Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Aluzja napisał(a):
Wojtas --kurcze zoladkowa jak zoladkowa a moze sliwowica lacka hmmm???

Nie gardze, lecz Wiesz ... żołądkowa = łiski lubelszczyzny, ta nazwa wyjaśnia wszystko. :wink: Choc fakt, ciut za słodka :D

Posted

Nitencja napisał(a):
gotowana ryba nie jest zla ;-) A jak dobrze wplywa na rozumek ;-)

Gotowana rybke dostawala Czika podczas sensacji z brzuchem. Nie byl to moj wymysl. Dietka skladala sie glownie wlasnie z ryby oraz gotowanych jablek...

A ja do tej pory nie wiem jak jest z laczeniem w diecie suchej karmy oraz gotowanego jedzenia. Oczywiscie nie chodzi mi o laczenie w 1 posilku, tylko tak na zmiane.
Slyszalam od weta, ze nie powinno sie tego laczyc... albo gotowane albo suche... Moja Czika dostaje troszke tego i troszke tamtego i nic jej nie jest. Czy wiecie jak jest z tym laczenie?

Posted

Moje pasqdy za rybka gotowana wrecz szaleja :-D
Aga zalezy co masz na mysli z laczeniem. NIe powinno byc tak ze rano ma sucha a wieczorem gotowane. Zdecydowanie jestem za dieta gdzie dominuje glownie sucha karma ale uwazam ze jesli pies jest juz dorosly to mozna mu dodac do tego surowe mieso , albo gotowane + warzywa lub saszetki z pedigree albo z czego innego.

Posted

Mieszanie .Jak to wyglada u mnie.Otoz do suchej (rozmoczonej karmy) dodaje ,warzywa ,czasem olej roslinny, jak mam dobra zupe tez doleje.Do tego co jakis czas do wypelniacza (czyli karma pozbawiona miesa) dodaje mieso wolowe -najczesciej gotowane _+rosolek lub jesli mam ochote akurat ruszyc im flore to surowe.Dostaja oprocz tego chleb i uwielbiaja go.Czasem zamiast wolowiny daje gotowana rybe (przywileje kobiety wedkarza:-) ).Miesa dla psow nie kupuje w sklepie.Od poczatku do konca wiem skad jest mieso ,czesto nawiem wiem jak krow ama na imie i w jakich warunkach jet trzymana.Oczywiscie ,,ja nie jestem do konca wyznacznikiem zywienia poniewaz mam 20 psow (:-)) ) i dziennie idzie mi min. 5 kg .karmy.Oprocz tego systematycznie dostaja warzywa (cala marchew,buraki,kiszona kapuste -jest bardzo zdrowa,pasternak).Nie daje selera ...natomiastczesto wkrajam do karmy pore albo wyciskam czosnek.
Do tego sa to psy wystawowe wiec musze ( a raczej chce) dbac o ich kondycje.Jak widac ze zwyciestw i sukcesow to moje psiska nie sa karmione zle.
Bardzo rzadko daje moim psom kasze.A daje z reguly wtedy jak chce im zrobic dietke a mi ich zal ,ze maja puste brzucha;-))O dziwo kasze lubie nawet bez okrasy..dziwadla jedne.
To by bylo tyle.
Dzis gotuje rybki...albo poczekam az nalowi wiecej????

Posted

A moje wlasnie dzis dostaly rybke :) zwana Panga bardzo pyszniutka. Mam nadzieje ze PO TAKIM JEDZENIU co najmniej BOGa dostaniemy na Europejskiej wedle tego co pisze ALuzja ;-).
Wszystkie piesie i nie tylko po obiadku sobie smacznia spia a ja musze sie uczyc i gdzie tu sprawiedliwosc ;-)

Posted

[quote name='Nitencja']PO TAKIM JEDZENIU ....... i nie tylko po obiadku sobie smacznia spie ........ i gdzie tu sprawiedliwosc ;-)

Nitencja - o jakiej ty sprawiedliwosci mowisz, bo ja nic z tego nie wiem :D :lol:

Posted

Nitencja też spała i taka jest sprawiedliwość.
Aluzja z tego co słyszałam to kasza jest jednym z większych alergenów dla psów. Makaron, ryż inne wypełniacze łacznie z ziemniakami (ostatnio tak się wypowiadają weterynarze), ale nie kasza.

Posted

Cześ. Hehe już rugi raz usłyszałem komplement, że Fuga jest jak ten ... sztuczny pies, taka pluszowa zabawka. Hehe. Kiedyś już o tym gadaliśmy, że w latach '70 sztuczne psiaki były erdelami. Hihi ta teoria chyba się potwierdza. :D

Posted

A mojej Hondzi poprzewracało się w głowie o 180 stopni. Z niejadke stała się pochłaniaczem i zupełnie jej obojętne czy w misce akurat znajduje się sucha karma czy co innego: aby było tego dużo i często.
Mnie już ręce na nią opadają. Może weszłą w inną fazę cieczki albo co.
Ja już przestałam mieszać i maczać karmę. Właśnie po tym mieliśmy problemy. Ona coś nie może tłustego jeść, a wywarki były na ogół bardzo tłuste. Dzisiaj jako urozmaicenie dostała trochę twarożku. '
Poza tym nie nadążam ze sprzątaniem mieszkania. Latam z mopem co 10 minut. Moja poprzednia suka tak bardzo nie krawiła, a z Hondy leci, jakby ktoś kranik odkręcił.

Posted

Jonquil-załóż majtasy swojej dziewczynce...na welshach były foty, pieknie sunie wyglądały i sprzątanie połowa. Tylko wkładki kup bawełniane,bez foli i innego świństwa sztucznego,zeby alergii izapalenia nie było.
AT koleżanki tez w takich urzęduja w czasie tych "trudnych dni" :wink: Pewnie teraz zacznie jeść, hormony robia swoje,jeszcze będziesz narzekac,że nie możesz z żarciem zadążyc :D

Posted

HEJ
Jonguil - majtasy w domku.... -Wiki swojego czasu też mocno krwawiła i
miała takie dziecięce z dziurka na ogon -(kilka par na zmianę) i tak sie przyzwycziła i każdy w rodzine do tego widoku że kiedyś wyszliśmy z nia na spacerek i dopiero w połowie osiedla zauważyliśmu że Wika ma na dupce majteczki w różowę pajacyki.
:lol:
Acha
co do rozsypywania suchek karmy ( niejadkowi) ja też rozsypuje karme po mieszkaniu wtedy Vigo - Idze po śladze :wink: _ no i je

Ale ostanio znowu je pochłania żarło BO STRACIŁ SIERSC :D i pewnie mu dziwne na duszy i skórze...( moze troche zimniej)
Viguś teraz pięknie wygląda po trymowanku :lol: :lol: :D
Chyba jemu też sie podoba bo tak pieknie dumnie chodzi łeb do góry a łakami prawie pdłoża nie dotyka. 8)
W piątek byłam na naukach trymowania zrobilismy tak że Eliza trymowała połowe a ja drugą połowe - ona zrobiła już swoją połowe potem drugiego psa a ja ciągle dłubałam swoją stronę :oops: ale zrobiłam :o :P
jszcze w domu bede poprawiac tu i uwdze....no i byłam dumna że mój chłopiec tak dzielnie stał na stole przez 3,5 godziny :o ani " słowa nie powiedzał"
Pozdr

Posted

INA-super że mogłaś zajrzeć na Dogo i napisać co u was słychać.
A może uda ci się wstawic zdjęcie wytrymowanego Vigusia- chociaż jedno
malutkie :modla:

Posted

INA napisał(a):
W piątek byłam na naukach trymowania zrobilismy tak że Eliza trymowała połowe a ja drugą połowe - ona zrobiła już swoją połowe potem drugiego psa a ja ciągle dłubałam swoją stronę :oops: ale zrobiłam :o :P
jszcze w domu bede poprawiac tu i uwdze....no i byłam dumna że mój chłopiec tak dzielnie stał na stole przez 3,5 godziny :o ani " słowa nie powiedzał"
Pozdr

:multi: super INA! I tak jesteś bardzo szybka. 3,5 godziny to wcale nie dużo. Razem z ojcem robiłam Elkerka w piątek i w sobotę. W piątek 4 godziny a na dokładke w sobotę jeszcze 2! Na dwa trymery. Więc nie ma mowy o żadnym :oops: z twojej strony. A poza tym w całej tej dłubaninie to najmniej chodzi o czas, prawda? :wink:

Posted

BEBE - niestety nie mam cyfrówki ( zmieniłam kolejnosc i najpierw będzie
skromny kop- mial byc dzis :evil: )więc fotki robię
dalej tradycyjnym- tak sie rozpstrykalam że już mam prawie koniec filmu :) więc niedługo coś wkleje.Wyobraż sobie że
teraz jestem cały czas na Acanie - i Vigo robi w końcu normalne kupki -juz nawet kończy worek :D

Eclairs - Eliza trochę weszła na moją część
Vigusia 8) bo pewniakiem bym do wieczora nie skonczyła no i tak jak pisałam jeszcze bedą poprawki spód ogona, podgardle :x i czaprak więc tak do konca to jeszcze nie jest zrobiony) to jest zadanie domowe)

acha
WIDZAŁAM NA GALERII fotki Eklerka - on juz duży chłopak jest -
BARDZO DUŻY chyba już dogonił Vigusia ( a moze juz przegonił :D )
Vigo tak w 6 mięsiącu stanął w miejsu wolnej-czytaj prawie nie :wink:
rośnie i juz nie przybiera tak szybko na wadze
ciągle 22 a terez to taki drobny jaby sie zrobił :-? chociaż chudy nie jest - ( nawet ma mały tłuszczyk tu i tam
8) :oops: )

Posted

INA-napewno ci Viguś jeszcze spotężnieje.Serdelki rosną do ok roku a mężnieją do 2 lat-jeszcze dużo czasu przed nim :D .Cieszę się że
Acana w koncu wam przypasowała bo na Royalu to łatwo z torbami pojść :wink: .No i super ze już niedługo komp w domku będzie :D

Posted

Eclairs: doszła przesyłka ??????? bo zaczynam sie denerwować.. :onfire: nic nie piszesz ?? W razie zguby, mam wszystko na dysku i nie będę usuwała, dopóki nie potwierdzisz,że wszystko doszło i otwiera się jak trzeba .
A dla Eklerka pozdrowienia od półsiostry-BATMANA :evilbat:

tudziez od jej dystyngowanej :wink: babci

Posted

INA : miło,że jesteś z nami :D Rób zdjęcia skubańcowi, bedziesz miała "ściągę " na póżniejsze własnoręczne trymowanie.
ESELU : mozna zjeśc twojego bąbelka..ta fota z nosem jak piłka jest cudna ( 2 fota )...Rób zdjęcia, bo rośnie jak na drożdzach :wink:

Posted

niedzwiedzica: Przesyłka jeszcze nie doszła. Ale to pewnie z powodu nadmiaru życzeń komunijnych :wink: Jeszcze się nie denerwujmy!
Miałam szalony trymersko-komunijny weekend i nie miałam czasu na nic innego, więc przpraszam za długie zniknięcie :oops: Obiecuję nadrobić. Teraz muszę tylko upolowac troszkę słoneczka i zrobić Eklerkowi jakąś śliczną fotkę w pozycji wystawowej.

Posted

Tytuł zdjęcia: Nadciąga tornado!

To ja też poprawiłam szanowny adminie :wink:
[Ale i tak mi trochę roboty zostawiłaś, bo tekst przed zdjęciem rozbił stronkę... :wink: - Mod Flaire ]

Posted

Eclairs zdjęcie super. Takie lubię, ale admin stronki chyba nie będzie zadowolony z formatu.

Posted

Wiem, że zdjęcie jest SUPER. Dlatego skopiowałam je z poprzedniej strony :wink: :D :wink: gdzie wrzuciła je niedzwiedzica! Więc to jej nalezą się gratulacje :wink:
Ja tylko dodałam tytuł 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...