Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Miało być "może" wieczorkiem. Jeżeli będzie, to późnym wieczorkiem... Ale Tobie, aga_, powinno się spodobać - jeśli wyszło, a jeszcze nawet tego nie wiem.

Posted

Hop, hop. Dawno tu nie byłam, bo się rozchorowałam, a teraz musze jesze nadrobic rózne życiowe zlełości. (Aga może się teraz naśmiewać, bo kiedyś wydziwiałam, że młode pokolenie jest takie wydelikacone). Paskudne przeziębienie dopadło mnie przed świętami i nadal się jeszcze broni – jak na spacerku zakaszlałam to jeden piesek ze zdziwienia uszka postawił. Na Fredźce oczywiście nie robi to żadnego wrażenia. Jak zalegałam w łóżku, to pańciowe truchło całkiem jej nie obchodziło. Jedyne co się liczyło to gumowa, piszcząca kość, którą dostała od Mikołaja. Nikt tak jak ona nie cieszył się z prezentu – nikt nie bawił się swoim bez przerwy przez trzy godziny. Ze spacerków też jej się spieszyło do domu, do swojego skarbu.

Ponieważ nie złożyłam życzeń świątecznych, to teraz składam poświąteczne i ponoworoczne – psiego roku.

Jeżeli chodzi o przeglądanie się w lustrze, to nie jest ono dla Fredzi tak interesujące jak oglądanie telewizji. Bardzo żywo reaguje na filmy z udziałem psów i kotów. Czasem się pomyli i oszczeka też konie, małpy,słonie... i tylko reklama piwa, w której występuje wilk uwalniany z sideł nie robi już na niej wrażenia. W końcu ile razy można to samo oglądać.

Posted

Witam wszystkich!

Trymowanie to duża sztuka a amerykanie i argentyńczycy doprowadzili to do perfekcji. Argentyńczycy uczyli się zresztą od amerykanów. Europejscy zawodowi handlerzy rowniez byli na szkoleniu w Stanach i to widać na ringach. Flaire fajne te zdjecia z galerii. Ja już napisalam artykul o trymowaniu na moja stronę ale caly czas brakuje mi czasu na rysunki i zdjecia. Muszę sie spreżyć.

Posted

Ramir, witaj! :D Właśnie wczoraj o Tobie plotkowałam, myślałam, żeby do Ciebie zadzwonić (bez żadnego interesu tylko ot, tak :D ), a tu taka miła niespodzianka!

Fajnie, że tu jesteś! :D

Posted

To teraz mozemy gadać dowoli. Ja też ostatnio myślałam o telefonie do Ciebie ale zawsze cos wypadało i odkładalam na później. Wybierasz się na jakieś wystawy w najblizszym czasie?

Posted

Mnie potrzebny jeszcze ten jeden CACIB (no bo te 12 miesięcy musiało upłynąć, a potem były szczyle), a jak go zaliczymy, to koniec dla nas z wystawami. Więc myślę o Wilnie, potem chyba są Katowice - więc może Cię odwiedzę??? Tylko że obawiam się, że Misia właśnie z grubsza wtedy będzie miała cieczkę... :(

Posted

My zaczynamy od Katowic. Korinie brakuje jedno CWC do championatu a Jasmine powinna zacząć. Są jeszcze dzieci z miotu na ""I" i "H" pewnie cos zostanie pokazane. Z przerażeniem myślę o takiej ilość psów do przygotowania. Tym bardziej, że sędziuje Hans v.d.Berg i nie można odstawić kaszany.

Posted
Bardzo żywo reaguje na filmy z udziałem psów i kotów. Czasem się pomyli i oszczeka też konie, małpy,słonie...

Kreśka też uwielbia filmy o zwierzętach, zwłaszcza o psach i wcale ich nie obszczekuje, tylko uważnie ogląda 8) Ostatnio zainteresowała się też skokami narciarskimi (serio!) :lol:

Posted

Przyjedź do Katowic zapraszam serdecznie. W silnej konkurencji fajnie się wygrywa. W Wilnie też zresztą będziesz ją mieć. Mnie głównie zależy na młodych. Wiesz kolejne pokolenie i tak dalej. Pewnie będę musiała je wystawić bo właściciele kompletnie zieloni. Kiedyś wystawiałam juz pięć psów i myślałam, że pod konieć umrę. Z kondycją trochę słabo.

Posted
W silnej konkurencji fajnie się wygrywa. W Wilnie też zresztą będziesz ją mieć.
Ale my już silną konkurencje zaliczyliśmy i teraz tylko nam potrzebny jeden malutki CACIBek :( . Cichutko chcielibyśmy sobie go gdzieś zaliczyć, żebyśmy już więcej nie musieli jeździć nigdzie daleko. :o Może na Warszawę poczekamy, albo na Łódź.
Posted

cze laski;-))

no wreszcie Karina dotarla.

A propos odzywam sie nieco niesmialo zrazona poprzednimi incydentami wiec wybaczcie skrotowosc pisania.

Co do wystaw widze ,ze ja zaczynam najwczesniej bo w Glogowie wystawiam PRIMUSa aby zakonczyc Młodziezowy Championat.

Pozwalam sobie zazdroscic manchesterow,ktorych przygotowanie do wystawy trwa 10 minut:-))))))

Pozdrawiam

Posted
A propos odzywam sie nieco niesmialo zrazona poprzednimi incydentami wiec wybaczcie skrotowosc pisania.
Aluzja, zostałaś za to oficjalnie na Forum przeproszona, więc chyba czas o tym zapomnieć :wink: .
Pozwalam sobie zazdroscic manchesterow,ktorych przygotowanie do wystawy trwa 10 minut:-))))))
OK, zazdroszczę, nawet bardzo! Ale się nie zamienię :wink: .
Posted

No witam Ramira :-D

Agnieszko to sie spotkamy w Glogowie, ja tez tam bede ;-) Mam nadzieje ze ringi beda dosc blisko i bede mogla spojrzec na chwilke jakie a.t beda ;-)

Posted

Jaśkę zaczęłam już skubać bo wygłądała jak muflon. Ostatni raz była przygotowana na Klubową . Ale jak pomyślę o reszcie ....... :cry:

Ale to na własne życzenie, dobrze mi tak. Narazie jednak ginę w błocku bo ciagle leje i mam pretekst żeby nic nie robić. Jaśki nie mozna odróżnić od podłoża tak się zaraza dzisiaj upaprała goni.ac wzdłuż siatki za kurami sąsiadów. Nie wiem jak ją zabiorę do domu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...