Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Flaire, widze, że Cie rusza :lol:
Wiesz ja wiem, ze nie pisała, że dla mnie, ale pisała do mnie - wiec wnosze, ze chodzi o naszą rasę i o konkurencje dla niej - skoro możliwość konkurowania ze mna jest wykluczona :P

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

:oops: Można ja od soboty skubie Diukowi uszy, do wczoraj zrobiłam mu jedno :roll: Jak tak dalej pojdzie nie zdaze do niedzieli :o Pociesza mnie tylko to, że tym sposobem na Leszno nie bede musiała już meczyc go drugi raz (on tego nienawidzi :evilbat: ) , ale wczesniej Pani Świeton mnie smiechem zabije na ringu 0X

Posted

Flaire napisał(a):
aga_o, nie marudź, to było Twoje pierwsze niemal trymowanie i bardzo dzielnie się spisałaś! :D

Dzilnie sie spisalam, bo zamiast polozyc sie "lulu" po obiadku, to ja u Was na "wyrandzie" i u Mokki czas spedzalam. Do tego jeszcze wywalalam Misie z klateczki!
Ale za to pani Nauczycielka byla baaaaaaaaaaaardzo cierpliwa i mam nadzieje, ze jeszcze troszke taka bedzie :modla:

Posted

A ja dzisiaj byłam w Poezji Ruchu. Dwie suczki za około tydzień będą już sczęśliwymi mamuśkami. A jedna będzie nawet mamuśką mojego przyszłego rozrabiaki ;) Jejciu, ale normalnie oszalałam, jak wokół mnie biegało pełno erdeli. Tak wygląda chyba raj ;) Pozdrawiam wszystkich i juz uciekam - czasu ciągle za mało... Gdyby tak doba trwała 48 godzin... ;*

Posted

Eselu - gratulacje!
Dla mnie doba też jest za krótka, szczególnie na sprzątanie. Zabieram się właśnie do napisania listu do autora książi, który twierdzi, że erdele nie linieją ... no chociaż szczerze muszę stwierdzić, że moja poprzednia suka (mieszaniec) liniała o wiele gorzej.
Jutro idziemy na trymowanie, to się pozbędziemy tej sierści :D

Posted

Z tym linieniem to rzeczywiście jakaś pomyłka :roll: muszę codziennie sprzątać całe mieszkanie z pukli sierści Dakara...a miało być tak pięknie :-? po trymowaniu będzie lepiej ma 100%.

Posted

Wracjac do zagadki. Skoro konkurancja na Grupie i ewentualnie na BIS to znaczy że nie AT, nie welsh, nie foks, nie lakeland. Więc co? :lol:

Posted

Nitencja dziewczyna rozrabia coraz bardziej. Dziś poznała nową koleżankę - trzyletnią terierkę CZ. I pierwszy raz widziałam bawiące się suki. Moja poprzednia to był zakapior, sukę z daleka rozpoznawała i jakby mogła to by wszystkie pozagryzała. :evilbat:
Najpierw się bałam, czy będzie chciała jeździć samochodem, czy nie zostanie jej jakiś ślad, po tej długiej jeździe, kiedy ją zabraliśmy. Ale ona jest niesamowita. Nieszczęśliwa jest tylko dlatego, że siedzi z tyłu. Jak ma okazję to zaraz pcha się do przodu. Nie mogę nic wziąć przy niej z samochodu, bo zaraz mi się wpycha na siedzenie. :wink:

Posted

Jonquill! Ja Ci moge wstawic zdjecia. Tylko musisz je przeslac do mnie. Ja zmniejsze i nie ma problemu. Tych z piłka jeszcze nie ruszłam bo cos źle mi sie zapisały i musze czekac na pomoc meża a to dopiero wieczorem

Posted

witam. jestem nowy na tym forum oraz szczęśliwym posiadzaczem airedale teriera. dowiedzialem się dziś od pani Flaire że całego erdela trzeba trymować. jakoś staram się to robić systematycznie a piesek się powoli przyzwyczja do dość długiego stania. jdenak mam pytanie: czy kufę całą mam trymować i jedynie zostawić "kozią bródkę". czy jest ustalony kirunek trymowania łba i czy to wpływa na układ sierści u psa?? byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...