Ramir Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Nitencja!A ja tylko to dla pewności. A co ty na nieznajomosć regulaminów sędziowania. Co wchodzi na jakie porównania itd. Nie zebym sie czepiała, skadże znowu.
Nitencja Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 no brak nieznajomosci przepisow :roll: . To jest straszne niestety. Na BOB wchodzi pies junior , suka junior, NPwR i NSwR Na CACIB - wszystkie psy z CWC ( czyli ocena dosk , lok I ) po wyborze CACIBa sedzia powinien zawolac psa/ suke z II miejscem z klasy w ktorej byl pies otrzymujacy CACIBa i to wszystko . W zaleznosci od organizatorow mozna zrobic "BOB" w junioroach i papisiach . Ramir zaliczylam ;-)?
Fuka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Wasza Wysokosc - Flaire miała wczoraj tez bliskie spotkanie 3 stopnia z innym wybitnym specjalistą od terrierow, naszym rodzimym sedzia miedzynarodowym i rownie dobrze możesz zostac takze chińska cesarzowa :lol: :lol: 8)
Fuka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Nitencja napisał(a):Na BOB wchodzi pies junior , suka junior, NPwR i NSwR albo najlepszy junior w rasie o ile sedzia takiego wczesniej wybierze :roll: a w niektorych krajach wylaza jeszcze do porownania najlepsze weterany :D
Ramir Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Dobra. Zostanę koronowaną głową wszystkich krajów. A skoro sie do mnie zwracasz Wasza Wysokość to znaczy że mam rację? Nitencja! Brawo egzamin zaliczony. :wink:
Flaire Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Nitencja napisał(a):po wyborze CACIBa sedzia powinien zawolac psa/ suke z II miejscem z klasy w ktorej byl pies otrzymujacy CACIBa i to wszystko . Nitencja, czy to się dzieje bez względu na ocenę tego drugiego psa/suki? :o
Aluzja Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 na temat Lodzi i sedziny moj komentarz brzmi:"jebat'c ruskich w zopu". Nigdy wiecej rusow ,zaden rus mojego psa nie dotknie.Nie ma wiec znaczenia w co go dotknie. Zawiadamiam,ze poleca sie jazde do ruslandow z psami ostrzyzonymi maszynka,niewybarwionymi,blednie sie ruszajacymi.Te psy u "sedziny" Kukoliewej maja szanse. A ze babsko to o rosyjskie urodzie ocenia takze grupe 4,2,1.i 10 wrozy to zdecydowany postep w hodowli. Postanowilam z cala premedytacja wyslac owej ekspiertce standard rasy airedale w jezyku polskim ,rosyjskim oraz angielskim gwoli przyswojenia go sobie.Podobna kopie wysle na adres rosyjskiej federacji z prosba o przekazanie go Kukoliewej. Juz dawno nikt mnie tak nie obrazil jak ta ignorantka sedziujaca w Lodzi. A oto zdjecia jedyne jakie posiadam z ringu.Niestety aparat umarl..zreszta sie mu nie dziwie.... najgorszy pies w rasie : Wiecej o LOdzi pisac nie zamierzam. Chcialam tylko jeszcze podkreslic niesportowe zachowanie wlascicielki suki z BOB ,ktora nie pojawila sie na grupie ,,podobnie zreszta postapila w Opolu ,gdzie na grupie nie pokazala zwycieskiego psa.Jest to zachowanie co najmniej niesportowe. najgorszy pies (ponoc sie nie pokazywal..... jak glosza ploteczki)
Flaire Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Ja dałam komuś aparat, więc mam trochę zdjęć z ringu, również ze dwa czy trzy z klasy otwartej psów. Nie miałam zamiaru ich wstawiać, ale jak ktoś bardzo chce, to mogę...
Nitencja Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Flaire jak zdjecia masz z Lodzi to prosze wstaw chociaz kilka.
Flaire Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Dobra, to mogę zrobić, bo mam inne klasy również. Większość widać tylko z tyłków. Bardzo żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia suczki-szczeniaka - mam tylko jedno w ruchu robione właśnie przez tę osobę z moim aparatem (nawet nie do końca wiem, kto to w końcu był).
Jura Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Zdjęcia? Proszę bardzo Klasa szczeniąt MAESTRO Poezja Ruchu - 1 Klasa otwarta BARON Rudy Przyjaciel - 3 EMMERSON FITTIPALDI Poezja Ruchu - 2, Res. CACIB NIMROD of Malton - 1, CACIB PRIMUS INTER PARES Aluzja - 4 (Aluzja, musisz przyznać, to nie był jego dzień) Suki Klasa szczeniąt Prima GRENADA - 1 Klasa młodzieży COCO CHANEL Erbetki - bez lokaty Flaire ANNAPURNA - 2 Prima FILOZOFIA - 1, Zw. Młodzieży, 3 BOG Juniorów HEXA Equitana - 1 Klasa otwarta EVITA SUPER STAR Poezja Ruchu - 1, CACIB MS. TORA Sfora znad jeziora Klasa championów Piccadilly's MA BEAR DEFLAIRE - 1, Res. CACIB Uff...
Flaire Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Jura, no Tyś się napracowała! A masz jeszcze jakieś? Albo większe, które mogłabyś przesłać mailem? :D
Flaire Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Zdjęcia robione moim aparatem. Ani jednego takiego, jak Jury, ale wybrałam najlepsze z tego, co było: Pies, klasa szczeniąt: Psy, klasa otwarta: Suka, klasa szczeniąt: Suki, klasa młodzieży: Suka, klasa pośrednia: Suki, klasa otwarta: Suki, porównanie: Suki, CACIB i Res. CACIB:
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Wielkie dzieki za zdjecia!!! A ja mam pytanie czy Pani sedzina w airedale dawala tylko doskonale ??
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a):Wielkie dzieki za zdjecia!!! A ja mam pytanie czy Pani sedzina w airedale dawala tylko doskonale ??Tego nie wiem - zwolniła suczkę Pani Erbetowskiej, ale to chyba było za kulenie.
BEBE Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Gratulacje dla wszystkich -i tych z tarczą i tych na tarczy.Werdykty nawet dla mnie laika dziwne :o w kazdym razie patrząc na same zdjęcia :o I pytanie -czy Rudy Baron lok 3 spełnia wszystkie wymogi wzorca bo ja się zaczynam zastanawiać czy aby nie krzywdzę mojego Demcia zbyt surową oceną jego "erdelowości" ha,ha ha :wink: .Ale żarty na bok czy on nie jest /w każdym razie na zdjęciu/ dosyć odległy od wzorca :-?
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Fuka napisał(a):Flaire miała wczoraj tez bliskie spotkanie 3 stopnia z innym wybitnym specjalistą od terrierow, naszym rodzimym sedzia miedzynarodowym i rownie dobrze możesz zostac takze chińska cesarzowa :lol: :lol: 8)A tak naprawdę to miałam takie spotkanie w Łodzi z jeszcze dwoma sędziami międzynarodowymi. Więc dla mnie to był dobry dzień - za cenę jednej wystawy wyrobiłam sobie opinię aż o trzech sędziach (jeśli chodzi o znajomość rasy). I dwie z tych osób moich psów już nigdy nie będą miały okazji oceniać. A trzecia - kto wie. :wink:
Martini*** Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Ale żarty na bok czy on nie jest /w każdym razie na zdjęciu/ dosyć odległy od wzorca Rzeczywiścia jakiś dziwny jest :o
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Flaire napisał(a):Fuka napisał(a):Flaire miała wczoraj tez bliskie spotkanie 3 stopnia z innym wybitnym specjalistą od terrierow, naszym rodzimym sedzia miedzynarodowym i rownie dobrze możesz zostac takze chińska cesarzowa :lol: :lol: 8)A tak naprawdę to miałam takie spotkanie w Łodzi z jeszcze dwoma sędziami międzynarodowymi. Więc dla mnie to był dobry dzień - za cenę jednej wystawy wyrobiłam sobie opinię aż o trzech sędziach (jeśli chodzi o znajomość rasy). I dwie z tych osób moich psów już nigdy nie będą miały okazji oceniać. A trzecia - kto wie. :wink: Alez to groznie zabrzmialo :)
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a):Alez to groznie zabrzmialo :)Sorki, to nie miało wyjść groźnie (jednak czasami mam problemy z tym językiem, szczególnie gdy chodzi właśnie o takie niuanse :roll: ). Po prostu chyba każdy sędzia woli oceniać psy, które mu się podobają niż takie, które mu się niepodobają. Więc po co im celowo stwarzać przykrość pokazując im moje? A że takich AT, jakie im się podobają ja nigdy nie zamierzam wystawiać znaczy, że moich nie zobaczą. Wot i wsio. :wink:
Aluzja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 tak psy w klasie otwartej byly doskonale.O dziwo moj karakan Primus tez zasluzyl na doskonala. DZieki za fotki bo juz sama zwatpilam czy aby mi sie to nie snilo. Jura tez by nie byl Twoj dzien jakby sedzina Cie scisnela za jajka:-(Poza tym powiem to jednak.Primus nawet gdyby chodzil tylem to jest lepszy od wiekszosci psow jakie byly prezentowane.
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 A ja tak niesmialo melduje,ze moje zaniedbane psychicznie i fizycznie Malenstwo,pokonujac najpierw w swojej klasie o 2lata starszego czecha zagarnelo CWC,a nastepnie pokonujac psy z klasy posredniej i championow zabralo na deser CACIBa 8) Bylam zszokowana i sedzia (notabene b.sympatyczny i kulturalny Wloch :D ) musial mi powtorzy,abym sie udala na lok. z napisem CACIB :wink: :D Niestety,na porownaniu zmeczone Malenstwo odmowilo wspolpracy i nic wiecej nie wywalczylismy. Co do organizacji...Coz,"kadra ringowa" mimo,ze niezwykle mila to niezbyt duze pojecie o tytulach miala i tak np.mimo CACIBa nie mamy tyt.NPwR bo dostal go junior :hmmmm: A co za tym idzie,nie mamy naszego pierwszego,nieufundowanego przez kogos, pucharu, bo jak sie dowiedzialam za tyt.NwR byl takowyz :cry: Do tego mielismy w karcie oceny zakreslony CACIB,ale CWC juz nie :wink: Na innych ringach,m.in.CdB bylo podobnie,kiedy to do porownania o CACIB wychodzily suki bez CWC :wink: Jednak ogolnie rzecz biorac,b.mila koncowka sezonu 8) PS.Mam nadzieje,ze mnie nie wykopiecie,bo przecie to nie erdel :oops:
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 A ja nie wytrzymam i muszę się pochwalić moja wnusią. No bo wczoraj wzięłam ją na szkolenie pod nieobecność jej Państwa i bidulka musiała z babcią ćwiczyć. I spisała się na medal! Dostałyśmy ogromne pochwały od Pana Szkoleniowca, tak naprawdę to chwalił nas bardziej niż bym chciała (bo potem w nagrodę musiałam wziąć jakąś lękliwą suczkę i pokazać jej właścicielce, jak z nią pracować :roll: ). W każdym razie mała pracowała rewelacyjnie - po prostu nic jej nie można było zarzucić. No, może troszkę wolne warowanie :wink: . W każdym razie Rafał i Lena, którzy ją tak wyszkolili, moga być z niej dumni. A na dowód, że to nie tylko wiedza teoretyczna, pieski musiały się potrafić zachować wczoraj w autobusie i w knajpie. A dzisiaj rano na spacerze z obydwoma, zatrzymałyśmy się na "siad" przy krawężniku, Misia po lewej, Api po prawej (bo tak nauczona), obie we mnie wpatrzone, ruszyłyśmy razem przez ulicę, a jakaś pani idąca z przeciwnej strony zaczęła nas wychwalać pod niebiosa, że takie dobrze wychowane pieski. :D Niby mała rzecz, a tak cieszy! :D
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 carragan napisał(a):PS.Mam nadzieje,ze mnie nie wykopiecie,bo przecie to nie erdel :oops:Ale przeciż mieszaniec Airedala z osłem! :wink: carragan, czytałam już o Waszych sukcesach gdzie indziej - ogromne gratulacje!!! :D Tylko pozazdrościć sędziego z Włoch! :wink:
Recommended Posts