Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Wprawdzie nie At .... dzisiaj otrzymałam smutną wiadomość...piękna suka wyżlica właśnie odeszła od swej Pani na zawsze :-(:-(:-(:-(:-(....miałyśmy w planach wspólne wiosenne harce i łowy :-(:-(:-(...

Keira ['] ['] [']

Była piękna i bardzo mądra:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Aluzja co z Ciebie za baba wyłączność masz na erdele w Polsce czy co?

Hmm..jesli poziom dyskusji ma poziom tego typu uwazam za zbedne odpowiadanie.

Posted

Kardusiu,a co za nieszczęscie przytrafilo sie tej pięknej wyżlicy ? :-( na fotach wygląda na młodego psa :crazyeye:
Szkoda psiaka ['] ['] ....i żal włascicielki :-(:-( przykre takie wieści są ...

Posted

gonpak napisał(a):
Aluzja co z Ciebie za baba wyłączność masz na erdele w Polsce czy co?poczytaj o co chodziło w pytaniu o szczeniaki a później rób uwagi.

gonpak
forum służy do dyskusji nawet bardzo burzliwych :cool3: ale zawsze trzeba trzymać fason- nie zwracamy się do siebie per baba :shake:

Ja jak przywiozłam szczeniaka z Niemiec to też się naczytałam, że be i źle, a potem wątek często gęsto powracał i powracał. Na początku było nawet gorąco, ale w końcu wszyscy się zasymilowaliśmy :loveu:

Co do airedale zgadzam się z Flaire, na pewno w każdym kraju są lepsze i gorsze.. W 100% wierzę Aluzji, że mamy wspaniałe airedale w Polsce, bo o tym świadczą chociażby sukcesy jej psów. Na własnym zaś doświadczeniu wiem, że jeszcze się taki nie narodził, który wszystkim dogodził. Dlatego nie każdy znajdzie sobie na miejscu to co jemu najbardziej pasuje i zawsze będą osoby, które przywiozą tak jak ja jakąś potworę z innego kraju i też nie można piętnować za to :)

Posted

Aluzja napisał(a):
WItaj gonpak:)))
U mnie w domu tez bialuruska biega i szczeka...spokrewniona z Twoja suczka poprzez ojca Chelesty:-)
CHILTENHEM jest dziadkiem mojej Arinki a na dodatek bratem jej babki-proste prawda?
Czyli Twoja suczka ..to Olga's Dogs:-);-))
pozdrawiam

to my rodzina a tu takie ścięcie:mad:

Posted

Gonpak a widzialas ty kiedys teriery zeby sie nie sciely :diabloti:
Tak jak Zach pisze - dyskusje sa i czasem na ostro ale potem jest ok ..do nastepnego razu :lol:

Posted

:new-bday: dla mojego konika Bolero dziś ma 9 urodziny. Wszystkiego najlepszego Boluś, dużo sianka, owsa, smakołyków i słonka. :iloveyou:

Jesoo ale tu się zrobiło gorąco od tych kłótni :diabloti:

Posted

gonpak -zaskoczylas wreszcie :cool3:,ze ja nie mam nic przeciwko psom z innych krajow?Sama mam Arinke z Minska:-)
A juz tym bardziej wschodnim?????
Tylko jestem bardzo wrazliwa na punkcie braku szacunku do polskiego dorobku.Aczkolwiek,,,moze po prostu jak zwykle slowo pisane nie oddaje tego co sie chce powiedziec?
Dorobek jesli chodzi o mnie oceniam na podstawie hodowli a czesto miotu a nie narodowosci.
Mysle ,ze te dyskusje naprawde nalezy zakonczyc ...
I powtarzam to w kolko i do znudzenia...jakbym mial inny temperament hodowalaym mopsy a nie terriery:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:
A airedale kocham i nie dam slowa zlego na nie powiedziec.....

Posted

Terriermania jak goraco dawaj striptiz w rytm Bolero:-))):-))
Nowy konik ..no no coraz mlodsze...jaka masc???
I co postanowilas w sprawie Katowic?

Posted

Aluzja napisał(a):
I powtarzam to w kolko i do znudzenia...jakbym mial inny temperament hodowalaym mopsy a nie terriery:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

No, no, proszę mi się tu nie czepiać mopsów, to świetne psiaki :mad: I też z charakterkiem... Jak kto nie wierzy, zachęcam do poznania mojego Ola :diabloti:

Posted

Ten nowy nie jest młodszy, ma 13 lat. Nie powinnam tego mówic, ale jakos nie mogę sie z nim dogadać, nie pasujemy do siebie charakterami, jakis taki mdły jest.
Do katowic jadę z Flaire, zgodziła sie mnie przygarnąć :diabloti:

Posted

Terriermania napisał(a):
Ten nowy nie jest młodszy, ma 13 lat. Nie powinnam tego mówic, ale jakos nie mogę sie z nim dogadać, nie pasujemy do siebie charakterami, jakis taki mdły jest.

Może potrzebujecie więcej czasu na przypasowanie się :cool3: Skoro nowy nie jest młodszy, to dlaczego zaszła zmiana? :roll:
Do katowic jadę z Flaire, zgodziła sie mnie przygarnąć :diabloti:

No i bardzo dobrze, będzie Cię łatwiej znaleźć :cool3:

Tak się zastanawiam, czy pies nie czuje zimna kładąc się na sniegu, na mrozie :hmmmm:

Posted

Ale napościliście:crazyeye: no dziś mam tak mało czasu ...szkoda
bo tu takie fajne dyskusyje:cool3:

Aluzja napisał(a):
.Rozumu maja sporo i sa cwaniackie,To co tu niektorzy nazywaja glupota nazwalabym raczej ich rozrywkowo-luzackim podejsciem do zycia.Wieczne dzieci.
Co do inteligencji ...

Airedale jakie znam sa mocno cwane i inteligentne-dlugo jednak dojrzewaja ,dlugo udaja szczeniaki.

Ja też znam pewnego cwaniaka :razz: zresztą często mi się zdarza tak na niego wołać,:evil_lol: a to że długo udają szczeniaki jakże jest urokliwe no i przesądziło o wyborze tej rasy..
AT to takie duże dzieci które rozśmieszają do łez - istne klauny:razz: :evil_lol:

Flaire napisał(a):

Jeszcze co do Lotki - narzekam tak na jej brak rozumku ;-), ale cały czas wierzę, że to kwestia tempa jej rozwoju. W końcu ona dopiero teraz, w wieku 14 miesięcy, ma pierwszą cieczkę... Czyli jeśli chodzi o rozwój fizyczny, jest na etapie wielu 8-miesięcznych (lub nawet młodszych)szczeniąt. I myślę - a w każdym razie, mam nadzieję - że jej rozwój psychiczny idzie z tym w parze. Czego znaki juz zaczynam widzieć. :-)

Jeden post uzupełnia drugi i jedynie potwierdza że AT
długo dojrzewają mam żywy przykład w domu:evil_lol: - wiek 2,5 roku --dopiero teraz choć jeszcze narazie powoli módżdzek wielkości fasolki zaczyna dojrzewać:p
Po filmie o psie "Cywlu" chciałam trochę poćwiczyć - ale mobilizacja hi hi a Vigo-- napatrzył się na film czy co :eviltong: wykonywał waruj i siad na sporą odległość( nigdy nie chciał tego robić) no w końcu także daj głos:crazyeye: - ma chłopak chyba ambicje jakąś czy cuś:razz:
Jeśli chodzi o łatwość przechodzenia ze stresującej, nieprzyjemnej sytuacji do porządku dziennego a nawet do głupawki nie wyobrażam sobie aby było inaczej:p

Posted

coztego napisał(a):
tak się zastanawiam, czy pies nie czuje zimna kładąc się na sniegu, na mrozie :hmmmm:

Pewnie zależy jak długo na tym śniegu leży:p :razz: długość i możliwości zależą jaki przyodziewek dała mu natura...itd:roll:
Aż tyle u was śniegu:crazyeye: ale fajna Krecha a jaka kolorowa:lol:

Posted

coztego napisał(a):
Może potrzebujecie więcej czasu na przypasowanie się :cool3: Skoro nowy nie jest młodszy, to dlaczego zaszła zmiana? :roll:

No i bardzo dobrze, będzie Cię łatwiej znaleźć :cool3:

Tak się zastanawiam, czy pies nie czuje zimna kładąc się na sniegu, na mrozie :hmmmm:

To chyba nie jest kwestia czasu z tym dogadaniem się, koń miał poprzednio dwóch właścicieli, którzy mówiąc krótko nic od niego nie wymagali, a zdyscyplinowanie takiego kolosa, który przez 13 lat miał wszystko pod ogonem, przerasta moje siły. Tym bardziej, że on nie chce sie tego nauczyć, próbowałam wszyskich metod, począwszy od kija po marchewkę. Jeżeli jest jakikolwiek efekt, to raczej krótkotrwały...
Poprzedni poszedł na emeryturę z powodu zwyrodnienia łopatki. Chciałam go kupić, ale nie udało się pomimo zaangażowania tutejszych dogomaniaków....

W temacie sniegu, to moje paskudy kofają zaspy, twierdzą, że snieg jest pzepysny :eviltong: i potem w domu mam jeziorko :angryy:

Posted

U mnie moze nie jeziorko ale dwie duże kałuże.
Własnie wróciłam z ogrodu...psiska biegaly na maxa, przewracały sie w tymsniegu, podgryzaly wzajemnie kostki i dalej ...głupawka całkowita.
u nas śniegu moze nie po kolana ale zabawki żadnej w ogrodzie nie widać.
Pieknie jest. Tylko okresami mocno dmucha.
W ogrodzie jasno, ze gazete możnaby czytać.
W ramach gimnastyki i oderwania od kompa odśnieżyłam łopata chodnik.

W niedziele przyjezdżają po Dżagę....oj, będzie im nawzajem siebie brakować:placz:
Przez ten tydzień mialy tyle gimnastyki, ze zadna pancia im tego nie zapewni.
W ogrodzie szalały po 5 razy dziennie, a młoda raptem po południu, po obiadku ucinała sobie małą drzemkę.

Czy po takiej gonitwie, jak przychodzą w roli bałwanków trzeba je wycierać, zeby sie nie zaziębiły, czy same mogą w domciu wyschnąć?

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Kardusiu,a co za nieszczęscie przytrafilo sie tej pięknej wyżlicy ? :-( na fotach wygląda na młodego psa :crazyeye:
Szkoda psiaka ['] ['] ....i żal włascicielki :-(:-( przykre takie wieści są ...

Niedźwiedzico - przykre, Keira miala 17 m-cy...:-( Zmarla nagle, lekarze nie doszli co było przyczyną rozległej i nagłej infekcji fafla. Zaczęło sie od tego - że wyglądało to na jakieś ukąszenie ??? :roll:.Wszystko trwało praktycznie jeden dzień. Umarła dzisiaj w nocy o 1,30 w kałuży krwi, bo jeszcze wystąpił krwotok. Gosia starsznie cierpi z powodu starty ukochanej suni :-(:-(:-(. ( Mam dokładną relację jak do tego doszło ale moze lepiej, żebym tu nie pisała)...

Posted

Kardusia napisał(a):
Niedźwiedzico - przykre, Keira miala 17 m-cy...:-( Zmarla nagle, lekarze nie doszli co było przyczyną rozległej i nagłej infekcji fafla. Zaczęło sie od tego - że wyglądało to na jakieś ukąszenie ??? :roll:.Wszystko trwało praktycznie jeden dzień. Umarła dzisiaj w nocy o 1,30 w kałuży krwi, bo jeszcze wystąpił krwotok. Gosia starsznie cierpi z powodu starty ukochanej suni :-(:-(:-(. ( Mam dokładną relację jak do tego doszło ale moze lepiej, żebym tu nie pisała)...

To naprawdę przykre, Keira ['][']['] :-(

Posted

Kardusiu, wiem, co przeżywa teraz Twoja znajoma. Najpierw jest taki szok, ze człowiek nie wierzy, ze to sie dzieje naprawdę, a potem...... Nawet zbieg okolicznosci, ze imiona suni sa podobne....moja Kercja...wszystko trwało ok 14-15 godzin. Ech, zycie...niechaj biegaja razem po tęczowych łakach..['][']

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...