Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a):Flaire na klubowej wystawie dostajesz duze CWC ( tak jak z wystawy miedzynarodowej ) oraz dostajesz Tytul Zwyciezcy klubu i Mlodziezowego Zwyciezce klubu << tego nie dostaniesz na krajowej terierowOK, dzięki, teraz rozumiem różnicę. :D To co, może chcesz przyjechać z wizytą do Warszawy w czasie mojej nieobecności i mi psiaki na tę klubówkę przygotować? :wink: Tak mi dziko wypadł ten wyjazd, w sumie teraz żałuję, bo na warszawskiej wystawie też mnie nie będzie, więc dużo opuszczam. Ale widocznie tak miało być. :(
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Flaire , no wlasnie takie kursy handlingu czy te Shows Match bylyby naprawde dobre. Ja widzialam kursy handlingu jak bylam w Anglii. Bardzo milo to wspominam :) Tylko niektorzy sie dziwili czemu ja biegne z airedalem a nie ide krokiem wolnym i statecznym. ;-) Uuuuuu szkoda ze Ciebie nie bedzie myslalam ze sie wszyscy spotkamy w Wawie :(
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a):Tylko niektorzy sie dziwili czemu ja biegne z airedalem a nie ide krokiem wolnym i statecznym. ;-) Ano właśnie! Jeszcze jeden przykład tego, że co kraj - to obyczaj! :D W USA też z Airedalami raczej się nie biegnie, tylko idzie szybkim krokiem (ale podkreślam "raczej" - niektórzy biegną). Gdy zostawiałam u nich Misię, właścicielki Jacka pożyczyły mi kasety z Airedalami z Montgomery. Niemal sami top-handlerzy, oczywiście :wink: . I nikt z nich z psem nie biegł!
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a):Flaire ....szybki krok ok ale super wolny ;-)No super wolny nie może być, bo pies musi poruszać się kłusem... Ale znajdź mi choć jedną osobę w Polsce, która nie biegnie z AT :wink: . Zdecydowanie różnice kulturowe. :D P.S. Ja też już biegam! Trzy latka wystarczyły :wink: .
Eclairs Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja, Ramir i inni: Mam jedno pytanko odnośnie wczorajszej wystawy. Razem z Nosterem (super :D ) na ringu były jeszcze 2 pieski "ze wschodu". Mnie osobiście bardziej podobał się ten sklasyfikowany na trzecim miejscu. Wyjaśnijcie mi proszę co widział sędzia czego ja nie widziałam? Może był zbyt masywny? Oświećcie mnie proszę, bo spokoju mi to nie daje! Jeszcze raz gratulacje dla Nostera. Pięknie się prezentował.
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Eclairs ze wschodu , a konkretnie z Estonii byl tylko 1 !!! Na drugim miejscu byl Polski pies Prima ALIBI . Drugi nie dojechal bo go nie wpuscili. A III pis Estonski po mojemu byl zle zrobiony
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a):Drugi nie dojechal bo go nie wpuscili. :o :o :o Nitencja, a wiesz o tym coś więcej?
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Wiem - nie mial badan na poziom przeciwcial. Bialorus jest w koncu poza Unia.
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a):Wiem - nie mial badan na poziom przeciwcial. Bialorus jest w koncu poza Unia.Ale to co, nie wiedzieli, że trzba mieć, czy jak? Zawrócili ich na granicy? Ty podróżujesz czasem w tamte strony, więc może wiesz jak to teraz jest? Z tego co rozumiem, nawet jeśli jadę tam tylko z wizytą, to żeby wrócić, muszę mieć badania, tak? I te badania robią tylko w Puławach? A wiesz może, na jak długo takie badanie są ważne?
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Flaire chyba nie wiedzieli albo liczyli na cud. FLaire dokladnie tak jak piszesz ..... psy musza miec zrobione badania. Takie robia w Pulawach :) cale szczescie. Co do waznosci to nie wiem na 100% ale chyba na 10 lat. Jednak lepiej sie spytac kogos bardziej obeznanego w temacie.
Eclairs Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a): A III pis Estonski po mojemu byl zle zrobiony Dzięki! Pewnie mi się psy pomieszały :oops: Jak uda mi się rozjaśnić zdjęcia, które popstrykałam to sobie wszystko poukładam! Niestety mój Nikon z początku lat 90-tych nie spisał się zbyt dobrze w Spodku :wink: Trzymajcie kciuki. Zaraz będziemy się trymować :evilbat: 0X NA ŁYSO :evilbat:
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Eclairs napisał(a):Trzymajcie kciuki. Zaraz będziemy się trymować :evilbat: 0X NA ŁYSO :evilbat:Ale macie fajnie :wink: ! (Żartuję tylko troszeczkę. Ja bardzo lubię, jak spod futra, ze szczeniaka wyłania się PIES! :wink: )
Aluzja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 a oto psy z Crufta.... Penparc HIGHWAYMAN.....hmmmm
Aluzja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 i airedale... CELTIC LEGEND i moj faworyt GALILEO (po prawej)
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Aluzja, a Ty widzisz te zdjęcia? Bo mnie ani jedno się nie pokazuje - widzę tylko czerwone krzyżyki. :(
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 FLaire a ja widze fotki . Powiedz mi kto to jest za handler co wystawia Greenfielda??
coztego Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nie wiem jak Aluzja, ale ja widzę 8) A ja mam jeszcze jedno pytanie o erdele... Się pytań w mej głowie namnożyło przez tę wystawę (dobrze, ze częściej na wystawy nie jeżdżę ;) ): są takie masywne pieski, mocne i takie lekkie, sarenki... Tu też wspominaliście o różnej budowie swoich piesków... Jak to się ma do wzorca i gustów sędziów?
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Coztego - wzorzec jest jeden ;-) i tam tez okreslona jest budowa itd itp ....
Flaire Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja napisał(a):FLaire a ja widze fotki . A ja nadal nic. :( Nitencja napisał(a):Powiedz mi kto to jest za handler co wystawia Greenfielda??Erica, czyli Greenfield's Celtic Legend, normalnie wystawia Gabriel Rangel, handler z Kalifornii. Ale czy na pewno on go wystawiał na Crufcie, to nie mogę Ci powidzieć, bo zdjęcie mi się nie pokazuje. :( To taki dosyć przy kości średniego wzrostu pan około pięćdziesiątki o latynowskim wyglądzie (tzn. czarne włosy, ciemna skóra).
BEBE Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Nitencja-wzorzec jest jeden ale utytułowane są zarówno psy masywne jak i "sarenki" :lol:
Nitencja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Flaire to dokladnie ON . Pamietam ze wystawial REady SEE's to go i lakelandy......... To on taki dobry?? Zawsze widze go z doborowymi psami :)
Aluzja Posted March 19, 2005 Posted March 19, 2005 Dokladnie ja tez pamietam jak wystawial tego welsha. Co do psa Winner'a airedale to mysle ,ze mozna by go nazwac wysokonoznym:-)))
Recommended Posts