aga_ostaszewska Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Mokka: Czy ja dobrze widze, ze nasza mala dziewczynka Api bawi sie w IPO?! Ale duza z niej panna! Aluzja:Stargus GALILEO - piekny i dostojny... nic dodac nic ujac!
Aluzja Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 [quote name='Fuka']Aluzja, bo on ładny jest - tzn ja go w Angli sila rzeczy tylko w statyce mogłam podziwiac. Ale wierze, że skoro Jack go wział to on ruszac sie też musi ładnie. Fuczko,,ze zrodel niespokrewnionych :-)wiem ,ze rusza sie tez ladnie..co zreszta nie jest tutaj niczym az tak dziwnym w koncu tak naprawdeto nie do konca on jest 100%Anglikiem. Slinka mi leci na tego psa:-)))Albo na cos po nim bowiem uwazam ,ze jesli juz cokolwiek zwiazanego z tym psem to w polaczeniu z czyms co znam:-)Ot takie moje dziwactwo czyli nic co jest calkowicie obce.. Fuczko a gdzie tY bylas jak Cie nie bylo coo???
Fuka Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Aluzja, ja tez wiem ze żródeł niespokrewnionych, że rusza sie ładnie, no i wierze w Jaca :D A co do psów angielskich - to ja nie twierdze, ze one sie brzydko ruszaja, tylko, że na ichnich wystawach praktycznie nie ma możliwości zobacazyć airedala w ruchu.... Te airedale, ktore moglam sama wybiegac - ruszały sie pieknie.... :hmmmm: ja mam mieszane uczucia co do ojca Leo...
Flaire Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Mokka, dzięki za zdjęcia Apiszonka! Na tym pierwszym, Api wygląda jak Całkiem Dorosły Pies, tylko na dwóch pozostałych widać, że to jeszcze sceniak. Ale kto robił te zdjęcia? Bo na pierwszym w tle, to chyba Ciebie z Leonem przyuważyłam?
Flaire Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Te Stargusy, które widziałam, mnie się podobały. Scott był pięknym psem (po Stargusie i suczce Florac), a obecnie jest w USA całkiem ładny Stargus The Maverick. Co prawda chodzą rozmaite pogłoski o jego charakterze, ale urody tylko pozazdrościć. :D
Mokka Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Flaire napisał(a): Ale kto robił te zdjęcia? Bo na pierwszym w tle, to chyba Ciebie z Leonem przyuważyłam? Dałam aparat Lenie, bo nie miałam odwagi zostawić Leona w tłumie rozentuzjazmowanych owczarków, których właściciele nie bardzo czuwają nad tym, gdzie (na kogo) ich pies lezie.
aga_ostaszewska Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 [quote name='Flaire']Ale kto robił te zdjęcia? Bo na pierwszym w tle, to chyba Ciebie z Leonem przyuważyłam? Mordeczke Leonka w kagancu, to ja tez przyuwazylam, ale Mokki ani widu ani slychu... Chyba, ze ma puchowa zielona kurtke, to rekawek wystaje :wink: Alez Rafal profesjonalnie sie z Api prezentuje! Rafal, Lena: Ucalowania! Moze jeszcze kiedys do Was dotre... :cry: Czy Lena odwiedzila fryzjera? :lol: (Cosik wydaje mi sie, ze nie... :wink: )
Flaire Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']Chyba, ze ma puchowa zielona kurtke, to rekawek wystaje :wink: No właśnie. :D [quote name='aga_ostaszewska']Rafal, Lena: Ucalowania! Moze jeszcze kiedys do Was dotre... :cry: Rafał jest służbowo na Chorwacji, więc tego nie przeczyta, Lena od dzisiaj sama w domciu z tym psem obrończym, więc coś myślę, że gdybyś do niej dryndnęła, to bardzo by się ucieszyła. :D
Jura Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 A ja dzielnie walczę i stwierdzam, że udało się. Powyżej gapa Fredzia, poniżej dama Fredzia :klacz: I to by było na dzisiaj tyle, bo muszę bestię wyprowadzić. Coztego , wielkie dzięki za pomoc. Aga, wielkie dzieki za chęc pomocy (w moim kompie coś ta metoda nie działa) .
aga_ostaszewska Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Oj dziala ta metoda dziala, tylko pewni cos pokrecilas :wink: Fredzia jak zwykle slodko sie prezentuje! Uwielbiam jej kolorek!!!!
INA Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 to Fredzia ma taki mocno nasycony kolorek? Ładna :lol: ... a ja juz kończe film i cos niedłygo wyfocę, tylko znowu to skanowanie.. :roll: Ja mi sie znowu nie uda z umieszczeniem fotek to uśmiechnę się do naszej drogiej -coztego :lol: -może to juz ostania pomoc.... aga - masz już cyfrówkę? Bo ja planuje zakup gdzieś za miesiąc, dwa :P No i oglądałam sie za kompem do domu..... 8) Faktycznie mimo, że Api to juz duza panna to po mordce widac że to jeszcze dziecko( psie) :wink: No własnie--moje psie dziecko dostało wczoraj RC już PUPPY zamiast Baby-- i jedno mnie martwi ta klateczka która kupiłam to się malutka zrobiła i jak Vigo wyciągnie sie tak jak to on potrafi to wypełnia ją całą :roll: i przez to przestaje ją lubić.
aga_ostaszewska Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Fredzia jest przeslicznie mahoniowa, tak jak ta suczka, ktora sobie Elzia zostawila. Oj zanim kupie ten aparat, to chyba jeszcze sporo wody w rzece uplynie... Myslalam juz, ze mam odlozona kaske, a tu niespodziewanie nowe konieczne wydatki :( Nawet zaczelam sie troszke rozgladac za aparacikami, ale chyba bede musiala kogos zatrudnic do pomocy, bo to wcale takie latwe nie jest!
niedzwiedzica Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Cześć, Dogomaniacy ! Tez jestem zwariowana na tle psów,a airedali szczególnie.. Czytam Wasze forum od jakiegoś miesiąca, ale brakowało mi wiedzy i odwagi :oops: ,aby sie odezwać. Dziś "dojrzałam "..i próbuję.Ale czy się uda ?? Mam ochote pokazac zdjęcie mojej najstarszej suczki airedalki,dziś juz 8 letniej. Może i wy ja zobaczycie.Al;e najpierw post. No, próbuję ..Zmniejszyłam fotkę,żeby znowu platak nie wszedł :wink:
Nitencja Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 witamy w klubie kolejna zakrecona :-D. Napisz cos wiecej o swoich a.t i koniecznie wklej zdjecia :)
niedzwiedzica Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Oj, tyle razy czytałam o wklejaniu zdjęć, o odpowiednich rozmiarach,a wszedł mi jakiś plakat !!!!! SORRY, Flaire, nie chciałam.... :oops: Muszę jeszcze potrenować. Nitencja, nie poznajesz psa z fotki ?? Zgadnij, kto to :D
Flaire Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 niedźwiedzica, nie ma sprawy. Zmieniłam narazie na link, a jak uda Ci się zmniejszyć zdjęcie, to możesz je wstawić tam jeszcze raz jako img.
niedzwiedzica Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Dzięki, Flaire !! W duchu liczyłam naTwoją wyrozumiałość dla Dogomaniackich gapowiczów, takich jak ja. W teorii to wszystko jest łatwe, jak dochodzi to praktyki-KLAPA !!! A tak nawiasem mówiąć, jaki rozmiar powinno miec zdjęcia, w kB, nie w pikselach, żeby było o.k. ? Moje maja tak po 80-100kB i wyszło ogromne... Wieczorkiem będe wolniejsza, to poszperam u Was na stronach i spróbuje potrenować.
Flaire Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 niedzwiedzica napisał(a):A tak nawiasem mówiąć, jaki rozmiar powinno miec zdjęcia, w kB, nie w pikselach, żeby było o.k. ? W kB nie da się tego określić, bo to zależy od wielu czyników, z któych niektóre nie mają nic wspólnego z rozmiarem zdjęcia na ekranie. Te swoje wielgaśnie zdjęcia musisz po prostu zredagować jakimś prostym programem, który pozwoli Cie je zmniejszyć do tych regulaminowych 500 na 500 pikseli, np. MS Photo Editor, który, o ile się nie mylę, jest zainstalowany z każdym obecnym wydaniem Windows.
Ramir Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Witamy z klubie Niedźwiedzica! Ja też jestem świeżo upieczonym dogomaniakiem. A airedali mam całe wielkie stado.
aga_ostaszewska Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Witam Cie niedzwiedzica serdecznie! Ramir: Jak psiaczek?
Aluzja Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 [quote name='"niedzwiedzica"']Cześć, Dogomaniacy ! Witaj niedzwiedzico:-) Milo nam ,ze dolaczylas do grona milosnikow AT.
coztego Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 niedzwiedzica napisał(a):Oj, tyle razy czytałam o wklejaniu zdjęć, o odpowiednich rozmiarach,a wszedł mi jakiś plakat !! Ale jaki piękny plakat! :D Witaj Niedzwiedzico! ;)
niedzwiedzica Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 cześć !! strasznie jestescie wszyscy mili ,ze wybaczyliscie mi moje wyczyny. :D .jedyną pociecha jest fakt,że chyba nie tylko mi zdarzaja się takie wpadki :evilbat: Nitencja obiecała,że w sobote mnie podszkoli, a na razie jedynie moge powiedzieć,że kolejne fotki NAJPIeRW dopracuje, potem wyslę. A z większością z was juz się znam, bo po ringach z airedalem biegam od 1997 roku :oops: Tylko nie podpisuje się imieniem, bo wołaja mnie prawie tak samo, jak airedalkę Flaire ( to chyna powód do dumy ,co ??)Może nie az tak pieszczotliwie..
Flaire Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 niedzwiedzica napisał(a):Może nie az tak pieszczotliwie..Nie "Misiątko"? :wink: A my się znamy?
Recommended Posts