Flaire Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Misia dostaje Eukanuba Large Breed Adult Maintenance. Szczyle też dostawały Eukanuba Large Breed Puppy. Api teraz dostaje RC Large Junior (tak to się chyba nazywa) i chowa się dobrze, tylko straszne bąki puszcza, więc ja ich trochę namawiam na zmianę karmy. A Ansel chyba dostaje gotowane.
Minio Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Flaire Jaką rybę , rozumiem , że gotowaną ale fileciki?? :o Na razie nie daje suchej karmy a z miesem faktynie może pozostane przy jednym gatunku. Flaire czy wiesz coś o nutro choice ??
Minio Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 teraz dopiero skojarzyłam ,że te smierdziuchy co nasza Lilka -sznaucerka puszczała mogły byc po eukanubie :) .
BEBE Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Minio-roznie bywa z tymi karmami.Moj Demo mial sensacje po Eucanubie.Nutro Choice nie probowalam.Super dla mojego byl wlasnie Royal/byl na nim do ok 1.roku/.Potem szukalam czegos dobrego ale tansszego i tak juz pol roku jedziemy na Acanie.Nie wiem jakie dostaliscie "wytyczne" od hodowcy i weta bo mnie zostalo przykazane ze mam sie zdecydowac -albo suche albo gotowane .Glownie chodzi tu u mieso -bo podobno pies zupelnie inaczej trawi to w karmie a inaczej przygotowywane w domku i uklad trawienny u wiekszych wrazliwcow moze sie rozregulowac.
Nitencja Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 ja proponuje zeby tak trzymac szczeniaczki :lol:
Nitencja Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 FLaire a co slyszalas o hodowli Joval, widzialas ich psy na "zywo" ?
Minio Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Fajniuchne te szczeniaczki ale mój się już nie zmieści 8)
Nitencja Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Male airedalowe slonka :) podczas nauki stania Jestem pelna podziwu ze te skubance tak stoja :)
eselu Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Hej :) Dawno mnie bardzo tu nie było, ale wiecie - szkoła i te bajery ;) W każdym razie do dzisiaj wystawione wszystkie ocenki,teraz tylko tydzień do szkoły i ferie ;] A ja tymczasem nadrabiam zaległości w czytaniu dogowego forum... ps: mój (najprawdopodobniej) przyszły psiak (nadal trwają sprzeczki pies czy suczka, ale bardziej jesteśmy przekonani do suczki) jest już w brzuszku Figury w poezji ruchu ;]]]]] hihi pozdrawiam Was :*
Ramir Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Witajcie! Miło słyszeć Eselu, że będziemy rodziną. Tatuś dzieci Figury też sie cieszy.
Flaire Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Nitencja napisał(a):FLaire a co slyszalas o hodowli Joval, widzialas ich psy na "zywo" ?Tak, tzn. widziałam sukę jedną sukę po ich angielskim imporcie (suczce Jokyl) chyba rok temu. To jest bardzo nowa hodowla, tak że więcej nie widziałam. A reszta to na opowiadanie przy piwku. Sporo opowieści już nam się przy tym piwku zebrało... :wink:
Nitencja Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Ramir berbecie sa na stronie wlasnie Joval ( www.jovalairedales.com)
Ramir Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Flaire! To pewnie nie na jednym piwku się skończy? :lol:
Ramir Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Nitencja! Muszę zobaczyć bo sledziłam ten miot, a ostatnio nawet korespondowałam z właścicielką hodowli.
Ramir Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Nitencja! Obejrzałam wszystkie zdjęcia. Myślałam że są tylko z ostatniego miotu a tu taka niespodzianka. Niezła dawka do oglądania.
Nitencja Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 Ramir bardzo lubie sie "katowac" tymi zdjeciami :D
Flaire Posted January 21, 2005 Posted January 21, 2005 A ja dostałam życzenia z okazji Dnia Babci od mojej Apuni kochanej! :D
Minio Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 bebeByłam dziś u wet no chyba miałaś racje . Wet stwierdził , że musze sie zdecydować albo karma albo gotowane bo jak jest mix to psy dostają zawirowań żołądkowych. Zmienia się flora bakteryjna no i psy czasami nie dają sobie rady . POza tym Kora zdrowa . Mam karmić Korę karmą i podawać wit b bo piach je :o Wet mówił ,że w lasach straszny wysyp kleszczy i coraz więcej zachorowań w tym roku ! Flaire dziś odebrałam trymerki no i wyskubałam pysior Kory . Ale ten jeden - Mars 330 to chyba zamiast wyrywać to wycina :o Albo ja jeszcze nie umiem się nim obsługiwać ...
BEBE Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 Minio-tak juz to chyna czesto bywa z tymi erdelkami.Niby wytrzymale i wszechstronne ale i delikatne jak "francuskie pieski". Moj poprzedni pies -szorstki jamnior kroliczy -ok 5 kg wagi nie wymagal tyle uwagi w zywieniu co 28 kg serdel.Ale za to jakie sa kochane i madre -prawda :D
Flaire Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 A dzisiaj na porannym treningu agility, Misia wyglądała tak (no photoshop):
Recommended Posts