Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire - oczywiście :loveu::multi::loveu::multi:... Z wierszydełkiem możesz "robić" co Ci się rzewnie podoba. Ten "poemat" to dla Ciebie i Loci na jej urodzinki ;). A mnie będzie bardzo przyjemnie, że go gdzieś wkleisz :lol::loveu::lol:.

Kurcze felek - szkoda mi Loci...:-( z powodu tego zabiegu...:-(, narkoza...:-(...łapki wygolone...:-(...Ale pocieszam Cię - po zabiegu będzie znacznie lepiej. Częsta przypadłość nawet u małutkich dzieci :roll:.
Trzymamy kciuki jutro za Locię :glaszcze:.

Jura - topinambur jest rośliną specjalnie wysiewaną dla dzików (na poletkach w rewirach łownych) dla smacznych bulwek. Nawłoć u Wojtka na jego ranczo (fotki) bardzo podobnie wyglądała właśnie do tej buwiastej rosliny :lol:.

Posted

Hej wszystkim :multi:

FLAIRE - bardzo mi przykro, przepraszam jeżeli zawróciłam Ci dzisiejsza wizyta głowę, nie było mnie na dogo i nie wiedziałam.... :-(
ale serdecznie dziekuję za poswięcony czas i cierpliwość do naszych uszków.

ALUZJA - znasz mnie juz trochę? chyba tak, to pewnie wiesz, że przezywam wszystko i zawsze, ale w efekcie końcowym jestem mile zaskoczona, a nie paskudnie rozczarowana. i cieszę sie, że młoda przypadła Ci do gustu, w końcu jesteś jej tatusiem :eviltong:

I dziekuję wszystkim za pochlebstwa pod adresem Nexii :loveu:

Odnosnie sedziowania w kielcach, to brak mi słów, poczynając od wspomnianego "bite ok?", poprzez mój opis "dobra głowa, lecz nie prawidłowo noszone ucho, właściwa linia górna" (po co mi taki opis, przecież to wiem?!), kończąc na opisie (nie pamiętam jakiego konkretnie psa) "bardzo ładna suka, to prawdziwa przyjemność sędziować takiego psa"
LUDZIE RATUNKU Żenada :shake:

Posted

Kardusia napisał(a):
Kurcze felek - szkoda mi Loci...:-( z powodu tego zabiegu...:-(, narkoza...:-(...łapki wygolone...:-(...
Kardusia, z tymi łapami to tylko żartowałam. ;-) Mój wet nie wygoli.

Kardusia napisał(a):
Częsta przypadłość nawet u małutkich dzieci :roll:.
Tak też mówi wet. I jeszcze, że szczególnie częsta u psów miniaturowych. Więc ja mu na to, że Lotce się przytrafiło, bo jest miniaturowym AT! :evil_lol:

A kciuki na pewno nie zaszkodzą, ale nie dziękuję, na wszelki wypadek. ;-) Zabieg będzie pod wieczór. Odstawiam ją na 16:45.

Posted

[quote name='Terriermania']FLAIRE - bardzo mi przykro, przepraszam jeżeli zawróciłam Ci dzisiejsza wizyta głowę, nie było mnie na dogo i nie wiedziałam.... :-(
ale serdecznie dziekuję za poswięcony czas i cierpliwość do naszych uszków.Ależ nie ma sprawy, sorry tylko, że nie byłam w stanie lepiej coś doradzić. Ale jak nie wiem, to wolę się nie mądrzyć. ;-)

Posted

Terriermania napisał(a):
Hej wszystkim :multi:

O "dobra głowa, lecz nie prawidłowo noszone ucho, właściwa linia górna" (po co mi taki opis, przecież to wiem?!),

Terriermania .... to ja nie rozumiem - sedzia mial napisac cos innego niz co ty wiesz?????

Posted

Nitencja napisał(a):
Terriermania .... to ja nie rozumiem - sedzia mial napisac cos innego niz co ty wiesz?????
Nitencja, mnie to się całkiem często zdarza, że sędzia pisze coś innego, niż ja wiem ;-) :evil_lol: :roflt:

Posted

Nitencja napisał(a):

a własnie jak powiedziała Flaire, coś czego nie wiem :eviltong:
szybko pisałam i zamotałam się. taki ten opis bezpłciowy :shake:
i nawet nie podszedł, żeby nas pomacać ( tzn młodą, ja bym sie nie dała, nie w moim typie ten pan był :eviltong: ) nie kazał biegać, zmierzał w naszym kierunku, ale młoda zobaczyła go ok 2 m przed sobą i natychmiast stwierdziła, że ten człowiek jest super i ona strasnie potrzebuje wskoczyć mu na recę i dać mokrego całusa, po czym wykonała serie podskoków w stronę w/wym pana, skutecznie duszona przeze mnie ringówką. i pan zwątpił, ku przykrości młodej i zmienił trajektorię lotu...... bał się szczeniaka czy tylko brzydził?

Posted

[quote name='Kardusia']
Jura - topinambur jest rośliną specjalnie wysiewaną dla dzików (na poletkach w rewirach łownych) dla smacznych bulwek. Nawłoć u Wojtka na jego ranczo (fotki) bardzo podobnie wyglądała właśnie do tej buwiastej rosliny :lol:.
Kardusia dlaczego mam wrażenie , że masz coś wspólnego z leśnictwem?:crazyeye:

Posted

Fakt faktem,ze ja na wystawach rowniez jestem lekko nieobecna:-)NA dodatek jestem poddenerwowana i nakrecona.Ot syndrom wystawcy.
Nie znosze natomiast jezdzic na wystawe bez psa..wtedy to jest dl amnie koszmar-wtedy zupelnie nie chce mi sie z nikim gadac...wiec bez psa nie jezdze.
Terriermania znam Cie znam i dlatego wiem ,ze jestes przejeta.Akurat w Twoim przypadku przejecie sie przeklada sie na staranne wystawianie.
Nexia jak juz powiedzialam jest paskudna ;) Howgh:-):-):-):cool3:
Na dodatek atakuje dzieci...sama widzialam jak atakowala dziewczynke lat 9 w celu zabrania jej zabawki torebki:-)))))))Normalnie killer dog:-)).Serio to mnie ta proba kradziezy uwiodla-rozkoszniak jeden.
Flaire nie ma co zalowac roz gdy plona lasy,,wyciac jej to oko i juz.
Spadam sparzatac lazienke...blee.
Pozdrawiam
Kardusia....a gdyby pijanych kierowcow kastrowac??????????????
Powazniej mowiac wyroki w zawieszeniu powoduja poczucie bezkarnosci...ot malej szkodliwosci czynu.A efekt latwy do przewidzenia... poczucie swobody i olewania prawa.
Nie jestem zwolenniczka drastycznych i sztampowych rozwiazan...kazda sprawe nalezy rozpatrzyc ale zadnemu pijusowi nie darowac.
Wyglda to w sumie tak,ze predzej ukarany zostany dziadzio z pieskiem staruszkiem bez kaganca niz pijany nastolat w samochodzie.
Sama znam przypadek gdy gowniarz parerazy zlapany po pijaku (agresywny w stosunku do policjanta) ma kilka (sic!!) wyrokow w zawiasach za to samo...pytam sie dlaczego z moich podatkow sady robia teatrzyk pod nazwa "sprawiedliwosc".Terrriermania bez obrazy ale...policja czesto czepia sie trzezwych kierowcow za *******y nie chcac sobie zadawac trudu uzerania sie z pijakiem.
OOOO wlasne slysze w TV jak to paskudni policjanci postrzelili biednego Przemyslawa B....i dobrze bo jak moiwa mila 3 promila we krwii wczesniej chcial potracic policjanta i gonil ludzi po chodniku.
A i 4 lata temu mial zabrane prawko za jazde po pijaku na 12 miesiecy.Wiec sie pytam ...zal go Wam?Bo mi wcale !!!!!!!

Posted

Minio - bo ja leśna baba jestem :wink:... tak się jakoś złożyło, że ja lubię lasy, laski i laseczki, no i wciągnęłam w to wszystko moją Dolkę :evil_lol:. Tutejsze tereny temu sprzyjają. Ale to wyłącznie amatorszczyzna ;). Nic zawodowego mnie nie łączy z leśnictwem, liznęłam trochę łowiectwa. Dolka zaakceptowała moją psaję i teraz we dwie zawsze raźniej. Zresztą ;) - ja nie mam takiego nosa jak ona :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...

Posted

Oj,ale sie działo przez te 3 dni, gdy tu nie zaglądałam :crazyeye: szkoda tylko,że radość wystawców przykrywa żal po tragedii. Żal tak młodego zycia ['] ['] żal rodziców, rodziny i przyjaciół tej dziewczyny :-( dla nich juz nigdy zycie nie będzie takie, jak kiedyś :-(

Aluzja-dla mnie te wielokrotne zawiasy sa zupełnie niezrozumiałe,ale widac głoopia jestem baba i tyle. Potem taki zawiasowiec kolejne osoby rani,zabija, eh........bezkarnośc w świetle prawa...
A wszystkim wystawcom gratuluje sukcesów :multi:i miłej zabawy z sędzią ringowym :diabloti: napiszcie prosze jego nazwisko,żebym kiedys, gdzies, przypadkiem nie zgłosiła do niego psa :evil_lol: moja lista sedziów, do których nie pojade,znów się wydłuzy :diabloti::diabloti:

Posted

Nooo Flaire , czasem to mozna sie dowiedziec od sedziego calkiem nowych rzeczy to fakt:cool3: moze to inny punkt widzenia ;-) Ja ciagle jestem w szoku po sedziowaniu w Poznaniu.
Niedzwiedzica ja CI napisze : Calin Simu :)
Poza tym dopadl mnie ze wzmozona sila wielka depresja kynologiczna i juz nic nie wiem :roll:

Posted

[quote name='Nitencja']Nooo Flaire , czasem to mozna sie dowiedziec od sedziego calkiem nowych rzeczy to fakt:cool3: moze to inny punkt widzenia ;-) Ja ciagle jestem w szoku po sedziowaniu w Poznaniu.
Niedzwiedzica ja CI napisze : Calin Simu :)
Poza tym dopadl mnie ze wzmozona sila wielka depresja kynologiczna i juz nic nie wiem :roll:
Nitecja a czemu to??? Depresja??
Myślę , że ilu ludzi tyle opinii . Tak było i będzie . Nie należy zaraz w depresje popadać;)
Kardusia A już myślałam , że koleżanka po fachu.:lol:
Ale zainteresowania popieram :lol:

Posted

Aluzja - .....kastrować? Nie :shake:. Bo to łapki leżą na kierownicy, a nie .....Jak to "coś" wytniemy, to rączki potencjalnego zbrodniarza i tak będą dalej kręcić kółkiem... :diabloti: ... chociaż może masz rację?????? Może to właśnie w niektórych przypadkach "ta część" decyduje o rozumie faceta ???? Będąc sprawiedliwą pragnę zauważyć,że spotyka się także i pijane baby za kółkiem - więc nie jest to nalot na pleć przeciwną ...:diabloti::evil_lol::diabloti:;)

Ech....szkoda gadać....Codziennie coś na ten temat widzimy w TV, słyszymy, płaczemy :-(... Dzisiaj właśnie Olsztyn na tapecie :shake: :angryy:. Czy to się kiedyś skończy :roll:....

Posted

Witajcie,
Dotarłam do domciu, czytam zaleglości, a tu takie smutne wiadomości....
Flaire, współczucie dla Ciebie, kuzyna i rodziny tej mlodziutkiej dziewczyny.
Czytalam gdzies, ze największym przekleństwem, chyba u Żydow, jest: obys przezyl własne dzieci... Straszne...

Gratulacje dla wystawowiczow z Kielc!!!!! Tych na pudlach i tych koło pudeł.

We Wroclawiu jesień?, wiosna?...przepieknie..ciepło i sloneczko, aż sie chcialo chodzic i chodzic po parku w niedzielę...

Posted

[quote name='Minio']
Kardusia A już myślałam , że koleżanka po fachu.:lol:
Ale zainteresowania popieram :lol:

No....;) Minio....koleżanka jak najbardziej po fachu :lol:...Psy też nas łączą :p.

[quote name='borsaf']Witajcie,
Dotarłam do domciu, czytam zaleglości, a tu takie smutne wiadomości....
(...)
We Wroclawiu jesień?, wiosna?...przepieknie..ciepło i sloneczko, aż sie chcialo chodzic i chodzic po parku w niedzielę...

Witaj Borsaf :multi::multi::multi:.
Fakt... trochę nam tu smutno po tym co do nas dotarło ze strony Flaire :-(:-(:-(. Trudno sobie znaleźć szufladkę w swojej głowie na takie myśli :shake:...

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Aluzja-dla mnie te wielokrotne zawiasy sa zupełnie niezrozumiałe,ale widac głoopia jestem baba i tyle. Potem taki zawiasowiec kolejne osoby rani,zabija, eh........bezkarnośc w świetle prawa...

Jakis czas temu bylam na konferencji prasowej poswieconej akcji - bezpieczne przejazdy kolejowe. I przy okazji pogadalam sobie z takim jednym panem policjantem m.in. na temat kar za jazdę po pijanemu.
Pan policjant stwierdził, że sytaucja w Polsce jest straszna i dopóki nie zostanie zaostrzony kodeks karny dopóty kary na tych kretynach (bo inaczej pijanych kierowców nazwaćnie mozńa, choć i tak mam wrażnienie że tym porównaniem obrażam kretynów) nie będą robiły żadnego wrazenia...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...