Fuka Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 a mi sie najbardziej podobaja te dwie :roll: a najbardziej chyba ta pierwsza - wypisz wymaluj jej matka :D
Flaire Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Jonquil, szkoda, że na wystawie się nie spytałaś, bo tam było kikla osób, które moły Ci pokazać dokładnie, co robić. :D Jeśli możesz podjechać któregoś dnia do Warszawy i nie boisz się, że "konkurencja" źle Ci pokaże, to wpadnij na demonstrację. :D
Jonquil Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Flaire :D Na razie jestem uziemiona przez zapalenie oskrzeli (swoje dodam a nie psa). Wszyscy zamierzacie wystawiać swoje psy? kurcze, wrzućcie je do pośredniej no! Płock był zawsze kiepsko obstawiony, w tamtym roku ani jednego Erdela nie widziałam (dodam, że specjalnie poszłam akurat je pooglądać). Nie wiem co prawda kto sędziował w tamtym roku, teraz się zapowiada atrakcyjnie, choć słyszałam, że pani Chwalibóg jest dosyć surowa.
Jonquil Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 A co do zadawania pytań na wystawie ... ja nie zdawałam sobie sprawy, że z młodą Misią to ty jesteś. A jak spojrzałam na Fukę i zobaczyłam te szaleństwo w oczach, to wolałam się stamtąd szybko zmyć. :wink:
Flaire Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Jonquil, jacy wszyscy? :wink: Narazie tylko Ty :D . Ja, jeśli będę coś wystawiać, to nie swoje :wink: . Apiszona do pośredniej sie nie da, bo jest młodsza od Twojej suni. Ale jeszcze nie wiem, czy w ogóle ją zgłosimy, bo to znaczyłoby, że musi opuścić szkolenie, a obiecałam jej Państwu, że tego będziemy unikać. Jednak jeśli ją zgłosimy to właśnie po to, żeby dostać opis od Pani Chwalibóg. :D
Flaire Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Jonquil napisał(a):A co do zadawania pytań na wystawie ... ja nie zdawałam sobie sprawy, że z młodą Misią to ty jesteś. Ale ja się przedstawiłam! :wink: A poza tym, tam przecież była Ramir!!!!
Jonquil Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 No i wszyscy przed ringiem dostawali jakiejś drżączki :wink: , ja kibicowałąm wam tylko do suk młodzieży, potem przeniosłam sie na kerraki. Poza tym w jednej chwili miałam nadmiar informacji, bo każdy zaczął się przedstawiać :-?
Aluzja Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Jon...nie mow ,ze nie bylo airedale w zeszlym roku:-(( RAse wygrala moja KEEP QUIET ALuzja ,ktora pokazywalam osobiscie. Ocena zaczela sie o 10 rano.
Ramir Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Jonquil!Ja chcę przyjechać bez psów. Chcę Ci pomóc z Hondą. Może nawet ją wystawić. Myslałam o przyjeździe na dwa tygodnie przed wystawa raz o potem na samą wystawę.
Flaire Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 A ja dzisiaj wyciągałam Apiszonowi sierść na Łódź. Kawał psa = kawał roboty. :roll: :(
Martini*** Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 A ja przd chwilą wyciągałam Dakarowi paczkę gumy orbit z pyska co trwało 15 minut ... :evil: jestem strasznie zła
Jonquil Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Aluzja to znaczy, że potem się wszyscy szybko zmyli, albo bardzo poukrywali swoje psy. Kurcze, specjalnie się rozglądałam, bo wtedy jeszcze Erdela znałam tylko ze zdjęć i tak bardzo chciałam zobaczyć, jak wygląda z bliska. Ramir zapraszam serdecznie, będę bardzo wdzięczna :lol: Uprzedzam tylko, że pies jest rozpaskudzony, bierze mnie zawsze na litość: robi krowie oczka, które mówią: "nie, nie, plis, plis". Na mnie to działa, od razu się współczucie włącza.
Flaire Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Jonquil napisał(a):Uprzedzam tylko, że pies jest rozpaskudzony, bierze mnie zawsze na litość: robi krowie oczka, które mówią: "nie, nie, plis, plis". Na mnie to działa, od razu się współczucie włącza.Hihihihi teriery są w tym mistrzami. :roll:
eselu Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Za 8 dni zamieszka u mnie właśnie taki mistrz "słodkich oczek i minek" i w związku z tym mam do was - erdelowców - pytanie :) Na razie mam kupione posłanko, miski, smycz, jakas zabaweczke, szczotke - i nie wiem, co jeszcze na samym wstępie jest potrzebne? Oprócz jedzonka oczywiście :D
Eclairs Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 eselu napisał(a):... co jeszcze na samym wstępie jest potrzebne? Oprócz jedzonka oczywiście :D Dużo ręczników papierowych (np. tych zielonkawych twardszych i znacznie tańszych od zwykłych kuchennych) do zbierania kupek, mop i wiaderko! Schowaj dywany albo zabezpiecz grubą folią malarską. :lol: Jak ja ci zazdroszczę!!!
Martini*** Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Pochowaj kable, zastaw czymś schody ( bo dla rozpędzonego erdelowego szczeniaczka próby skoku z półpiętra to mały pikuś na dobry początek erdelkowego dnia ), wyśpij się na zapas... i POWODZENIA :)
eselu Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 Martini -> a ja nie mam schodów ;] wiec jedna rzecz odpada :wink: na kable juz teraz musze uwazac, bo dla mojej Koszatniczki, Kitka, ładowarka do komórki to ulubiony sposób spędzania wolnego czasu podczas biegania po pokoju :evilbat:
Martini*** Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 :) koszatniczkę też trzeba odpowiednio zabezpieczyć ;)
INA Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Dorwałam się do komputera :drinking: :multi: (niestety jeszcze nie swojego) niedzwiedzica - całą akcją wyszukania komp . steruje ten znajomy informatyk, dałam mu także namiary od Ciebie :) już niedługo będe miała kompa na własnośc-- za niecały tydzeń 8) eselugratulację juz niedługo maluszek zawita u Ciebie :P nietety nie zobaczę Twojego maluszka bo właśnie z tego powodu - że juz od dzis maluchy wychodzą w świat Eliza nie miała by dla mnie czasu... Umówiłysmy sie dopiero na 6.05 w jej gabinecie będzemy -odkłaczać Vigusia :lol: Ja sama próbuje ale marnie mi to idze .... :x :roll: Jak Vigo mial przybyć - zo zrobiliśmy mały remoncik.. :roll: wszystko co możliwe czyli co nadawało by sie do przegryzienia ,obgryzienia a zarazem byłoby zagrożeniem dla malucha... zabezpiczyliśmy poprzestawiałam w domu tak aby buty zosatwiac w okresie kwarantanny w korytarzu....no i najważniejszy zakup dla mnie to zbawienna klatka-którą uzywamy cały czas z powodzeniem. Vigo tak sie wycwanił (klateczka tak mu sie miło kojarzy) że jak ma ochątę dostać jakiś smakołyk to szybciutko biegnie do klatki kładze się elegancko, łapeczki równiutko do przodu i czeka....... Wogóle cwane i mądre robi sie to moje "maleństwo" (Szkoda, że z tego szkolenia narazie nici...ale ja jestem uparta i także to w końcu wyjdze...) Acha dużo gzaet też może sie przydać( to na początek -kwarantanna) a potem uwazaj na zabawki bo Vigo te gumowe to w pierwszym tygodniu rozbroił nawet takiego fajnego smoka z lateksu :x wyciągnełam mu z gardła... lepsze sa różne gryzaki i pętle ( to na te igiełkowe ząbki 8) ) i twarde piłeczki.....
Flaire Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 INA, witaj! Wiedziałam, że jakoś Ci się uda! :D eselu, fajnie, że osoby, które mają lub miały szczeniaki stosunkowo niedawno radzą Ci - wszystko to są świetne rady, o których starsi wyjadacze mogliby nie pomyśleć. :wink: Ale ja chcę wzmocnić zalecenie INY na temat klatki: dla mnie klatka to podstawowe wyposażenie dla szczeniaka. Naprawdę jest pomocna na tak wiele sposobów, że trudno je wszystkie wyliczyć. Polecam!
Eclairs Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Cześć INA! Fajnie, że nas odwiedziłaś :laola: Smutno tu bez ciebie. I sama pewnie widzisz jakoś mało postów. Nie staramy się :wink: Eselu: to już 7 dni!
Flaire Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 INA, a ja będę do Ciebie dzwonić, bo zgosiłam szczeniaka do Bydgoszczy... Może tym razem uda Ci się dojechać na tę wystawę (3 maja)?
INA Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Flaire - bo ja juz uzależniona jestem... i cały czas tylko myślałm jak sie dostać na dogo. 8) a dla chcącego... :roll: No tak tylko że ta mądrosc...jeśli chodzi o trymowanie narazie nie pomaga 8) :wink: eselu - bardzo też pomogły mi rady z ksiązki "Szczenie doskonałe"
Flaire Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 INA, dodam tylko, że tym razem nie będę na Ciebie robić napadu - będę miała towarzystwo w aucie i poza tym mamy już lepszą pogodę, więc obrócę na tę wystawę w jeden dzień. 8) Więc nie martw się o najazd, ale fajnie by było spotkać się na wystawie.
INA Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Hej Eclairs :P Flaire - dzwoń :D zapraszam :angel: 3 maja- :lol: będziesz wystawiać w Bydgoszczy :lol: tżeba się zorganizować :angel:
Recommended Posts