eselu Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Ina, Flaire wspominała coś o osobie, która brała "podrośniętego" psiaka od Elizy. Mowa była o Tobie? ;> Chętnie porozmawiam na ten temat, poniewaz w czerwcu mam zamiar kupić airedale terrierka i tak się składa, że Eliza będzie miała miot marzec/kwiecień, więc szczeniaki w czerwcu nie byłyby już maluchami. Pozdrawiam serdecznie i podrap maluszka ode mnie :)
Flaire Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 eselu, to nie INA - jej szczeniak nie miał nawet 8 tygodni jak go odbierała.
INA Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Eselu tak Vigo ma teraz 8,5 tygodnia :lol: ( widze że jednak zdecydowałaś sie na serdele) :lol: Wiecie co jestem wykończona 8) . Czy taki maluch wogóle nie śpi :roll: W nocy śpi 4 godz. W dzień też coraz mniej . Wariat niesamowity :) mieszkanie przewrócone do góry nogami, na zniszczenie kapci wystarczy mu kilkanaście sekund tymi ząbkami tak potrafi sie wbić że :o ( najlepiej upodobał sobie dłonie i stopy) Widac że jest bardzo skoczny skacze jak zając( Wiki i Xenduś pokonywali te domowe przeszkody- tapczan -fotel- kółko w wieku gdzes około 4 miesięcy) Jak coś mu się nie podoba to piszczy przerażliwie. No i tu chyba popełniłam błąd :oops: Przez pierwsze 2 dni maluch zaadoptował kalateczkę - spał w nocy i w ciągu dnia wchodził na drzemki( no ale spał więcej bo przyzwyczajał się pewnie do wszystkiego i tu działał pewnie stres) Po dwóch dniach w nocy zaczął piszczeć - ja głupia zrobiłam błąd i wzięłam go do łóżka- byłam taka zmęczona że o 4 oo nad ranem nie chciało mi sie słuchac płaczów maluszka- no i teraz mam .....Co noc jest płacz() a płacz ma taki przerażliwie smutny) Czyli nauka klatkowa od początku??? Wogóle to jest taki kochany taki całuśny. No i tak ładnie pachnie :lol: To jest żywe srebro - nie postoi nawet kilkunastu sekund. Teraz dopiero widzę jak jest różnica miedzy Xendusiem a Vigo. Dopiero teraz widze jak Misu musiał być ciężko chory , jak musiał sie żle czuć... ......i to od początku .:cry: agawczoraj trochę czytałam na Walijczykach o Twoich poczynaniach wystawowych.Ja Ci gratuluje z całego serca. Twoja sunia wyglądała wspaniale i najważniejsze że była przygotowana przez Ciebie( samodzielnie) Pierwsze lody przełamane a potem będzie coraz lepiej :lol:
Flaire Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 INA, każdy szczeniak jest inny - jeden spokojniejszy, drugi bardziej nakręcony. Więc to, że Xenduś był jako szczeniak spokojny wcale nie znaczy, że od razu był chory. Misia też zawsze była spokojna, nie skakała, kapci nie gryzła i tak jej już zostało - a zdrowa jest jak rydz. Choć czasami się martwię, że za spokojna i robię jej jakieś badania... :roll: Co do płakanie w nocy - on jest jeszcze za mały, żeby całą noc wytrzymać bez siusiania. Więc jak zaczyna płakać w środku nocy, to najprawdopodobniej chce mu się siusiu. Trzeba go wyjąć z klatki, postawić gdzieś, gdzie mu wolno siusiać, dać się wysiusiać, a potem wsadzić z powrotem do klatki. Normalny szczeniak w tej sytuacji popłacze maks 15-20 minut, a potem uśnie. Nawet jeżeli w końcu będzie spać z Tobą w łóżku (tak jak Misia :oops: ), to i tak warto go teraz przyzwyczaić do spania w klatce. To jest naprawdę bardzo wygodne w rozmaitych sytuacjach, zbyt licznych, żeby je wymieniać (prawda Mokka ?). Bardzo się cieszę, że mały tak świetnie sobie radzi. I nie martw się - Api też na początku spała mniej, niż jej Państwo się spodziewali. Dzwonili do mnie, że już siły nie mają... :lol: A potem zaraz zaczęła spać dużo więcej :wink: i teraz bardzo grzeczna jest (wiem, bo wczoraj była u mnie!)
INA Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Flaire - wystawiam szczyla w nocy siusu regularnie gdzieś koło 4.00( woła i piszczy) :evil: no a potem protest, że do klatki juz nie i ja chcę się bawić :wink: i ucieczka po pokoju z ognikami w oczkach :lol: No ale jak mówisz że 15-20 minut taki koncert i potem będzie spokój to dziś chyba to wypróbuję i nie dam się nabrać na słodkie minki.
eselu Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Flaire i Ina przepraszam za tą pomylke dotyczącą wieku maluszka Iny, ale jak wiecie jestem dośc nowa na forum i po prostu nie znam jeszcze wszystkich zbyt dobrze :) Ina drapniecie za uszkiem dla Twojego rozbrykanego szczeniaka :) Pozdrawiam
bogula Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 INA :D --------- cieszę się...........i z prawdziwą przyjemnością poczytam o psotach Vigo, i o Twoich sukcesach i porażkach :wink: wychowawczych. Pozdro!
aga_ostaszewska Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Ina: Ciesz sie piszczeniem, siusianiem, demolowaniem, bo ani sie obejrzysz, a z Vigusia wyrosnie gigantyczny at, a nie malutki szceniaczek! Zazdroszcze Ci, ale tylko troszke... :wink: Dzikeujemy za gratulacje :D
Flaire Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Zazdroszcze Ci, ale tylko troszke... :wink: A ja zazdroszczę bardzo, bardzo, bardzo! Szczeniaki są the best. Jak na mnie, to w ogóle nie muszą dorastać :( . Mam tylko szczęście, że Rafał i Lena pozwalają Api od czasu do czasu mnie dokładnie wylizać :wink: . Ale nawet ona coraz mniej szczeniakowata jest (ma 56 cm w kłębie i waży ponad 20 kg!), a już jak ją wytrymujemy, to będzie wyglądać całkiem jak Dorosły Pies :cry: .
bogula Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Flaire :D ---- to masz fajnie z tym spotykaniem Api. Chyba czuje się cały czas, że to w jakiejś mierze "mój pies" i przy tym sporo radości i ...dumy hodowcy :D . Flaire, widzisz o ktorej wysłałam post? już wróciłam z obsikania okolicy i teraz Fafol dyma, nie powiem. Kochana Misia - -- śpioch! :D
INA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 eselu dzięki podrapałam za uszkiem szczyla :) bogula witaj z samego ranka :lol: Flaire czy wszystkie Serdele w wieku mojego przeistaczają się z okrągłych kulek w lekke garbuski :) ?Vigo je ile wejdze a kręgosłupik widać do wczoraj głowiłam sie nad tym i juz zaczęłam nawet zamartwiać ale Eliza mnie uspokoiła. No i ponoć Serdele rosną nierówno( tylnie nogi. przednie potem dupcia) Xenduś też tak miał ( widoczny kręgosłupik)ale wtedy mysłam że to jego choroba. Wszystko co jest takie same jak u Xendusia po chorobie wydaje mi sie nieprawidłowością :x Tak mam no i wszyscy z rodziny reagują tak samo :roll: Maluch waży teraz około 5.100 ( ważony na ręce na wadze elektr.) Czy to prawidłowa waga? Wczoraj po kilkugodzinnych szaleństwach spał cały wieczór ( noc też przespał) u panci w łóżeczku :oops: - nie mogę się powstrzymać 8) Z Api to już tak panna :P 6-miesięcy i ponad 20 kg - nieżle.
Api Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 [Z Api to już tak panna :P 6-miesięcy i ponad 20 kg - nieżle. Do pół roku jeszcze parę dni jej brakuje - muszę przyznać że "lubi zjeść" no i nieźle potrafi też "zatankować" - a teraz od niedawna dzięki Flaire :D będzie to też mogła robić również w klatce w czasie naszej nieobecności. Jest z niej niezły śpioch, zwłaszcza po ćwiczeniach i szaleństwach z kolegami w przedszkolu w weekend odsypia do połowy tygodnia. Ale potrafi się też nieźle zabawić i mocno nas zachęca przychodząc z piłką w pysku i stukając w kolano. pozdrowienia Rafał
INA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 No tak okrągłe 6- miesięcy będze 25.11- wiem pamietam. 8) Oj czasami chciałabym żeby mój maluszek był juz taki "duzy" Pozdr.
aga_ostaszewska Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Api: Rafal, no yo macie olbrzymia dziewczyne! Jak ja dawno Api juz niw widzialam! Rzeczywiscie teraz po trymowaniu bedzie wygladala jak prawdziwy dorosly at! Ina:No to maszslodka paroweczke w domku! Takie male tlusciochy sa przekofane! Jeszcze torszke, a Vigus "przewazy" Czike, bo ona zaledwie 7,30 kg wazy :D
sortis Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 ... Vigo ma teraz 8,5 tygodnia ... a dzień wcześniej: ... Vigo umie juz siad i waruj i początki aportu ( nie chce jeszcze oddawać ) ... Nooo ... I życzę dużo radości i pociechy z Vigo. I z niecierpliwością czekam na zmianę emblematu.
BEBE Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 INA-Strasznie sie ciesze ze masz juz Vigusia w domku.Napawaj sie jego szczeniakowatoscia ale -nie rozpieszczaj za bardzo.Pamietaj ,ze wrosnie z niego wielki silny erdel i wtedy nie latwo bedzie poskromic jego nawyki z dziecinstwa.Strasznie ci zazzdroszcze takiego malego erdelka w domciu ,szczegolnie ze Demo nie dal mi specjalnie w kosc w dziecinstwie. Noce przesypial cichutko na legowisku w naszej sypialni a siusiu i etc opanowal w dwa dni.poprostu szczeniak ideal -ale gdy go odbieralam to mial juz 11 tyg.Zycze ci cierpliwosci i konsekwencji w wychowywaniu maluszka .Pisz o nim duzo i na biezaco i koniecznie wklej zdjatka.
Aluzja Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Gratuluje powiekszajacej sie psiej rodzinki .Ja chcialam pochwalic sie moim synalkiem PRIMUSEm.Jeszcze nie tak dawno byl dzieckiem a dzis.... juz zaczyna karriere wystawowa...po Zwyc.ML.Polski w POznaniu urzekl finskiego sedziego i wygral Junior Best in Show w Raciborzu.Niestetynie umiem dolaczyc fotografii.
sortis Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Aluzja, gratuluję! Fajnie jest wygrać coś na KRAJOWEJ TERIERÓW. Pamiętam pierwszą, w Lublinie ...
Fuka Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 hmmm - ja chyba mam to zdjęcie - ale musze poczekać na zgodę właścicielki, a ją wcięło :(
Aluzja Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Wiem wiem:-)) ja na swojej pierwszej krajowej w Lublinie ..wygralam Best in Show z walijczykiem Ch.High Flyer's GREAT PRETENDER. Wygrywanie wystaw to tylko jeden aspekt zycia z cudownymi psiakami jakimi sa terriery.... to tylko taki piekny aspekt i wyplata za codzienna praca z nimi i nad nimi.Pozdrawiam .
sortis Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Wiem wiem:-)) ja na swojej pierwszej krajowej w Lublinie ..wygralam Best in Show z walijczykiem Ch.High Flyer's GREAT PRETENDER. Pamiętam! Pamiętam! A BIS weteranów wziął wtedy czeski westik zaś BIS PUPPY mój BAJO-BONGO :D
Fuka Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Tak jak obiecałam :D PRIMUS INTER PARES Aluzja (XANTHO van't Asbroek & XENIA NONA Aluzja)
Aluzja Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 no wiec Fuka wstawila zdjecie PRIMUSA.Tak wygladal w niedziele w dniu swoich 1 urodzin:-)
Recommended Posts