Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire! Wiemtylko tyle co mi powiedziala Aluzja że jest ona zdaje się od II grupy głównie. Ale dla mnie to bez znaczenia bo ja i tak mam uczulenie na sędziow ze wschodu, dlatego powaznie zastanawiam sie nad klubem.
DarkstormNa Katowice? Pewnie że sie wybieramy: Noster i Jasmine w rolach głównych.

Posted

[quote name='Ramir']Flaire! Wiemtylko tyle co mi powiedziala Aluzja że jest ona zdaje się od II grupy głównie. Ale dla mnie to bez znaczenia bo ja i tak mam uczulenie na sędziow ze wschoduNo ja też, jak pewnie się domyślasz :wink: , dlatego miałam nadzieję, że mi powiesz, że ta Pani jest Angielką, która wyszła za Białorusina :wink: .

Posted

Prosze mi tu na sedziego nie wybrzydzac tylko zgłaszac psy i jechac. CO ma byc to bedzie - sedzia zawsze moze spieprzyc - ale jak nie bedzie przyzwoitych psow na ringu - to nawet Salomon z proznego nie naleje.....

Precz z walkowerami :evilbat: A jak posedziuje jak kalosz :evilbat: to sama sobie wystawi świadectwo! HOWGH!!!!!!!!

Posted

Ja nie wybrzydzam - przecież piszę, że to Angielka :wink: . Ale jeśli ona jest od drugiej grupy, to niech mi ktoś wytłumaczy proszę, na czym to wszystko polega, bo mnie się zawsze wydawało, że na klubową wystawę to się specjalistów zaprasza... Rozumiem, że jak jest za mało zgłoszonych psów, to specjalista na wysokonożne może być akurat od lakelandów a nie airedali, ale od innej grupy??? :niewiem:

Posted

jak widac specjalistą czasami może byc też all-rounder wywodzący sie z II grupy :wink: :roll:
A ja sobie oglądam właśnie fotki pieknych i mniej foksikow z Anglii i dobrze mi sie patrzy i ckni.... :cry:
P.S. Flaire, moze wrzuciłabyś to http://showtime2005.fpic.co.uk/ do linkowni - kupe znakomitych fotografii, a jak sie dobrze pogrzebie na stronie - to mozna tez znalezc wiekszosc zeszlorocznych foksich stawek w Anglii, a tegoroczne już sie wysypuja :D Eh żeby była jeszcze taka stronka airedalowa :-?

Posted

życzonka dal Jantarka :lol: :lol: :angel:
życze jeszcze raz tyle i więcej... Vigo tez z 14...

Vigo po swoich wczorajszych urodzinkach spał jak zabity 8) dostał dużo smakołyków wielką piłkę dłuuuuuugi spacer, postanowienie że od maja
pójdze do szkoły :evilbat: i życzonka od hodowczyni :P

Posted

Darkstorm wszystkie wystawy +konieczne o nich informacje znajdziesz na stronie zwiazkowej www.zkwp.pl zreszta sa tam i regulaminy i druki zgloszen etc.

Zhanna Bondar,,,,
ma uprawnienia na
z grupy II
Kavkazskaja ovcharka
Sredneasiatskaia ovtcharka
Dobermann
Rottweiler
Chiorny terrier
Riesenschnauzer
Schnauzer
Zwergschnauzer
Newfoundland

Cala grupa III
Cala grupa VIII
Z grupy VI
Dalmatynczyk
ma uprawnienia na sedziowanie grupy III i VI.
Zna jezyk francuski.
Wiecej mozna zapytac pania Joanne Szczepanska poniewaz obie sedziuja 3 kwietnia w Minsku.

Posted

Aluzja, napisz jeszcze, gdzie znalazłaś uprawnienia tej Pani?

A u nas w Warszawie wiosna na całego. Misia zasygnalizowała to układając się do drzemki na balkonie. Co jakiś czas się budzi i tak mocno zaciąga się powietrzem... :D A potem na drugi boczek i z powrotem lulu. :D

Posted

Zmieniając trochę temat: było już o tym co robicie ze śniegiem przylepionym do łap i brody ... a co robicie z błockiem, jak jest taka pogoda jak dzisiaj?

Posted

Ja podnoszę Misię przed drzwiami wejściowymi i niosę do wanny. W wannie spłukuję łapy przy pomocy przysznica, potem wyżymam. Wyciągam psa z wanny "łapa po łapie", po drodze wycierając je. Dopiero wtedy puszczam psa "na pokoje". :D

Posted

Ja też robię tak jak Flaire.Vigo nauczył się byc grzeczny w wannie i jak mu potem wycieram łapki...

.....ale ta pogoda mnie dobija--BŁOTO , BRUD I PSIE ROZDEPTANE KUPY, ŚMIECI I BAGNO :x :evil:
Vigo nie ma gdze biegac od 2 dni chodzimy na smyczy ( nawet na ulubionej łące potop) NO I SKUTKI TEGO ODCZUWAM W DOMU...
W jaki sposób???? Vigo jest niewybiegany i zmiast iśc spać grzecznie o 20.oo
szaleje do 23.00 biega nieustannie po mieszkaniu, psoci, wyciąga cos z kątów, wszystkie zabawki fruwają w powietrzu--- mam piekiełko w domu :evil:
Troche sie z nim pobawię -on odpocznie i szalęństwo zaczyna od początku.
Wiosno przybywaj....

Posted

W Warszawie mamy dzisiaj piękny, wiosenny poranek, zachęcający do spacerów. Niestety ja z moim cieczkowcem nigdzie się nie wybieram :( . U Misi teraz najpłodniejsze dni, więc bidulka leży na balkonie z nosem pod balustradą i tęskno spogląda na świat. :( .

Posted

Oj, Flaire nie narzekaj - ja to dopiero mam kociokwik - Lana nie dosc, ze lata w opatrunku na calym ciele, to jeszcze ma gatki na pupie, bo cieczka jak ta lala, no i jak wychodze, to zeby sobie nie zdjela niczego, to ubieram kaganiec! - wyobraz sobie z jakim wyrzytam na mnie patrzy jak ma pelne umundurowanie :lol:

Posted

czapla napisał(a):
Oj, Flaire nie narzekaj - ja to dopiero mam kociokwik - Lana nie dosc, ze lata w opatrunku na calym ciele, to jeszcze ma gatki na pupie, bo cieczka jak ta lala, no i jak wychodze, to zeby sobie nie zdjela niczego, to ubieram kaganiec! - wyobraz sobie z jakim wyrzytam na mnie patrzy jak ma pelne umundurowanie :lol:

A jak ludzie na Was patrzą na ulicy, paradne :roflt:

Posted

nie martw się INA. na pomorzu sytuacja tak samo wygląda. co krok to kałuża :x :x .a w domu to mam podobną sytuację co u ciebie INA. zawsze musze trzymac dywany by te nie znalazły się w innych pokojach lub "na suficie".
jak narazie to u nas słonka brakuje, jest jedynie ciepło :)

Posted

No cóż ,warszawski piekny poranek przeistoczył sie ponure przedpołudnie...
buuu.... :( .Wody wszędzie w okolicy po kolana a na niej unoszą sie rózne paskudztwa. :evilbat: -Demo się nie wybiegał a za godzinkę idziemy na
trymowanie.Nie wiem jak on to przetrwa :evil: [/b]

Posted

Przez te roztopy Eklersik prawie przestał sie załatwiać na podwórku :cry:
A już było tak dobrze. Jakieś 90% skuteczności. Teraz na trawnikach i chodnikach leży tyle 'świństwa', że szczonek wychodzi z siebie. Wszystko musi powąchać a co gorsze chwycić w ząbki i połknąć :evilbat:
Jest tak zajęty wyszukiwaniem śmieci, że zapomina, po co wyszedł na spacerek i z głupią miną załatwia się w domu, zaraz po tym, jak skończę mu mć łapki i brzuszek.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...