Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

sortis, to bardzo proste. Ta wystawa nie jest organizowana przez AKC (czyli ten oficjalny amerkański klub), tylko przez North American Kennel Federation, czyli jakąś alternatywną organizację i to nawet nie największą z nich. Wszystkie te ichnie "championaty" nie są więc nic warte i nie są uznawane nigdzie indziej na świecie, poza ich organizacją. Taki PKPR, tylko nawet jeszcze mniej ważny, bo jeden z kilku.

NB, wygląda na to, że regulaminy ściągnięte z FCI, czyli zupełnie, całkowicie nie mające nic wspólnego z regulaminami AKC - tam zdobywa się championat w zupełnie inny sposób, który już tu kiedyś na dogomanii opisywałam. Klasy również z FCI.

Zauważ, że w tym całym opisie nie ma ani słowa o tym, jak i gdzie pies ma być zarejestrowany (jest miejsce na "pedigree number", ale skąd ten numer ma być? AKC nic takiego nie wydaje, a stronka NAKF, gdzie być może można by się o tym dowiedzieć, jest "under construction").

Czyli nabieranie ludzi... :wink:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

No tak. U nas jak PKPR organizował pierwszą wystawę to hucznie zapowiadali jako nagrode główną głowę rotka - złotą, naturalnej wielkości...

Dobranoc :lol:

Posted
No tak. U nas jak PKPR organizował pierwszą wystawę to hucznie zapowiadali jako nagrode główną głowę rotka - złotą, naturalnej wielkości...

I kto wygrał? :wink:

Posted
Dostałam jakąś zieloną żarówę. Co to? :o
Znaczy, że żyjesz. Zauważ, że moja jest żółta - znaczy, że ledwo zipię. Jak się zrobi pomarańczowa lub czerwona, to możecie się zacząć niepokoić :wink: .
Posted

aga_o, to chyba jest tak: żarówa świeci na zielono jak Jesteś na forum, nie dotyczy osób prominentnych - im się świeci w innych kolorach.

Posted

No wiedziałam, że sobie poradzicie z tymi żarówkami... Starzy dogomaniacy pewnie pamiętają, że już kiedyś takowe były, ale się pozbyły :wink: . A teraz są znów :niewiem:.

Mam prezencik dla Was, bo wczoraj była u mnie Api i zrobiliśmy jej zdjęcie "eksteriorowe". Niestety, jest kudłata i zapomniałam ją przed tym nawet wyczesać :oops: - ale i tak widać, jaka ładna sunia:

apiis5months1fordogo.JPG

A tu jeszcze jedno zdjątko, tym razem takie jak ja bardziej lubię, sam pychol i trochę wytrymowany, bo sprzed ok. 3 tygodni:

api4+monthsfordogo.JPG

Posted

Flaire - no nareszcie doczekałam się zdjątek Api :D

Jaka piękna panna, jak ten czas leci :roll: no tak... przecież w poniedzałek ukończyła piąty miesiaczek. Rośnie maleństawo..

Jak bedą planowane wystawy?

Też widzała, że się wystrój zmienił ale jak weszłam wczoraj koło trzeciej to tylko moja żarówka była zielona więc sobie poszłam. :scared:

:wink:

Wczoraj wstawiliśmy bramkę do kuchni ( tam szczenaczkowi nie wolno będze chodzić) do dyspozycji będzie miał całe mieszkanko plus swój

pokój.

Posted
A co tam slychac u Anselka?

Anselek pięknie się zaaklimatyzował w nowym domku, co najlepiej demonstruje na poniższym zdjęciu :lol: .

A w ogóle to bardzo kochani jesteście, że tak się interesujecie moimi wnusiami, ale mam szczęście, że tylko dwoje się ich urodziło, a nie dwanaścioro, bo chyba nie dałabym rady sprostać Waszym wymaganiom. :wink:

anselspifordogo.jpg

Posted

Ja nadal kombinuje z trymerkami.Fuka napisala ze moze polecic 320

i326 na strone Grota z poisu wnioskuje ze odpowiednie bylyby 330 i 325.

Ponadto znalazlam tam cos co mnie bardzo zainteresowalo czyli szczotke

trymerska do rozczesywania siersci i wyczesywania martwego wlosa dla

psow szorstkowlosych ,sznaucerow i CTR-ow model 99M51520.Czy to cos

warte ?dla mnie wyglada obiecujaco ale ze cena wysoka /ponad 150 zl/to

chetnie poznalabym czyjas opinie?

Posted
szczotke

trymerska do rozczesywania siersci i wyczesywania martwego wlosa dla

psow szorstkowlosych ,sznaucerow i CTR-ow model 99M51520.

Jeżeli to takie zgrzebło, to do chrzanu - ale podaj adresik strony, to potwierdzę.

W moim doświadczeniu, nic poza normalnymi nożykami trymerskimi się nie sprawdza. Jak już pisałam, ja używam głównie Macknyfe, ewentualnie również Pearson. Pearsona można zamówić z ich stronki, przesyłka do Polski tylko $3, a nożyk ok. $30. Jak dolar spada na łeb na szyję, to nagle to się robi niemal konkurencyjne.

Jeśli chcesz ich spróbować przed zamowieniem, to możemy się kiedyś umówić...

Posted

Bylam na stronie firmy Grot, ktora m.in. sprowadza Marsy, ale cosik mi sie zdaje ze te Marsy sa makabrycznie ostre... :(

A co do zdjec, to choc je juz widzialal, to potwierdzam, ze sa przesliczne :D Apiszona mam okazje, co jakis czas widziec na zywo i podziwiac... PIEKNA SUKA!

Flaire: Moze wstawilabys zdjecie Misi spiacej na plecach i obok Anselka... mogloby byc smiesznie... JAKA MAMA TAKI SYNEK :D

Posted

Api śliczna i słodka, ale co tam Api, popatrzcie jak wygląda Flaire. Jakby szykowala się do skoku w finałach mistrzostw świata. To skupienie... To piękne, piękne ...

Posted

Flaire-Dzieki za zdjatko Anselka widac ze czuje sie dobrze w nowym domu no i jest rownie sliczny jak siostrzyczka.

Jesli mialabys czas to zerknij na stronke http://grotgroom.republika.pl

i zobacz model 99M51520 no i gogolnie wraz swoja opinie na ten temat.

Bardzo dziekuje za propozycje wyprobowania twoich trymerkow jak

tylko u mnie sytuacja sie troche uspokoi zawirowania w pracy i rozgrzebana budowa/bardzo chetnie sie umowie na "erdelowe spotkanie."

Posted
[zobacz model 99M51520 no i gogolnie wraz swoja opinie na ten temat.
"Gogólna" :wink: moja opinia jest, że to nie jest odpowiednie narzędzie do pielegnacji sierści wystawowych szorstkowłosych terierów. Jak tam ktoś chce sobie sierść poczesać i pociąć, to proszę bardzo, ale w trymowaniu nie o to chodzi.

Jestem pewna, że zgromadzone tu profesjonalistki, czyli Nitencja i Fuka (pominęłam jeszcze kogoś?), zgodzą się ze mną.

Posted

A dla erdelka niewystawowego,ktorego pani chce aby wygladal przyzwoicie przy mo|liwie malym nakladzie czasowym ale jednoczesnie

nie chce mu calkiem zepsuc siersci i zrobic z niego baranka w nieokreslonym kolorze???

Posted

Flaire

Fajna Api :D, a najbardziej cieszy mnie zadowolona i pełna szczęścia poza Anselka :lol: I oczywiście masz rację - lepiej mieć 2 szczeniaki niż cały tabun... potem jest tak, że jak jestem - to ciągle mam jakieś dziecko do dręczenia (jutro kolej na ogołocenie Tucika), a jak mnie nie ma jest jeszcze gorzej - bo się sama zadręczam jak one wyglądają i kto je obrobi....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...