Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ramir napisał(a):
A kiedy jedziecie? Bo mnie sie te wystawy juz kompletnie poplątały.
Za tydzień, jeśli cieczka nie przeszkodzi. Raczej jedziemy dostać w tyłek, bo słyszałam, że tam ma być rewelacyjna suczka Nikuliny, ale jak wiemy, cuda się czasem zdarzają :wink: , więc można pomarzyć. :D A poza tym mnie nie przykro przegrywać z ładnym psem - na tym polega ten sport. :D

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Darkstorm napisał(a):
bardzo ładnie. do wilna na wystawę. ładne miasto.
No podobno właśnie ładne, tylko ja go niestety tym razem nie zobaczę, bo czasu nie będzie. :(

Budapeszt też podobno ładny, a jak żeśmy tam z Ramir były półtora roku temu, to poza hmmm.. niezwykle zajebistym :wink: terenem wystawy i niemal równie zajebistym hotelem :wink: , wiele żeśmy nie widziały... :lol:

Posted

Nikulina ma dobre psy to prawda. Chociaz ostatnio przestały mi sie podobać. Do BravoElisey i BravoEkatierina było im kawałek. Poza tym co dla jednych rewelacyjne dla drugich takie sobie. Ja powaznie myslę o wegierskiej Interra i o Europejskiej. Co do reszty to moze Opole. Te dwie pierwsze zeżrą tyle kasy że az strach myśleć.

Posted

Ramir napisał(a):
Nikulina ma dobre psy to prawda. Chociaz ostatnio przestały mi sie podobać. Do BravoElisey i BravoEkatierina było im kawałek.
No więc Pani Chwalibóg mi powiedziała mi, że ta, którą teraz niedawno widziała w Finlandii była od tamtych lepsza.... Ale z Ekateriną właśnie Misia wygrała w Bratysławie, czyli jak piszesz, co sędzia, to gust i nigdy nic nie wiadomo. I całe szczęście, bo gdyby to była kwestia obiektywna i przesądzona, to nie byłoby po co jeździć :wink:

Ja to chcę Misiną karierę jak najszybciej skończyć, bo jeździć nie lubię. :(

Posted

Darkstorm napisał(a):
najblizsza bedzie chyba w sopocie z naszym udziałem
Darkstorm, moja rada: osobie początkującej, raczej niż zaczynać na dużej, międzynarodowej wystawie, jaką jest wystawa w Sopocie, lepiej zacząć od małej krajowej. W lipcu masz krajówkę w Gdyni. :D

Posted

[quote name='Ramir']Flaire! A nie wiesz jak nazywa się ta suka? zobaczyłabym sobie na stronie Rus Kornels.Pani Chwalibóg powiedziała coś jak Gwiezdna Korolewna, czy jakoś tak. Jak znajdziesz zdjęcie, to napisz gdzie, bo ja na tej ich stronie jakośnie potrafię nic znaleźć. :roll:

Posted

Darkstorm napisał(a):
dzieki za rada Flaire ale gdynia zawsze jest ustawiona. ciezko tam wygrac bez znajomosci
Darkstorm, po pierwsze, nie wierz w takie "informacje". Po drugie, na pierwszej wystawie nie chodzi Ci o to, żeby wygrać, tylko żeby nabyć doświadczenia, a to przyjemniejsze (dla psa na pewno, ale chyba i dla Ciebie) na małęj wystawie. A jak się uda jeszcze przy okazji ładny opis czy dobrą ocenę uzyskać, to już jest super.

Posted

:cry: wszyscy do Wilna jadą, a ja nie :( .Prawie cała grupa ze szkolenie też, a ja nie :(, i wy też... ale bym chciała airedalki pooglądać-liczę na jakieś zdjęcia i POWODZENIA :)

Posted

Jestem zainteresowana bo Sasza jest ze wschodu ale przyznać muszę że czytanie rodowodu ( jakie linie hodowlane, jaka krew... ) to niestety jeszcze nie dla mnie ( a szkoda ) nie ta wiedza....

Posted

Dlaczego ten pies ma takie jasne łapy ?? Co do koloru to najważniejsze jest rozgraniczenie czapraka i własów rudych,,,ale czy wybarwienie i jednolitość koloru ma duże znaczenie?

Posted

Flaire! Weszlam na stronę Rus Kornels ale dostalam oczopląsu. Kiedys miala inny uklad i mogłam znaleźć teraz nie. Sprobuję jutro.
Martini! Zawsze lepiej wyglada jednolity kolor. Ta suka być może miała dawno nieprzerywany włos na łapach bo widać że jest to raczej wlos starszy. Tak mi się wydaje tyle co ze zdjecia. Niektórzy aby wyrownać kolor nakladaja barwnik i wtedy jest wszystko rowno.
A wogole to tam mi sie nic nie podobalo.

Posted

Ramir napisał(a):

A wogole to tam mi sie nic nie podobalo.

Ramir hmm nie obejrzalam jeszcze wszystkiego ale ..juz myslalam ,ze jestem "nastawiono wrogo" poniewaz tez nic tam mi nie podwyzszylo cisnienia.Przygotowanie to mocna strona airedale ale poza tym....

Dziekuje wszystkim za gratulucje dla moich maluszkow..a one rosna i rosna :-)

Posted

[quote name='niedzwiedzica']FUKA : jakie 3 terierowe mioty się urodziły ? wiem o airedalach, manchesterach ... a te trzecie ?
Niedzwiedzica, :wink: wyraznie widze, ze Ty wierna airedalom na inne topiki terrierowe nie zaglądasz :lol: Wczoraj u Gochy urodziły sie 4 foksiki szorstkie - jeden z pisiorkiem, a reszta bez - po Laudzie Danki Hryniewicz (wiec można powiedziec, ze nie u Goski tylko w Kordegardzie sie urodziły, ale Gocha czuwa nad nimi) i po Makaronie, który należy do Gośki, ale mieszka u mnie, wiec sie poczuwam troche do babciostwa :wink: :angel:
Jeżeli jutro bedziesz w Lesznie - to zobaczysz szczesliwego tatusia, ktory raczej bedzie szczesliwy z troche innego powodu, bo mu sie krycie jutro szykuje po wystawie.

Posted

Fuka napisał(a):
wiec sie poczuwam troche do babciostwa :wink: :angel:
Gdybyś była "drugą matką", to wiem - macocha. A druga babcia to "babciocha" ? :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...