Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

A zgrani to jeszcze może tak bardzo nie jesteśmy. Ale pracujemy nad tym :wink: .

Jeśli interesują Cię Airedale naprawdę pracujące, to powinnam Ci przedstawić jeszcze jedną dogomaniaczkę: zachraniarkę. Ona co prawda nie ma Airedala... jeszcze... :wink:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcie z czapką mikołaja jest przezabawne.

I ta kręcona sierś na mordce. Dlaczego na niektórych zdjęciach broda u Airedale jest kręcona a na innych prosta? Zależy to od trymowania czy też od wieku psa?

Posted
I ta kręcona sierś na mordce. Dlaczego na niektórych zdjęciach broda u Airedale jest kręcona a na innych prosta? Zależy to od trymowania czy też od wieku psa?
Chyba najbardziej od rodzaju i długości włosa. Ansel ma bardzo twardą sierść, która jest prosta, gdy jest krótka, ale zwija się w loczki, gdy jest nietrymowana - a on jest na tym zdjęciu całkowicie zarośnięty. :lol:

Niedługo zmienię go z powrotem na jedno ze zdjęć mojej Misi...

Posted
coztego to zapraszam kiedys do siebie czy takie zwariowane czarno rude beda sie podobac ;-)

Baaa, ja całe dnie spędzam w galerii na Twojej stronie! Najbardziej kocham ich diabelskość ;)

No to przyjedź do Warszawy odwiedzić moją Misię. Gwarantuję, że się zakochasz

W Kresce tez się wszyscy kochają, chociaż szczeniakiem już nie jest, ani nawet airedalem ;)

Pieska też muszę zobaczyć i poczuć, że to jest właśnie ten

I na tym polega magia posiadania psa... 8)

Posted

obejrzeliście Eyk'a von Erikson?michaln-----dzięki za przyjemność ogladania :D

Dziewczyny, macie 100% racji, jeśli chodzi o wybór psa---musi być to drgnienie serca na widok jednego/ej z wielu......Fafik biegał w schronisku z kilkudziesiecioma innymi pieskami, ale od razu go "wyłowiłam" i już żaden nie był lepszy!

Posted
Fafik biegał w schronisku z kilkudziesiecioma innymi pieskami, ale od razu go "wyłowiłam" i już żaden nie był lepszy!
bogula, mnie się w ogóle wydaje, że Wy byliście dla siebie przeznaczeni... :D coztego, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale takie samo wrażenie odniosłam co do Ciebie i Filipa. Leon i Mokka też. Hmm.
Posted
obejrzeliście Eyk'a von Erikson?

Ach ja nawet miałam przyjemność na żywo, a co do żywo to już było wystarczająco napisane na górze. No ba!

:wink:

Fafik biegał w schronisku z kilkudziesiecioma innymi pieskami, ale od razu go "wyłowiłam" i już żaden nie był lepszy!

Obecnie w schronisku w Sopocie przebywa suczka wypisz wymaluj gładkowłosa Parson Russell Terrier. Tryska terrierową energią. Jest super! Może ktoś z terrieromaniaków by się skusił? Suczka jest biała z brązową plamą na głowie i uroczymi kropeczkami na grzbiecie..

Posted
coztego, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale takie samo wrażenie odniosłam co do Ciebie i Filipa

Czemu miałabym się obrazić :fadein:

My byliśmy jak jeden organizm, idealnie uzupełniająca się para ;)

:cry:

Kreśkę kocham ogromnie (bo jej się nie da nie kochać), ale to zupełnie inny układ.

Posted
Obecnie w schronisku w Sopocie przebywa suczka wypisz wymaluj gładkowłosa Parson Russell Terrier. Tryska terrierową energią. Jest super! Może ktoś z terrieromaniaków by się skusił? Suczka jest biała z brązową plamą na głowie i uroczymi kropeczkami na grzbiecie..
zachraniarka, napisz o tym w topiku o russellach. On był niedawno odnawiany, ktoś się interesował nabyciem takiego psa. Może zajrzyj tam i nawet skrobnij do niej na priv?
Posted

A dzięki, mrowka, bardzo nam miło. :D To mój Misiołek jako szczenię, wiek ok. 6 miechów.

Kilka zdjęć jest w ostatnim numerze Psa; kilka jest tu i ówdzie na dogo, głownie w tym topiku i w galerii terierów. Ale dosyć głęboko pochowane teraz są, bo topiki urosły. :wink:

Posted
Flaire, ładne zdjęcie, ale Miśka ma jakiś paproch na nosie... :-?
To nie paproch, tylko światło, odbijające się od mokrej dziurki w nosie :lol: :

MisiasHeadBetter.jpg

Można wyphotoshopować :wink:

Posted

Dzięki, Wojtek. coztego, to zdjątko wstawiłam dla Ciebie.

Ja kocham takie szczeniackie zdjęcia i mam ich zdecydowanie za mało... :( Właściele szczeniaków, nie żałujcie filmu (czy też pikseli :wink: ). Te czarne puszki na pysiu wkrótce znikną i potem można tylko za nimi tęsknić. :cry:

Posted

Hej

Witam wszystkich juz w Nowym Roku- :D

Oj jak mi się nie chciało, wychodzić z domku od mojej slicznosci... :x

Flaire - wczoraj byłam w Poznaniu...i dziś jestem wykończona.

Wczesniej Eliza nie mogła bo była na kryciu.

Biedny Viguś ma przyklejone uszka i strasznie się teraz denerwuje, mruczy i pociera łapkami.

Wczoraj Vigo zobaczył swoją siostrzczkę i gdy odsapnął po trudach podróży -- psiaki zaczęly szaleć, jednak nie dane im były długo takie szaleństwo bo.... oba maluchy zostały pozaklejane :wink:

Miałaś na zdjątkach które coztego tu wstawiła to nie było tak widać ale

miałaś racje z tymi uszkami mówiąc że ładnie stoją , Eliza mówiła

że tak na dobrą sprawę to by wystarczyło tylko jedno kleić.

No i jeszcze dostalismy pochwałe za skubanie :oops:

Ale jak Eliza pokazywała jak trzymać trymer i skubać nożykiem to najadłam sie wstydu :roll:

Posted

INA, Eliza do mnie pisała, że Viguś piękny i szczęśliwy! :D

Rób mu dużo zdjęć - ja tak żałuję, że mam za mało szczeniackich zdjęć.

Posted

Flaire - czyli Eliza napiasła do Ciebie.

Mówiła, że napisze -- jak jej wspomniałam o seminarium dot trymowania 8) Trochę nafocę Vigusia poklejonego :D ale śmiesznie wygląda :lol:

Posted
coztego, to zdjątko wstawiłam dla Ciebie.

Dziękuję! :calus:

Zaraz sobie zapiszę i już mi Miśka nie umknie ;)

Nic nie trzeba photoshopować! Cudo! :)

Trochę nafocę Vigusia poklejonego ale śmiesznie wygląda

No wiesz, obciachu mu narobisz! :evilbat:

Potem będziesz pokazywać jego narzeczonej jaki był śliczny jak miał poklejone uszka, a biedak się ze wstydu spali... :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...