Flaire Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 zachraniarka napisał(a):Test jest prosty- rozbawiasz psa piłką, wyrzucasz ją za okno i patrzysz na reakcje psa.No to ja mam jednego psa wybitnie inteligentnego. A i drugi najgłupszy nie jest - tak myślę. ;-) Ale testować, na wszelki wypadek, nie będę. :eviltong:
niedzwiedzica Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Tylko powiedzcie, czy mądry jest ten, który wyskoczy, czy ten który zostanie :diabloti::diabloti:bo mam parter w domu też :evil_lol:
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Gosia_i_Luka napisał(a):Dla mnie "mądry" pies to taki, który jest pewny siebie, stabilny, umie odnaleźć się w każdej sytuacji, nie reaguje histerycznie, szybko akceptuje nowości i lubi współpracę z człowiekiem. hmm a czy pewność siebie nie może wywodzić się z głupoty, podobnie jak i inne wspomniane cechy? :p Gosia, a jak Ty w ogóle jako psycholog możesz w inteligencje nie wierzyć? Załamałaś mnie bo ja ani pewna siebie, ani stabilna, reaguje histerycznie, wolno akceptuje nowości.. No głupia ja :placz:
Nitencja Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Zach a jak paszcza Ludwika ?? wszystko dobrze ?? :)
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 niedzwiedzica napisał(a):Tylko powiedzcie, czy mądry jest ten, który wyskoczy, czy ten który zostanie :diabloti::diabloti:bo mam parter w domu też :evil_lol: Niedzwiedzico jak już wspomniałam najlepsze warunki do testowania ma Flaire, które to piętro nie pytaj, bo do dziś kręci mi się w głowie.. Czy mądry ten który wyskoczy, czy ten który zostanie to już trzeba samemu sobie odpowiedzieć..
Nitencja Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 polbrat ALexa ktory mieszka w Belgradzie wyskoczyl z okna z wysokoci ok.5 metrow za kotem ....... Jantar generalnie ma lek wysokosci wiec on tam pileczek by nie lapal .... ale moje welshe.... toc to wiadomo ze toto najpierw robi a potem mysli :diabloti:
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Nitencja napisał(a):Zach a jak paszcza Ludwika ?? wszystko dobrze ?? :) Powoli idzie rekonstrukcja, ale na razie bez powikłań.. Jednak jeszcze czeka nas trochę pracy. Dobrze, że jestem blondynką, bo bym dawno osiwiała.. Co cieszy to że znacznie się poprawiło samopoczucie Ludwika. Jeszcze niedawno jak odwiedził nas TZ Ali to był cień psa.. ledwo się przywitał i praktycznie cały czas tylko leżał gdzieś po kątach, smutny i markotny. Teraz z dnia na dzień coraz lepiej, na pewno bardzo mu się poprawiło od kiedy może na spacerach biegać luzem. Tydzień temu był już raz na szkolonku, na razie dalej przerwa by nie przesadzać. Jutro może też go na chwilkę zabierę, bo zaprzyjaźnieni ratownicy z Kaliningradu do nas przyjeżdzają. Także powolutku powolutku do przodu. Póki co jestem ciekawa efektu końcowego.
Flaire Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 niedzwiedzica napisał(a):Tylko powiedzcie, czy mądry jest ten, który wyskoczy, czy ten który zostanie :diabloti::diabloti:bo mam parter w domu też :evil_lol: niedźwiedzico - mądry ma być chyba ten, który wyskoczy za piłeczką z parteru, a nie wyskoczy z piętra. :-) Czyli Lotka jest według tego testu mądrzejsza od Misi, bo Misia za piłeczką to nawet z parteru nie poleci, szczególnie jeśli w domu znajduje się parówka... :evil_lol: Co zresztą było dla mnie zawsze świadectwem jej inteligencji. ;-) :eviltong:
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Nitencja napisał(a):ale moje welshe.... toc to wiadomo ze toto najpierw robi a potem mysli :diabloti: Kiedyś jak się spotkałyśmy z Gosią na treningu i Ludwik zaczął wariować to się na poważnie zastanawiałyśmy czy on czasem takim wieeeelkim welshem nie jest :evil_lol:
Nitencja Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Zach , na pewno nie ....... Airedaleom kiedys to przechodzi a welshom..... nie :evil_lol:
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Flaire napisał(a):niedźwiedzico - mądry ma być chyba ten, który wyskoczy za piłeczką z parteru, a nie wyskoczy z piętra. :-) Coś mi tutaj modyfikujecie test przez co znów się zapętla sprawa mądrości czy inteligencji :mad: Test żeby był dobry musi być jak najprostszy, także można założyć te minimum 2 piętro bez opcji parter :lol: :lol: ;)
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Nitencja napisał(a):Zach , na pewno nie ....... Airedaleom kiedys to przechodzi a welshom..... nie :evil_lol: Ja znam takie, którym nie przeszło i mam nadzieje, że mojemu też nie przejdzie, bo co tu dużo mówić pasuje mi to bardzo :loveu:
niedzwiedzica Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Flaire-własnie to miałam na myśli :diabloti: znając moje paskudy podejrzewam,że z tych okien na parterze skoczyły by obie :lol: z piętra już żadna. Cały czas uważam,że one myślą..czasami mniej ,czasami więcej,ale myślą :multi:
Flaire Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 zachraniarka napisał(a):Test żeby był dobry musi być jak najprostszy, także można założyć te minimum 2 piętro bez opcji parter :lol: :lol: ;)Qrcze, nawet nie wiedziałam, jakie mam inteligentne psy! ;-)
Wojenka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Nitencja napisał(a):polbrat ALexa ktory mieszka w Belgradzie wyskoczyl z okna z wysokoci ok.5 metrow za kotem ....... A moja Skraciana jak była młoda....:cool3: ,a na dodatek w ciąży,wyskoczyła za kotem przez okno samochodu.Pięknie wylądowała i pobiegła w pogoń :razz: ...:diabloti:
Wojtek Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Mokka napisał(a):Drużyna ma być 3-osobowa? To może: Wyskubana Trójka Skubane Trio Trio Skubańców Tercet Trymowany i tak dalej w tym guście :lol: . A może "skubaniutkie"? ;-) Flaire napisał(a): Tak sobie pomyślałam, że może najlepiej by było umówić się, że życzenia składamy tylko w topiku urodzinowym? W ten sposób uniknęłoby się m. in. powtórek np. Co o tym myślicie? :thumbs: :megagrin: gonpak napisał(a):... a co do importów psów zza granicy to chyba jest to dość powszechne w polsce z tego co sie orientuję gonapak, Polsce pisze się przez duże P! Chodzi o szacunek ... Flaire napisał(a):Na przykład miot Misi, urodzony w Polsce, po zagranicznych rodzicach - to miot polski, czy zagraniczny? :roll: I czy ma to jakiekolwiek znaczenie??? Jezu, no pewnie, że ma... :roll: Szczeka po Polsku!!! :lol: Nitencja napisał(a):Nie obrazcie sie .......ale mi sie wydaje ze airedale kocha sie glownie ze ten szczegolny optymizm i za brak rozumku ........ Nitencja, nie obrażę się, a ... zamorduję... :angryy: masz u mnie "-" Aluzja napisał(a):Co do inteligencji ... nie wypowiadam sie co d szkotow-znalam ale nie mialam -kilka.I jakos mnie nie powalily na nogi.Takie troszke autystyczne z tendencja do "maly pies a mysli ,ze moze wiecej". Aczkolwiek jakiekolwie dywagacje na temat porownywania inteligencji tych ras sa nie na miejscu. Airedale jakie znam sa mocno cwane i inteligentne-dlugo jednak dojrzewaja ,dlugo udaja szczeniaki. No chyba ,ze mowimy o airedale jako glupolkach w sensie " pocieszne stwory" Jaki pan taki pies -ponoc sie do nas upodabniaja:-):eviltong: :evil_lol: zachraniarka napisał(a):...Dlatego często gęsto łatwiej mi się pracuje z moim głupim terierem niż z mądrym labradorem :roll: Następna spostrzegawcza miłośniczka się znalazła... Spadaj na forum o labach... :diabloti: :evil_lol:
zachraniarka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Wojtek napisał(a):Następna spostrzegawcza miłośniczka się znalazła... Spadaj na forum o labach... :diabloti: :evil_lol: Ja tam od kiedy zdradziłam laba boje się ichniejszych forów, jakoś tak obco się tam czuje.. no bo czy ktoś słyszał o labie, który by za kotem z okna wyskoczył :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Aluzja Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Jezu, no pewnie, że ma... :roll: Szczeka po Polsku!!! :lol: e nie...bedzie gorszy po urodzony w Poslce a nie za granica :razz: Ja poczekam az gonpak dorobi sie wlasnej hodowli,napracuje sie ....a ja jej potem przypomne ,ze zagraniczne i tak lepsze :diabloti:;)
coztego Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Tak czytam i czytam... wychodzi na to, że Kreska ani mądra, ani inteligentna :lol: Dobrze, że przynajmniej nie jest terierem ;)
Wojenka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 To ja polecam obejrzeć zaraz na tvp2 "Przygody psa Cywila" :cool3: .Ten to zmyślny :evil_lol: .
gonpak Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Wojtek napisał(a):A może "skubaniutkie"? ;-) :thumbs: :megagrin: gonapak, Polsce pisze się przez duże P! Chodzi o szacunek ... Jezu, no pewnie, że ma... :roll: Szczeka po Polsku!!! :lol: Nitencja, nie obrażę się, a ... zamorduję... :angryy: masz u mnie "-" :evil_lol: Następna spostrzegawcza miłośniczka się znalazła... Spadaj na forum o labach... :diabloti: :evil_lol: Wojtek nie czepiaj się w pracy to pisałam i szybko musiałam a szacunek mam
gonpak Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Aluzja napisał(a):Jezu, no pewnie, że ma... :roll: Szczeka po Polsku!!! :lol: e nie...bedzie gorszy po urodzony w Poslce a nie za granica :razz: Ja poczekam az gonpak dorobi sie wlasnej hodowli,napracuje sie ....a ja jej potem przypomne ,ze zagraniczne i tak lepsze :diabloti:;) Aluzja co z Ciebie za baba wyłączność masz na erdele w Polsce czy co?poczytaj o co chodziło w pytaniu o szczeniaki a później rób uwagi. Jak już wcześniej napisałam wolny rynek rządzi, a że internet jest dobrym źródłem informacji to chyba oczywiste, a wystawę w Poznaniu wygrała suka z Rosji... coś niemiło na tym toipku jak się ma swoje zdanie akurat odrębne od myśli Aluzji:angryy: a hodowli to narazie nie mam zamiaru zakładać, to forum jest dla miłośników psów a nie tylko dla elity właścicieli hodowli i bardzo dobrze
Recommended Posts