Flaire Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 A zgrani to jeszcze może tak bardzo nie jesteśmy. Ale pracujemy nad tym :wink: . Jeśli interesują Cię Airedale naprawdę pracujące, to powinnam Ci przedstawić jeszcze jedną dogomaniaczkę: zachraniarkę. Ona co prawda nie ma Airedala... jeszcze... :wink:
Jonquil Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 Zdjęcie z czapką mikołaja jest przezabawne. I ta kręcona sierś na mordce. Dlaczego na niektórych zdjęciach broda u Airedale jest kręcona a na innych prosta? Zależy to od trymowania czy też od wieku psa?
Flaire Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 I ta kręcona sierś na mordce. Dlaczego na niektórych zdjęciach broda u Airedale jest kręcona a na innych prosta? Zależy to od trymowania czy też od wieku psa?Chyba najbardziej od rodzaju i długości włosa. Ansel ma bardzo twardą sierść, która jest prosta, gdy jest krótka, ale zwija się w loczki, gdy jest nietrymowana - a on jest na tym zdjęciu całkowicie zarośnięty. :lol: Niedługo zmienię go z powrotem na jedno ze zdjęć mojej Misi...
Nitencja Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 dobrze wyszkolony byl piekny pies INTERCHAMPION : OLD BOY Samo-GOn nie dosc ze mial PO III to jezdzil na polowania.
coztego Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 coztego to zapraszam kiedys do siebie czy takie zwariowane czarno rude beda sie podobac ;-) Baaa, ja całe dnie spędzam w galerii na Twojej stronie! Najbardziej kocham ich diabelskość ;) No to przyjedź do Warszawy odwiedzić moją Misię. Gwarantuję, że się zakochasz W Kresce tez się wszyscy kochają, chociaż szczeniakiem już nie jest, ani nawet airedalem ;) Pieska też muszę zobaczyć i poczuć, że to jest właśnie ten I na tym polega magia posiadania psa... 8)
Nitencja Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 coztego co innego zobaczyc na zdjeciach a co innego widziec na zywo ;-)
Flaire Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 coztego co innego zobaczyc na zdjeciach a co innego widziec na zywo ;-)No ba! :lol:
coztego Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 coztego co innego zobaczyc na zdjeciach a co innego widziec na zywo ;-)No ba! :lol: No ba! :lol:
bogula Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 obejrzeliście Eyk'a von Erikson?michaln-----dzięki za przyjemność ogladania :D Dziewczyny, macie 100% racji, jeśli chodzi o wybór psa---musi być to drgnienie serca na widok jednego/ej z wielu......Fafik biegał w schronisku z kilkudziesiecioma innymi pieskami, ale od razu go "wyłowiłam" i już żaden nie był lepszy!
Flaire Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Fafik biegał w schronisku z kilkudziesiecioma innymi pieskami, ale od razu go "wyłowiłam" i już żaden nie był lepszy!bogula, mnie się w ogóle wydaje, że Wy byliście dla siebie przeznaczeni... :D coztego, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale takie samo wrażenie odniosłam co do Ciebie i Filipa. Leon i Mokka też. Hmm.
zachraniarka Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 obejrzeliście Eyk'a von Erikson? Ach ja nawet miałam przyjemność na żywo, a co do żywo to już było wystarczająco napisane na górze. No ba! :wink: Fafik biegał w schronisku z kilkudziesiecioma innymi pieskami, ale od razu go "wyłowiłam" i już żaden nie był lepszy! Obecnie w schronisku w Sopocie przebywa suczka wypisz wymaluj gładkowłosa Parson Russell Terrier. Tryska terrierową energią. Jest super! Może ktoś z terrieromaniaków by się skusił? Suczka jest biała z brązową plamą na głowie i uroczymi kropeczkami na grzbiecie..
coztego Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 coztego, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale takie samo wrażenie odniosłam co do Ciebie i Filipa Czemu miałabym się obrazić :fadein: My byliśmy jak jeden organizm, idealnie uzupełniająca się para ;) :cry: Kreśkę kocham ogromnie (bo jej się nie da nie kochać), ale to zupełnie inny układ.
Flaire Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Obecnie w schronisku w Sopocie przebywa suczka wypisz wymaluj gładkowłosa Parson Russell Terrier. Tryska terrierową energią. Jest super! Może ktoś z terrieromaniaków by się skusił? Suczka jest biała z brązową plamą na głowie i uroczymi kropeczkami na grzbiecie..zachraniarka, napisz o tym w topiku o russellach. On był niedawno odnawiany, ktoś się interesował nabyciem takiego psa. Może zajrzyj tam i nawet skrobnij do niej na priv?
mrowka Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Flaire sliczny emblemat :D Gdzie mozna zobaczyc zdjecia Misi??
coztego Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Flaire sliczny emblemat :D Gdzie mozna zobaczyc zdjecia Misi?? Ja też chcę zobaczyć to zdjęcie DUŻE!!! Kapitalne! :D
Flaire Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 A dzięki, mrowka, bardzo nam miło. :D To mój Misiołek jako szczenię, wiek ok. 6 miechów. Kilka zdjęć jest w ostatnim numerze Psa; kilka jest tu i ówdzie na dogo, głownie w tym topiku i w galerii terierów. Ale dosyć głęboko pochowane teraz są, bo topiki urosły. :wink:
Wojtek Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Flaire, ładne zdjęcie, ale Miśka ma jakiś paproch na nosie... :-?
Flaire Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Flaire, ładne zdjęcie, ale Miśka ma jakiś paproch na nosie... :-?To nie paproch, tylko światło, odbijające się od mokrej dziurki w nosie :lol: : Można wyphotoshopować :wink:
Flaire Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Dzięki, Wojtek. coztego, to zdjątko wstawiłam dla Ciebie. Ja kocham takie szczeniackie zdjęcia i mam ich zdecydowanie za mało... :( Właściele szczeniaków, nie żałujcie filmu (czy też pikseli :wink: ). Te czarne puszki na pysiu wkrótce znikną i potem można tylko za nimi tęsknić. :cry:
INA Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Hej Witam wszystkich juz w Nowym Roku- :D Oj jak mi się nie chciało, wychodzić z domku od mojej slicznosci... :x Flaire - wczoraj byłam w Poznaniu...i dziś jestem wykończona. Wczesniej Eliza nie mogła bo była na kryciu. Biedny Viguś ma przyklejone uszka i strasznie się teraz denerwuje, mruczy i pociera łapkami. Wczoraj Vigo zobaczył swoją siostrzczkę i gdy odsapnął po trudach podróży -- psiaki zaczęly szaleć, jednak nie dane im były długo takie szaleństwo bo.... oba maluchy zostały pozaklejane :wink: Miałaś na zdjątkach które coztego tu wstawiła to nie było tak widać ale miałaś racje z tymi uszkami mówiąc że ładnie stoją , Eliza mówiła że tak na dobrą sprawę to by wystarczyło tylko jedno kleić. No i jeszcze dostalismy pochwałe za skubanie :oops: Ale jak Eliza pokazywała jak trzymać trymer i skubać nożykiem to najadłam sie wstydu :roll:
Flaire Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 INA, Eliza do mnie pisała, że Viguś piękny i szczęśliwy! :D Rób mu dużo zdjęć - ja tak żałuję, że mam za mało szczeniackich zdjęć.
INA Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Flaire - czyli Eliza napiasła do Ciebie. Mówiła, że napisze -- jak jej wspomniałam o seminarium dot trymowania 8) Trochę nafocę Vigusia poklejonego :D ale śmiesznie wygląda :lol:
coztego Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 coztego, to zdjątko wstawiłam dla Ciebie. Dziękuję! :calus: Zaraz sobie zapiszę i już mi Miśka nie umknie ;) Nic nie trzeba photoshopować! Cudo! :) Trochę nafocę Vigusia poklejonego ale śmiesznie wygląda No wiesz, obciachu mu narobisz! :evilbat: Potem będziesz pokazywać jego narzeczonej jaki był śliczny jak miał poklejone uszka, a biedak się ze wstydu spali... :wink:
Recommended Posts