Flaire Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='fjolka']spokojnie, nic na wlasna reke podawac nie mam zamiaru,na razie z wetem sie wstrzymamy, poniewaz jest znaczna poprawa:multi:fjolka, bez względu na poprawę, pogadaj z wetem o glukozaminie i chondroitynie profilaktycznie, bo to po prostu pewnie dobra sprawa jest... Ja zapodaję obydwu suczydłom, pomimo że żadna nigdy nie kulała. [quote name='fjolka']minio kurde 19kg to za duzo:crazyeye: no przeciez to super waga dla suki, tak mysle:roll:To bardzo zależy od suki. Dla Misi czy - szczególnie - Api, 19 kg to byłoby o WIELE za mało. Ale Kora jest małą suczką i drobną i u niej, te 19 kg to zdecydowanie za dużo.
niedzwiedzica Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Fjolka-no, 19 kg dla suki airedalki to niezbyt duzo :cool1: Moja Hexa wazy ponad 23 kg ( musze ja zreszta zwazyc, bo tyle miała przeszło rok temu :oops:) a jest suczką raczej średnią . Duża Koka ma 27 kg :crazyeye: i praktycznie całe życie tyle miała,z odchyleniami 0,5 kg
coztego Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Flaire, jak dla mnie osiołkowaty wygląd Lotki jest uroczy :loveu: fjolka, nic się nie martw, skoro kulawizna mija, tzn, że wszystko będzie dobrze. Mówię Ci to ja, doświadczona psimi kulawiznami jak mało kto :p Ogranicz mu ruch jeszcze przez jakiś czas, żeby łapa miała czas się porządnie wygoić. Kreska ciągle na diecie, wygląda jakby była cały czas głodna, ale spadku wagi na razie nie widzę :p Czekam, aż będzie widać żeberka gołym okiem 8)
Flaire Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='coztego']Flaire, jak dla mnie osiołkowaty wygląd Lotki jest uroczy :loveu:Tiaaa, bo Ty nie musisz z osiołkiem żyć na codzień.... :mad:
niedzwiedzica Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Flaire-nie osądzaj suki po wyglądzie :diabloti: ona jest na pewno bardzo mądra , tylko się na razie maskuje ;)
coztego Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Flaire napisał(a):Tiaaa, bo Ty nie musisz z osiołkiem żyć na codzień.... :mad: Nie muszę? :crazyeye: Pożyczyć Ci Kreskę? :razz:
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Anisha napisał(a): Teraz nie boję się, że Shaggy wywoła awanturę, ale z kolei jest już na tyle duży (od Światówki podnosi łapę przy sikaniu! :cool3: ), że skończył mu się szczeniacki immunitet i może już oberwać od innego psa, a ponieważ jest wciąż nieodwoływalny coraz bardziej boję się puszczać go ze smyczy gdziekolwiek :-( . Efekt jest taki, że nawet po lesie chodzi na smyczy i dopiero w jakiejś leśnej głuszy, albo na prostej drodze kiedy w obie strony zobaczyłabym potencjalny "problem" z dużym wyprzedzeniem mam odwagę puścić go luzem. . juz podnosi? ale fajnie;-) moj jeszcze sika po szczeniakowemu, bardzo to urocze i jak dla mnie moze mu tak zostac:evil_lol: a jesli chodzi o las to uwazaj prosze na zajce, ktore maja to do siebie, ze pojawiaja sie przewaznie nie wiadomo skad, my ostatnio mielismy spotkanie z zajaczkiem samobojca, ktory to wyskoczyl nam wlasnie w takiej lesnej gluszy wprost pod nogi:-o sezama wrylo w ziemie i pewnie tylko dlatego za nim nie pognal:shake:
Flaire Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Flaire-nie osądzaj suki po wyglądzie :diabloti: ona jest na pewno bardzo mądra , tylko się na razie maskuje ;)niedźwiedzico, ja niestety nie po wyglądzie osądzam stan jej intelektu... Chociaż przyznaję, że ostatnio zachodzi znaczna poprawa którą co prawda zauważam tylko ja...
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='Flaire']fjolka, bez względu na poprawę, pogadaj z wetem o glukozaminie i chondroitynie profilaktycznie, bo to po prostu pewnie dobra sprawa jest... Ja zapodaję obydwu suczydłom, pomimo że żadna nigdy nie kulała. To bardzo zależy od suki. Dla Misi czy - szczególnie - Api, 19 kg to byłoby o WIELE za mało. Ale Kora jest małą suczką i drobną i u niej, te 19 kg to zdecydowanie za dużo. flaire dzieki, na pewno wspomne o tym przy nastepnej wizycie, a wracajac do wagi kory to ja wlasnie wyszlam z zalozenia, ze korka musi byc raczej drobna skoro minio napisala ze 19kg to u niej juz duzo:roll:no ale pewnie sa to sprawy bardzo indywidualne
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 anisha ile wazy i mierzy shagulec? ja wlasnie obmacalam sezama no i niestety zeberka wyczuwalne sa, ale pod warstwa tluszczyku :shake: cholera, a przeciez ostatnio razem z ruchem ograniczylam mu tez zarelko:roll:
Minio Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 niedzwiedzica napisał(a):Fjolka-no, 19 kg dla suki airedalki to niezbyt duzo :cool1: Moja Hexa wazy ponad 23 kg ( musze ja zreszta zwazyc, bo tyle miała przeszło rok temu :oops:) a jest suczką raczej średnią . Duża Koka ma 27 kg :crazyeye: i praktycznie całe życie tyle miała,z odchyleniami 0,5 kg :p :p :p Dla Kory to niestety zbyt dużo . Ona nie należy do zabiedzonych suczek ;) A żeberek nie czuć.
Minio Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='Flaire']niedźwiedzico, ja niestety nie po wyglądzie osądzam stan jej intelektu... Chociaż przyznaję, że ostatnio zachodzi znaczna poprawa którą co prawda zauważam tylko ja... Ale za to jaka sprytna ( co z inteligencją się wiąże). Na wystawie w Kielcach od razu odnazlazła w naszej torbie smakołyki:evil_lol:
Kardusia Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Niedźwiedzica - :loveu:Te jesienne kwiatuszki dla Ciebie z podziękowaniem, za kolejne podanie przepisu na psi smakołyk :kiss_2:.
Gosia_i_Luka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='Jura'] Gosia, czy wiesz, że Wasza wystawa jest reklamowana w Waszawie? Cieszę sie bardzo, bo jest naprawdę warta obejrzenia. :) Wczoraj dostałam wreszcie książkę (z autografem :cool3:) kuratora tej wystawy, nowojorczyka Donalda Kuspita - krytyka sztuki światowej sławy - jego teoria jest bardzo ciekawa i już się nie mogę doczekać chwili wolnego, żeby przeczytać. Zresztą sam Kuspit jest niesamowity - starszy pan, na wernisaż przyszedł w wygniecionym garniturze (a właściwie w marynarce i przykrótkich spodniach nie do pary), a na nogach miał białe adidasy... Ale na wernisażu to i tak było najmniej oryginalne, pamiętam inny wernisaż i kapelusz pewnej pani - na jego czubku przyczepiony wieeeelki, prawdziwy, wypchany ptak. Albo dziewczyna naszego asystenta muzealnego, która przyszła w kaloszach do kolan i do tego miała spódnicę w kwiaty i rajstopy we wzorki. :p Hihi, swoją drogą powinnam dostawać jakiś pokaźny dodatek do pensji za reklamowanie tej naszej wystawy. ;) Zach, trzymam kciuki (Boże, kiedy ja przestanę za Was ściskać wreszcie kciuki?? :roll: niech już wszystko będzie ok) - za ząbki Ludwinia, za Twoje kolano... a jak tam Huguś?? Luka jest biedna, wczoraj wyszłam z domu o 10, a wróciłam o 23, bo musiałam spotkać się z koleżanką na obgadanie pewnej BWS, czyli Bardzo Ważnej Sprawy, przy drinku oczywiście ;)... No i Lukier powitał mnie jednym spojrzeniem, leżąc na kolanach mojego taty, nawet nie pofatygowała się, żeby do mnie podejść.:shake: Muszę ją dziś wreszcie wziąć na jakiś dłuższy spacerek, bo mam wolne... Flaire - Locia bardzo mi się podoba na portreciku, wygląda nawet nieco... poważnie? :crazyeye::p
INA Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='Flaire']fjolka, bez względu na poprawę, pogadaj z wetem o glukozaminie i chondroitynie profilaktycznie, bo to po prostu pewnie dobra sprawa jest... Ja zapodaję obydwu suczydłom, pomimo że żadna nigdy nie kulała. Ale Kora jest małą suczką i drobną i u niej, te 19 kg to zdecydowanie za dużo. to takie buty :crazyeye: - czyli Kora też do wielkoludów nie należy, no ale nie wiedziałam że może być aż taka rozpietość w wadze At - od nastu do ponad 30 kg:crazyeye: - no wiem oczywiście że to kwestia indywidualna ale że aż tako róznica:roll: Vigo też pewnie chciałby ważyć 20 kg:mad: ale pańcia nie zgadza się z jego poglądami:angryy: no 26 kg dla jego sylwetki jest prawie akurat. Fjolka - ja wybierałam karmę - dla szczeniąt własnie z zawartością glukozaminy i chondroityny- też martwiłam się bo Vigo szybko rósł. Oprócz dwudniowego kuśtykania pozabawowego wszystko było ok. Ide się kurować dalej bo jeszcze nienajlepiej się czuje..
swallow Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 A ja mam w domu od dziś serdelkowe szczenię ;) (albo małego weszteriera - co kto woli) Maluch ma same zalety: trymuje się go tylko raz w życiu, nie hałasuje i nic nie niszczy a do tego jest bardzo bardzo milutki :loveu:
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 ina szorstki jest na rc, ktory zawiera wlasnie glukozamine i chondroityne zdrowiej szybko:calus: swallow i jest jeszcze jedna wielka zaleta twojego nowego feniaka,zawsze bedzie juz szczeniaczkiem :p
Flaire Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']Flaire - Locia bardzo mi się podoba na portreciku, wygląda nawet nieco... poważnie? :crazyeye::p Pozory mylą... :cool3:
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 a oto przyczyna "naszej" kulawizny ;) bardzo fotogeniczny potforek, czyli szalona weimarka tekla:loveu: "kobieta mnie bije"
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 troszku was zafoce:oops: a oto moja latajaca kustyczka:loveu:
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 zwroccie uwage na cien :razz: czyzby parys:cool3:;)
Flaire Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 fjolka, widziałam latające zdjęcie w innym topiku :diabloti: i nawet chciałam się dopomnieć go tutaj... Ale przy okazji muszę przypomnieć, że zdjęcie za duże...
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 myslalam, ze wazna jest przede wszystkim szerokosc:roll: sorrki, juz zmniejszam
Flaire Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 fjolka napisał(a):myslalam, ze wazna jest przede wszystkim szerokosc:roll:Oczywiście masz rację i co więcej, od czasów nowego forum, gdzie zbyt szerokie zdjęcie rozwala tylko Twój własny post, a nie wszystkie na danej stronie, nawet szerokość nie jest tak ważna jak dawniej. Ale Regulamin jest jaki jest i porządek musi być! :mad: ;-)
fjolka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 rety flaire prawdziwa strazniczka regulaminu z ciebie ;) wiem, wiem taka robota;)
Recommended Posts