Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Jura napisał(a):
Chodziło mi o te tabuny pięknych SUPER UŻYTKOWYCH reproduktorów.

Nie wiem być może ja mam inaczej, bo ja myśląc o szczeniakach czy reproduktorach nie ograniczam się tylko do Polski. Patrząc już na Europę myślę, że na pewno znajdzie się bardzo dużo pięknych psów. No a już nawet ograniczając się do samych Niemiec to i całkiem sporo psów sprawdzonych w pracy bądź sporcie na wysokim poziomie. Także jest w czym wybierać- przynajmniej tak mi się wydaje :)

Posted

Anisha napisał(a):
Piękna sprawa ... tylko daleko trochę mamy na to wspólne party ...:evil_lol: :cool3: Pamiętacie ten kawał z królewną, która mieszkała za siódmym lasem, za siódmą górą, za siódmą rzeką? Jak wyszła przed pałac, rozejrzała się i powiedziała: Ku..., jak ja mam wszędzie daleko! :grins:
Coś tak jak my w tym przypadku. :diabloti:

........Właśnie ku**a......pierońsko daleko.........ale trza będzie temy zaradzić.....w przyszłości...:evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu::multi: :lol: :lol:

Posted

wszystkim slicznie dziekuje za troske i dobre rady:calus:
cudne jest to, ze zawsze mozna tu liczyc na jakiegos dobrego ducha co pocieszy, zrozumie i szybko podpowie co robic:p

ina rutinoscorbin podalam, skarpetki mam w pogotwiu, ale pogoda nas rozpieszcza i mysle, ze raczej sie nie przydadza
a fotki vigusia fajowskie:loveu:

Posted

Uf, przebrnęłam przez wekendowe posty,ale dopiero na airedalach ,jeszcze mi welshe zostały ;) juz nie wiem, czy najpierw Zachraniarce i Ludwisiowi gratulować zdanego pięknie egzaminu :multi::multi: czy Kardusi dziekowac za częsciowe ogołocenie Shaggusia z kłaków :buzi: czy też Gosi i Luce wspólczuc traumy na treningu :eek: .. W kazdym razie czynię powyższe razem i hurtowo ;)

U nas było tak pięknie,że laziłam z piesami i aparatem , podziwiałam klucze ptaków na niebie, terriery kopytne na wybiegu i pod siodłem, moje ( i cudze) sucze ganiające po polach :loveu: cudne były te ostatnie dni :loveu:
Teraz siedzę,i foty oglądam i żałuję,że jutro ma być juz chłodniej i deszczowo..

Poniżej pare jesiennych fotek..
Terrier ??

Terrier...

Cos dla Wojtka :p, czyli "terrier" i terrier :diabloti:

Hybryda czyli tandem :diabloti:

Posted

Terry napisał(a):
Fjolka z wetami juz tez mialam tu cos niecos doczynienia. Rozpietosc cen za ta sama usluge jest ogromna, wiec popytaj u innych wetow.

no chyba bede musiala podzwonic troszku:roll: bo chociaz wetki bardzo fajne i do lecznicy mamy zaledwie dwa kroki, to jednak ceny powalajace:shake:
a wiecie, ze na rachunku mam nawet wycenione 5 cm plastra:-o szok

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Hybryda czyli tandem :diabloti:

Niedzwiedzica,
nijak nie mogę dojść gdzie się zmieściła druga psica... :confused: :confused:
Pewna jesteś, że Koci nic dodatkowego nie wyrosło? A dobrze sprawdzałaś? :razz: :niewiem:

Posted

gosia wspolczuje "przygody" i podziwiam luke no i ciebie, ze tyle pracy wlozylas, by miec taka twardzielke
a tak swoja droga, to juz od dawna zastanawiam sie jak sie czlowiek w takich sytuacjach powinien zachowac:roll: moja znajoma, ktorej pies zostal juz parokrotnie pogryziony, nosi w pogotowiu gaz pieprzowy, mam nadzieje, ze nie bedzie musiala go uzyc:shake:

Posted

Anisha-To jest moja słodka tajemnica ;) :diabloti:
Fjolka-ostatnio Aga_o tez trafiła do wetów z "długimi długopisami" i wyszła z lecznicy ze zdziwoną miną i bez kasy :mad: może jej weci wyemigrowali w twoje strony :evil_lol:

jeszcze parę zdjęć...

Odlatujących ptaków głosy...

trawożerca :diabloti:

jesień..złotawa, krucha i miła ;)

Posted

Niedzwiedzica Twoje zdjecia powalaja mnie na kolana. Sa poprostu doskonale.Ostatnio przegladalam kalendarz na przyszly rok z erdelami a tam....same pasztety. Pewnie dlatego malo kto go kupuje:diabloti: . Niedzwiedzica chyba powinnam przeslac pare Twoich fotek do wydawcy tego kalendarza, zeby sie dowiedzili przynajmniej jakie foty powinny w nim byc.

Posted

Gaz pieprzowy bywa pomocny, pod warunkiem,że akurat w domu nie zostanie:cool3:

Na dobranoc,albo na dzień dobry dla jutrzejszych rannych ptaków :eviltong:
cos tu jest ???

No to siup !

Kameleon :crazyeye:

Posted

Terry- :calus:
W ubiegłym roku tez znalazłam taki kalendarz i tez NIE kupiłam :evil_lol: i myslę sobie,że dobrze,że nie oglądałam takiego przed kupieniem perwszego airedala ;);)
Teraz :sleep2:

Posted

niedzwiedzico - respect !!! Przepiękne są Twoje fotki!

Gosiu - ależ jestem dumna z Lukra! Pamiętam Wasze początki w szkole, pamiętam "tamtego" Lukra. Gratuluję Ci sukcesu i ogromnie się cieszę, że się Wam udało :multi:
Buziak dla Białasa :loveu:

Posted

jesień..złotawa, krucha i miła ;)

zapiera dech! już ukradłam do "moich obrazów"...Czy kiedyś, kiedy już Livka bedzie u mnie ,mogę liczyć na spacer z Tobą? i Twoje "widzenie" piesiunki? pewnie to bedzie już wiosną, ale się zamawiam...:loveu: no, i znowu będą nad nami leciały ptaki......

Posted

Flaire napisał(a):

Waruj w "grupie" ?

Kochana Misia:loveu: ---ja fajnie zobaczyć suczydło...Flaire ten nowy aparat ma tyle funkcji co prom kosmiczny?;) Pozdro!

Posted

fjolka napisał(a):
a wiecie, ze na rachunku mam nawet wycenione 5 cm plastra:-o szok

Ja też mam rachunki od weta z Niemiec z takimi pozycjami i mnie się to podoba - przynajmniej dokładnie wiem, za co płacę (najmniejsza pozycja na moim rachunku to 39 centów - nie pamiętam, za co). W przypadku poważniejszych operacji, właśnie takie drobne pozycje dodają się do dużych pieniędzy i moim zdaniem trudno wymagać, żeby weci je pomijali (a jeżeli pominą, to te koszty i tak będą "schowane" w innych pozycjach, bo takie drobiazgi kosztują ich bardzo dużo). A tak, mają te pozycje w komputrze, klikają na to, co użyli i wszystko jest dokładnie wyliczone - z tym nie mam problemu. Natomiast problem z wieloma warszawskimi lecznicami jest taki, że po prostu nie wiesz, za co płacisz. Mnie np. kiedyś powaliła suma za wizytę z powodu krzywo noszonego ucha - niby nic się nie stało, a wyszło tego 120 zł. Tylko że jak zakwestionowałam, to okazało się, że sam wymaz, który oni posyłają do laboratorium, kosztuje bodaj 90 zł i kosztuje tyle samo w innych lecznicach (sprawdzałam). Tak więc w sumie za wizytę, czyszczenie ucha, badanie psa zapłaciłam 30 zł, czyli całkiem przeciętnie dla Warszawy. Gdyby od początku dali mi szczegółowy rachunek, to nie miałabym problemu, nawet jeśli za waciki by mi dodatkowo policzyli. ;-)

Posted

Przepuściłam popłudnie i tyle się tu zadrzyło:crazyeye:
coztego, Ali, fjolka - dziękujemy z Vigusiem za ciepłe słówka:loveu:

zach - czytałam Twój post z zapartym tchem - powtarzam jeszcze raz że bardzo dumna jestem, że znam wirtualnie taką osobę jak Ty - która tyle dobrego z psem robi, dumna jestem że pies z mojej ukochanej rasy -tak szybko i w takim stylu osiąga sukcesy i przygotowywany jest do tak ważnych i pożytecznych rzeczy.
A foteczki są super - słodki ten Lordzio jak miodzik :loveu:

gosia - czytając twój post widzę że kawał dobrej pracy wykonałaś
jeśli chodzi o Białą-- teraz zostało Ci to wynagrodzone.
Takie małe wygrane mobilizują do pracy ze swoim psem:p
niedzwiedzica - już słów mi brakuje aby podziwiać kolejne Twoje dziełka fotograficzne-- tym bardziej że wiem jak trudno zrobić coś ładnego tym naszym dzikuskom:razz: jeszcze razy dwa:evil_lol:
fjolka - jakie ma dziś Sezamek samopoczucie ?
Rutinoscorbin powinien pomóc na takie delkiatne pociągnie noskiem czy podziębnięcie - nam pomógł i pomaga.
To w naszej klinice nie jest tak żle --a mówią, ze najdroższa w Toruniu.:crazyeye:
Flaire - piękne fotki no i z mojej ubionej serii romantycznej:loveu:
Api - na tle czerwieni --cudne!
No własnie co u Api? Chciałam już dawno o to zapytać.. Tak cichutko o niej ostatnio..:roll:

Posted

Terry- :calus:
W ubiegłym roku tez znalazłam taki kalendarz i tez NIE kupiłam :evil_lol: i myslę sobie,że dobrze,że nie oglądałam takiego przed kupieniem perwszego airedala ;);)

A mi już od dłuższego czasu chodzi po głowie pomysł zrobienia własnego dogomaniackiego kalendarza z naszymi piechami. Mam pomysł na złożenie takowego, chyba wiem kto mógłby to wydać, spróbuje oszacować koszty takiego przedsięwzięcia - myslę o formacie A4 - 12 stron.
Kto byłby chętny na taki kalendarz z własnym pieskiem na 2007r??????

[SIZE=2]Niedzwiedzica - fotki jak zawsze przepiękne
Zachraniarka - ogromne gratulacje dla Ciebie i Ludwisia

Posted

borsaf napisał(a):
Ibolya, i konkurencja i sedzia! Nie byłam ostatnio na stronce,...czy łelsze tez ta sama sędzina sędziuje?

Welshe sędziuje Andrzej Kaźmierski, a airedale Joanna Szczepańska-Korpetta :cool3: :roll: :p

Posted

Flaire napisał(a):
Kilka fotek z naszego dzisiejszego króciutkiego trenigo-spacerku. Niestety, dopiero zaczynam przyzwyczajać się do nowego aparatu.... Za to jak już się przyzwyczaję! :multi:

Waruj w "grupie" ?

Flaire - rozumiem, że Mokka trzyma duuuuże pęto pachnącej kiełbasy a Ty robisz fotkę :lol:

Posted

nikit1 napisał(a):
Flaire - rozumiem, że Mokka trzyma duuuuże pęto pachnącej kiełbasy

Aż tak wyszkoleni, to oni nie som. Toż by oni wszyscy na mnie wisieli :evil_lol: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...