Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

:santagri: W końcu do mnie przyszedł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie mowię wcale o tym Jasiowo - Alexowym! Prawdziwy przyszedł!

I przyniósł mi mandarynki i czekoladowego Mikołaja! :multi:

Posted
Fuka: No widzisz... Mikolaj o wszystkich pamieta!
Do mnie też przyszedł!!!!!! I przyniósł nie tylko marcepanowe pierniczki w czekoladzie, ale jeszcze Kłapousia na choinkę! Więc to z tymi kobietami po trzydziestce to bujda. Trochę się jednak spóźnił, ale tyle ma domów do obrobienia i poza tym trudno mu się dziwić, że jak ma na liście takie dziewczynki, jak aga_, to najpierw idzie tam, a stare baby zostawia sobie na koniec :( . Jak zwykle, najpierw przyjemność, a obowiązek dopiero na końcu.
Posted
i poza tym trudno mu się dziwić, że jak ma na liście takie dziewczynki, jak aga_, to najpierw idzie tam, a stare baby zostawia sobie na koniec :( . Jak zwykle, najpierw przyjemność, a obowiązek dopiero na końcu.

Ale sie usmialam! Ach ta Flaire!

Posted

No więc jak wiecie, ja najbardziej ze wszystkiego kocham szczeniaki (oprócz Misi, oczywiście :D ). No i po tym, jak miałam tu u siebie szczeniaka przez cały weekend, to strasznie pusto tu w domu... i taka jakaś niewylizana się czuję. :(

Właściciele szczeniaków, cieszcie się póki czas i doceniajcie to, co macie, bo szybko przemija!

Posted
Fuka: No widzisz... Mikolaj o wszystkich pamieta! Tylko do jednych ma blizej, do drugich dalej, a jak jeszcze sie z kims zagada, to juz sa koszmarne opoznienia

Mój Boże jaka Ty słodka i milutka jesteś!!! :D

Czy mogę od dziś meldować Ci np. - Honey_ostaszeska, Aga_sugar ? :D

Posted

Dziewczyny,

A co ja mam powiedziec? :o Jeden Mikolaj do mnie wciaz leci, a drugi wciaz prezentu nie sprowadzil :o Mam nadzieje, ze ten drugi w koncu sie zreflektuje i dzisiaj oglosi, ze juz jest!

Zgodnie z teoria Flaire musialabym miec co najmniej 50 lat, bo ostatnia z Was wszystkich w kolejce do Mikolaja stoje :lol:

pozdrawiam,

Posted
Jeden Mikolaj [...] a drugi
Wind, na tym polega Twój problem - Ty nie wierzysz w Świętego Mikołaja, więc nic dziwnego, że jesteś na końcu! Nie ma żadnego "drugiego", Mikołaj jest tylko jeden. Ci, co do Ciebie lecą to jacyś oszuści!
Posted

Flaire,

Dzieki, dzieki za wytlumaczenie :modla: A juz myslalam, ze mam cos sknocone w metryce :lol:

Hmmm ... wiec kim jest ten drugi :hmmmm:

Posted

Wojtek: :calus:

Wind: Ten drugi to taki, ktory chcial zostac Mikolajem, ale przegral konkurs! Caly czas probuje wszystkim udowodnic, ze nie jest gorszy i dlatego tez rozdaje prezenty... :D (jakos naciagana chyba ta historyjka, ale lepsza taka niz zadna)

Posted

A ja dowiedziedziałm się "pocztą pantoflową" że do mnie przyjdzie takie

2 w 1 czyli Mikołaj i Gwiazdor- w jednej osobie....

Już nie ważne ile i jak----ale fajnie, że przyjdze bo chociaż "starababa" jestem to wciąz się czuje jak dziecko i lubie dostawac prezenty, duuuuużo prezentów.

Posted
INA- dlaczego nic nie piszesz o szczeniaczku.
Może dlatego, że jest na niego zła: nauczyła go sikać w korytarzu i teraz ma pretensje, że grzeczny szczeniaczek tam chce sikać, a nie na dworzu :lol: . A pisała o tym w innym topiku; tu, na Airedalach, pewnie jej wstyd. :wink:
Posted

No to INA faktycznie nie ma czasu na pisanie bo obmysla jak zrobic malemu 'pranie mozgu'.A caly ten pasztet pewnie przez jej dobre serduszko bo nie chciala malucha na zimno wyganiac i przeziebic.

chociaz ja osobiscie sadze ze one sie chyba tak latwo nie przeziebiaja.

Demo mial w grudniu 5 mies i skapal sie w lodowatej wodzie potem wracal

pol godziny do domu na mrozie i nic nie bylo.Ale z drugiej strony moze

troche ostroznosci nie zawadzi.

Posted
... musialabym miec co najmniej 50 lat, bo ostatnia z Was wszystkich w kolejce do Mikolaja stoje ...

Do tych po pięćdziesiątce Mikołaj będzie chodził dopiero w marcu. Wiem na pewno, bo juz :D dostałam potwierdzenie zgłoszenia.

Posted

Z tym siusianiem to taki mały wstydzik jest- no ale większy wstyd że

, że za miekkie serducho mam i jeszcze

strasznie jestem ostrożna( duży wpływ przejsc z Misiem) ale maluch strasznie szybko sie uczy i wiem że za kilka dni nie będze problemu.

No ale widac że chyba rośnie twardziel-- jeden z przykładów: paniusia mu poduszeczki, łóżeczka , kocyki a on idze do przedpokoju i na gołych dechach.

Posted
paniusia mu poduszeczki, łóżeczka , kocyki a on idze do przedpokoju i na gołych dechach.
Api ma tak samo - chyba jeszcze bardziej nawet lubi na terakocie. Jak była u mnie i zamykałam ją w klatce, to skopywała materacyk, żeby móc na metalowym dnie leżeć!

A Misia, to zależy gdzie. W mieszkaniu śpi na posłaniu, ale na balkonie, jak jej położyłam posłanko, to i tak kładła się na terakocie obok.

Może im gorąco?

Posted

Mysle ze erdele lubia w chodku sobie polezec.Demo tez najbardziej lubi na tereakocie albo na golej podlodze.Jak troche polezy na fotelu to zaraz

musi sie schlodzic pod drzwiami balkonowymi.To zreszta jego ulubione

miejsce a podloga jest przy nich lodowata.

Wojtek-nie chce abys mnie zle zrozumial -ja go do tej wody nie

wepchnelam .Sam szczylek wskoczyl w pogoni za szczurem wodnym.

Teraz juz wogole do tego parku nie chodzimy bo upolowal juz dwa ,nie

dosc ze obrzydliwe to nie wiadomo jakie chorobska przenosza.

Ale faktem jest ze sie z nim specjalnie nie cackalam ani w przeszlosci

ani teraz -zreszta on ma taka nature ze by mi na to nie pozwolil ,tak

jak INY maluch od malego preferowal surowa, meskia egzystencje.

Posted
Wojtek-nie chce abys mnie zle zrozumial -ja go do tej wody nie wepchnelam

BEBE, no jasne, że Cię dobrze zrozumiałem. :D

Jak normalny człowiek napisze z sensem to zawsze zkumam :D

Posted

Wojtek-chodzilo mi o to ,ze tak wychwalales spartanskie wychowanie psiej mlodziezy ze moze podejrzewales mnie o drastyczne

metody hartujace cialo i dusze.

Posted

Flaire - ja i tak w domku mam srednią temp. 18 C - bo tak lubie, ( no i zdrowo na cerę :wink: )

W klatce Vigo też robi kłębki z posłania i chce na samej blasze :lol:

Flaire - Tak jak z Elizą mówiłyście codziennie czeszę go, ale koło uszek i z

tyłu na nogach strasznie sterczą mu włoski czy ciachnąć mu je tak ładnie nożyczkami??????Uczę go też "stać" ale ruchliwy szczyl jest :o

Posted
Flaire - Tak jak z Elizą mówiłyście codziennie czeszę go, ale koło uszek i z

tyłu na nogach strasznie sterczą mu włoski czy ciachnąć mu je tak ładnie nożyczkami??????

Nie, nic nie ciachaj - najlepiej skubnij paluszkami. Nożyczki są be. Spytaj Fuki, jak mi nie wierzysz :wink:
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...