Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

RAMIR : tylko po co on to robi ? nie znam rasy psów, która nalezałoby wystawiac w taki sposób,żeby pięty zanikły ? Az żal patrzeć na tak ustawionego airedala.. Zwłaszcza,że ten wystawca wystawiał juz wiele psów ,wiele lat :cry:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

A więc Warszawa doskrzętnie zasypana. Misia normalnie kocha biegać po głębokim śniegu, ale teraz ma cieczkę, więc marudzi. W jej normalnym miejscu na kupy, pod Ministerstwem Kultury (bo to bardzo kulturalny pies, byle gdzie nie wali :roll: ) wielkie zaspy, więc biedny Misiołek nie mógł się ustawić do kupska tak, żeby kuper nie był pod śniegiem. W końcu znalazła patent - ustawiła się tam, gdzie normalnie, ale kuper z zaspy wystawiła na chodnik :roll: . Ponieważ ja i tak po niej sprzątam, to mi to nawet było na rękę - łatwiej zebrać kupsko z chodnika niż grzebać po nie w zaspie...

Posted

Wracając do piecha ze zdjęcia...wydląda troszkę karykaruralnie
Dakar ma tak czasami jak się za lodzie poślizgnie :roll:

Zaspy bylwersują go za tyle, że trzeba koniecznie je napaść, zaatakować i roznieść :evilbat: :D

Posted

EE Piotrek zawsze mial swoje pomysly na wystawianie.Pamietam jak wystawial w ten sam sposob swoja pierwsza suke .Nawet ON'a sie tak nie wystawia.Pies dotyka ziemi tylko paluszkami.Zeby jeszcze byl gleboko ukatowany to bym to wziela na karb "braku miejsca pod psem".

Posted

Flaire napisał(a):
W końcu znalazła patent - ustawiła się tam, gdzie normalnie, ale kuper z zaspy wystawiła na chodnik :roll: . Ponieważ ja i tak po niej sprzątam, to mi to nawet było na rękę - łatwiej zebrać kupsko z chodnika niż grzebać po nie w zaspie...

To w takim razie co ma powiedziec maly York, ktory lacznie z ogonem ginie w zaspie :-? :roll: I zamiast po kupe, grzebalam w zaspie aby znalezc psa :lol: :lol: A kupa, jesli juz o takich sprawach mowimy, zostala slicznie zlozona w koleinie po oponie samochodowej ... a coz ze na srodku ulicy ... przy malym ulicznym zatorze i tak trafila do kosza ;)

Posted

[quote name='Ramir']Aluzja! Właśnie miałam Cię spytac o ten fragment postu który zniknął.A ja chcę podziękować, że zniknął. :D Lepszy był na prywatną dyskusję niż publiczną. :wink:

Posted

INA -> ja nigdy się nie łapałam w sprawach powiązań rodzinnych czy to psich czy ludzkich, tak więc nie wiem, kto będzie jakim bratem/siostrą mojego pieska, ale i tak się cieszę, żę będę należeć już w 100% do airedaleowej rodzinki :)

Myślę, żę 29. kwietnia będę brać pieska do siebie do domu. Odliczam dni :)

Posted

[quote name='Ramir']Aluzja! Właśnie miałam Cię spytac o ten fragment postu który zniknął. Bo mialam zupelnie inne wrazenie.
a jakie?
post zniknal bo mimo ,iz pies na ringu jest niejako "udostepniony" dla publicznosci to... Tym bardziej ,ze wystawca jest moim znajomym (wlasciciel BRITISH LORD'a Aluzja) .NAuczylam sie tutaj ,ze lepiej milczec :-)

Posted

Darkstorm napisał(a):
kurcze Aluzja! po nazwach niktorych psów wydaje mi sie ze nawet trafaiją zagranicę pieski z Twojej hodowli!

Nazwy psow to akurat nie maja duzo wspolnego w krajem gdzi e pies zamieszka.Ale istotnie bardzo duzo moich psow emigrowalo za granice Polski.A tak do nazw..np.do niemieckiej hodowli trafila suczka o imieniu JABŁUSZKO Aluzja.Hmm wolaja ja "Jebuszko" ale wole im nie tlumaczyc co to mniej wiecej znaczy.:-) Inny faux pas to byla Hungaria ,ktora dostala sie w ręce Słowaka ,ktory nie cierpi Wegrow:-)

Posted

[quote name='eselu']Myślę, żę 29. kwietnia będę brać pieska do siebie do domu. Odliczam dni :)
Bedziemy niecierpliwie czekac na fotast malenstwa!

Fuka: Dojechalas, zyjesz?

Aluzja:

do niemieckiej hodowli trafila suczka o imieniu JABŁUSZKO Aluzja.Hmm wolaja ja "Jebuszko" ale wole im nie tlumaczyc co to mniej wiecej znaczy.

:multi:

Posted

Flaire napisał(a):
Wojtek napisał(a):
Wind, po co? Zawsze możesz "zwalic" na wrony :lol:
Ale nie wszyscy chcą zwalać - niektórzy wolą sprzątać. :wink:

To był żarcik, Wiesz? :wink: Nie musisz "wkraczać" i umoralniać :wink:

Posted

eselu napisał(a):
Myślę, żę 29. kwietnia będę brać pieska do siebie do domu. Odliczam dni :)

Ale fajnie masz! :D
Spodziewam się, że już nerwowo przestępujesz z nogi na nogę, a marzec i kwiecień będą najdłuższymi miesiącami w Twoim życiu ;)

Posted

Wojtek napisał(a):
To był żarcik, Wiesz? :wink: Nie musisz "wkraczać" i umoralniać :wink:
A widziałeś :wink: w MOIM poscie? Bo w Twoim nie było... Tylko :lol: był. Więc skąd miałam wiedzieć, że Twój to żarcik? Niemniej, wierząc w Ciebie, dałam :wink: w moim. :wink:

A taka wiara w bliźniego przychodzi nam w Warszawie trudno. Jak ten śnieg stopnieje, bedziemy brodzić po kostki w g, właśnie dlatego, że dla znakomitej większości społeczeństwa, to sprzątanie po własnym psie jest żartem.

Posted

Flaire, język obrazkowy jest dobry, ale liczy się przede wszystkim treść. Chyba jasne jest, że to był żarcik, a nie deklaracja stosunku do kup na trawnikach. Nie umoralniaj mnie bo nie mam na to ochoty. :D

Posted

Wojtek napisał(a):
liczy się przede wszystkim treść. Chyba jasne jest, że to był żarcik
Chyba jasne jest, że dla mnie to nie było jasne :wink: .

Wojtek napisał(a):
a nie deklaracja stosunku do kup na trawnikach. Nie umoralniaj mnie bo nie mam na to ochoty. :D
Jeśli tamto był tylko żart i sprzątasz po swoim psie, to nie jest to umoralnianie, bo na ten temat jesteś już moralny. :wink:

Posted

[quote name='Flaire']Chyba jasne jest, że dla mnie to nie było jasne

O'key Flaire, posty do Ciebie będę pisał językiem obrazkowym :wink: :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...