Flaire Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Nitencja: Ten mikolajowy terierek, to swietnie nadaje sie na kartki swiateczne! Zgaduję, że w tym celu był robiony :D . Też chcę takiego.
Nitencja Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Flaire zdjecia robilysmy z mama. a tak wygladal Alex:
Fuka Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 :santagri: W końcu do mnie przyszedł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie mowię wcale o tym Jasiowo - Alexowym! Prawdziwy przyszedł! I przyniósł mi mandarynki i czekoladowego Mikołaja! :multi:
aga_ostaszewska Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Fuka: No widzisz... Mikolaj o wszystkich pamieta! Tylko do jednych ma blizej, do drugich dalej, a jak jeszcze sie z kims zagada, to juz sa koszmarne opoznienia :wink:
Flaire Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Fuka: No widzisz... Mikolaj o wszystkich pamieta! Do mnie też przyszedł!!!!!! I przyniósł nie tylko marcepanowe pierniczki w czekoladzie, ale jeszcze Kłapousia na choinkę! Więc to z tymi kobietami po trzydziestce to bujda. Trochę się jednak spóźnił, ale tyle ma domów do obrobienia i poza tym trudno mu się dziwić, że jak ma na liście takie dziewczynki, jak aga_, to najpierw idzie tam, a stare baby zostawia sobie na koniec :( . Jak zwykle, najpierw przyjemność, a obowiązek dopiero na końcu.
aga_ostaszewska Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 i poza tym trudno mu się dziwić, że jak ma na liście takie dziewczynki, jak aga_, to najpierw idzie tam, a stare baby zostawia sobie na koniec :( . Jak zwykle, najpierw przyjemność, a obowiązek dopiero na końcu. Ale sie usmialam! Ach ta Flaire!
Flaire Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 No więc jak wiecie, ja najbardziej ze wszystkiego kocham szczeniaki (oprócz Misi, oczywiście :D ). No i po tym, jak miałam tu u siebie szczeniaka przez cały weekend, to strasznie pusto tu w domu... i taka jakaś niewylizana się czuję. :( Właściciele szczeniaków, cieszcie się póki czas i doceniajcie to, co macie, bo szybko przemija!
Wojtek Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Fuka: No widzisz... Mikolaj o wszystkich pamieta! Tylko do jednych ma blizej, do drugich dalej, a jak jeszcze sie z kims zagada, to juz sa koszmarne opoznienia Mój Boże jaka Ty słodka i milutka jesteś!!! :D Czy mogę od dziś meldować Ci np. - Honey_ostaszeska, Aga_sugar ? :D
Wind Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Dziewczyny, A co ja mam powiedziec? :o Jeden Mikolaj do mnie wciaz leci, a drugi wciaz prezentu nie sprowadzil :o Mam nadzieje, ze ten drugi w koncu sie zreflektuje i dzisiaj oglosi, ze juz jest! Zgodnie z teoria Flaire musialabym miec co najmniej 50 lat, bo ostatnia z Was wszystkich w kolejce do Mikolaja stoje :lol: pozdrawiam,
Flaire Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Jeden Mikolaj [...] a drugi Wind, na tym polega Twój problem - Ty nie wierzysz w Świętego Mikołaja, więc nic dziwnego, że jesteś na końcu! Nie ma żadnego "drugiego", Mikołaj jest tylko jeden. Ci, co do Ciebie lecą to jacyś oszuści!
Wind Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Flaire, Dzieki, dzieki za wytlumaczenie :modla: A juz myslalam, ze mam cos sknocone w metryce :lol: Hmmm ... wiec kim jest ten drugi :hmmmm:
aga_ostaszewska Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Wojtek: :calus: Wind: Ten drugi to taki, ktory chcial zostac Mikolajem, ale przegral konkurs! Caly czas probuje wszystkim udowodnic, ze nie jest gorszy i dlatego tez rozdaje prezenty... :D (jakos naciagana chyba ta historyjka, ale lepsza taka niz zadna)
INA Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 A ja dowiedziedziałm się "pocztą pantoflową" że do mnie przyjdzie takie 2 w 1 czyli Mikołaj i Gwiazdor- w jednej osobie.... Już nie ważne ile i jak----ale fajnie, że przyjdze bo chociaż "starababa" jestem to wciąz się czuje jak dziecko i lubie dostawac prezenty, duuuuużo prezentów.
BEBE Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 INA- dlaczego nic nie piszesz o szczeniaczku.Jak sie sprawuje? Czy juz wyeksmitowalas go z lozeczka?
Flaire Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 INA- dlaczego nic nie piszesz o szczeniaczku.Może dlatego, że jest na niego zła: nauczyła go sikać w korytarzu i teraz ma pretensje, że grzeczny szczeniaczek tam chce sikać, a nie na dworzu :lol: . A pisała o tym w innym topiku; tu, na Airedalach, pewnie jej wstyd. :wink:
BEBE Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 No to INA faktycznie nie ma czasu na pisanie bo obmysla jak zrobic malemu 'pranie mozgu'.A caly ten pasztet pewnie przez jej dobre serduszko bo nie chciala malucha na zimno wyganiac i przeziebic. chociaz ja osobiscie sadze ze one sie chyba tak latwo nie przeziebiaja. Demo mial w grudniu 5 mies i skapal sie w lodowatej wodzie potem wracal pol godziny do domu na mrozie i nic nie bylo.Ale z drugiej strony moze troche ostroznosci nie zawadzi.
Wojtek Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 BEBE, popieram. Męskie wychowanie to coś co szczeniakom-chłopakom na pewno się przyda! :D
sortis Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 ... musialabym miec co najmniej 50 lat, bo ostatnia z Was wszystkich w kolejce do Mikolaja stoje ... Do tych po pięćdziesiątce Mikołaj będzie chodził dopiero w marcu. Wiem na pewno, bo juz :D dostałam potwierdzenie zgłoszenia.
INA Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Z tym siusianiem to taki mały wstydzik jest- no ale większy wstyd że , że za miekkie serducho mam i jeszcze strasznie jestem ostrożna( duży wpływ przejsc z Misiem) ale maluch strasznie szybko sie uczy i wiem że za kilka dni nie będze problemu. No ale widac że chyba rośnie twardziel-- jeden z przykładów: paniusia mu poduszeczki, łóżeczka , kocyki a on idze do przedpokoju i na gołych dechach.
Flaire Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 paniusia mu poduszeczki, łóżeczka , kocyki a on idze do przedpokoju i na gołych dechach.Api ma tak samo - chyba jeszcze bardziej nawet lubi na terakocie. Jak była u mnie i zamykałam ją w klatce, to skopywała materacyk, żeby móc na metalowym dnie leżeć!A Misia, to zależy gdzie. W mieszkaniu śpi na posłaniu, ale na balkonie, jak jej położyłam posłanko, to i tak kładła się na terakocie obok. Może im gorąco?
BEBE Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Mysle ze erdele lubia w chodku sobie polezec.Demo tez najbardziej lubi na tereakocie albo na golej podlodze.Jak troche polezy na fotelu to zaraz musi sie schlodzic pod drzwiami balkonowymi.To zreszta jego ulubione miejsce a podloga jest przy nich lodowata. Wojtek-nie chce abys mnie zle zrozumial -ja go do tej wody nie wepchnelam .Sam szczylek wskoczyl w pogoni za szczurem wodnym. Teraz juz wogole do tego parku nie chodzimy bo upolowal juz dwa ,nie dosc ze obrzydliwe to nie wiadomo jakie chorobska przenosza. Ale faktem jest ze sie z nim specjalnie nie cackalam ani w przeszlosci ani teraz -zreszta on ma taka nature ze by mi na to nie pozwolil ,tak jak INY maluch od malego preferowal surowa, meskia egzystencje.
Wojtek Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Wojtek-nie chce abys mnie zle zrozumial -ja go do tej wody nie wepchnelam BEBE, no jasne, że Cię dobrze zrozumiałem. :D Jak normalny człowiek napisze z sensem to zawsze zkumam :D
BEBE Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Wojtek-chodzilo mi o to ,ze tak wychwalales spartanskie wychowanie psiej mlodziezy ze moze podejrzewales mnie o drastyczne metody hartujace cialo i dusze.
INA Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Flaire - ja i tak w domku mam srednią temp. 18 C - bo tak lubie, ( no i zdrowo na cerę :wink: ) W klatce Vigo też robi kłębki z posłania i chce na samej blasze :lol: Flaire - Tak jak z Elizą mówiłyście codziennie czeszę go, ale koło uszek i z tyłu na nogach strasznie sterczą mu włoski czy ciachnąć mu je tak ładnie nożyczkami??????Uczę go też "stać" ale ruchliwy szczyl jest :o
Flaire Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Flaire - Tak jak z Elizą mówiłyście codziennie czeszę go, ale koło uszek i ztyłu na nogach strasznie sterczą mu włoski czy ciachnąć mu je tak ładnie nożyczkami?????? Nie, nic nie ciachaj - najlepiej skubnij paluszkami. Nożyczki są be. Spytaj Fuki, jak mi nie wierzysz :wink:
Recommended Posts