Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

zadziorny napisał(a):
To musisz poszukać zagorzałego miłośnika piesów :cool3: :multi: :eviltong:

hehe Nitencja ..blad tkwi w tym,ze powinnas miec 23 psy :-)) Wtedy ...:-);):evil_lol: :diabloti: A sposob pewny na 100 % ..bierzesz atrakcyjnego faceta,ktory w zyciu nie mial nawet chomika dajesz mu wystawic pierwszy raz w zyciu psa..ona wygrywa BIS...i :-)gotowe:-)):cool3: Problem jednak potem jest inny:'czy zglosilas juz psy ???':crazyeye:

A TERAZ
Z OKAZJI WSPANIALEGEGO NOWEGO ROKU wszyskim tu obecnym i nieobecnym samych chwil wartych zapamietania, samych caluskow od kogo chcecie,zero babli po trymowaniu
zyczy
A-team czyli Agnieszka ,Andrzej ,Anielka i ...ALUZJA

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Girappa ...stracila dziewictwo:)))W Sylwestra (ale to akurat raczej czeste jest heheh).Teraz czekamy na efekt jojo.Mam nadzieje ,ze dzieci bede piekne i madre jak ich..hodowczyni ;)

Posted

Kardusia - o tak gdybyś Ty była facetem to byś wiedziała:eviltong: :razz: ale - Oni i Ci z Pluto i ze Snickersa niestety nie mogą wiedzieć bo są z Pluto albo niedajbooosze... ze Snickersa.:cool3: :razz: ;)

Posted

Aluzja dziekuje za dobre rady - no jeszcze do tej liczby troche mi brakuje . Musze sie wziac szybko do roboty by do 70ki nie dojsc..... :)
OOOo to trzymamy za Girappe :) Mam nadzieje ze niedlugo ujawnisz z kim sie tak swietnie zabawila ;-)

Posted

Zadna tajemnica ..
Po dlugich przemysleniach wybralam mojego gwiazdorka PRIMUSA."Siem "wahalam majac do wyboru conajmniej 4 psy ... .Jego elegancja i katowania a do tego to cos co ma w sobie w zwiazku z temperametnem i jakoscia wlosa Girappy.....oboje bez dysplazji (z dwoch stron linie przebadane pod tym katem do 4 pokolenia minimum) ...Mniam powinien z tego wyjsc calkiem smaczny airedalowy smaczek:-))Zreszta I tak czas pokaze.

Posted

To trzymamy kciuki :) za kolejne airedalowe potomstwo :) :Dog_run:A tak w ogole jak ten czas szybko pedzi.. Pamietam ze jeszcze tak niedawno pisalas ze masz sunie po Galileo ...... No i Primus jeszcze taki dzieciak airedalowy byl .....

Posted

[quote name='Aluzja'] (....)

A TERAZ
Z OKAZJI WSPANIALEGEGO NOWEGO ROKU wszyskim tu obecnym i nieobecnym samych chwil wartych zapamietania, samych caluskow od kogo chcecie,zero babli po trymowaniu
zyczy
A-team czyli Agnieszka ,Andrzej ,Anielka i ...ALUZJA

Wtaj :multi::multi::multi:!
Wam też wszystkiego NAJ w Nowym Roczku :loveu::loveu::loveu:!

[quote name='Aluzja']Girappa ...stracila dziewictwo:)))W Sylwestra (...)

Aaaaa.... i stąd ten wielki huk w sylwestra :razz::evil_lol:;)?

[quote name='INA']Kardusia - o tak gdybyś Ty była facetem to byś wiedziała:eviltong: :razz: ale - Oni i Ci z Pluto i ze Snickersa niestety nie mogą wiedzieć bo są z Pluto albo niedajbooosze... ze Snickersa.:cool3: :razz: ;)

O nieeeee....:placz: "snickers" zarezerwowany jest dla babek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

[quote name='Aluzja']Zadna tajemnica ..
Po dlugich przemysleniach wybralam mojego gwiazdorka PRIMUSA. (....) Mniam powinien z tego wyjsc calkiem smaczny airedalowy smaczek:-))Zreszta I tak czas pokaze.
No to czekamy ....

Posted

Oj nie- :crazyeye: Kardusia :oops: :crazyeye: - miałam napisać odwrotnie- ale wilczy głód:sabber: :facelick: i szef za plecami ( który pewnikiem od nowego roku postawił sobie za punkt honoru wytropić co ja tak skrobie w tym kompie:angryy: ) strasznie mieszają mi w głowie :shake: .....nic nie możno robić dwóch czy trzech rzeczy naraz :huh: idę aby nie podpaść szefowi ( robota leży odłogiem) i na dogo więcej głupot nie pisać:evil_lol: :scared:

Posted

Halo - halo... tu relacja z pierwszego dnia warzywnej diety:

Podałam gotowane na parze: kalafior, cukinię i brokuł. Ale szmakowało, uszy jej stały jak temu w reklamie "chappi" a ogon - w pozycji niebywałego wyprostu :crazyeye:. No... nie przypuszczałabym, że moja suka to wegetarianka ;). Teraz juzżwiem, że oprócz koopy - nie ma takiej rzeczy, której by nie zeżarla
:grins::evil_lol:;).
Na późny deser dostanie jabłuszko ;). Ciekawe jakie będą jutro "stor(l)czyki"?

Flaire - dziekuję :Rose:, myślę, że powinien być efekt.

Posted

[quote name='Kardusia']Na późny deser dostanie jabłuszko ;). Ja bym jabłuszka nie podawała... Ma dużo cukru... ;-( Tu naprawdę chodzi o maksymalną deprawację. Może pomidorka, skoro lubi? :-)

[quote name='Kardusia']Ciekawe jakie będą jutro "stor(l)czyki"?No Misia, u której z tym na "domowym" bywa różnie, po tej diecie akurat kupy miała super. :niewiem:
[quote name='Kardusia']Flaire - dziekuję :Rose:, myślę, że powinien być efekt.Trzymam kciuki. Tylko naprawdę musisz być super-konsekwentna! :-)

Posted

JAk by mi ( a powinno byc chyba mnie:-) ) sie taki fitness i dieta trener...chce byc airedaleeeeee:-)

Calusy,,,
zaczynamy malowanie pokoju + tapetowanie pokoju Anielki....wiec jakis czas bedzie mnie tu jeszcze mniej...chyba,ze sa chetni do pomocy :diabloti: :diabloti: :diabloti: :lol: :lol: :diabloti: :diabloti: :eviltong: :diabloti:

Jak zrobimy ...pewnie za jakies 3 tygodnie bo mamy ograniczone mozlwiosci tylko popoludniami...zrobie fotke i sie bede chwalic:-))))

Posted

[quote name='INA'][quote name='zadziorny']
INA i teraz widzisz dlaczego tamte pary się rozchodzą - ponieważ nie mają psa :shake: :roll: :cool3: :eviltong:ale mają dzieci i to wszystkie te pary:shake:

Dzieci to jednak nie to samo co pies :cool3: :evil_lol: :eviltong:. Ja zawsze swojej TZ powtarzam, że jak ode mnie odejdzie to dostanie wszystko za wyjątkiem piesów :eviltong: :razz: ;).

Posted

Witajcie,chciałam wam opowiedziec,co wydarzyło sie wczoraj jak byłam z Paryskiem wieczorem na spacerze. Przechodziła obok nas grupa wyrostkow,zachowywali sie hałasliwie,w pewnym momencie jeden z nich chciał kopnac drugiego i w tym momencie do akcji wkroczył moj erdelek,skoczył do niego ale nie było w nim zadnej agresji,jakby chciał powiedziec koles tak sie nie robi.Zebyscie widzieli mine tego kolesia jak zobaczył Parysa,zamarł a krew odpłyneła mu z twarzy,oczywiscie noge opuscił błyskawicznie. Wytłumaczyłam mu,ze ten pies tak reaguje na przemoc,popatrzył na Parysa,usmiechnał sie i odeszli,alez byłam dumna z mojego piesa:obrazic::obrazic::obrazic:.Borsafku ale ci do twarzy z tymi dwoma pieskami,moze przyjmiesz moja propozycje/mała hodowla/;)

Posted

zadziorny napisał(a):
Dzieci to jednak nie to samo co pies :cool3: :evil_lol: :eviltong:. Ja zawsze swojej TZ powtarzam, że jak ode mnie odejdzie to dostanie wszystko za wyjątkiem piesów :eviltong: :razz: ;).

I co to trzyma ja przy tobie:evil_lol::lol::evil_lol:

Posted

Mieliśmy wczoraj kolędę - Shag najpierw pomodlił się z nami z zamkniętej łazienki (chyba głośniej niż ksiądz :evil_lol:), a potem wycałował duchownego i pewnie zjadłby mu jego karteczki z parafialnej kartoteki gdybym nie zajęła go suszonymi żwaczami. Ksiądz na szczęście był miły i chyba psy lubi, pogadaliśmy sobie o zwierzakach i było ok. :razz:
A po głowie cały czas mi dzisiaj chodzi bosowy wierszyk o kolędnikach... :mdrmed:

Kardusiu, cieszę się bardzo, że Dolka taka wegetarianka i przypomniała mi się jedna z rzeczy, o które wczoraj zapomniałam zapytać: Skąd Ty bierzesz te wszystkie GIFy i inne obrazki na wszystkie możliwe okazje?? :crazyeye: Jestem pełna podziwu! Niesamowita jesteś... :loveu:

Posted

w przerwie miedzy oproznianiem szafek a trzymaniem noga Anielki:
Rita ..a wiec masz airedale;-)co tu sie dziwic zachowaniu psa:-))

zadziorny hehehe zone trzyma przy Tobie ta wielka kasa:-)))))))))))))))))))))))

Kardusia calusy ze Slunska:eviltong:

Posted

zadziorny moj TZ po 25 latach:cool3:powiedział,ze jakby odchodził to zabierze Parysa i samochod/zwroc uwage na kolejnosc-moj TZ dba o samochod jak o dziecko/:evil_lol::roll::evil_lol:

Posted

Witajcie,
Aluzja, spełnienia planów na 2007, tych dotyczących progenitury dwunoznej też:eviltong: Nie pisalam bo byliście zagramanicą.

Zadziorny
, profesorze, czy jest mozliwe, ze trzymajac wcisniety klawisz lewy myszki mozna przeciągnąć okno Windows w lewo i do góry??? Czary mam na kompie albo wirusy. Pasek niebieski mam 3 cm po lewej stronie, Start do góry!
Tylko na troche zostawiłam Tz na kompie by sobie notowania ogladnął. Tylko on potrafi trzymać klawisz i nim jeździć po całym ekranie. Teraz mam goopio ustawione wszystko. Nie mam pojęcia jak powrócic do poprzednich ustawień?

Rita, uszy takim potomkom to chyba by do tył juz stały:evil_lol: Ale pasuje ci ona do Parysa, nie? Niech no ząbkowac skończy to pewnie na sztorc staną.

Posted

[quote name='nikit1']A jeśli chodzi o nauczenie, problem w tym, że nie przyłapałam go na gorącym uczynku, tylko np. wychodzącego z miejsca zbrodni, więc nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.. Tłumaczenie nic nie daje :roll:

No jak nie na gorącym uczynku to po ptokach :diabloti:

[quote name='nikit1']Szorstkiemu kup coś co się nazywa Nux Vomica - krople homeopatyczne i dawaj po 10 kropli na łyżke wody tak ze 3 razy dziennie (ja na 37 kg Borysa daję 15 kropli, więc myślę że 10 dla Ludwisia będzie ok). Jak moje psy mają jakieś sensacje żołądkowe (np. gejzery w brzuchu) to im daję i przechodzi..

Dzięki za rady, dopisane do mojej listy leków na każdą okazję. Póki co Szorstki po tym jak go napchałam wczoraj węglem (8 tabletek) dziś od rana zdrowiutki i wesolutki :multi:

Aluzja
najlepsze życzenia co by fasolki się zdrowo rozwijały w brzuszku! :loveu:

hi hi a co tu za tematy damsko-męskie.. :razz:
Dla mnie stosunek do moich psów to jeden z głównych kryteriów. Straszniście mnie rozczula jak taki potencjalny weźmie Ludwisia na kolana lub wymerda Hugola za uszy- od razu mi się bardziej podoba :roll:

Posted

zachraniarka napisał(a):

Dla mnie stosunek do moich psów to jeden z głównych kryteriów.

:evil_lol: u mnie szanse ma tylko ten, pod opieką którego nie zawahałbym się zostawić Kreski na parę dni. Nie wiem czy taki istnieje, śmiem wątpić :diabloti:

borsaf napisał(a):
Pasek niebieski mam 3 cm po lewej stronie, Start do góry!

No to złap pasek tym lewym klawiszem myszy i przesuń spowrotem na swoje miejsce. :razz:

Posted

[quote name='borsaf']

Rita, uszy takim potomkom to chyba by do tył juz stały:evil_lol: Ale pasuje ci ona do Parysa, nie? Niech no ząbkowac skończy to pewnie na sztorc staną.

Szkoda borsaf,ze nie przeczytałas dyskusji na ten temat/czyli ucholi naszych piesow/a moze by sie okazało,ze dzieciaki ich miałyby jak najbardziej poprawne uszka,ale jesli nie chcesz to nie musisz:cool3:Nie powiem,ze nie pasuje,przeciez ładna bym miała synowa:multi:Facet ze ZK powiedział,ze po wyrznieciu sie stałych zabkow,nie ma szans na ustawienie ich prawidłowo,proboj BORSAF moze bedzie efekt,ja wtedy miałam za mało wiadomosci,ty masz wiekszy wachlarz mozliwosci.Powodzenia:happy1:

Posted

[quote name='Flaire'] (...)Trzymam kciuki. Tylko naprawdę musisz być super-konsekwentna! :-)
Flaire - jestem konsekwentna i to bardzo (tylko nie wobec siebie :eating::popcorn:). To dzięki Aluzji, Niedźwiedzicy i Twoim radom wyprowadziłam Dolkę na prostą w maju/czerwcu przy nadmiarze pokarmu i jednym szczenięciu. Pamiętasz jak w systemie zaocznym doradzałaś ??? Obyło się bez ingerencji weta i bez stanów zapalnych, a mleka było dla 10-tki małych :lol:.

[quote name='Aluzja']JAk by mi ( a powinno byc chyba mnie ) sie taki fitness i dieta trener...chce byc airedaleeeeee:-)
Calusy,,,
zaczynamy malowanie pokoju + tapetowanie pokoju Anielki....wiec jakis czas bedzie mnie tu jeszcze mniej...chyba,ze sa chetni do pomocy :lol: :diabloti: :eviltong: (...)

Aluzyjko - mnie też łatwiej zająć się kimś jak samą sobą :mad:.
To co??? Potrzebni pomocnicy do remotu czy do opieki na Aniołkiem?

[quote name='Anisha']Mieliśmy wczoraj kolędę - Shag najpierw pomodlił się z nami z zamkniętej łazienki (chyba głośniej niż ksiądz :evil_lol:), a potem wycałował duchownego i pewnie zjadłby mu jego karteczki z parafialnej kartoteki gdybym nie zajęła go suszonymi żwaczami. Ksiądz na szczęście był miły i chyba psy lubi, pogadaliśmy sobie o zwierzakach i było ok. :razz:
A po głowie cały czas mi dzisiaj chodzi bosowy wierszyk o kolędnikach... :mdrmed:

Kardusiu, cieszę się bardzo, że Dolka taka wegetarianka i przypomniała mi się jedna z rzeczy, o które wczoraj zapomniałam zapytać: Skąd Ty bierzesz te wszystkie GIFy i inne obrazki na wszystkie możliwe okazje?? :crazyeye: Jestem pełna podziwu! Niesamowita jesteś... :loveu:

Anisha - pamiętam jedną koledę...Dolka wysmarkała nos w sutannę księdza. On potem co najmniej :razz: podejrzanie wyglądał z tak specyficznymi biało - mętnymi palami na sutannie - oczywiście w okolicach ulubionej przez Dolkę partii ciała - tj. krocza:evil_lol:. Musiała i tam jemu swój zagilany nochal wsadzić. Od tamtej pory Dola podczas kolędy zawsze modli się albo w garażu, albo w sypalni :oops:.
Anishka - a na gify naprowadziła mnie Ali...:loveu:. W wyszukiwarce wpisujesz tamatyczny giff ... a że ja jestem wzrokowcem, no to już taki mam feler,że pamiętam gdzie co jest ;). Cyku, pstryku, bzyku i jest na pulpicie :multi:.

[quote name='Aluzja']
Kardusia calusy ze Slunska:eviltong:

I z Warmii i Mazur też trzy komplety buziaków :buzi::buzi::buzi:...

[quote name='borsaf'] Rita, uszy takim potomkom to chyba by do tył juz stały. Ale pasuje ci ona do Parysa, nie? Niech no ząbkowac skończy to pewnie na sztorc staną.

Borsaf - a nie chcesz ucholi trochę pokleić - myślę, że jeszcze jest czas. Jakby co i w razie czego - to mam jeszcze trochę tego mazidła do klejenia ;)

[quote name='zachraniarka'] (...)
hi hi a co tu za tematy damsko-męskie..
Dla mnie stosunek do moich psów to jeden z głównych kryteriów. Straszniście mnie rozczula jak taki potencjalny weźmie Ludwisia na kolana lub wymerda Hugola za uszy- od razu mi się bardziej podoba :roll:

Zach - fajnie, że "młodemu już lepiej" :multi:.
Zach - ja mam podobnie, "przez futro do serca" lub przez też do ...

Posted

Coztego, udalo się! Znowu mam Start na własciwym miejscu. Ja przedtem chwytalam pasek za blisko granicy i sie tylko rozszerzał:oops:
Rita, Kardusia, Dżaga jest jedyna w swoim rodzaju i tak już zostanie. Weźcie pod uwagę, ze to ich pierwszy pies, nie maja doświadczenia, a poza tym Dżaga jest 6 godzin sama. Teraz jest spokój, spi, nie hałasuje, nie buszuje po domu ale jakby ją uchole zaswędziły to mogłaby to podrapać. Keri miala uchole podklejone jak ja brałam i wytrzymałam z tym tylko tydzień. Były upały, psica co rusz sie drapała. Ja byłam na miejscu i zabawiałam ale tego naprawde trzeba pilnować.
Dżaga nie idzie na wystawy, po pierwszej cieczce planuja sterylkę więc niech już sobie taka rosnie jak ja Pan Bóg stworzył.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...