Fuka Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Wind, będę wdzięczna Tobie i wszystkim, którzy rozpuszcza wici! Ja bym tak chciała zeby one wreszcie miały człowieka tylko dla siebie. Albo dzieliły go z mała ilościa psich rywali :fadein: Życie w stadzie nie jest łatwe, a małe terriery są bardzo zazdrosne o względy.... :oops: znowu ostatnia gaszę komputer, ale teraz to już naprawdę :sleeping:
Minio Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Witam wszystkich w niedzielny poranek. Właśnie zabrałem się za szukanie trymera w sklepach internetowych... Co myślicie o firmie MARS ? ( nie ten od batonów:)) Znalazłem taki opis: MARS Nóż trymerski profesjonalny cena: od 75,00 do 120,00 zł pisc0013 320 - niewielki nożyk służący do wykańczania szczegółów 324 - dla terierów wysokonożnych o grubym , twarym włosie 325- dla terieróow o grubej i niezbyt długiej sierści 326 - dla małych terierów oraz sznaucerów o niezdyt długiej sierści, przydatny również do wyczesywania podszerstka ( westie, szkot, terier walijski, foxterier szorstkowłosy) 328 - dla średnich i olbrzymich sznaucerów , służy do usuwania martwego włosa okrywowego 329 - dla sznaucerów olbrzymich i czarnych terierów do usuwania martwego włosa okrywowego u psów o bardzo grubym włosie 330 - dla sznaucerów miniaturowych do usuwania martwego włosa okrywowego, można go stosować u wszystkich sznaucerów i terierów do wyczesywania podszerstka. Może znacie lepsze produkty i miejsca gdzie je mogę dostać?
Minio Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 albo taki: SALON - TRYMER DO SIERŚCI ŚREDNIO GRUBEJ cena: 46,00 zł Trymer do sierści średnio grubej - sznaucer średni, welsh terrier, airedale terrier itp.
Wind Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Minio, Trymery juz byly tutaj bardzo dokladnie omawiane. Wrzuc w "szukaj" slowko trymer a wyskoczy Ci duzo ciekawych informacji. Z tego co pamietam to zarowno Flaire, jak i Nitencja i Fuka dzielily sie swoimi uwagami na temat trymerow, wstawialy zdjecia, linki do sklepow oraz przykladowe ceny :-) pozdrawiam,
Flaire Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Minio, dla mnie Marsy są za ostre - tną włos, a tego bardzo chcesz unikać, szczególnie w przypadku sierści takiej, jaką ma Kora. Pewnie można je stępić papierem ściernym lub pilnikiem - nie wiem, bo nigdy nie próbowałam. Ja polecam ten trymer, który Ci pokazywałam (Macknyfe) względnie inny, podobny (Pearson). Mojego Pearsona mogę Ci pożyczyć, bo go nie używam - wypróbujesz i zdecydujesz, czy chcesz zamówić, czy szukasz dalej. Jeśli zdecydujesz się zamówić, to można bezpośrednio od producenta. Koszt to ok. $33, a za przesyłkę do Polski (niestety na pewno okrętem) liczą tylko $3! (Macknyfe jest tańszy, ale za przesyłkę płaci się więcej).
Flaire Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Dzisiaj byliśmy z Mokką i Api na spacerku, tzn. nie wiem, jak to napisać, żeby się nicki nie myliły z imionami psów, ale były cztery osoby (Państwo Api, Mokka i ja), oraz cztery psy (Api i jej mama - Airedale, oraz Leon i Monia - inne. Właśnie dlatego nasz spacer tak idealnie nadaje się do topiku "Airedale i inne" :lol: ) Było super, psy się wyganiały i wytarzały w piachu za wszystkie czasy. Ale jakby to nie było dosyć, to po spacerze, gdy Misia i ja poszłyśmy już do domciu i Misia odsypiała smacznie, Leon i ...... Apunia poszli gryźć! To były Api pierwsze zajęcia z obrony i, z tego co słyszałam, bardzo jej przypadły do gustu. Może Rafał lub Mokka napiszą coś więcej, bo ja to tylko z opowiadań wiem...
Minio Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Flaire, czy to są te szkolenia na gocławiu? Podajcie terminy spotkań i miejsce bo chętnie bym popatrzył jak wyglądają takie zajęcia
Flaire Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Nie wiem dokładnie, kiedy się spotykają, ale na priw podam Ci telefon, gdzie się możesz dowiedzieć.
aga_ostaszewska Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 I jak sie spisywal nasz maly-wielki szczeniak Apiszon na IPO? Prosimy o relacje, no i o... zdjecia (jak beda oczywiscie) jak Api gryzie pozoranta :D Oj nie potrafie sobie tego wtobrazic! Przeciez ona zanim ugryzie, to wylize cala twarz pozorantowi!
Wojtek Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 O Mamo, faktycznie :o Jak zmusić małego erdelka do agresji?! To chyba niemożliwe :wink: Przy okazji, wiecie co? Airedale są najlepsze!!! Fu jest ze mną już ponad rok, a praktycznie co dzień, zaskakuje mnie swoją mądrością. To wspaniałe psy!!! :D
Api Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 I jak sie spisywal nasz maly-wielki szczeniak Apiszon na IPO? Prosimy o relacje, no i o... zdjecia (jak beda oczywiscie) jak Api gryzie pozoranta :D Oj nie potrafie sobie tego wtobrazic! Przeciez ona zanim ugryzie, to wylize cala twarz pozorantowi! Flaire & Mokka - dzięki za super spacer. Jeżeli chodzi o gryzienie, to było coś zupełnie nowego, ale Api dość szybko załapała o co chodzi i myślę że jej się bardzo spodobało. Miała 2 próby i po pierwszej tak była nakręcona że nie mogła się doczekać drugiej tak ją nosiło. Nie mówiąc już o tym, że chciała biec ratować Wujka Leona jak na niego napadł Zły Pan z Kijem :D Oczywiście na razie był to tylko jednorazowy epizod - ale któregoś dnia pewnie do tego wrócimy. Api już jest prawie wielkości Misi i w wielu rzeczach ją przypomina - a na spacerze tak się świetnie zgrały, że (za przeproszeniem) doniosę, że nawet qpę robiły w sposób zsynchronizowany. Niestety, a może na szczęście padła bateria w aparacie. Pozdrawiam Rafał
Mokka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Gooopie jesteście, nic siem nie znacie :D IPO to sport, do tego nie potrzeba agresji. Api nie gryzła pozoranta, tylko wałek, a własciwie to nawet nie gryzła, tylko przeciagała się z panem pozorantem, a po wygranej potyczce, obnosiła tryumfalnie w paszczy. Początkowo była trochę onieśmielona i nie bardzo wiedziała, o co chodzi, ale jak się już przełamała, to bawiła się świetnie. Poszczekiwała i w ogóle gębusia cały czas się śmiała. Lena i Rafał mówili, że jak Leon miał zajęcia, to Api chciała biec mu na pomoc. :D Na koniec pan pozorant powiedział, że jak na pierwszy raz, to było całkiem nieźle. :kciuki:
Wind Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Mokka, Qrcze, jak to taki fajny sport to moze i my do Was dolaczymy? ;) Tylko czy pan pozorant ma szmatke dla yorka? Bo na rekawicy to moj pies zeby sobie wylamie :lol:
Flaire Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Qrcze, jak to taki fajny sport to moze i my do Was dolaczymy? ;) Tylko czy pan pozorant ma szmatke dla yorka? Bo na rekawicy to moj pies zeby sobie wylamie :lol:Wind, wiem, że przez metrową przeszkodę to Majka skoczy bez problemu. Tylko ze zrobieniem tego z kilogramowym koziołkiem w zębach może być gorzej. Ale to dopiero na wyższym poziomie, na razie możecie poćwiczyć z lżejszym, bodaj 650 gm :wink: .
Mokka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Mokka,Qrcze, jak to taki fajny sport to moze i my do Was dolaczymy? ;) Tylko czy pan pozorant ma szmatke dla yorka? Bo na rekawicy to moj pies zeby sobie wylamie :lol: Oczywiście, że się znajdzie szmatka dla yorka. Pozorant nie jest rasistą, pies to pies, każdy ma zęby :D Leona tez kiedyś traktowali z przymrużeniem oka (zazwyczaj był jedynym kundlem na szkoleniach obronnych), ale szybko zmieniali zdanie. Obecnie jest dosyć znany w Warszawie i okolicach. Możemy stworzyć team - Majka i Leon i dawać występy za pieniądze. :wink:
Flaire Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 A tak w ogóle, to dzięki, Api i Mokka, za opisy poczynań mojej wnusi z pozorantem. Żałuję, że mnie tam nie było, żeby pstryknąć kilka zdjęć, ale Wasze opisy dają mi obraz prawie tak samo dobry. Api wygląda już nie jak szczeniak, tylko jak Prawdziwy AT. Troszkę mi szkoda... :cry:
Minio Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Flaire wyskubałam 1/3 Kory i paluchy mnie bolą :cry: ... Wyszłyśmy rano na spacerek , a ludzie tak dziwnie się na nią patrzyli... Nie dosyć , że uszy sklejone to dodatkowo łaciata :) Jak wyleniała owca ( czarna ) pozdrowienia mniejsza połowa Minia
Flaire Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 No to wielkie gratulacje, Minio! Tak trzymać! (I nie zastanawiaj się za bardzo, że ona teraz malutka jest i niedługo "problem" zrobi się duuuuużo większy! :wink: ). Wpadnijcie kiedyś po tego Pearsona, to szybciej pójdzie.
Wind Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Musze w koncu ta Api zobaczyc :-) Pierwszy raz widzialam ja w chwile po wydobyciu z brzuszka Misi ... Pewnie troche zmienila sie od tego czasu? ;)
Flaire Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Musze w koncu ta Api zobaczyc :-) Pierwszy raz widzialam ja w chwile po wydobyciu z brzuszka Misi ... Pewnie troche zmienila sie od tego czasu? ;)No troszkę tak :wink: . Nie widziałaś zdjęć? Wygląda baaardzo dorośle! Ale w środku to jesce sceniak jest taki fajowy ze...!
Fuka Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 A ja mam doła. Moj bułgarski szczeniak samochodowy będzie zmieniał właściciela. Ali Pan dostał pracę w Rosji i nie może jej ze sobą zabrać. Ma jeszcze druga 9letnia airedalke - ta chyba zostanie z jego rodzicami, a dla Ali ma podobno już dom, ale martwię sie bardzo :(
INA Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Nie martw się Fuka, wystarczy, że ja się ciągle o coś zamartwiam i nie najlepiej na tym wychodzę 8) a życie i tak ciągnie sie swoim torem i czasami coś jest całkiem niezałeżne od nas.
INA Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Mam jeszcze pytanie: co zrobić aby ze spokojem skubać malucha: bo ja się więcej namęcze z uspokojeniem go niż ze samym skubaniem, ciągle mnie podgryzuje i nie pomaga na stojąco na leżąco, Vigo z kością w pysku, Vigo zmęczony, Vigo wybiegany, Vigo przywiązany i Vigo nagrodzony za dobre zachowanie( trwające około 2 minut :wink: )
Recommended Posts