aga_ostaszewska Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 A dla Was, przy okazji, mam prezencik. Może dziś wieczorkeim wrzucę na "Trymowanie i strzyżenie" na Pielęgnacji. Mialo byc wieczorkiem, a przeciez juz ciemna, pozna noc... a ja nic tam nie widze :(
Flaire Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Miało być "może" wieczorkiem. Jeżeli będzie, to późnym wieczorkiem... Ale Tobie, aga_, powinno się spodobać - jeśli wyszło, a jeszcze nawet tego nie wiem.
aga_ostaszewska Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Niedobra Flaire, bo tylko neci i neci ... :evilbat: smaczku narobi... ja tu juz 6 godz. z wywieszonym jezykiem czekam i co...? (dostalam 5 z kolejnego egzaminu)
Fuka Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Aga, kujon Gratuluje! :D Flaire, gdzie ten prezent?
Jura Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Hop, hop. Dawno tu nie byłam, bo się rozchorowałam, a teraz musze jesze nadrobic rózne życiowe zlełości. (Aga może się teraz naśmiewać, bo kiedyś wydziwiałam, że młode pokolenie jest takie wydelikacone). Paskudne przeziębienie dopadło mnie przed świętami i nadal się jeszcze broni – jak na spacerku zakaszlałam to jeden piesek ze zdziwienia uszka postawił. Na Fredźce oczywiście nie robi to żadnego wrażenia. Jak zalegałam w łóżku, to pańciowe truchło całkiem jej nie obchodziło. Jedyne co się liczyło to gumowa, piszcząca kość, którą dostała od Mikołaja. Nikt tak jak ona nie cieszył się z prezentu – nikt nie bawił się swoim bez przerwy przez trzy godziny. Ze spacerków też jej się spieszyło do domu, do swojego skarbu. Ponieważ nie złożyłam życzeń świątecznych, to teraz składam poświąteczne i ponoworoczne – psiego roku. Jeżeli chodzi o przeglądanie się w lustrze, to nie jest ono dla Fredzi tak interesujące jak oglądanie telewizji. Bardzo żywo reaguje na filmy z udziałem psów i kotów. Czasem się pomyli i oszczeka też konie, małpy,słonie... i tylko reklama piwa, w której występuje wilk uwalniany z sideł nie robi już na niej wrażenia. W końcu ile razy można to samo oglądać.
Flaire Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 gdzie ten prezent?Na Pielęgnacji - Trymowanie i strzyżenie. Ale to dla Ciebie kiepski prezent, Fuka, bo Ty już to wszystko wiesz.
Fuka Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 :o tak na pewno wiem wszystko, ale wiesz o czym.... o tym :wallbash:
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Hop, hop. Dawno tu nie byłam, bo się rozchorowałamHop, hop. Witaj z powrotem, Jura. Dużo zdrówka w nowym roku!
Ramir Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Witam wszystkich! Trymowanie to duża sztuka a amerykanie i argentyńczycy doprowadzili to do perfekcji. Argentyńczycy uczyli się zresztą od amerykanów. Europejscy zawodowi handlerzy rowniez byli na szkoleniu w Stanach i to widać na ringach. Flaire fajne te zdjecia z galerii. Ja już napisalam artykul o trymowaniu na moja stronę ale caly czas brakuje mi czasu na rysunki i zdjecia. Muszę sie spreżyć.
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Ramir, witaj! :D Właśnie wczoraj o Tobie plotkowałam, myślałam, żeby do Ciebie zadzwonić (bez żadnego interesu tylko ot, tak :D ), a tu taka miła niespodzianka! Fajnie, że tu jesteś! :D
Ramir Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 To teraz mozemy gadać dowoli. Ja też ostatnio myślałam o telefonie do Ciebie ale zawsze cos wypadało i odkładalam na później. Wybierasz się na jakieś wystawy w najblizszym czasie?
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Mnie potrzebny jeszcze ten jeden CACIB (no bo te 12 miesięcy musiało upłynąć, a potem były szczyle), a jak go zaliczymy, to koniec dla nas z wystawami. Więc myślę o Wilnie, potem chyba są Katowice - więc może Cię odwiedzę??? Tylko że obawiam się, że Misia właśnie z grubsza wtedy będzie miała cieczkę... :(
Ramir Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 My zaczynamy od Katowic. Korinie brakuje jedno CWC do championatu a Jasmine powinna zacząć. Są jeszcze dzieci z miotu na ""I" i "H" pewnie cos zostanie pokazane. Z przerażeniem myślę o takiej ilość psów do przygotowania. Tym bardziej, że sędziuje Hans v.d.Berg i nie można odstawić kaszany.
coztego Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Bardzo żywo reaguje na filmy z udziałem psów i kotów. Czasem się pomyli i oszczeka też konie, małpy,słonie... Kreśka też uwielbia filmy o zwierzętach, zwłaszcza o psach i wcale ich nie obszczekuje, tylko uważnie ogląda 8) Ostatnio zainteresowała się też skokami narciarskimi (serio!) :lol:
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 My zaczynamy od Katowic. No to mam nadzieję, że skończymy w Wilnie, bo z taką konkurencją w Katowicach to sobie nie damy rady :wink: .
Ramir Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Przyjedź do Katowic zapraszam serdecznie. W silnej konkurencji fajnie się wygrywa. W Wilnie też zresztą będziesz ją mieć. Mnie głównie zależy na młodych. Wiesz kolejne pokolenie i tak dalej. Pewnie będę musiała je wystawić bo właściciele kompletnie zieloni. Kiedyś wystawiałam juz pięć psów i myślałam, że pod konieć umrę. Z kondycją trochę słabo.
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 W silnej konkurencji fajnie się wygrywa. W Wilnie też zresztą będziesz ją mieć. Ale my już silną konkurencje zaliczyliśmy i teraz tylko nam potrzebny jeden malutki CACIBek :( . Cichutko chcielibyśmy sobie go gdzieś zaliczyć, żebyśmy już więcej nie musieli jeździć nigdzie daleko. :o Może na Warszawę poczekamy, albo na Łódź.
Aluzja Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 cze laski;-)) no wreszcie Karina dotarla. A propos odzywam sie nieco niesmialo zrazona poprzednimi incydentami wiec wybaczcie skrotowosc pisania. Co do wystaw widze ,ze ja zaczynam najwczesniej bo w Glogowie wystawiam PRIMUSa aby zakonczyc Młodziezowy Championat. Pozwalam sobie zazdroscic manchesterow,ktorych przygotowanie do wystawy trwa 10 minut:-)))))) Pozdrawiam
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 A propos odzywam sie nieco niesmialo zrazona poprzednimi incydentami wiec wybaczcie skrotowosc pisania.Aluzja, zostałaś za to oficjalnie na Forum przeproszona, więc chyba czas o tym zapomnieć :wink: .Pozwalam sobie zazdroscic manchesterow,ktorych przygotowanie do wystawy trwa 10 minut:-))))))OK, zazdroszczę, nawet bardzo! Ale się nie zamienię :wink: .
Nitencja Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 No witam Ramira :-D Agnieszko to sie spotkamy w Glogowie, ja tez tam bede ;-) Mam nadzieje ze ringi beda dosc blisko i bede mogla spojrzec na chwilke jakie a.t beda ;-)
Ramir Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Jaśkę zaczęłam już skubać bo wygłądała jak muflon. Ostatni raz była przygotowana na Klubową . Ale jak pomyślę o reszcie ....... :cry: Ale to na własne życzenie, dobrze mi tak. Narazie jednak ginę w błocku bo ciagle leje i mam pretekst żeby nic nie robić. Jaśki nie mozna odróżnić od podłoża tak się zaraza dzisiaj upaprała goni.ac wzdłuż siatki za kurami sąsiadów. Nie wiem jak ją zabiorę do domu.
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Nie wiem jak ją zabiorę do domu.A szlauch masz :wink: ?
Nitencja Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 FLaire . A fe, takie brutalne metody .,.... ;-) .
Ramir Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Metoda niewątpliwie brutalna ale mam wrażenie że jedyna skuteczna.
Nitencja Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 ale mam nadzieje ze z ciepla woda a nie lodowata zimna ?
Recommended Posts