Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Darkstorm! Ty z młodego pokolenia to ciebie ruskowo jazyka nie uczyli. Co prawda to napisane zostało polskimi literami bo cyrylicą to sie nie da. A znaczy to że nam sie nie podoba. :)

Posted

Mienia toże nienrawitsja :lol:
Jak zobacze na żywo to Wam opowiem :D A jak mi sie uda - ufoce 8)

Aga, nie dziekuje zeby nie zapeszyc, chociaz nie wiem po co, bo az za dobrze niestety wiem co nas tam czeka... WIELKIE branie w doooooope :(

Posted

[quote name='Fuka']Aga, nie dziekuje zeby nie zapeszyc, chociaz nie wiem po co, bo az za dobrze niestety wiem co nas tam czeka... WIELKIE branie w doooooope :(
"ale normalnie a nie walkowerem" :lol:
Kaska do jasnej cholery! Uwierz w psa i wal na ring tak jakbys miala wygrac cala wystawe!
I przestan p....! :evil:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']wal na ring tak jakbys miala wygrac cala wystawe!Dokładnie to samo jej mówiłam jeszcze przed Lesznem :evil: . Jak wchodisz z psem na ring, to musisz być pewna, że masz najpiękniejszego psa, i że wygrasz.

Posted

Fuka
trzymamy z rudzielcami pazurki. Proszę zrobić jakieś zdjęcia i spisać wyniki i welshy też :lol: Czekamy na sprawozdanko :D

Posted

Fuka: nie stawiaj sie odrazu na przegramej pozycji.jak chcesz jechac z takim nastawieniem to nie ma wtedy ten wyjazd sensu. wejdz na ring i wygraj!! :wink:

Posted

A odczepcie sie ode mnie - ja wiem jakiego psa pokazuje, ale wiem, że pies to nie wszystko - zapewniam Was, ze damy z siebie wszystko, a ze spodziewam sie, ze to nie pomoże... to już inna para kaloszy. Wystawy to nie wyscigi w skoku w dal - kto dalej skoczy ten wygrywa... Co ma być to bedzie :roll:

Posted

[quote name='Fuka']A odczepcie sie ode mnie - ja wiem jakiego psa pokazuje, ale wiem, że pies to nie wszystko - zapewniam Was, ze damy z siebie wszystko, a ze spodziewam sie, ze to nie pomoże... to już inna para kaloszy. Wystawy to nie wyscigi w skoku w dal - kto dalej skoczy ten wygrywa... Co ma być to bedzie :roll:
A my i tak kciuki będziemy trzymać :wink:

Posted

Fuka--a właśnie, że ja jeszcze na Ciebie "pofuczę"! Diuk jest fajnisty, a Ty wal śmiało jak na egzamin, na który umiesz na 50% :wink: ----50% to bardzo dużo!!! Życzę powodzenia i foć , co się da! Trzymam za Ciebie z Fafulionem.

Posted

Ramir napisała:

Bo! Wy kiedyś przez tę "biurokrację" wystawową zginiecie.

To nie my zginiemy, tylko ja :wink: , bo to zawsze na mojej biednej głowie. Inni się wtedy wystawiają i w związku z tym stresy straszne przeżywają, do "biurokracji" wystawowej nie mają głowy :evilbat:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Flaire : wydawało mi się,że też się wybierasz do Wilna ??
No owszem, wybierałam się. Misia zgłoszona na dwie wystawy (95 euro), plan Wilna zakupiony (24 zł), noclegi załatwione u misinego synka, pies przygotowany najlepiej, jak ja potrafię ją zrobić. Ale Misia stwierdziła, że nie chce nigdzie jeździć i dostała cieczki. Goodbye, Vilniuis, goodbye, Katowice. Naszą pierwszą wystawą będzie teraz Warszawa.

Posted

[quote name='bogula']Flaire--naprawdę do Katowic nie zjedziesz z Misią? :cry: , szkoda!Naprawdę. To będzie bodaj 18 dzień jej cieczki, czyli jeden z dni, kiedy była kryta. :(

Posted

Nawstawialam troche fotek w galerii ale i na erdelach podrzuce fotke
mojego intelektualisty.Najpierw wyjal sobie brzydkie przekrwione bialka
w celu ich naprawy a dla niepoznaki na ten czas zalozyl ciemne okulary.

Fotka jest z z przed kilku dni ale ten datownik .......Ciagle sie zapominam.

Posted

BEB to okok przekrwione jest paskuuuudne ..i sie pytam komu on je wyjal:-))? :o
Ja powiem krotko FUKA przegrasz stawiasz .wygrasz tez stawiasz wiec nie masz nic do stracenia:-))
A tak a propos nastawienia do wystaw.Jest rok 1996 (dawno dawno) ,Austria -wystawa Swiatowa -Wieden.W klasie mlodziezy zglosilam mlodziutka VIVE LA POLOGNE Aluzja.No wiec wchodze na hale ..masa znajomych ,buzi buzi etc.Stawiam psa na stolik ....otwieram katalog i w placz:-( Jak zwykle mam szczescie w klasie mlodziezy same gwiazdorskie hodowle" of Malton ,vom Garnsee,v.d Locher Muhle itd itp..... Stwierdzilam wiec ,ze nie wychodze na ring bo biednemu zawsze wiatr w oczy i inni jezdza i nie maja nikogo a jak juz sie doczlapie to mam stawke jak z Hollywood.Wiec jest jakies 2 minuty przed ocena a ja rycze ..pies stoi na stoliku.Przylecial Jac Houben i pyta "mala czego ryczysz" wiec mu wyjasnilam.... uczesal mi pol psa !!!(od strony sedziego) drugie pol machnal od niechcenia.Po czym z moja mama WRZUCILI MNIE NA RING.Wygladalo to pociesnie bo stawka juz stala a ja dostawszy kopa w plecy po prostu na niego wlecialam.Wystawialam z nastawieniem ,z emam pol psa uczesanego i ,ze jak mam przegrac to w dobrym stylu wiec pokazalysmy z VIVCIA na co na stac.
I tak sobie stoimy a sedzia powoli rozdaje karty ocen i dziekuej wystawcom.Patrze ..schodza gwiazdy z bardzo dobrymi ..no to mi az sie zimno zrobilo.Zostaly 3 psy w tym moja Vivka..ooo ....
W efekcie moja sunia byla druga ( na o ile pamietam 10 albo 11 suk) przegrywajac tylko z suka z hodowli of Malton pozniejsza TOP AIREDALE BELGII (ktorej nota bene za kilka lat dwukrotnie z XENIA jej dokopalismy hehehehe).Tylko one VIVE i owa holenderka czyli Zwyc.Swiata Ml.bylysmy z ocena doskonala!!!!!
I co ??Jaki wniosek???Juz sie wtedy nauczylam ,,uwierzyc w siebie i nie poddawac sie przed walka.Zreszta po zejsciu z ringu dostalam w leb od mojej mamy "za histerie" hehehehehe .
Pozdrawiam

Posted

ALuzja w swoim poscie wspomniala o bardzo waznej rzeczy. Nalezy zawsze miec kogos kto albo da w leb i nakrzyczy zeby nie panikowac, albo kopnie w d....... by wyjsc na ring. Bardzo pomaga gdy sie juz wpada w hiperpanike :D

Posted

[quote name='Flaire'][quote name='bogula']Flaire--naprawdę do Katowic nie zjedziesz z Misią? :cry: , szkoda!Naprawdę. To będzie bodaj 18 dzień jej cieczki, czyli jeden z dni, kiedy była kryta. :(
:( A ja już zdążyłam się ucieszyć, ze Was zobaczę na żywca :roll:
Niedobra Misia! :evilbat:

Hmmm, będę musiała nacieszyć się pozostałymi Dogomaniakami... 8)

Posted

Fuka-
po wyczerpującej wypowiedzi Aluzji - także podpisuje sie pod tym skromnie ( choc doświadczeń wystawowych nie mam żadnych) to uważam że tak jak w życiu wiara i pewnosc siebie czynią CUDA :) i dodają skrzydeł.

Flaire - a to Misia wykręciła Ci numerek :o 8) z uchem jej nie wyszło jak zaplanowała bo pańca pognała do Gdańska :roll: ( choć już na Bydogszczy zaczarowała pogodę aby pańca nie mogła dojechać..jakoś
jednak dotarła :wink: ) no to na Wilno i Katowice wyciągnęła asa z rękawa---pewniaka-- wiruska 8)
Ciekawe co wymysli na Warszawę - aż strach pomysleć :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...