Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

czyżby powodem był tak nagły przyrost wagi i szybki wzrost Vigo do 6 -miesiąca
może być, pewnie u mnie też tak było + trochę nierównomierny rozwój okolic stawów

czyli o szkolenie narazie mogę sobie pomarzyć
NIE!!!! Idz koniecznie bo jest sporo ćwiczeń które można robić w domu. Trzeba tylko unikać szaleństw z innymi psami.

jakie to były leki homop
REUMAHEPB Herbapolu

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martini***']Idz koniecznie bo jest sporo ćwiczeń które można robić w domu. Trzeba tylko unikać szaleństw z innymi psami.

INA: Przemyślałam kwestię waszego szkolonka i wydaje mi się, że Martinii*** ma rację. Wyleczcie szybko tą upierdliwą grypę i do szkoły! Przecież na PT nie ma jakiegoś super męczącego biegania. Łapka będzie obciążona jak na zwykłym spacerku. Tylko nie dajcie się namówić na żadne skoki przez przeszkody :wink: :wink: :wink:
Vigo będzie miał zajęcie i nie rozniesie ci domu.
Ciekawe, czy byłabym taka mądra gdyby to Eklersik kulał :wink: Pewnie nosiłabym go na spacerki na rączkach :stupid: i nawet miseczkę bym mu położyła koło łóżeczka :stupid:

Posted

I ja i ja :lol: .Wróciliśmy z Mazur.Demo wyszalał sie i popływał :D .Mam
nadzieję ze wszystko będzie ok chyba Adventix + Preventic zdałay egzamin -kleszczy sie nie dopatrzyłam ale napiszcie mi jak długo muszę
sie jeszcze obawiać czyli po jakim okresie może sie objawic babeszja :evil: .Niestety chyba zadziałalo prawo serii-Demo stał się kolejnym kulejącym dogomaniackim erdelkiem.Obawiam sie że to efekt
kontaktu z rowerem :cry: .Kuleje bardzo delikatnie ,nie ogranicza to jego
aktywności.Narazie daje mu Traumeel w kropelkach.Jak nie pomoże to i my udamy sie do weta.

Posted

BEBE napisał(a):
I ja i ja :lol: .Wróciliśmy z Mazur.Demo wyszalał sie i popływał :D .Mam nadzieję ze wszystko będzie ok chyba Adventix + Preventic zdałay egzamin -kleszczy sie nie dopatrzyłam

I BEBE i BEBE :lol:
Widzisz, tak straszyłam tymi kleszczami na Mazurach, a tymczasem to moja (prawie moja) bolonka złapała kleszcza w Katowicach :cry: , a Demo się nie dał napaść! Za to pewnie wyszalał się za wszystkie czasy :Dog_run: Wyciągnęłam kleszczola przed upływem doby więc wszystko powinno być OK.

BEBE napisał(a):
Niestety chyba zadziałalo prawo serii-Demo stał się kolejnym kulejącym dogomaniackim erdelkiem.Obawiam sie że to efekt
kontaktu z rowerem :cry: .Kuleje bardzo delikatnie ,nie ogranicza to jego
aktywności.Narazie daje mu Traumeel w kropelkach.Jak nie pomoże to i my udamy sie do weta.

Prawo serii :evilbat: wrr :evilbat:

Posted

Oj naczytałam sie o taj kulawiznie w necie az mam mroczki przed oczami
Bebe jak dzielnie przekopyawłam bibloteke to na Vetserwis znalazłam wszystko o Babeszj.
A czy Frontline można dodatkowo wspomagac obrożą np Preventic
bo cos czytałam ża Dakar Martini był zabezpieczony Frontline i tak dostał babeszj.???
Martini - jak wyleczymy Grypkę :evilbat: i zajmiemy sie kulawizną
będe musiał trochę poczekać na to szkolenie bo kaska przeznaczona na szkolenie pozostała --- pozostanie w kieszonce Weta 8)
Ecleirs - z tym rozpieszaniem ja dałam sie wrobic... i Vigo to wykorzystuje
:oops: Wczoraj dał popis w lecznicy 8) ...

Posted

A czy Frontline można dodatkowo wspomagac obrożą np Preventic
bo cos czytałam ża Dakar Martini był zabezpieczony Frontline i tak dostał babeszj.???

Dakar na taką kombinację na sobie i teraz mamy spokój z kleszczami chociaż 2 razy dziennie buszujemy po lesie. Nie powinno się tak łączyć tych środków ale wet powiedział ze to mniejsze zło. Nie zauważyłam żeby pies się żle czuł czy był osowiały.

Ostatnio wyczytałam, że babeszjozę przenosi tylko jeden gatunek kleszczy, one są taki sinozółte ( poskudne ) więc wytężajcie wzrok.

Posted

A ja dziś rano wyciągałam z siebie kleszcza. Pewnie jakieś małe paskudztwo (albo duże) przyniosło, miał dość monotematycznego menu i zapragnął odmiany :evilbat: Nie cierpię tego wszystkiego latającego, skaczącego i takiego małego robactwa. :evilbat:

Posted

bo napisał(a):
A ja dziś rano wyciągałam z siebie kleszcza. Pewnie jakieś małe paskudztwo (albo duże) przyniosło, miał dość monotematycznego menu i zapragnął odmiany :evilbat: Nie cierpię tego wszystkiego latającego, skaczącego i takiego małego robactwa. :evilbat:

bo, rozważ zaaplikowanie sobie antybiotyku, nawet jeśli nie wystąpi rumień. Znam pewną młodą osobę, której kleszcz zrujnował życie, mimo, że nie było żadnych tego typu objawów.

Posted

BO : poczekaj jakiś czas (jeśli nie będzie rumienia) i zrób sobie badanie krwi w kierunku boreliozy. Kosztuje ok 40zł ( tyle płaciłam za takie w ub. roku, bo 3 kleszcze zaliczyłam :evil: ).skierownie od rodzinnego...
NITENCJA : nie szczuj, tylko dawaj wyniki :wink:

Posted

COZTEGO :" Erdelowcy bez Flaire są jak dzieci we mgle ..
Flaire wróci to wrócą i erdelowcy.."
Ja się jakoś dzieckiem nie czuję ( chyba,że dziecinnieję na starość :wink: ) a i mgły nie widzę. TYLKO DESZCZ LEJE I LEJE........... :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

Eclairs napisał(a):
Zamierzam pójść i zobaczyć na czym polega taka wprawka do PO. Ale szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Wychowujemy Eklerka na bardzo przyjaznego i radosnego pieska. Kocha ludzi i wszystkie zwierzątka, nawet kotki :kociak: Nie wiem czy takie zajęcia nie popsują efektów dotychczasowego wychowania? Proszę o jakieś wskazówki :modla:

Wróciłam do pytania sprzed 2 stron :)

Eclairs, wszystko zależy od tego w jaki sposób bedzie prowadzone to szkolenie. Pies uczony do IPO może pracować w trybie obronnym lub łowieckim, to drugie nie ma nic wspólnego z agresją. Eyk v. Erikson, o którym ostatnio wspomniałam przy okazji zawodów ma opanowane IPO 3, a jest najbardziej przyjaznym erdlem jakiego miałam okazję poznać :D

Posted

Niedzwiedzica - mam juz wyniki na stronie. Szkoda tylko ze Polskie airedale reprezentowala tylko 1 hodowczyni. Szkot byl tylko jeden z Polski a welshy z Polski reprezentowaly Turzycowe Knieje.

Posted

[quote name='Aluzja']taaaaaaa :-?
[quote name='niedzwiedzica']Ja się jakoś dzieckiem nie czuję ( chyba,że dziecinnieję na starość ) a i mgły nie widzę.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam... :roll:
To był żart, odnośnie tego, że nikt się nie odzywał w topiku ponad 36 godzin, co się bardzo rzadko zdarza i jest wydarzeniem wyjątkowym... :fadein:

Więcej luzu... :evilbat:

Posted

A nam właśnie idzie czwarty tydzień cieczki ... i kto powiedział, że to trwa tylko 3 tygodnie? Ja już mam serdecznie dosyć.
No i pies mi kolor zmienia!
Ramir pamiętasz to coś, co po trymowaniu miało zmienić kolor? Zmianiło! tylko nie w tę stronę!
A włos zrobił się taki sztywne, że zaczynam to uważać za lekką przesadę :wink:
A poza tym nic się nie dzieje, żadnych chorób, problemów ... no nie mam o czym pisać. Ostatnio też na sobie kleszcza przyniosłam, na szczęście nie zdążył się jeszcze wbić. I ponieważ strasznie boję się robavtwa to nawet miałam pomysł wysmarowania siebie adventixem. Myślicie, żeby pomogło ... ? problemem mogłoby być nie kąpanie się przez dwa dni ... ale czegóż to się nie robi ... :P

Posted

erdelowcy są zawsze i będą zawsze na forum. gdyby nikogo tu nie było to forum nigdy by nie ruszyło się z miejsca :wink:

nie wiem czy argos sie cieszy z urodzinowego prezentu( ja się ciesze niezmiernie,chociaz to nie moje urodziny :D ) poniewaz dostał nowy trymer :D :D :D
z tego co jednak zaobserwowałem to się cieszy (zresztą tak jak zawsze i tak jak kazdy erdel i pozostałe terierki :D :D ) :D

Posted

[quote name='Jonquil']I ponieważ strasznie boję się robavtwa to nawet miałam pomysł wysmarowania siebie adventixem
:lol:
Jonquil, ręczę Ci, ze istnieją stosowne preparaty z przeznaczeniem dla ludzi ;) Tylko trzeba się smarować na nowo po każdej kąpieli, lub nie kąpać się do zimy 8)

co z tego ale popatrz jak ruszylo z kopyta

Pożądany efekt został osiągnięty 8)

Posted

[quote name='"Darkstorm"']

erdelowcy są zawsze i będą zawsze na forum. gdyby nikogo tu nie było to forum nigdy by nie ruszyło się z miejsca :wink:

Myślę, że nie można nie doceniać zasług Flair dla erdelomaniactwa na dogo.

Jonquil, najpierw cieczka, która ciągnie się w nieskończoność, a potem jeszcze niektóry sukom przychodzą do łaba głupoty. Obecnie mam zakonspirowana mleczną krowę. (Zakonspirowaną, bo patrzać na cycuchy Fredzi nie wpadłabym na to, że ma mleko. Ale trochę zbyt często kładła się spać z zabaweczką. Na szczęście bardzo denerwujący okres spowolnionego żółwia mamy już za sobą).

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...