Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Przez cztery tygodnie byłam unieruchomiona - noga w gipsie a teraz rehabilitacja.
Hondzia nadal boi sie dworu i obcych ludzi. Bardzo szybko zajarzyła o co chodzi z tym wychodzeniem, więc teraz robi siusiu i kupe prawie przy drzwiach i uważa, że odwaliła swoje i już może wracać. Jest niesamowicie uparta. Czasem mam wrażenie, że szybciej powiesi się na tej smyczy niż ruszy się gdzieś dalej. Za to w domu nieprzeciętny rozrabiaka - nie wyszaleje się na dworzu więc szaleje w domu. Za piłką biega jak kociak. Jak coś się jej niepodoba to przychodzi i mnie gryzie po rękach.
No i nieprzeciętny łakomczuch. Zostawia miskę i biega za każdym, kto tylko wejdzie do kuchni.

Posted

aga ostaszewska -> więc 19ego lutego jadę do Poezji Ruchu w Czerwonaku i mam nadzieję, że to właśnie z Poezji będe miała psiaka :)

Posted

eselu->Mój psiak jest po reproduktorze z Poezji:)
Pani Tomczak ma naprawdę anielską cierpliwość bo dzwoniłam do niej parenaście razy zanim kupiłam psa i póżniej też się zdarzyło :) :D ( jednym słowem byłam upierdliwym klientem :wink: ) a zawsze mogłam liczyć na pomoc i rady. Polecam.

Posted

Aluzja nie ;-). NIe lubi komorek. On szuka w torebkach cukierkow mietowych albo tik takow. Mala natomiast kradnie portfele. Musze ja kiedys wolno puscic na wystawie :lol:

Posted

Misia też jest terierem torebkowym. Ale również kieszonkowym - w kieszeniach wygryza dziury w poszukiwaniu smakołyków. No i jest wybitnym terierem plecakowym - kiedyś Mocce cały plecak rozpakowała, wszystko z niego wyjęła, bo na spodzie jakieś smakołyczki były 8) .

Posted

eselu napisał(a):
aga ostaszewska -> więc 19ego lutego jadę do Poezji Ruchu w Czerwonaku i mam nadzieję, że to właśnie z Poezji będe miała psiaka :)

Pozdrow serdecznie Elize ode mnie i od Cziki! To wlasnie u niej w zakladzie fryzsjerskim doprowdzalam do ladu i skladu moja suke! Eliza to fantastyczna osoba! :D

Posted

Flaire napisał(a):
Misia też jest terierem torebkowym. Ale również kieszonkowym - w kieszeniach wygryza dziury w poszukiwaniu smakołyków. No i jest wybitnym terierem plecakowym - kiedyś Mocce cały plecak rozpakowała, wszystko z niego wyjęła, bo na spodzie jakieś smakołyczki były 8) .

Fuka też jest terrierem plecakowo-torebkowo-zakupowym, tyle, że ona tam nie grzebie.... tylko o ile moja torba-plecak-zakupy leżą na ziemi - pilnuje żeby nikt poza mną niczego nie dotknąl :lol: Nikt ani pies ani człowiek :evilbat: Bardzo jest przy tym przejęta, a jezeli zostawie torbe w domu na podłodze - to jeszcze okrutnie zestresowana - bo głupio jej warczeć na swoich, a pilnowac trzeba :roll:

Posted

Vigo - mój złodziejaszek :evil: torebkę to mi juz jedną podniszczył.... bo próbował dobrac sie do mojego sniadania przygotowanego do pracy...
no portfele te portfele 8) Nitencja ja tez już myślałm o tym żeby gdzieś wykorzystac tę jego drobną słabość 8)

Czapla jest z Płocka moze ona coś wie o tym biedaku zaginionym :roll:

Martini- czyli my też należymy do rodziny...
eselu - no to ode mnie też pozdrów Elizę :P( ja do niedawna pisałam do niej co drugi dzień wiec teraz dałam jej od siebie odpocząć 8) )

Posted

Ten zaginiony psiak jest z Podkowy Leśnej. Zaginął w sierpniu ale właścicielka cały czas go szuka. Szczegóły oczywiście na PwP. Miejcie oczy i uszy otwarte może gdzieś któś usłyszy o przygarniętym w ostatniem czasie starszym airedale. Ta prośba głównie do warszawiaków choc nie tylko.

Posted

Ramir : a u psich fryzjerów wywiesili jaieś ogłoszenia ? przecież od sierpnia to on pewnia odrósł i owce przypomina, więc może ktos będzie chciał go ostrzyc ??? A znów tyle to airedali u nas nie ma i kazdy, kto strzyże,swoich klientów zna...

Posted

W Poznaniu pogoda koszmar... odwilż rozpuściła resztki sniegu, wczoraj popadało,więc chlapa taka,że nie wiadomo,jak z psami na spacer iść. Juz po 5 minutach obłocone... Zeby juz wiosna była....Albo lato...

Posted

niedźwiedzica, kolejne super zdjęcie!

Jak widzę takie zdjęcia, to za każdym razem pamiętam, dlaczego uważam, że AT to najpiękniejsze psy! Po prostu SUPER!

Posted

Witajcie,

Czy wszystkie AT mają na dole cztery kły :niedowia: ??
A tak serio, to czy powinienem jej wyrwać te "starocie? ?
Jak myślicie: pomagać czy dać naturze szansę ?

Posted

:o czterech nigdy sie nie dorobiłam, ale jak mi sie pojedyncze trafily u Fuki i jednego z jej szczeniąt - to wyrwałam takie niedobitki, mysle, że lepiej jak nowe maja dużo miejsca. Nie wiem czy słusznie czy nie, ale nie dałam szansy naturze :roll:

Posted

Minio ..natura nie zawsze jest madra:-)) A juz napewno nie zawsze przeprowadaz wszystko zgodnie z wzorcem :lol:
Uwazam ,ze te kly powinny zostac usuniete poniewaz nie dosc ,ze wpychaja nowe kly do srodka to na dodatek sa potencjalnym zrodlem zakazenie nie mowiac o tym,ze psa po prostu to boli poniewaz mleczne kly maja korzenie lekko nadkruszone wiec sa niestabilne.
Pozdrawiam
p.s moja rada na takie problemy to dac psu dorodna kosc ..to powinno pomoc sam sobie powinien wylamac w miare bezbolesnie bo zajety smakowitym kaskiem nie poczuje zbytnio jak kly sie obruszaja.To moja metoda .ktora stosuje od lat z doskonalym skutkiem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...