Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

A ja chcę rad wszystkich, nawet jak są odmienne. To przecież ja w końcu podejmuje decyzje. Czasem się z kimś zgadzam, a czasem (chociaż byłby to największy autorytet na świecie ) nie. Moje decyzje, moje błędy, moja odpowiedzialność. Zawsze zbieram opinie z różnych źródeł. Jak się pokrywają - to super, a jak nie ... to też jest przecież jakaś informacja i to ważna.

Posted

Jonquil
Trafiłaś w dziesiatkę, bo o to tu właśnie powinno chodzić. Każdy homo sapiens (sic!) powinien tu sobie wybrać, co mu pasuje. I NIKT nie powinien mu niczego narzucać. Wkurza mnie zawsze, gdy wszyscy inni wiedzą, co dla mnie najlepsze, czego powinnam unikąc, z kim się przyjaźnić, czyja racja na wierzchu. JA SAMA TO WIEM. I myslę, że to mozna potraktować jako podsumowanie całej dyskusji. Każdy z nas zrobi rachunek sumienia i opinie wygłaszane na forum będą bardziej rozważne i mniej własnego "ja" będzie z nich przebijać. I naszego autorytaryzmu. Ale to czasami wychodzi z belfrów. Prawda Flaire? :wink:

Posted

Jonquill! O jeszcze jednym zapomniałam. Z tymi łysymi plackami jest tak: jak trmujesz rzadko to jest ich sporo. Zalezy tez kto trymuje. Wcale nie trzeba wytrymowac psa do gołej skóry. W kazdym razie nie zawsze. Im cześciej trymujesz tym sierść ostra okrywowa jest geściejsza i mocniejsza i trudniej zrobicć łyse placki. Pierwsze trymowania zawsze lepiej zrobic drastyczniej. Nie wiem jak ona wygląda i powiem że bardzo jestem ciekawa. zrob zdjecie. Te wczesniejsze zmniejszę. Nie mogłam tego zrobić wcześniej bo wlazło mi śiwnstwo w komputer i zrobiło po 250 kopii kazdego pilku graficznego który otworzyłam. Teraz juz dobrze i bedę nadrabiać zaległości.

Posted

Dobrze wam mówić "zrób zdjęcie" :cry: burżujki jedne :wink:
Ja mam tylko analogowy i przecież nie wypstrykam całej kliszy, żeby wam szybko pokazać.
Ewa zrobiła zdjęcie swojego dzieła cyfrowym, ale ja się wstydzę jej poprosić o udostępnienie :oops: Bo może nie będzie chciała pokazać.

Posted

Rzeczywiscie chyba niepotrzebnie napisalam tago posta...
Ja w nim chcialam podkreslic jak cenne sa uwagi przez Was tu udzielane! I nie chodzilo mi o, zeby przyczepic sie do kogokolwiek o czestotliwosc odpowiedzi!

Niedzwidzica: Ja nigdy do Ciebie imiennie o porade sie nie zglaszalam, ale lubie at (choc sama nie mam) i czasem lubie posluchac! A tak sie sklada, ze akurat Flaire najczesciej na takie pytania "rzucone do kogokolwiek" bardzo gorliwie odpowiada!

Nitencja: Czasem fajnie byloby cosik tam od Ciebie uslyszec jeszcze przed samym egzaminem - wystawa :wink:

Ani ten post ani poprzedni nie byl napisany przez chec dokopania komukolwiek!
Wrecz przeciwnie... byl jak najbardziej pozytywny, bo akurat w jednym miejscu naraz na tym forum spotkaly sie osoby, ktore o at maja chyba najwieksze pojecie w Polsce (no oka, pominelam Pania Chwalibog), wiec fajnie byloby z tego korzystac... Moj post myslam ze bedzie zacheta do udzielania wiekszej ilosci odpowiedzi!
Nie udalo mi sie , trudno.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Posted

Dziekuję za pamieć. Nie to żebym sie w wpraszała do wymienionego przez ciebie grona ale musze sie jakos dowartosciowac po dzisiejszym dniu. A wśród sędziów sa tacy którzy o AT wiedza troche wiecej.

Posted

Jonquill!Burżujki na kredyt. Ja nawet dobrze zdjęcia nie umiem jescze tym zrobic bo diabelstwo skomplikowane.
Fuka! Terza już wiem dlaczego nie wyszły te zdjecia robione twoim aparatem w Dortmundzie.

Posted

Suce odbija. Lata naokoło butelki z wodą i szczeka na nią.
Wścieka się, że jej nie puszczamy na dworzu. No ale jest beznadziejna pogoda, zimno i pada, a ona jeszcze nie słucha, więc za długo trwałoby jej łapanie.
Wasze psy też zabawki noszą w jedno miejsce? Honda ma dwa posłania: łóżko, które jej kupiłam, a którego nigdy nie uważała za łóżko i koc, na którym śpi. Za to tamto łóżko uważa za ... schowek na zabawki ... plac zabaw ... ? Znosi tam wszystkie gryzaki i piłki i urządza sobie zabawy w środku, gryząc przy okazji także łóżko. Ale nigdy tam nie śpi.

Posted

Ramir: Przepraszam :oops: Nie byl to celowy zamiar! Poprostu jestes osoba, ktora nie brala udzialu w calej dyspucie i z tego wszystkiego wyleciala mi Twoja osoba z glowy za co serdecznie przepraszam!
Wymieniam osoby, z ktorych zdaniem bardzo sie licze: Aluzja, Nitecja, Niedzwiedzica, Ramir, Flaire, Fuka!
Teraz juz nikogo nie pominelam! :wink:

Posted

Jonquill Bardzo wiele psiakow tak robi to ich schowek i co cenniejsz natychmiast zanosi. Moje teraz nie maja zabawek do noszenia po domu bo byłaby awantura ja 150. Ale myslę że u innych będzie podobnie jak u ciebie. Hara zaczyna sie robic jędza. Wytargała dzisiaj Jaśce troche kudłów. Ma respekt przed Koriną ale ciekawe jak długo.

Posted

Aga Zabrałam głos w dyspucie ale weszłam na sam koniec. Plan sędziowania miał pierwszeństwo. Nie musisz mnie przepraszać. Nie o to mi chodziło. Ja się takimi rzeczami nie przejmuję. Czasem bywam złośliwa ale tylko czasem jak mam dobry humor albo jak mi ktoś wybitnie nadepnie na odcisk. A o swoje też czsem sie trzeba upomnieć nie? :wink:

Posted

Ramir napisała:

Jonquill Bardzo wiele psiakow tak robi to ich schowek i co cenniejsz natychmiast zanosi. Moje teraz nie maja zabawek do noszenia po domu bo byłaby awantura ja 150. Ale myslę że u innych będzie podobnie jak u ciebie. Hara zaczyna sie robic jędza. Wytargała dzisiaj Jaśce troche kudłów. Ma respekt przed Koriną ale ciekawe jak długo.

I dlatego kochamy te "paskudne "teriery, bo są właśnie takie a nie inne. Nigdy do konca nie można przewidzieć, co nowego wymyślą. Charakterki to one mają jak i ich właściciele i dlatego czasami tak tu sie robi ciekawie. Po terierzemu :lol:

Posted

Hondzia bardzo lubi większość psów, na pewno nie jest zaczepna :wink:
Tylko jak się zestresuje (zła Pańcia wyciągnęła ją gdzieś na ulicę) i podejdzie do niej jakiś mniejszy psiak i zacznie ją zaczepiać to potrafi sobie warknąć. Ewę przy trymowaniu chciała kilka razy dziabnąć, więc mnie kobieta wyprosiła z pomieszczenia :) i pies się uspokoił.

Posted

BoTy to madra kobieta jesteś. O tym nie pomyslałam,że właściciele terierów moga sie zachowac jak teriery i stad to całe zamieszanie. :lol: :lol:

Posted

Jonquill! Wyproszenie właściciela to czasem dobry sposób. Pies się uspokaja. A to podwarkiwanie to dobrze świadczy że ma własne na nich temat zdanie. Nie da sobie w kaszę dmuchać. Ona ma zdaje sie charakterek.

Posted

Tak więc myślę Flaire, że nam tu nic nie trzeba zamykać. Jak szybko się zapaliło, tak tez za "chwilę" zgaśnie". To zawsze u terierów tylko tak groźnie wyglada i jest trochę głośno. Wiem, bo dwa teriery płci męskiej w domu i jeszcze baba tez terierka. Logistyka potrzebna :wink: :D

Posted

Jonquil napisał(a):
A w domu zaczyna rządzić ! Gryzie nas, a jak jej się coś nie podoba, to szczeka, skacze.

Na takie wyskoki jej nie pozwalaj. Airedale jest dużym psem. Musi wiedzieć, kto jest szefem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...