobie na medal (medale of course) glowy nie stracila i z tarcza powrocila :D
niedzwiedzica, rowniez wielkie brawa dla Ciebie :-)

Flaire, jako przyjaciolka Misi, czuje sie zaproszona :D Niniejszym otwieram swoja osoba, liste gosci :lol:

Posted

eeee to ja moge na wystawie w dniu teirerowym jeszcze obchodzic moje urodziny ktore beda w poniedzialek hihi. Czyli b.ciekawy weekend moze byc ;-)
Poza tym cala informacja o sedziach jest juz na stronie ZK

Posted

Nitencja napisał(a):
Poza tym cala informacja o sedziach jest juz na stronie ZK
Nitencja, wielkie dzięki za cenne informacje! :wink: Lecę sprawdzać! :D

Posted

Flair, czy zanim będziemy świętować sukces Misi (już się wpraszam i zachęcam innych, bo miło byłoby się spotkac nie tylko wirtualnie - oczywiście oferuję pomoc w zorganizowaniu takiej imprezki)..
no więc, czy zanim będziemy fetować międynarodowego czempiona mogę liczyc na pomoc w pielęgnacji mojego domowego czempiona?

Posted

Jura napisał(a):
czy zanim będziemy fetować międynarodowego czempiona mogę liczyc na pomoc w pielęgnacji mojego domowego czempiona?
Ależ oczywiście! Powiedz tylko co Ci potrzeba i kiedy. :D

Posted

Chciałabym, abys podpowiedziała, jak dalej postępować żeby pies wyglądał ładnie (bo Fredzia nawet mi się podoba w obecnym stanie i nie chce już mieć futrzaka)
Jeśli chodzi o termin to możesz dyktować warunki, tylko czwartek odpada.

Posted

Bardzo dziekuje za miłe słowa :D Strasznie sie cieszę - nie wiem tylko z czego bardziej - czy z intera Karej (czarnej siostry mojej Kawisi), czy Misi :hmmmm: - jedno jest pewne - gratulacje nie mnie sie naleza - ja tylko chwile pobiegalam po ringu - całą reszte odwaliła Flaire :sweetCyb: :chlup:
Kiedys zdarzyło mi sie wystawic psa z kulawa noga - jak Fuka zwichnęła sobie łokiec w drodze na wystawe i mi sie wydawało, ze sobie rozchodzi łape, a na ringu było :wallbash: ... - a teraz wystawiałam psa Pani z kulawa nogą :roll:
I wychodzi na to, że kontuzja u właściciela jest jednak praktyczniejsza - człowieka można jakos sprobowac zastąpic na ringu.... :wink: :Dog_run:
Eh - gdyby jeszcze nie było takiej diabelskiej pogody :baddevil:

Posted

Mimo rozpoczynającego sie ciężkiego i upalnego tygodnia pracy zmusze znależc chwile aby wtrącic swoje trzy groszę - tyle TU się dzialo :o
Więc
Flaire gratuluje zdobycia upragnionego tytułu :lol: no to teraz pelnia szcześcia( gdyby nie ta noga :-? )
gratulacje także dla niedzwiedzicy i Fuki :lol: :lol:
zachraniarka witam w gronie Erdelowców, jak ja bym chciała tak szkolić.... :roll:
I życzonka dla Nitencji

Posted

Jeśli chodzi o upał to ja trochę go zamówiłam 8) - na ten dlugi weekend 8)
Upaly radze spędzać nad wodą jeśli sie da
My go spędziliśy nad jeziorem i Vigo spał pierwszy raz w namiocie
ale najważniejsze :lol: przełamał swój lęk przed wodą i zaczął pływać
pierwszego dnia zapoznawaliśmy go z wodą pokazując że woda to sama przyjemnosc - w upalny dzień - a drugiego dnia zaczął pływać ( zobaczył
że pływa pan i pani no i Wiki ) przestał wyć na brzegu wszedł do wody i narazie śmiesznie i nieporadnie :lol: zaczął pływać - pluskał łapami jak
takie małe dziecko które uczy sie pływac ale było fajnie :lol: :lol:
Po tym pływniu zniknęła ospalosc i brak apetytu- cudo
Szkoda że nie mam urlopu od rana byśmy siedzieli nad jeziorem.
Tylko ludze - przważnie rodziny z dziećmi- dziwnie sie patrzą - dwa dziwne psy- jeden baaaaardzo
wyrośnięty foksterier - pływaja - bawią sie - języki zwisają......

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...